4.7.2024 | Svátek má Prokop


Diskuse k článku

POLITIKA: Pokus o ukončení privatizace politiky v ČR

Asi tak by se dal co nejkorektněji a nejpřesněji popsat zásah policie a státního zastupitelství, kterého jsme byli svědky 13. června 2013. Pokud by byl úspěšný, signalizoval by světu, že jsme po třiadvaceti letech učinili další důležitý krok k tomu, abychom se vrátili do Evropy, jak jsme si hned po listopadu 1989 vytkli a vzdálili se ruskému modelu, který tu jen v trochu jiné modifikaci přežívá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Urban 21.6.2013 9:11

Re: Zmije na prsou

Omlouvám se za poněkud krkolomné zdělení. Chěl jsem napsat, že buď jsem vzal úplatek a jsem lump a ten co mi ho dal také, nebo jsem byl uveden uveden v omyl a já jsem hloupí, ale oběť. Kde vládne Putin, to vím. 

L. Novák 21.6.2013 2:29

Re: chi chi chi

Takže předpokládám, že jste voličem KSČ/ČSSD, od nichž rozkradení veřejných peněz rozhodně nehrozí. Nebo ne? :-)

L. Novák 21.6.2013 2:26

Re: Zmije na prsou

Putin je zístupcem jiné země/státu, než Tymošenková. To jste nevěděl?

L. Novák 21.6.2013 2:24

Re: NECHÁVÁ si barák uklízet.

Náklady nepochybně vyúčtuje k náhradě - státu. :-P

Z. Rychlý 20.6.2013 19:51

Re: Pane Hvížďala, jásáte zcela zbytečně

vsadil bych na to boty.

Z. Rychlý 20.6.2013 19:49

No jestli důvěryhodnost voj.zpravodajství

neutrpěla, pak si pane Hvížďalo neumím představit, co by se podle vás muselo stát, aby utrpěla ? Aby ředitel dealoval metráky heroinu s mexickým gangem ?

Kdo v tomto melodramatu opravdu dostal přes držku - je právě zpravodajství. To ostatní jsou teatrální ptákoviny, které vyšumí. A pokud byla impulsem k monstrakci snaha odvolat vládu touto telenovelou, pak je postup policie a zastupitelství trapný postup slona v porcelánu. Ale skoro si myslím, že právě rozvědka byla cílem. Ovšem pokud ředitelé nevytáhnou příkaz od premiéra, tak si na smeč nahrála sama.

P. Pavlovský 20.6.2013 18:13

Re: K čemu spěch,

Jste si tím nezájmem tak jistý?

Já, na jeho místě, bych si jist nebyl :-)

M. Kosejk 20.6.2013 18:06

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Nejhorší je, že tahle část státních zástupců byla už od začátku mediálně presentována jako ti "noví, lepší a čistí" - prostě totální inverze k tomu, jak média prezentují zbytek SZ. 

A politici si uvědomují, jak ten nový zákon může být nebezpečný. Ale bojí se mu postavit, protože by médii byli označeni za přátele korupce. A teď aby se ještě báli hněvu samotných prokurátorů, kvůli kterému by mohli ze dne na den skončit ve vazbě (a důkazy, pro to by se teprve hledaly - viz dnešní skandální rozhovor s Ištvanem).

M. Sedláček 20.6.2013 18:05

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

To je velmi reálné, co píšete.

L. Severa 20.6.2013 18:03

Re: K čemu spěch,

U těch ostatních spěch byl a on je ta největší ryba. Ověřování svědků hrozí asi jen u těch "marginálních". To není logické, napřed okázalé zatýkání a teď nezájem?

M. Sedláček 20.6.2013 18:02

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Je to přesně, jak píšete. Závistivé ovce, co sami většinou v práci kradou jak straky (pytel cementu sem, papír do tiskárny na doma tam, atd.) tomuhle samozřejmě zatleskají. No a Randák - no comment. Obzvlášť pikantní bylo, jak v TV do pozadí narafičili dva fízly s transparentem "podporujeme PČR", hehe, pškné divadlo.

M. Sedláček 20.6.2013 17:57

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Příspěvek hodný přirození

J. Vyhnalík 20.6.2013 17:49

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Přesně tak, nejspíš jsme psali naše reakce souběžně. Nezapomeňte na Pavla Komára, který mne šokoval "právnickou" úvahou v OVM reagujících na amnestii. Argumentoval tím, že abolice se vztahuje na obvinění s trestní sazbou do 10 let, ale že v některých kauzách byla maximální hranice trestu, podle zákona platného v době vzniku kauzy, vyšší. Nejsem právník, ale myslím, že s tímto by neměl vystudovat práva ani v Plzni. Tím netvrdím, že právu nerozumí, naopak rozumí, pouze testuje, jaké překroucení veřejnost ještě spolkne.

M. Kosejk 20.6.2013 17:37

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Viz můj příspěvek z 17:06, repete: "Ale pokud bych měl tipovat, tak si myslím, že to má něco společného s tím nově vznikajícím zákonem o státní zastupitelství, který má ze státních zástupců udělat všemocné a nekontrolovatelné prokurátory.  ODS je jedinou stranou, která se "cuká" - a tahle monstrakce měla být vzkazem politikům, co se jim stane, když se postaví justiční mafii. Není náhodou, že ze státních zástupců v tomto figurují jen a pouze podporovatelé toho nového zákona - od Bradáčové (která tiše strpěla odejmutí případu z Prahy), přes Zemana, až po Ištvana."

Myslím si tedy to samé - a ještě píšu, proč si myslím, že cílem byla právě ODS.

M. Kosejk 20.6.2013 17:28

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Ve jméně Bradáčové mi přebývá K - tu bez K jsem myslel. :)))

J. Vyhnalík 20.6.2013 17:27

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Primárním cílem puče není likvidace ODS, to je pouze vedlejší oběť. Primárním cílem bylo definitivní vymanění státního zastupitelství (SZ) z kontroly výkonné moci. Samotní organizátoři akce připustili, že akce odstartovala předčasně. IMHO čekali na schválení Zemanova (Pavel) zákona o SZ, podle kterého by nejvyššího SZ už nejmenovala a neodvolávala vláda na žádost ministra spravedlnosti, ale jmenoval by ho president a odvolán by mohl být pouze kárným soudem. Podobně neodvolatelní by měli být i další vedoucí funkcionáři SZ. Jediným omezením bylo desetileté funkční období, kdy nejvyšší SZ by nemohl zastávat funkci ve dvou po sobě jdoucích funkčních obdobích. Nic by ovšem nebránilo tomu, aby si svou funkci prohodil se svým náměstkem a vedoucím Úřadu pro potírání korupce.

Samotná akce měla být demonstrací síly a toho, co SZ považuje za správné a co ne. V médiích se sice objevují olomoučtí Ivo Ištvan a Pavel Komár, ale nepochybuji, že skutečným autorem celého puče jsou Pavel Zeman a Lenka Bradáčová. Vzpomeňme na její hysterickou reakci na naivně kolegiální upozornění od bývalého šéfa protikorupční policie Martince, která Martince stála místo. Signifikantní je, že se pučisté spojili s úderným protiteroristickým policejním komandem pod velením Roberta Šlachty, a ne s protikorupční policií, pod kterou by celá kauza měla od samotného počátku spadat.

To všechno přesně zapadá do názorů na postavení SZ, které Pavel Zeman opakovaně prezentoval veřejnosti například v OVM. Pučisté jsou nejspíš přesvědčeni o oprávněnosti a prospěšnosti nejen samotného puče, ale hlavně protiústavní změny postavení SZ. Nedokáží si připustit, že odstranění demokratických pojistek pokud jde o SZ likviduje demokracii v ČR. Sami nejspíš věří v oprávněnost jejich akce a nepřipouštějí si, že by se mohli v čemkoliv mýlit, natož aby si připustili myšlenku na to, jak by celý systém fungoval, pokud by se na jejich pozice dostal někdo jiný.

M. Kosejk 20.6.2013 17:06

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

Blbě mě chápete. Vůbec nespřádám teorie o tom, kdo za tím pučem stojí. Protože nevím. Ale pokud bych měl tipovat, tak si myslím, že to má něco společného s tím nově vznikajícím zákonem o státní zastupitelství, který má ze státních zástupců udělat všemocné a nekontrolovatelné prokurátory.  ODS je jedinou stranou, která se "cuká" - a tahle monstrakce měla být vzkazem politikům, co se jim stane, když se postaví justiční mafii. Není náhodou, že ze státních zástupců v tomto figurují jen a pouze podporovatelé toho nového zákona - od Bradáčkové (která tiše strpěla odejmutí případu z Prahy), přes Zemana, až po Ištvana.

P. Pavlovský 20.6.2013 16:48

K čemu spěch,

pokud Janoušek nechce emigrovat, je stále k dispozici.

Materiály přibývají, hora důkazů roste.

Co se vleče, neuteče, nová amnestie nehrozí:-)

P. Pavlovský 20.6.2013 16:45

Označil bych to jako "zločinné spiknutí"!

J. Vintr 20.6.2013 16:17

Pane Hvížďala, jásáte zcela zbytečně

i když není jasné, co je v pozadí tohoto případu, na jedno můžete vzít jed. Zcela zaručeně nejde o to, že by dobro začínalo vyhrávat nad zlem. Spíš je jisté, že jde jen o další všivárnu ...

J. Vintr 20.6.2013 16:14

Pane Hvížďala, jásáte zcela zbytečně

J. Stejskal 20.6.2013 16:08

Re: někdo chce, aby to tak vypadalo.

To je teorie odvážná!

Jestli to je pravda, tak jsou všichni členové ODS ještě slabomyslnější, než si o nich národ myslí. Protože udělat tento "soft-puč", jak to nazýváte v tuto dobu by znamenalo, že ODS má tendenci sebezničující a nepřeje si ani členství v zastupitelstvu v Ptyči.

J. Stejskal 20.6.2013 16:01

Re: Pozoruhodné je,

Ne není tomu tak. NECHÁVÁ si barák uklízet.

J. Stejskal 20.6.2013 16:01

Re: Souhlas až na jeden moment!

Ano, přesně to jsem chtěl napsat. Paní Nagyová nemohla zneužít pravomoc, kterou neměla. Tam jsou na vině zcela páni generálové. Jenže paní Nagyová z toho není venku. Ono spousta věcí ještě vyplave. I kdyby je měl někdo vymyslet. Byla už předhozena davu. Upřímně řečeno - zaslouží si to.

L. Severa 20.6.2013 15:28

Pozoruhodné je,

že jsme se dověděli, že hlavními sledovanými byli ti dva na dovolené a při tom se náhodou narazilo na Nagyovou a tři býv. poslance. Čekal jsem, že jakmile se Janoušek vrátí z Chorvatska bude letiště obklíčeno maskovanými ozbrojenci a ono nic. Pokud mně nic neuniklo tak je ten pán v klidu doma a asi uklízí  barák po razii policie.,

V. Vlach 20.6.2013 15:23

Re: chi chi chi

Nojo, chudinky..... měli by je pustit ať se rozkrade úplně vše a zbytek občanů můžou ještě očipovat.....Hlavně žádné rebelie v ulicích, ať můžou bývalí komouši a jejich děti tu chobotnici mafiánskou živit dál co to jde, každý den, měsíc či rok u koryta se počítá, že?

Nevím jak vy pí Čapková, ale já a moře dalších už prostě dál tenhle Systém a establišment vůbec nechceme! Nevím proč bych měl litovat tyhle parazity, když je vidím "v řetězech jako zločince".... Dopad jejich činnosti v naší společnosti je tisíckrát horší než bankovní lupiči a další kriminálníci!Howg!

M. Urban 20.6.2013 14:52

Zmije na prsou

Nejvyšší sekretářka premiera. Ve vládě je hodně lidí navíc, ale co stím. zrušit jejich místa to lze. Jenže už druhý den je uvidíte ve zprávách s kapucou na hlavě, kde budou tvrdit že oni jsou pracovití nejvíc a že je to nespravedlivé. Všichni se jí budete zastávat aniž by jste o tom něco věděli. Já ne, protože i toto může být manipulace. Stačí vynechat jednu větu nebo přidat jiný záběr a výsledek je jiný. Nagyová má pouta? No a co. Podívejte se na Tymošenkovou. Uzavřela možná nevýhodnou smlouvu s Putinem a jeho nikdo nesoudí, není to zvláštní. Demokracije jako vyšitá.

P. Lenc 20.6.2013 14:15

Re: Můžete mně

Máte zvláštní představu pane Gotzi o funkci vedoucí sekretatiátu a funkcí předsedy vlády.

J. Čapková 20.6.2013 12:54

chi chi chi

Paní Kaniuková, nevím co je na té afeře k smíchu. Je to odporné jak je vodí v železech a v opascích jako medvědy. Jako největší vyvrhely. Je to divadlo pro lůzu, která má ještě horší morálku, než asi paní Nagyová. Ať jsou souzeni, ale nemají být ponižováni. Je to tak jak  v senátu prohlásil Rath, slouží to jenom k zostuzení, ponížení, je to odporné. A to nejsem přivrženkyně politiky u nás. Moc demokratické to ne ní, také chi chi ne.

K. Frauknecht 20.6.2013 11:40

To prostě MUSÍM

Výňatek z textu soudce Mezinárodního soudu pro lidská práva ve Štrasburku Aleše Pejchala:

"Svobodný, odpovědný občan musí odmítnout, aby svobodný výkon jím přenesené suverenity na členy zákonodárného sboru byl kontrolován jinou složkou státní moci a aby tyto složky státní moci vyvozovaly trestní odpovědnost. Tím by docházelo k vychýlení rovnováhy složek státní moci ve prospěch především moci výkonné a k narušení prostředků demokratické ochrany svobodného života jak jednotlivce, tak společnosti."

Celý článek: http://www.finmag.cz/cs/finmag/kaleidoskop/policejni-kontroly-poslancu-aneb-od-demokracie-k-diktature/