27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pospíšil – až příliš kladný hrdina

Odvolání ministra Jiřího Pospíšila z pozice ministra spravedlnosti vyvolalo na webových stránkách médií doslova "bouři hněvu" vůči premiérovi české vlády. Přitom se sice uvádějí argumenty předsedy vlády k odvolání Pospíšila, jedním dechem však média tvrdí, že to jsou důvody zástupné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 1.7.2012 14:44

Souhlasím s autorem

Skutečnost, že pánové, kteří pro ODS nikdy nenašli vlídného slova náhle objevili kvality jejího místopředsedy by bylo možno považovat za nadějný krok správným směrem. Jejich dlouhodobé EU-hujerské, "zelené" a politicko-korektní postoje ale dokazují, že obrana pana Pospíšila je jenom cynickou součástí jejich trvalé snahy zničit EU-realismus a pravici v této zemi.

Pokud pan Pospíšil rázně nevystoupí proti tomuto zneužití svého "sporu" s předsedou vlády, prokáže tím, že zásadovým pravicovým politikem není.

M. Trhlík 1.7.2012 15:21

Re: Souhlasím s autorem

A tím chcete říci co pane Rybáku ? Tím, že se vzepře je důkaz pravicového politika? Asi názorně to předvedla paní Parkanová či p.Vondra, který se tak vehementně bránil nařčení z akce Promopro? Věrohodné vysvětlení je asi lepší důkaz a nevyvolalo by ani různé dohady těch, které zmiňujete výše.U Ratha to problém nebyl, i když se bránil zuby nehty. Přece ODS není jen Pospíšil.Jak by se měli hodnotit ti, kteří vyměnili i 2 různé strany? Napadá mne zrovna paní Parkanová, či pan Kalousek.

B. Rybák 2.7.2012 13:07

Re: Souhlasím s autorem

Chtěl jsem říct, že pravicový politik by měl bránit nástupu levicové politiky a tedy i levicovému zneužití svých kroků (ta jeho kroky bezpochyby interpretuje tak, aby to pravici poškodilo).

P.S. Vy by jste se nebránil, když by Vás někdo obvinil z něčeho co začal Váš předchůdce a dokončil Váš nástupce, čirou náhodou zrovna když začínáte rozplétat stokrát větší podrazy svých předchůdců, než je ten ze kterého jste účelově obviněn (PROMOPRO)?

J. Stejskal 1.7.2012 11:19

Rád bych připodotkl,

že pouze pitomostmi se ODS očistit nedá.

M. Baloun 1.7.2012 10:02

total politický kktismus

Ať už je mezi pospecem a Nečasem cokoliv, jestli je to takového charakteru, že to nemohl premiér veřejně říci ani naznačit odvolávat jej neměl. V kontextu toho, že policice dostala pučmidráta a chystá se na kausu CASA to prostě vyhlíží dost divně. Navíc ať je Pospíšil jako lilium nebo ne, většině občanů, včetně voličů ods připadá jako jeden z těch nejméně ušpiněných. Souhlasím s autorem, že jmenování/nejmenování bradáčové je teď už jen pastí: nejmenuje - jasný důvod odvolání, jmenuje - podlehl tlaku veřejnosti. Sbohem, zbytky důvěryhodnosti ODS.

Opravdu si Nečas myslí že na podpoře  a mínění veřejnosti nezáleží!? tak daleko doufám ještě nejsme. 

Zkrátka mi to připadá, jako pokus ODS o salto mortale. Nepovedený.

S. Sedlák 1.7.2012 12:32

Re: total politický kktismus

No pokud by se můj podřízený šel domlouvat o rozpočtu s mým neoblíbeným podřízeným, který mi nasazuje psí či šaškovskou hlavu každou chvíli, tak by mi to také stačilo, abych ho vyrazil. A to ve zprávách bylo.

Tady spíš jde o tom, že značná část společnosti názor má a jen čeká, kdy může začít ryčet o tom, jaký je kdo špatný, páč to dávno věděla.

M. Kosejk 30.6.2012 20:24

to jsou ale kecy...

Pokud už pan Bartoň chce psát o oblíbencích novinářů, tak bych mu chtěl připomenout, že Nečas svého času k novinářským oblíbencům patřil. Říkali mu Pan Čistý - a z počátku to nebylo ani myšleno ironicky. Jediné výhrady, které k němu zaznívaly, spočívaly v tom, jestli náhodou není moc slušný, aby ODS  zvládl uřídit. Jenže pak přišly jeho faux pas (VV nesmí mít ministerstvo vnitra - John usedává na křeslo ministerstva vnitra. Předčasných voleb se nebojíme, podepíšu koaliční dohodu jen třemi poslaneckými kluby - Vláda vládne v nějaké podivné čtyřkoalici....)  A po každém popřeném slovu Nečase následovala kupa lží z jeho tlamy. Všimněte si, že se jmenuje Petr - dobré jméno pro popírače vlastních činů :)

A tohle odvolání Pospíšila je jen další z řady faux pas, kterých se pan premiér dopustil. I kdyby Nečas o svých důvodech pro odvolání nelhal, tak způsobil situaci, ve které vypadá (i s celou ODS) jako blbec nebo jako zmetek - vyberte si! Častým důvodem pro odvolání ministrů bývá to, když nedokáží vysvětlit voličům své kroky - a vidím stejný důvod pro rezignaci Nečase.

Jestli ODS nemá do svého čela někoho lepšího, tak jdou k čertu. Jako pravicový volič se netěším na vládu levice, ale ODS a TOP09 fakt podporovat nemůžu. Už v minulých volbách dostala ODS výrazné varování od voličů - a nepochopili, tak ať táhnou.

J. Boleslav 1.7.2012 9:12

Re: to jsou ale kecy...

A kdo místo nich, máte nějaký reálný tip?

M. Kosejk 1.7.2012 10:38

Re: to jsou ale kecy...

Asi budu volit Svobodné. Doposud jsem vždy volil menší zlo (vždy ODS a 1x TOP09 )- jen aby nevyhrála levice. A kam to vedlo? K tzv. silné reformní pravicové vládě - která si podporu zaměstnanosti představuje tak, že všechny obere na daních, aby potom mohla ty prachy rozházet v dotačních programech na podporu zaměstnanosti. A to je jen jeden z příkladů, kdy se tzv. česká pravice chová jako levice. A "knížecí" eurofananismus TOP09 také nemohu přijmout.

J. Boleslav 1.7.2012 11:56

Re: to jsou ale kecy...

U svobodných zase hrozí, že nepřekročí kvórum. A Mach někdy háže čísly hlava nehlava, moc mu nevěřím.

M. Kosejk 1.7.2012 13:10

Re: to jsou ale kecy...

ODS a TOP09 věřím ještě méně. A navíc mám praktickou zkušenost s tím, jak nehájí zájmy svých voličů.

B. Rybák 1.7.2012 14:20

Re: to jsou ale kecy...

Jak může zájmy (pravicových) voličů hájit strana, která se musí spojovat s EU-Hujery z TOP09 nebo s EU-Hujery "zelenými", když chce zabránit katastrofě vlády EU-Hujerů levicových? Nejen politici, ale i voliči by se měli rozhodovat tak, aby se společnost od jejich zásad co nejméně odchýlila. Nechat hlas propadnout je prakticky téměř stejné, jako k volbám nejít.

V. Mlich 1.7.2012 21:54

Nechat hlas propadnout?

Zkuste si to, já nechal svôj hlas propadnout, ale ten pocit, že jsem nevolil, koho nechci, za to opravdu stojí. Mach lže - to oficíáně dokázal i Nečas, když Mach spočítal, že euroval nás příjde na 250 miliard a Nečasovi to vyšlo 350 miliard. Jinak z toho pozdvižení kolem Pospíšila mám dojem, že Nečas udělal mooc dobrý krok, když tolik lidí kvičí, prostě trefa do živého.

B. Rybák 3.7.2012 10:12

Re: Nechat hlas propadnout?

Přihlédneme-li navíc k tomu, kdo nejvíc kvičí, je jasné, že to špatná trefa nebyla.

S. Udatný 30.6.2012 20:00

Dobrý večer,

dlouho jsem netušil kam zařadit pana Pospíšila ale v těchto dnech jsem se dozvěděl o jeho vztahu k nadaci paní Bedy Mládek. jelikož znám trochu paní Bedu, tak rozhodně nepochybuji o solidnosti pana Popsíšila, paní Beda je mi zárukou a to z jednoho prostého důvodu, má čuch na lidi. I když se také spálila ale to už je dost dlouho. Řeknu vám, divím se Pospíšilovi, že se špíní se zdejší sebrankou, ovšem je pravdou, že jsou lidé, kteří chtějí prospět, jeho omlouvá mládí. Jinak by věděl, že zdejší lidé jsou kmen, v kterém se spojily nejhorší vlastnosti kmene Slovanů, Němců, Židů a vznikla odrůda zvaná čech. Jo, jo, tak je to.

M. Kosejk 30.6.2012 20:43

Re: Dobrý večer,

Meda Mládková

S. Udatný 30.6.2012 20:55

Re: Dobrý večer,

moje chyba, omlouvám se.

S. Sedlák 1.7.2012 7:38

Re: Dobrý večer,

To jsou ale argumenty!

Tak názor nějaké staré paní je garantem solidnosti? Hm, to asi nebere v úvahu Pospíšilovu angažovanost v exekutorské lobby zejména v Plzni. Legislativa, která dává exekutorům obrovskou a nekontrolovatelou moc je z Pospíšilovy dílny. Komplet.

V té poslední záležitosti vylézá najevo, jak to ve skutečnosti bylo a že Nečas říkal pravdu. Já být předsedou vlády a zjistit, že můj ministr šel škemrat o peníze za ministrem financí, který mě a mé partaji stále okopává kotníky, tak letí zrovna tak, jak letěl. Kalousek musel mít obrovskou radost, když za ním ta manželka od Moravce přišla.

K závěru a těm neomaleným pindům o Češích. Když máš takové názory o lidech v kotlině, tak zalez někam pod kamen, kde se můžeš tvářit jako místní rodilý a nelez na české fórum. A to říkám i přesto, že jsem Moravák a k Čechům bych výhrady měl :)

J. Boleslav 1.7.2012 9:14

Re: Dobrý večer,

Naprostý souhlas.

M. Kosejk 1.7.2012 10:43

Re: Dobrý večer,

Hm... Já mám bohaté a opakované zkušenosti s chováním dlužníků (i exekutorů). A musím říct, že před tím exekučním zákonem byla dluhy v ČR prakticky nevymahatelné. Chápu, že ten zákon není ideální, ale tak z 90% si ty problémy zavinili dlužníci sami (neaktualizovaná doručovací adresa, špatná finanční gramotnost a také neochota vracet dluhy). No nic, jen jsem vám chtěl napsat, že ani v tomto to není tak černobílé, jak se tvrdí - tj. zlí exekutoři vs. chudáci lidé.

J. Boleslav 1.7.2012 11:59

Re: Dobrý večer,

Bylo to trochu ode zdi ke zdi, máte pravdu. Ale v současnosti se snad připravovala další novela, který by současné problémy odstranila. Jak je ale daleko, nevím.

S. Sedlák 1.7.2012 12:28

Re: Dobrý večer,

Nic není černobílé. Já snad něco takového tvrdil? Ten zákon byl již několikrát přepracován a každá další verze dává exekutorům větší moc věc zabavit bez ohledu na to, kdo je vlastníkem věci. To s tím Pospíšilem a exekutory v Plzni je vcelku známá věc a je jasné, kdo mu to diktoval do pera.

Jistěže si řada dlužníků situaci přivodila sama a oddlužení si představují tak, že jim vše zůstane, jen 5 let nebudou jezdit na zahraniční dovolenou. Nic to ovšem nemění na věci to, že v řadě případů přišli neprávem o majetek lidé, kteří nic nedlužili nebo dlužili bagatelní částky a přišli o dům. Pokud snad někdo nedokázal nastavit mantinely, tak je buď totální osel, nebo neměl čistý úmysl.

Pokud jsem u té černobělosti, tak to celé ode mě měla být výhrada, že to není tak, že Nečas je špatný a zrovinka Pospíšil je čestný chudák. Ani omylem ne.

M. Kosejk 1.7.2012 13:09

Re: Dobrý večer,

Cituji: "...každá další verze dává exekutorům větší moc věc zabavit bez ohledu na to, kdo je vlastníkem věci."

A to prostě není pravda. Takové chování exekutorů je nezákonné. Že se toho někteří dopouštějí, to je druhá věc, protože porušují ten zákon. Taky přece není chyba trestního zákona, když někdo někoho zavraždí. O exekucích panuje v ČR spousta mýtů, které šíří zajména ti, kdo mají problém s plněním svých závazků + pár medializovaných případů nezákonného chování exekutorů.

p.s. Nemyslím si, že by si Pospíšil zasloužil svatozář. Každý, kdo se dostal v politice takhle vysoko, se jistě musel stýkat s podivnými lidmi a přistupovat na podivné kompromisy. Ale trvám na tom, že po něm zbyde víc pozitivních věcí než po Nečasovi, který pravici jen škodí. Nečas je vůl nebo hajzl - jiná možnost není.

S. Sedlák 1.7.2012 13:25

Re: Dobrý večer,

Tsss...

Není pravda to, že k exekuci již není třeba přivolení soudu? (Dle poslední změny.)

Já žádný dluh nemám, alespoň o něm nevím. Tak na tom je řada lidí v této zemi a někteří se mýlí. S exekutory jsem nikdy nepřišel do kontaktu a jediný vymahač, který se na mě obrátil byl ten, který se pokoušel podvodně vylákat jakési TV poplatky a toho si najala česká televize. Poslal jsem ho k šípku a upozornil, že pokud mě bude opakovaně obtěžovat, tak to budu řešit právní cestou a budu mu účtovat i čas, který tomu věnuji.

S exekucemi je to jako s vazbou. Nikdo nepředpokládá, že ho to může potkat. Může a to každého z nás. Proto by měly být příslušné zákony jasné a neměly by stranit jakési podnikatelské skupině, která požívá jakýsi status ochrany státem. A za to JE Pospíšil odpovědný.

Pokud o tom moc nevíte, tak o tom radši nepište. Mohl byste pak (třeba) se čehosi dovolávat jako přítel Rath. Tedy můj přítel není, ale není odsouzený a tedy by neměl být podroben horším podmínkám, než kdyby byl.

M. Kosejk 1.7.2012 13:47

Re: Dobrý večer,

Cituji: "Není pravda to, že k exekuci již není třeba přivolení soudu? (Dle poslední změny.)"

Ne, není to pravda. Je to jeden z těch mýtů. Pohledávka vždy musí být vymáhána na základě platebního rozkazu, který vydává soud (či rozhodce, pokud je součástí předmětné smlouvy rozhodčí doložka). Změna, o které mluvíte, je pouze procesního charakteru - tj. že pro samotný exekuční příkaz už není třeba rozhodnutí soudu. Na praxi to ale nic nemění, pouze se zjednodušuje práce soudu, tedy i zlevňuje soudnictví. Ale pro příkaz k platbě, která je podmínkou zahájení exekučního řízení,  skutečně potřebujete soud nebo rozhodce.

J. Stejskal 1.7.2012 11:21

Re: Dobrý večer,

No, chtěl bych říci, že "názor nějaké staré paní", je mi větším "garantem solidnosti", než přísaha ústředního výboru ODS.

J. Boleslav 1.7.2012 11:57

Re: Dobrý večer,

Ústřední výbor mají už jen komanči a socani.

S. Sedlák 1.7.2012 12:37

Re: Dobrý večer,

V tom vám nikdo nebrání. Stále platí, že je u nás dost trubek, které se řídí názorem nějaké staré paní a může to být tahle nebo třeba Jiřka Bohdalová.

Při posledních volbách to koneckonců značná část lidí hodila komusi a teď toho lituje. Objeví se opět někdo nový nebo i starý s novým štítem a stačí, aby jakási VIP řekla, že je to dobrá volba a zase máme veselo.

J. Ráž 30.6.2012 12:26

Článek je typickým projevem zlé vůle, nic jiného

Jakmile se v Česku vyskytne "kladný hrdina", tak ačkoliv je každému jasné, že i ten nejkladnější hrdina není zcela bez chyb a je-li v politice tak ani prakticky není možné aby byl úplně "čistý", tak se hned najde dost lidí, kteří začnou hledat jak jej dokonale pošpinit. A když nenajdou nic konkrétního, tak začnou zaplavovat okolí všelijakými domněnkami, jen aby hrdina dlouho hrdinou nemohl zůstat. Článek je zcela zřejmým výsledkem tohoto v Česku tak obvyklého úkazu.

Apropos: Naprosto čistým v politice namočeným hrdinou nemůže být ani anděl, neb nemá občanku a nemůže být zvolen!

J. Urban 30.6.2012 11:15

Souhlasím s článkem a autorem

v tom, že Pospíšil asi není člověk, kvůli kterému by se měly pořádat demonstrace. Jde o příslušníka jisté zájmové skupiny. To že se tato zájmová skupina nějak rozešla s jinou zájmovou skupinou, vůbec neznamená, že jedna je dobrá a druhá špatná. Špatné jsou obě - potažmo všechny. Pospíšil je v této chvíli "obětí" nestandardní "politiky" v ČR, kterou sám pomáhal utvářet.