15.6.2024 | Svátek má Vít


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JaS 21.3.2008 21:29

Teď si představte,

že by se vláda měla při reformě zdravotnictví řídit názory takových pivních mistrů světa, jací píší do těchto debat!

Fafa 21.3.2008 18:24

Ladislave N.:

pokud tady jeste jste, u vcerejsiho clanku jste pochyboval o moznosti podavat v CR v restauraci tepelne neupravene maso. Prilozil jsem Vam tam par menu a docela by mne zajimal Vas nazor. ;-)

Ladislav N. 22.3.2008 0:40

Re: tepelně neupravené maso

Pochyboval jsem o tom, zda podávání tepelně neupraveného masa  platné hygienické předpisy umožňují. ;-)

Fafa 22.3.2008 2:19

Re: Re: tepelně neupravené maso

jo, tak na legislativu odbornikem nejsem. Ale par dobrych hospod bych Vam poradil. ;-D

ocelin 21.3.2008 14:51

Cituji :

Nemuset cosi platit je záležitost, po níž touží každý.

Při pohledu na svoji výplatní pásku jaksi nemám pocit , že bych za zdratní péči neplatil. Mě už tohleto novinářský ho/vado z Rudého Práva přelakovaný na modro nehorázně se/re.

Papouch 21.3.2008 14:56

Re: Cituji :

moje rec

z trochu lepsiho platu se plati na ceske zdravotnictvi srovnatelna suma jako prumerna americka zdravotni pojistka

Fafa 21.3.2008 18:26

Papouchu :

pri dnesnim kurzu dolaru uz plati srovnatelnou castku manzelska dvojice s prumernym platem. Na druhou stranu americke zdravotni pojistky zcela bezne maji poplatek pri navsteve lekare a nikomu to nepripada zvlastni.  

buggy 21.3.2008 13:52

doplatky

jestli jsem to správně pochopil tak do limitu 5000 Kč se počítá pouze poplatek 30 Kč za recept a vydání léku.  Je to tak moudré hlavy?

Kyselý Sven 21.3.2008 14:34

Re: doplatky

Ne, to jste pochopil úplně blbě. Počítá se tam doplatek nad platbu pojišťovny. Po lopatě - to co zaplatíte hotově za lék na předpis, mínus 30 Kč poplatek.

buggy 21.3.2008 14:53

Re: Re: doplatky

asi neumím číst o doplatkách za léky tady nic není

Poplatky započitatelné do limitua) 30 Kč za návštěvu u praktického lékaře, praktického lékaře pro děti a dorost, ženského lékaře, při které bylo provedeno klinické vyšetření a za návštěvu u zubního lékaře, při které bylo provedeno vyšetření, za návštěvu u lékaře poskytujícího specializovanou ambulantní péči, za návštěvní službu poskytnutou praktickým lékařem a praktickým lékařem pro děti a dorost (Návštěva novorozence praktickým lékařem pro děti a dorost při návštěvní službě podléhá poplatku 30 Kč),b) 30 Kč za návštěvu u klinického psychologa, c) 30 Kč za návštěvu u klinického logopeda, d) 30 Kč za vydání každého, ze zdravotního pojištění plně, nebo částečně hrazeného, léčivého přípravku nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely, předepsaného na receptu, bez ohledu na počet balení (Na jednom receptu mohou být předepsány maximálně dva druhy léčivého přípravku nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely, tedy dvě položky. Poplatek za jeden recept může nejvíce činit 60 Kč. V případě výpisu z receptu se na něm uvedou všechny rozhodné údaje vztahující se k předepsanému léčivému přípravku nebo potravině pro zvláštní lékařské účely, včetně údaje, zda má nebo nemá být vybrán poplatek při realizaci tohoto výpisu v lékárně),zdroj www.cnzp.cz

Kyselý Sven 21.3.2008 16:40

Re: Re: Re: doplatky

Číst zjevně umíte, tak to zkuste dočíst do konce. Zejména kapitolu "Regulační doplatky v lékárnách".

Že se započítává i regulační poplatek jsem netušil, děkuji za informaci.

thales 24.3.2008 20:33

Re: Re: Re: Re: doplatky

Nezapočátává!!!

JaS 21.3.2008 13:21

Poplatky jsou sice určitým způsobem nesmyslné,

ale české vyžírkovství je také nesmyslné a pokud poplatky plní svůj úkol omezit vyžírkovství, tak je to v pořádku. Plýtvání neslouží nikomu.

Li 21.3.2008 13:48

Re: Poplatky jsou sice určitým způsobem nesmyslné,

S tím souhlasím. Ale na druhou stranu - ještě jsem nepochopila třicetikačku v lekárnách ;-€ beru jedny léky. V únoru jsem za léky na recept doplácela 1, 50 Kč -korunu padesát-, včera za to samé, v úplně stejné lekárně za stejné množství koruny čtyři ;-P jakto ?

BOMBON 21.3.2008 14:52

Re: Re: Poplatky jsou sice určitým způsobem nesmyslné,

podekujte vsem tem, kteri chrochtaji blahem, jak je o nas perfektne pecovano, ze si nemuzeme koupit leky volne v jakemkoliv krame...

znate prece ten pristup vetsiny dementu - ja jsem uplne v pohode, ale co ty ostatni hovada, co by si kupovali, mohli by si ublizit a mne by ohrozili...

Marat 21.3.2008 11:41

Neuvěřitelné,jaké nápady mají vlády ČR.

Nemám nic proti mírným poplatkum lékařum.Nemám nic proti připlácení léku,ale je nemravné otřesné,připlácet za každý den v nemocnici.Dokonce připlácet na stravu.Strava je součásti léčby.Dokonce má připlácet na nemocnici i ten voják,který byl těžce zraněn v Afganistanu.Byl tam poslán státem do situace,kdy zranění i smrt je pravděpodobná.Nyní kdy byl zraněn a převezen do nemocnice v ČR, za své ošetřování které si nezavinil,které připadá na účet státu,který ho do situace kde se střílí poslal ,si má připlácet za své léčení.Tady jsem utvrzen v už více jak v padesátilétem přesvědčení,že pokud se někdy armáda ČSR nebo nyní ČR dostane do válečného konfliktu,tak běda těm vojákum kteří válečné běsnění přežijí.Ti dostanou předepsanou k náhradě i vystřílenou munici,zničenou výstroj,výzbroj a ti ranění budou platit léčbu za své zranění.

Ladislav N. :-))) 21.3.2008 12:56

Re: Strava je součástí léčby....

 ;-D Ach jo... To s vojákem v Afghánistánu jistě nemyslíte vážně, že ne? ;-D

IS 21.3.2008 13:03

Re: Re: On to nemíní, to jen zlolajná média a Julínek. s Cikrtem.

Vojak si musí zaplatit, protože se je nutné  zabránit zneužívání péče. Měl se lépe krýt, nemehlo. .

Ladislav N. 21.3.2008 14:14

Re: Re: Re: On to nemíní, to jen zlolajná média a Julínek. s Cikrtem.

No jo, komunista "IS" se přidá ke každé blbosti...

IS 21.3.2008 13:00

Re: USA náš vzor, nádivo !

Američtí vojáci si za své dokupují výzbroj a musí připlácet na zranění. Československo muselo Velké Británii zaplatit i za trenky, které naši letci za WWII měli na sobě, samozřejmě i vystřílené náboje v letecké bitvě o Anglii. Tk nám tu nepředváděj bláboly.

jirka.s. 21.3.2008 17:21

Re: Re: USA náš vzor, nádivo !

Správně, soudružko ivano sergejevno! A to ještě nevíš, že Československo muselo Velké Británii proplatit i prezervativy, které naši letci fasovali, když šli do bordelu! Lze jenom litovat, že si nějaký ten prezervativ nevyfasoval také tvůj fotr, když už se navíc musel před souložením s tvou mutti napřed ožrat jako prase! Byl bych první, který by na něj přispěl, hnusná rudá zrůdo! ;-O

Fafa 21.3.2008 18:33

IS!

Takze postupne.

O vyzbroji nevim, na bojisti v Iraku jsem nebyl.

Ale americke vojaky vcetne zranenych v boji jsem lecil a priplacet si samozrejme nemusi nic. I po odchodu z aktivni sluzby se na ne vztahuje tzv "service connection" a jsou osvobozeni od jakychkoliv poplatku, pokud se leci ve federalni nemocnici.

Pokud jde o ceskoslovenske vojaky v Britanii, tak je zvykem, ze staty vedou valku na svuj ucet. Pokud ceskoslovenska exilova vlada chtela byt povazovana za spojence ve valce proti Nemecku, tak samozrejme vedla valku v ramci moznosti na svuj ucet.     

HlavaXXII 21.3.2008 13:04

Re: Neuvěřitelné,jaké nápady mají vlády ČR.

Příteli, do situací kde se střílí zde nikdo nechodí z donucení. Voják zabitý v Afgánistánu byl žoldák sloužící tam za peníze jež mu za to riziko stály a to samé je ten zraněný. Neplatí za svoji léčbu ale paušální poplatek za pobyt ve zdravotnockém zařízení, tak, jak ho platí zatím úplně každý v této zemi.

jirka.s. 21.3.2008 17:24

Re: Re: Neuvěřitelné,jaké nápady mají vlády ČR.

Asi tak nějak, milá hlavo! To už by za chvíli chtěli být zbaveni poplatků v nemocnici třeba i ministerští úředníci, pokud by usnuli za úředním stolem, spadli a zlomili si ruku! Též by ke zranění přišli při plnění "bojových" povinností! :-D

I. 21.3.2008 13:38

Re: Neuvěřitelné,jaké nápady mají vlády ČR.

Marete, Vy máte starosti...Nerukujete Vy náhodou do Afghánistánu?

Kyselý Sven 21.3.2008 14:32

Re: Neuvěřitelné,jaké nápady mají vlády ČR.

Co je nemravného a otřesného na placení za každý den v nemocnici? V nemocnici spotřebovávate elektřinu, vodu, teplo, jíte... - stejně jako doma.

janoryna 21.3.2008 15:04

Re: Neuvěřitelné,jaké nápady mají vlády ČR.

takže když se jí doma, tak to není léčba ? poplatky za stravu měly být ož dávno. takhle akorát své stré bližní šoupnu do nemocnice a ušetřím za stravu. To je vopravdickej pozůstatek minulosti..

janoryna 21.3.2008 11:40

já se tomu bití poplatků ani nedivím.

jako plátce na tzv. zdravotní pojištění vím, že až dosud tyto poplatky aspoň teoreticky šli pro potřeby zdravotnictví. nyní však z nich bude placena osobní spotřeba majitelů těchto zařízení. a jak známo, podniká se za účelem zisku a ne proto, aby se někomu pomáhalo, leda sobě. a když uvážím, že se nyní všechno ještě za státní peníze opravuje a vylepšuje, což snižuje ziskovost a tím i kupní cenu, tak se nikdo nemůže divit, že se to kromě budoucích majitelů mnoha lidem nelíbí. je to podobné, jako s železnicí a nové společnost ČD Cargo a jejího dosud zatím pouze generálního ředitele..

lary 21.3.2008 13:46

Re: já se tomu bití poplatků ani nedivím.

V radiu Řo 1 tento týden říkali, že nemocnice v Kolíně si za peníze, vybrané na reg.příplatcích zakoupila dvě sanitky a ještě nějaké peníze zbyly . Takže jaká osobní spotřeba majitelů. To máš přímo od Ratha ?

janoryna 21.3.2008 15:01

Re: Re: já se tomu bití poplatků ani nedivím.

a v těch dalších třeba na džíp pro ředitele. v souladu s účetními předpisy .... to máš od cikrta ?