10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Pospíšil – až příliš kladný hrdina

Odvolání ministra Jiřího Pospíšila z pozice ministra spravedlnosti vyvolalo na webových stránkách médií doslova "bouři hněvu" vůči premiérovi české vlády. Přitom se sice uvádějí argumenty předsedy vlády k odvolání Pospíšila, jedním dechem však média tvrdí, že to jsou důvody zástupné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuster 30.6.2012 15:25

Re: Souhlasím s článkem a autorem

Taky souhlas, je to právo premiéra, takže nejde o nic. Navíc současná mediální popularita Pospíšilovi poslouží v krajských volbách. Vsázím 100:1, že Pospíšil je příští hejtman Plzeňského kraje.

J. Boleslav 30.6.2012 16:12

Re: Souhlasím s článkem a autorem

Doufejme, že to tak bude a že toho současného odulého socana skutečně převálcuje.

V. Ondys 30.6.2012 10:34

:))))) Mně naše politika stále víc připomíná

bratrskou pomoc spojeneckých armád Varšavské smlouvy, možná to je i tím, že současný stranický papaláš s nálepkou demokrata nemá daleko ke zvůli toho bolševického. Už se jenom bojím, že uslyším Nečase o kůlech v plotě po tak příkladném snažení o dokonalejší :)))))) socialistické přerozdělování :))))))))))))))))) pravicové ODS. :)))))))) Mne z těch našich intošů jednou omejou.

J. Ráž 30.6.2012 12:31

Re: :))))) Mně naše politika stále víc připomíná

Ano, i má manželka, jinak politicky zcela apatická osoba prohlásila, že ji Nečas připomíná Jakeše. Taky prý nějak nemůže pochopit proč jej lidi nemají rádi a bude se hodně divit, až lidi půjdou společně do ulic bez ohledu na své politické přesvědčení, jen aby už konečně z politiky on a jeho souvěrci vypadli.

M. Procházka 30.6.2012 8:37

Pospíšil?

Pane Bartoň,media rozpoutaly protesty proti Nečasovi,co je jim po tom,vládne vláda a předseda vlády.Kam až to chtějí ty zvláštní media dotáhnout,že budou dosazovat ministry,obsazovat úřady a instituce,či vyvolávat nepokoje a protesty?To už není Kocourkov,ale blázinec,kde si každý může dělat co chce.

P. Lenc 30.6.2012 8:10

Už jsem o tom dnes psal.

Média vytváří mediální bubliny a tím ovlivňují veřejné mínění.Vždyť pro občana je tak krásné svou flustraci otočit proti těm zlým tam nahoře.Včerejší nová kauza Kalousek a policajt je toho jen dokladem.V době odposlouchávaných telefonů si jenom idiot dovolí policajtům vyhrožovat a to Kalousek, ať je co je, tak idiot není.Ale při tvrzení proti tvrzení to musí politik zákonitě prohrát.A to novináři velmi dobře ví.

P. Maleček 30.6.2012 8:41

Re: Už jsem o tom dnes psal.

Dovoluji si taktně připomenout, že s tím idiotstvím Kalóska to tak jednoznačné není. Ne média, ale on sám dělá co může, aby se o jeho idiotství vedla ne zrovna nepodložená diskuze.

P. Lenc 30.6.2012 8:45

Re: Už jsem o tom dnes psal.

Opravdu?V tom případě jste slepý a hluchý.

J. Urban 30.6.2012 11:15

Re: Už jsem o tom dnes psal.

:-))) asi mu stárne a měkne mozek

J. Boleslav 30.6.2012 16:14

Re: Už jsem o tom dnes psal.

Kdoví, co všechno mu stárne a měkne. :-)

M. Kosejk 30.6.2012 20:31

Re: Už jsem o tom dnes psal.

Kdyby nevolal vyšetřovateli, nemuselo se to řešit. A ona fakt není standardní demokratická metoda, když výkonná moc volá policejním vyšetřovatelům a káže jim, jak mají dělat svou práci.

à propos - Jak si představujete ten hovor? Myslíte, že Kalousek jen tak volal vyšetřovateli, aby mu jen řekl, že svoje vyjádření poslal státnímu zástupci?! Proč by to dělal, když je tak chytrý a vyrovnaný, jak tvrdíte?! :)))

S. Sedlák 30.6.2012 7:42

Nečas to udělal nešikovně

Jsem ale překvapen, kolik má Pospíšil, známý svou příchylností exekutorům v Plzni a Jurečkovi - kmotrovi, obdivovatelů.

Nějak jsem to nezaregistroval. Který kmotr má otočeného Nečase kolem prstu? Aha, vlastně vím - Nagyová :)

V. Němec 30.6.2012 7:31

Mediální mafie to sedí

Mediální mafie spolu s mafií vždy spravedlivých nositelů světla ač nikým nevolena chce a mnohdy i řídí stát

J. Urban 30.6.2012 11:18

Re: Mediální mafie to sedí

Stát snad řídí ČEZ, ne?

J. Boleslav 30.6.2012 16:15

Re: Mediální mafie to sedí

Už ne.

P. Maleček 30.6.2012 6:49

Neber úplatky, neber úplatky - jinak se z toho zblázníš

Bartoni, Bartoni to zas bude mejdan. Je za co. Ten úplatek za tenhle článek přímo z rukou Nečase, tj. uloupnutý ze státního rozpočtu, bude problém prochlastat i s celou hospodou za jednu noc.

S hořkým šklebem si dle vašeho návodu představuji tu scénu. Nečas, poté co se od svých kmotrů dozví o přípravě jmenování Bradáčové místo Rampuly, křičí na Pospíšila: Ztratil jsi mou důvěru, nejsi schopný komunikovat - odvolávám tě!

A poté s vyděšeným pohledem na hodinky od Bendla ujíždí na hrad, kde se vrtošivý stařík - i dle MFDNES král tunelářů, netrpělivě vyklání z okna, až to vypadá na nácvik další defenestrace. "Kde ses flákal Nečas, vždyť moji chlapci (jako by z oka vypadli Nečasovým kmotrům) ti to o té Bradáčové vzkazovali už před hodinou. Proč si se s tím Pospíšilem tak páral". A to už je v akci jeho blyštivé pero.

"Tak a máme zas nejmíň do podzimu pokoj", s úlevným oddechnutím říká hlava státu, spíš mafie, která drží Nečase ve Strakovce. A dle finty rady Vacátka otáčí zpoceného Nečase ve dveřích své pracovny: " áááá Nečas, eště jednou budeš takhle špatně komunikovat, tak ztratíš mou důvěru. A teď alou zpátky do Jedové chýše (po mafiánsku Strakovka)a neflákat se Nečas, však víš co dovedu. Jo a toho mladýho Bendu ti podepíšu v pondělí"

Takhle nějak to bylo pane Bartoň, co myslíte?

M. Procházka 30.6.2012 8:40

Re: Neber úplatky, neber úplatky - jinak se z toho zblázníš

Ze kterého pimprdlového cirkusu pocházíte pane Maleček?

P. Maleček 30.6.2012 9:33

Re: Neber úplatky, neber úplatky - jinak se z toho zblázníš

Ano přiznávám se. V tom pim-prd-lového cirkusu mě vodí Kalousek. Zrovna včera jsme byli spolu s Paroubkem a Grebeníčkem domlouvat novou vládu. Ale moc mi vadilo, že když to bylo v nejlepším, tak Kalousek ukazoval, že ještě líp než mně vodí Nečase se Švarcikem.

Ještě, že tam byla i Parkanová. Něžně mě za zpěvu ukolébavky uspala a když jsem se probral tam jsme si spolu hráli s letadýlky Casa. Jen nevím proč Kalousek vykřikoval ať si hrajeme s něčím jiným, že tahle hra smrdí kriminálem. Když jsme nepřestali, tak mě zavřel do krabice. Prej na rozdíl od Parkanové nemám imunitu.

J. Boleslav 30.6.2012 16:19

Re: Neber úplatky, neber úplatky - jinak se z toho zblázníš

Vy jste jasný zakopaný literární talent, pane. Když jste s Jyrkou tak zadobře, zkuste se ho poptat, kde by se daly Vaše výplody nejlépe zpeněžit. Nebo Petry, pokud se znáte i s ní.

P. Pavlovský 30.6.2012 9:58

Re: Neber úplatky, neber úplatky - jinak se z toho zblázníš

Z vnitrostranického projevu P. Nečase: Pan Pospíšil se, bohužel odklonil od naší konzervativní stranické linie, jejímž cílem je nic neměnit a hlavně nic neřešit. Podobně to už dlouho vidí náš příznivec Tomio Okamura - Ex Oriente Lux!

Jsem moc rád, že prezident Klaus pochopil vážnost situace a na rozdíl od situace s odsouzeným korupčníkem Vítem Bártou, neváhal ani vteřinu a odvolání pana Pospíšila okamžitě podepsal.

Pevně věřím, že se podaří stabilizovat celou situaci a vrátit na vrchní státní zastupitelství pana Rampulu, který měl úžasný cit pro to, kdo se vyšetřovat může a koho se naopak vyšetřování netýká.

Nápad pánů Pospíšila a Zemana instalovat na tuto pozici JUDr. Bradáčovou totiž nevěstil nic pěkného. Naštěstí to byl ve funkci jeho nápad poslední.

Pevně věřím, že občany České republiky můj krok uklidnil a nebudou se rozrušovat planými nadějemi na nějakou změnu. Boj proti korupci, padni komu padni, samozřejmě pokračuje. Minimálně v Německu nebo v Dánsku. Děkuji za pozornost.

J. Blažek 30.6.2012 6:32

Autor zapomněl říci:

1) Proč Nečas na dálku nadává státní zástupkyni Bradáčové a lže o jejích stycích s Paroubkem a Janečkem

2) Proč byl způsob odvolání dlouholetého ministra tak nedůstojný - za zády, bez předběžného osobního projednání, během pár mkinut, aniž mu bylo za práci poděkováno

P. Pavlovský 30.6.2012 6:16

Vaše přání otcem vaší myšlenky

"Ministr Pospíšil zcela jistě důvěru premiéra ztratil a je jen na něm, aby si čestně, a hlavně sám sobě, přiznal prohru...", píšete.

Viděno z odstupu a uvažováno v delším časovém horizontu než je pár týdnů, Pospíšil  neprohrál, jak byste si zřejmě přál, ale vyhrál! Politicky!

Ano, ztratil důvšěru premiéra, jenomže předtím ten premiér ztratil důvěru zdrcující většiny veřejnosti i médií. O důvěru takového politika není věru co stát!

Vsadím krabici suché Bohemky proti jediné lahvi, že do roka a do dne bude Pospíšil zastávat v naší politice důležitější místo než Nečasl, který už v té době bude pravděpodobně politickou mrtvolou!

Pospíšil teď vypluje na vlně všeobecného naštvání proti jeho odvolání, a to i v řadách ODS. Už teď se stal lídrem západočeské ODS do podzimních voleb a jeho hejtmanování po nich je velice pravděpodobné. Voliči jej budou chtít, to si pište! A média jej podpoří, už  proto, že budou psát to, co lidé budou chtít číst!

P. Havlicek 30.6.2012 6:46

Re: Vaše přání otcem vaší myšlenky

Jen aby ta politická výhra Pospíšila nebyla spíše mocenskou výhrou Jurečky... Jestlipak odříznutí Pospíšila nebylo vlastně odříznutím Jurečky...? A pozor, to má k Pospíšilovi blíž než k Nečasovi... jsem jen realista a snažím se uvažovat racionálně.

P. Havlicek 30.6.2012 6:50

Re: Vaše přání otcem vaší myšlenky

Jen aby ta politická výhra nebyla výhrou Jurečkovou a odříznutí Pospíšila nebylo spíše odříznutím Jurečky... A pozor, to mám blíž spíše k Pospíšilovi než k Nečasovi. Jen se snažím racionálně u važovat...

P. Pavlovský 30.6.2012 7:26

Re: Vaše přání otcem vaší myšlenky

A proč by mi měl být Nečas bližší než Jurečko? Já jsem ODS nikdy nevolil (ačkoli pravičák) a mezi jejími funkcionáři rozlišuji pouze podle jejich činů. Ty Nečasovy se mi nelíbí!

Proč je, podle Vás, Jurečko horší než Nečas? Není naopak lepší?