1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: Pokus o ukončení privatizace politiky v ČR

Asi tak by se dal co nejkorektněji a nejpřesněji popsat zásah policie a státního zastupitelství, kterého jsme byli svědky 13. června 2013. Pokud by byl úspěšný, signalizoval by světu, že jsme po třiadvaceti letech učinili další důležitý krok k tomu, abychom se vrátili do Evropy, jak jsme si hned po listopadu 1989 vytkli a vzdálili se ruskému modelu, který tu jen v trochu jiné modifikaci přežívá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 20.6.2013 19:49

No jestli důvěryhodnost voj.zpravodajství

neutrpěla, pak si pane Hvížďalo neumím představit, co by se podle vás muselo stát, aby utrpěla ? Aby ředitel dealoval metráky heroinu s mexickým gangem ?

Kdo v tomto melodramatu opravdu dostal přes držku - je právě zpravodajství. To ostatní jsou teatrální ptákoviny, které vyšumí. A pokud byla impulsem k monstrakci snaha odvolat vládu touto telenovelou, pak je postup policie a zastupitelství trapný postup slona v porcelánu. Ale skoro si myslím, že právě rozvědka byla cílem. Ovšem pokud ředitelé nevytáhnou příkaz od premiéra, tak si na smeč nahrála sama.

J. Vintr 20.6.2013 16:17

Pane Hvížďala, jásáte zcela zbytečně

i když není jasné, co je v pozadí tohoto případu, na jedno můžete vzít jed. Zcela zaručeně nejde o to, že by dobro začínalo vyhrávat nad zlem. Spíš je jisté, že jde jen o další všivárnu ...

Z. Rychlý 20.6.2013 19:51

Re: Pane Hvížďala, jásáte zcela zbytečně

vsadil bych na to boty.

J. Vintr 20.6.2013 16:14

Pane Hvížďala, jásáte zcela zbytečně

L. Severa 20.6.2013 15:28

Pozoruhodné je,

že jsme se dověděli, že hlavními sledovanými byli ti dva na dovolené a při tom se náhodou narazilo na Nagyovou a tři býv. poslance. Čekal jsem, že jakmile se Janoušek vrátí z Chorvatska bude letiště obklíčeno maskovanými ozbrojenci a ono nic. Pokud mně nic neuniklo tak je ten pán v klidu doma a asi uklízí  barák po razii policie.,

J. Stejskal 20.6.2013 16:01

Re: Pozoruhodné je,

Ne není tomu tak. NECHÁVÁ si barák uklízet.

L. Novák 21.6.2013 2:24

Re: NECHÁVÁ si barák uklízet.

Náklady nepochybně vyúčtuje k náhradě - státu. :-P

P. Pavlovský 20.6.2013 16:48

K čemu spěch,

pokud Janoušek nechce emigrovat, je stále k dispozici.

Materiály přibývají, hora důkazů roste.

Co se vleče, neuteče, nová amnestie nehrozí:-)

L. Severa 20.6.2013 18:03

Re: K čemu spěch,

U těch ostatních spěch byl a on je ta největší ryba. Ověřování svědků hrozí asi jen u těch "marginálních". To není logické, napřed okázalé zatýkání a teď nezájem?

P. Pavlovský 20.6.2013 18:13

Re: K čemu spěch,

Jste si tím nezájmem tak jistý?

Já, na jeho místě, bych si jist nebyl :-)

M. Urban 20.6.2013 14:52

Zmije na prsou

Nejvyšší sekretářka premiera. Ve vládě je hodně lidí navíc, ale co stím. zrušit jejich místa to lze. Jenže už druhý den je uvidíte ve zprávách s kapucou na hlavě, kde budou tvrdit že oni jsou pracovití nejvíc a že je to nespravedlivé. Všichni se jí budete zastávat aniž by jste o tom něco věděli. Já ne, protože i toto může být manipulace. Stačí vynechat jednu větu nebo přidat jiný záběr a výsledek je jiný. Nagyová má pouta? No a co. Podívejte se na Tymošenkovou. Uzavřela možná nevýhodnou smlouvu s Putinem a jeho nikdo nesoudí, není to zvláštní. Demokracije jako vyšitá.

L. Novák 21.6.2013 2:26

Re: Zmije na prsou

Putin je zístupcem jiné země/státu, než Tymošenková. To jste nevěděl?

M. Urban 21.6.2013 9:11

Re: Zmije na prsou

Omlouvám se za poněkud krkolomné zdělení. Chěl jsem napsat, že buď jsem vzal úplatek a jsem lump a ten co mi ho dal také, nebo jsem byl uveden uveden v omyl a já jsem hloupí, ale oběť. Kde vládne Putin, to vím. 

J. Čapková 20.6.2013 12:54

chi chi chi

Paní Kaniuková, nevím co je na té afeře k smíchu. Je to odporné jak je vodí v železech a v opascích jako medvědy. Jako největší vyvrhely. Je to divadlo pro lůzu, která má ještě horší morálku, než asi paní Nagyová. Ať jsou souzeni, ale nemají být ponižováni. Je to tak jak  v senátu prohlásil Rath, slouží to jenom k zostuzení, ponížení, je to odporné. A to nejsem přivrženkyně politiky u nás. Moc demokratické to ne ní, také chi chi ne.

V. Vlach 20.6.2013 15:23

Re: chi chi chi

Nojo, chudinky..... měli by je pustit ať se rozkrade úplně vše a zbytek občanů můžou ještě očipovat.....Hlavně žádné rebelie v ulicích, ať můžou bývalí komouši a jejich děti tu chobotnici mafiánskou živit dál co to jde, každý den, měsíc či rok u koryta se počítá, že?

Nevím jak vy pí Čapková, ale já a moře dalších už prostě dál tenhle Systém a establišment vůbec nechceme! Nevím proč bych měl litovat tyhle parazity, když je vidím "v řetězech jako zločince".... Dopad jejich činnosti v naší společnosti je tisíckrát horší než bankovní lupiči a další kriminálníci!Howg!

L. Novák 21.6.2013 2:29

Re: chi chi chi

Takže předpokládám, že jste voličem KSČ/ČSSD, od nichž rozkradení veřejných peněz rozhodně nehrozí. Nebo ne? :-)

K. Frauknecht 20.6.2013 11:40

To prostě MUSÍM

Výňatek z textu soudce Mezinárodního soudu pro lidská práva ve Štrasburku Aleše Pejchala:

"Svobodný, odpovědný občan musí odmítnout, aby svobodný výkon jím přenesené suverenity na členy zákonodárného sboru byl kontrolován jinou složkou státní moci a aby tyto složky státní moci vyvozovaly trestní odpovědnost. Tím by docházelo k vychýlení rovnováhy složek státní moci ve prospěch především moci výkonné a k narušení prostředků demokratické ochrany svobodného života jak jednotlivce, tak společnosti."

Celý článek: http://www.finmag.cz/cs/finmag/kaleidoskop/policejni-kontroly-poslancu-aneb-od-demokracie-k-diktature/

A. Reček 20.6.2013 11:16

Tlaky na privatizaci politiky v ČR byly a jsou.

Kdyby vojenská zpravodajská služba skutečně dříve činila co činit má, pak pod dřívějším vedením gen.Páleníka v r.2007-2012, musela by přijít na stopy kšeftaření a korupce v případech armádních zakázek a korupce na toto napojené.  V tu dobu bylo údajně tam vše o.k. a pan generál po odchodu z tohoto postu byl odměněn místem šéfa Správy státních hmotných rezerv.  Proč by pak ochotně nevyhověl sekretářce premiéra v její prosbě sledovat pí.premiérovou. Vždyť stačí zvednout telefon a rázem jde zajistit leccos.  Nedivím se, že ten kdo nesouhlasí s takovou hrou těch velkých kluků ve velké politice, nedopadne dobře.  A to různými způsoby, třeba i uměle nastrojenou kriminalizací nebo nezvolením do partajního vedení atd.  A toto se vyskytovalo dodnes u všech vlád ČR.  Prostým lidem vždy se blafy nějak okomentovaly a lidi opět svým politikům uvěřili. 

J. Kanioková 20.6.2013 10:53

chichichi, :)))

"Pokud jsem si dobře vědom, páni ředitelé vojenského zpravodajství obviněni v kauze Nagyová prošli bojovými misemi v Afghanistánu. Jak opakovaně informoval český tisk, tak se jich báli tamní mudžahedíni, Talibánci. Nyní po jejich nasazení ve zpravodajské službě se ukázalo, že oni dva se naopak bojí paní Nagyové. Nabízí se tedy otázka, zda by se vojenská účast ČR v Afghanistánu neměla řešit nasazením Jany Nagyové proti Talibanu."

http://www.reflex.cz/clanek/nazory/50826/jiri-x-dolezal-otevreny-dopis-velitelstvi-vojenskeho-zpravodajstvi.html

L. Novák 20.6.2013 11:04

Re: chichichi, :)))

Hehe, na vojenském zpravodajství se nám rozmáhá šedá ekonomika. Službičky pro přátele / přítelkyně. :-P

To by měl Kalousek připočítat k HDP a taky patřičně zdanit!

J. Boleslav 20.6.2013 9:35

Kvíčala je již tradičně mimo mísu

P. Lenc 20.6.2013 9:26

Můžete mně

pane autore vysvětlit jak p.Nagyová zneužila "úřední pravomoc?"Dle vašeho výkladu je každý úředník. který požádá nepříslušný úřad o nějakou službičku a ten, ač dle zákona nesmí, mu vyhoví, tak tento úředník se dopouští trestného činu?Máte zajímavou představu o právu, asi jako pan Ištvan a spol.O tom, že šlo především o likvidaci Nečase a vlády začíná chápat spousta lidí.

P. Götze 20.6.2013 10:18

Re: Můžete mně

Zneuzila svou pravomoc, stejne jako by ji zneuzil Necas, kdyby o to pozadal primo. Jak je v clanku psano, tyhle lidi muze z vlady ukolovat pouze ministr obrany. nikdo jiny.

P. Pavlovský 20.6.2013 11:02

Re: Můžete mně

Ona žádnou pravomoc nezneuzila, protože žádnou něměla!

Kecat si může leckdo cokoli, to není trestné.

Když já půjdu k policajtovi a řeknu: "zatkněte mi Frantu, prosím!

I když to udělá, zneužil jsem pravomoc?

P. Lenc 20.6.2013 14:15

Re: Můžete mně

Máte zvláštní představu pane Gotzi o funkci vedoucí sekretatiátu a funkcí předsedy vlády.

K. Frauknecht 20.6.2013 8:29

No comment!

Dost slabé a nic neříkající, "jak mi sdělil" kolega, který taky ničemu nerozumí a ve všem se vrtá. :-))))

M. Kosejk 20.6.2013 6:18

někdo chce, aby to tak vypadalo.

Někdo chce, aby to vypadalo jako akce proti klientelistickým vazbám na politiky. Ve skutečnosti je to ale soft-puč proti Nečasovi, respektive proti ODS. Tím jsem si už dnes jistý.

Že Janoušek, kterému hrozí 18 let krimu za pokus o vraždu, a který údajně měl být jedním z hlavních důvodů "realizace" ÚOOZ, není ve vazbě a může v klidu cestovat do ciziny, jasně potvrzuje, že hlavním cílem měl být pouze Nečas a ODS. (A protentokrát  ponechme stranou, že obvinění Janouška z pokusu o vraždu je další nesmysl a další úlet státního zástupce - a možná i proto ta bouračka Janouškovi projde, protože si nedokážu představit racionální soud, který by ten pokus o vraždu potvrdil svým rozsudkem)

A demokracie je, když se lidé můžou svobodně politicky organizovat v politických uskupeních  - a kandidovat na zástupce občanů. A v demokracii je také pravidlem, že politickou práci zástupců občanů hodnotí voliči. V policejním státě to hodnotí policajti a státní zástupci - a to se teď děje. Akce ÚOOZ, kterou posvětil státní zástupce, je krokem od demokracie k policejnímu státu. A lidem to nevadí, protože Češi vyžadují "tvrdou ruku" na všechny, co mají jen trochu vyšší příjmy než oni samotní. Blbečkům ale nedochází, že když dnes může policie šikanovat premiéra - zítra už může šikanovat je. A to vám říkám, že každý zákon jde interpretovat tak, že by v krimu mohla skončit celá republika (a ti pod 15 let v pasťáku).

p.s. A co se týká Randáka, tak kdyby se takhle choval bývalý šéf americké rozvědky, jak se chová Randák, tak by už dávno hnil v hrobě s kulkou v hlavě od nějaké americké státní tajné služby. A nikdo by se tam tomu nedivil. Randák prostě zneužívá interních informací, které měl jako šéf rozvědky, k špiclování k diskreditaci určitého politického spektra.

V. Vlach 20.6.2013 7:23

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

To chce vlažné obklady na přirození....

M. Kosejk 20.6.2013 7:39

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Miluji takto věcné připmínky. :)))

M. Pechr 20.6.2013 8:54

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

...souhlas... ...je horko a někteří jej špatně nesou...

...o ohebnosti zákonů a vyhlášek jsem se přesvědčil na vlastní kůži...

...mnozí věří, že co se hraje v manéži před oponou je všechno z celého divadla...