21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cwfort 21.3.2008 15:51

Re: Re: Re: já se tomu bití poplatků ani nedivím.

Ten příklad se sanitkami v Kolíně byl naprosto konkrétní a prokazatelný. Ty víš o nějakém konkrétním prokazatelném případu, kdy si ředitel nemocnice koupil za regulační poplatky džípa? Pokud nevíš, tak nežvaň nesmysly,

jm 21.3.2008 11:21

VŠECHNY DOPOSUD REFORMY ZDRAVOTNICTVÍ VEWCH DOPOSUD MINISTRŮKÉ

VŠECHNY DOPOSUD REFORMY  ZDRAVOTNICTVÍ VŠECH DOPOSUD MINISTRANTŮ na pohřbu českého zdravotnictví a zdraví občanů ČR jsou jalové základním předpokladem - předkládáním účů!  Pojišťoven svým pojištěncům a pojistníkům, poskytovatelům zdravotní péček svým pacientům a pojišťovnám při likvidaci pojistného plnění! Považte aplikaci likvidace pojistných plnění ve zdavotnictví do pojištění havarijního. Kdy autoopravny inkasují a pojišťovny hradí likvidace škod ze zákonného pojištění bez účasti pojištěnců  Proč asi je tomu v českém zdravotním pojišťovnictví tam i nazpátek časem, křížem krážem partajemi a vládami?! No protože jim zlodějny nesmrděli, nesmrdí a těžko kdy budou! Nadějí českého zdravotnictví a zdravotního pojišťovnictví je závazná směrnice Bruselu na povinné účtování ve zdavotním systému, nepřekročitelný limit nákladů na správu pojistného a ppod,

í

H.K. 21.3.2008 13:07

Re: VŠECHNY DOPOSUD REFORMY ZDRAVOTNICTVÍ VEWCH DOPOSUD MINISTRŮKÉ

V ČR není zdravotní pojištění, ale daň.

www racek 21.3.2008 18:19

Re: Re: VŠECHNY DOPOSUD REFORMY ZDRAVOTNICTVÍ VEWCH DOPOSUD MINISTRŮKÉ

dan funguje uplně jinak než pojištění, dokonce i to zdravotní.

odborar 21.3.2008 10:46

Alůe vždyť ani ČSSD ani ODS pořádek ve zdravotnictví a důslednou kontolu nechtějí..

Kde by se pak pakovala jejich stranická pokladna a politici?  

Východiskem ze zdravotní krize, kdy si lidé budou sami regulovat své návštěvy, jsou osobní účty veřejného zdravotního pojištění u pojišťoven. Poplatky jsou jen dalším naléváním peněz navíc do nekontrolované černé díry. Pak bude kontrola jasná a hlavně efektivní.

1/pacient přijde k lékaři, předá kartu pojišťovny sestře, ta jí projede čtecím zařízením, lékaři naskočí pacientova karta na počítači. Lékař provede vyšetření, napíše recept, který se jedním odkliknutím přenese do centrální databáze. Zároveň vyjede účet jako v supermarketu, když platíme na kartu, jeden pro pojišťovnu, jeden pro lékaře, jeden pro pacienta. Pacient podepíše úkony za ceny nasmlouvané jeho pojišťovnou. Odpadnou jakékoli fiktivní výkony, které nestojí pojišťovny statisíce, ale miliardy. Lékař si počká na úhradu na základě účtu od pojišťovny.

2/ Léky si vyzvedne pacient v lékárně na základě předložené zdravotní průkazky. Projede se čtecím zařízením, popř.zadá pin. Tím odpadnou veškeré podvody s identifikací. Lékárník zkontroluje recept od lékaře v centrální databázi, vydá lék. V případě přímého prodeje stejný postup, kde do karty zanese vydaný lék. Tím odpadnou podvody narkomanů na falešné recepty, a budou podchyceni lidé, které kupují nadměrný počet léků, ze kterých se dají vyrobit drogy. Není třeba žádných dalších nesmyslných poplatků za recept.

3/ Účty u pojišťoven.  Platby tak jako dosud, od státu, či ze závislé činnosti nebo podnikání. Např. 40% na účtu zůstane na běžné ošetření. 60% ve prospěch společného koše na dlouhodobé nemoci a operace pro všechny. Ale poměr může řídit jednotlivá pojišťovna.

odborar 21.3.2008 10:47

Re: Alůe vždyť ani ČSSD ani ODS pořádek ve zdravotnictví a důslednou kontolu nechtějí..

 4/ Účty u pojišťoven budou děditelné při úmrtí ve prospěch dědiců, osvobozeny od jakých-koli daní i poplatků i notářských a to i peníze uložené ve společném koši, které nebyly vyčerpány se zašlou na zdravotní účty dědiců.

  5/ Smlouva s lékařem v regionu samozřejmě nebude samozřejmostí. Každá pojišťovna si zajistí síť smluvních lékařů nejen s pětihodinovou či tříhodinovou pracovní dobou. Výpovědní lhůta bez udání důvodu z obou stran tři měsíce. Ostatní jen na pouze odpolední ordinace nebo pohotovosti .Nesouhlasíš? Tak si dělej praxi za hotové.Pak by byla zajištěna nejen péče v odpoledních hodinách, ale minimálně do 22:00hod.

Tím chci říci, že osobní účty by měly jít napříč politickým spektrem, neboť jde o reformu zdravotnictví do té míry, aby pacient byl ke svému zdraví zodpovědný a za druhé i tyto účty mají svou regulační schopnost. Co je ovšem největší pozitivum, vystačují s tím co je placeno od zaměstnanců, samoplátců, podnikatelů na zdravotní pojištění, nepoužívají se nesmyslné poplatky, které jdou jen do kapes lékařů, lékárníků. Pacient se stane pán a lékař jeho služebníkem, tak jako je to při všech úkonech, kdy si kupuji službu. Samozřejmě ruku v ruce by šlo zrušení jakýchkoli kapitačních plateb lékařům. A nechápu, proč proti tomu protestuje opozice, když se jedná zase jen o peníze, které platíme na zdrav. pojištění. Nadstandardy mohou být placeny z tohoto účtu, pokud nechodím zbytečně k lékaři a ušetřil jsem si tam, nebo za své si připlatit. Ta možnost tu musí být. Ale ona už u zubařů běžně je, kdy si doplácíte na lepší materiál plomby a pod. To už dávno funguje.

buj 21.3.2008 17:06

Re: Re: Alůe vždyť ani ČSSD ani ODS pořádek ve zdravotnictví a důslednou kontolu nechtějí..

Jen mně není jaksi jasné, kde na to seženete ty zdravotníky? Nebo to bude jak ve Starém Římě, kde doktory dělali otroci? Aby Vám dělali takové blbce, to by jste jim musel řádně přisypat na výdělcích!! A hodně řádně. A nebo pro ně bude platit zvláštní zákoník práce a totální nasazení?  Nebo jak si to představujete?

Sony 21.3.2008 13:56

Re: Alůe vždyť ani ČSSD ani ODS pořádek ve zdravotnictví a důslednou kontolu nechtějí..

Nevím čím to je,ale spojení čím větší odborář tím menší pracant a odborník realita života potvrzuje denně!

odborar 21.3.2008 16:03

Mám pocit, že nevite o čem mluvíte..

Tenhle návrh reformy je tak radikální, že ČSSD a ODS jsou se svými návrhy reforem jen bronstosary minulosti vůči tomuto návrhu. ;-D Za méně peněz více muziky. Nevím, zda je ten návrh dostatečně pravicový či levicový..;-D Rozhodně však na 100% účinný..;-D

nepolitik 21.3.2008 10:46

Proti poplatkům ve zdravotnictví niuc nemám, jenom

mi vadí nelogičnost některých ustanovení, která se týkají předepisování léků chronicky nemocným pacientům. Lékař by měl mít právo předepsat pacientovi tqkový počet balení, aby mu vystačil od kontroly ke kontrole, tj. mapř. i na půl roku, a nemusel chodit pro každá tři balení, zvláště když má každý lék jiný počet tablet v jednom balení.

IS 21.3.2008 13:09

Re: Julínek a Cikrt si vyrábějí argumenty.

Přídělový systém zvyšuje počet návštěv u chroniků.

petrph 21.3.2008 10:29

co je na tom k nepochopení?

KDU-ČSL podpořila v hlasování poplatky,a by mohla zůstat s ODS ve vládě a v parlamentu. No a teď se zase blíží podzimní volby, tak je proti poplatkům, aby  lidi zase jejich zástupce volili. Ostatně nejsou sami , mnozí členové ODS na krajské úrovni se raději tváří jakoby s tou partou v parlamentu neměli nic společného.

roz 21.3.2008 10:24

Když chce opozice zrušit poplatky....

Když chce opozice zrušit poplatky ve zdravotnictví, mohla by s tím třeba spojit i poplatky za televizi a rozhlas. Poplatky ve zdravotnictví musím platit jen když jejich služby využívám. Za ČT a ČR musím platit poplatky i když je nesleduji.

RomanL 21.3.2008 10:30

Re: Když chce opozice zrušit poplatky....

... tak na to jsem ochoten nechat vypsat referendum hned! R^

petrph 21.3.2008 10:32

Re: Když chce opozice zrušit poplatky....

A co zdravotní pojištění ??? Za to byste moh mít doma domácí multikino :)

I. 21.3.2008 13:41

Re: Když chce opozice zrušit poplatky....

Navrhuji vyhlásit referendum  s otázkou: jste pro zrušení poplatků a pro pivo zdarma? Výsledek lze předvídat, podobně  jako v Maďarsku.  

Papouch 21.3.2008 14:52

Re: Re: Když chce opozice zrušit poplatky....

a on existuje nejaky pridelovy pivni fond, do ktereho musi povinne prispivat kazda domacnost s aspon jednim pullitrem v kredenci?

doktor 21.3.2008 9:35

To, co nyní připravuje ministr Julínek, nemusí být úplně správný model, o mnohém lze, a dokonce je třeba diskutovat,

Principem práce vedení ministrstva zdravotnictví, a potažmo i české vlády je O NIČEM VEŘEJNĚ NEDISKUTOVAT. Co vám to připomíná?

StandaT 21.3.2008 9:45

Re: To, co nyní připravuje ministr Julínek, nemusí být úplně správný model, o mnohém lze, a dokonce je třeba diskutovat,

A s kým má diskutovat? s Rathem? s Kubkem? Nemyslíte, že na diskusi MUSÍ být dva? Napište sem jediný bod, jedinou problematiku, kdy Rath zafungoval jako kontruktivní opoziční politik a ne jako stoprocentní negátor Julínka.

Ladislav N. :-))) 21.3.2008 12:59

Re: A s kým má diskutovat? s Rathem? s Kubkem?

S DRYMLEM. V TV Kotli s Jílkovou... ;-D

Öman 21.3.2008 9:48

Re: To, co nyní připravuje ministr Julínek, nemusí být úplně správný model, o mnohém lze, a dokonce je třeba diskutovat,

Diskutovat? A s kým? S ČSSD a KSČM? Ti v tom mají přece jasno. A diskuse veřejná? Vy jste snad spadl ze svého doktorského štokrdlete ;-D. Kdyby se vyhlásilo referendum na neplacení čehokoliv, jak myslíte, že by to vypadalo?

mirda 21.3.2008 10:33

Re: To, co nyní připravuje ministr Julínek, nemusí být úplně správný model, o mnohém lze, a dokonce je třeba diskutovat,

V českém národě je 70% blbců, a proto se ve velké většině případů veřejně diskutovat nedá (dále třeba ještě o radaru, daních, penzijní reformě, atd). A s Rathem a odpornými komunistickými zrůdami typu Filip a jejich populistickými proklamacemi? Ztráta času.

gerontusinza 21.3.2008 13:30

Přeceňujete se tolik vás není...... Re: Re: To, co nyní připravuje ministr Julínek, nemusí být úplně správný model, o mnohém lze, a dokonce je třeba diskutovat,

ó pardon nepochopil jsm, pán je jak se zdá 30% "elita ".....;-D Lituji musím vás malinko poopravit, většina lidí tj těch 70 % je normálních, jenom vás k ničemu nepoužitelných  "užitečných idiotů" je těch 30 %......;-D;-D

Vocílka 21.3.2008 9:07

Naprosto souhlasím s autorem

Názory pravice(Maďarsko) i levice(Slovensko) jsou populistické a scestné. Jediná správná cesta ve zdravotnictví je Julínkova reforma. Ale daleko lepší by byl pokladenský systém provozovaný akciovkami nebo ještě lépe SRO.

Tx 21.3.2008 8:37

Jak to funguje jinde,

např.ve Francii, což je sociální stát! V nabídce cestovek jsem četl: V případě, že máte cestovní pojištění, "nemusíte platit vůbec nic, kromě povinné spoluúčasti. Ta činí 30% nákladů na výkon lékaře, 40% nákladů na laboratorní a přístrojové vyšetření, 30 - 60% ceny léků a za pobyt v nemocnici 14 Eu, t.j. 350 Kč denně".

      Takže doplatky na léky máme cca jako oni (už dlouho), poplatek za doktora pouhých 30 Kč a za špitál (jídlo a praní lajntuchů) 60 Kč. To se tedy ve Francii i ten Frantík prohne podstatně víc než tady (dovedete si představit ceny vyšetření CT, operace, t.j. "výkon lékaře" a pod.? - což tady neplatíte).

BOMBON 21.3.2008 8:42

Re: Jak to funguje jinde,

no, to je prave to, o cem mluvim... podrobna znalost na zaklade brozurky z nejake cestovky...;-D

Sayrayt 21.3.2008 9:21

Re: Re: Jak to funguje jinde,

Tak nás přesvědčte, že to ve Francii funguje jinak. Moje zkušenosti ukazují, že brožurka uvádí pravdivé informace...

Xury 21.3.2008 9:24

Re: Re: Jak to funguje jinde,

Tak co kdybyste vy tady prezentoval své znalosti zdravotních systémů v Evropě. Ať je tady z vás nějaký užitek.

BOMBON 21.3.2008 10:21

Re: Re: Re: Jak to funguje jinde,

nenene, ja je neznam, ani to netvrdim.... dokonce me to ani moc nezajima... je mi lito, pokud to takto vyznelo...

ja jenom pochybuju, ze ty znalosti ma pan autor, ackoliv se (narozdil ode me) na ty systemy odvolava... ;-P

F..A.Kekule 21.3.2008 8:04

Nejvíc se mi líbí

argumentace pro poplatky, že to "funguje bez problémů". Aby taky ne, neumím si představit, že by někdo umřel jenom proto, že nechce dát 30 korun.