2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Pohádka o politickém amatérovi

Vsobotu večer se ještě zdál být Andrej Babiš jen faktickým vítězem voleb. Pár hodin nato z něj sociální demokraté udělali jednoznačného vítěze. Andrej Babiš se musí smát, když čte, jak ho mnozí politici a glosátoři podceňují, jak málo vědí o jeho skutečné minulosti a jak naivně skáčou na jeho umnou stylizaci "já nejsem politik".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 1.11.2013 15:24

Faktickým rozkladem čssd

Zeman na další několikatýdenní až několikaměsíční období prodlužuje mandát své nevolené kamarile. Rozloží-li se čssd, těžko dá s nějakou její částí dohromady Babiš většinu, 111 je naprostá iluze už dnes. Koho vezmou dál do hry? Okamuru? Jakýkoliv další slepenec dá vzniknout jen slabší a labilnější vládě - takže opět jen samá plus pro Zemana :-(. Pitomoučci haško-škromachovci to nevidí nebo nechtějí vidět - nebo vědí ještě něco navíc, co zbytek polit. scény ne.

M. Pechr 1.11.2013 12:30

Re: Je to snad Babišova chyba, když naše tzv. staré strany dostanou na frak?

...zohlednil bych jeden nikoliv nepodstatný element...

...totiž osobnostní profil obyvatelstva...jak politici, tak novináři se rekrutují z nás, většinou z 10 mil. našince, je to tak, že že dokud je poptávka po prostoduchých a povrních článcích, budou se psát a je to tak, že dokud bude koho oslovovat populistickými a socialistickými politickými hesly, bude se na ně lákat... ...je to o postupné proměně dalších a dalších jednotlivců směrem k hlubšímu uvažování v souvislostech a k převzetí osobní odpovědnosti... ...pak ztratí žvanilové své pole působnosti...

P. Kmoníček 1.11.2013 12:23

výstižné

Není co dodat.Ale přece jen poznámka.Možná,že se rodí nová komentátorská hvězda.

D. Polanský 1.11.2013 12:14

Intelektuálové

mají tendenci dívat se na pragmatiky a praktiky spatra.  Jenomže bez těch by lidé umřeli hlady.  Rádoby intelektuálů živených státem (přesně jako se krmí prasata) je jako hnoje, pochopitelně těch opravdových je jako šafránů. Kolik máme Baťů, Škodů? Bída, bída.  

M. Hoblík 1.11.2013 11:56

V této zemi je snadné

za peníze udělat z blba celebritu!

V. Patkoš 1.11.2013 11:22

Re: Jak to jen ten "darebák" dělá, že mu to jeho království šlape?

Nevím proč by se to, jestli ten člověk něco umí a něco vybudoval mělo vylučovat s tím, že je darebák.

R. Tesařík 1.11.2013 11:19

Re: Ať je to jak chce,

nápodobně, hochu.

R. Tesařík 1.11.2013 11:19

Re: Jak to jen ten "darebák" dělá, že mu to jeho království šlape?

vážně?? Jde o to jak, že. Co Al Capone, taky měl úžasnou firmu a práci mu taky dalo...tak o čem je řeč?

S. Ševeček 1.11.2013 11:17

Re: Přesné a mrazivé

S obojím souhlas, pane Kuželi.

K. Kužel 1.11.2013 11:17

Re: zajímavý článek, ale...

Myslím, že estébák, který jedná s politiky, získá velkou zkušenost s tímto "species". Ale to ještě neznamená, že "JE V POLITICE".

Samozřejmě ani jeho členství v KSČ nelze chápat jako účast v politice. Víte, kolik tam bylo domovnic?

J. Forman 1.11.2013 11:08

Re: Ať je to jak chce,

běda, třikrát běda, když někdo jako vy má volební právo.

K. Kužel 1.11.2013 11:02

Re: Přesné a mrazivé

Nedělám si iluze o budoucnosti demokracie. Je dost dobře možné, že CELKOVĚ (nikoli jen u nás) narazila na hranici svých možností. Její poslední výdobytek - sociální stát - je neudržitelný. V bruseli se to pokoušejí řešit totálním ústupem od demokracie a vládu nikým nevolených, nikomu nezodpovědných figur.

Nicméně si myslím, že na střetu MZ a AB velice záleží, alespoň u nás.

J. Chaloupka 1.11.2013 10:57

Možná, že autorce je líto, že na té výplatní listině není?

Možná by prospělo trochu introspekce.

J. Chaloupka 1.11.2013 10:55

Jak to jen ten "darebák" dělá, že mu to jeho království šlape?

Ono něco vybudovat představuje pořádnou fušku. Ať je to fungující trafika nebo potravinářský holding. Ten člověk musí něco umět. Ale obávám se, že nevíte, o čem je řeč.

J. Chaloupka 1.11.2013 10:53

Je to snad Babišova chyba, když naše tzv. staré strany dostanou na frak?

Je to Babišova chyba, když nedočkavý místopředseda sáhne po vyšším a dostane přes prsty? Kdyby politika posledních třeba jen 10 let za něco stála, tak žádný Babiš není. K tomu stavu bohužel významně přispěla média, která jsou plná mladých, nevzdělaných čoklíků, kteří se honí za kusem masa, ať přiletí z jakékoliv strany. (A trochu přispívá i justice, plná Ištvánů, které nejde o hledání spravedlnosti, ale tzv. nezávislosti na nikom a na ničem.)  Možná, že pí Zlámalová je královna mezi slepými, ale ani to není nic extra. Ostatně i ona vytváří složitou konstrukci jen, aby si potvrdila, že je možné plivat na Babiše. Nejsem jeho volič, ale nevidím právo pí Němcové a podobných na Babiše plivat. To by jejich výsledky musely vypadat jinak.

R. Tesařík 1.11.2013 10:48

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

slova jste tu nakladl , leč smyslu nedávají.. jenom se zdá, že jste zřejmě velice potroublý až úplně blbý.

R. Tesařík 1.11.2013 10:47

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

bacha s tím neklidem.

J. Dvořák 1.11.2013 10:24

Ať je to jak chce,

to že Babiš je lump a darebák který kam šlápne sedm let tráva neroste je skutečnost ! A tak je velká záhada jakým podvodem,zřejmě počítačovým, jeho nohsledi s ním v čele se dostali kam neměli ! Běda, třikrát běda !

J. Mannheim 1.11.2013 9:36

řeknu to tak

Zeman si chtěl dát k večeři Sobotku a místo toho si Babiš pochutnává na Haškovi. Jen doufám v to, že příští ministři budou chodit nejdál do Strakovky a na Hradě konečně začnou klást věnce a přijímat hlavy spřátelených států.

A. Bocek 1.11.2013 9:25

Re: Přesné a mrazivé

MZ ani AB nejsou demokraté, jeden kope za Lukoil druhý za dotace. Obávám se , že demokracie kráčí oět pryč.

P. Lenc 1.11.2013 9:21

Dobrý článek.

J. Hála 1.11.2013 9:13

zajímavý článek, ale...

Díky za něj autorko, ale na někoho, kdo píše tak chytře, jste se dopustila jedné evidentní chyby, což mě nutí zapřemýšlet, zda náhodou nejste v "Burešově" týmu také - cituji:

"Andrej Babiš nikdy v politice nebyl"

To je taková hezká věta, kterou lze vykládat různě. Pominu teď jeho členství v KSČ a s tím (a jeho kariérou) vlemi úzce související spolupráci s STB, zůstanu v současnosti, resp. nedávné minulosti. Na jednu stranu tvrdíte, že nebyl v politice, na druhou stranu o kousek dál říkáte, byť velmi zaobaleně, že má velké zkušenosti s vyjednáváním s politiky - tzn. technicky vzato v politice už přes dvacet let je.

Jeho impérium vzniklo jen a pouze na dvou pilířích: spolupráce s STB a s tím související kontakty do začátku "podnikání" a tvrdé uplácení politiků, aby tvořili zákony dle jeho gusta, díky nimž teď jakoby "úspěšně podniká" - ovšem jen díky eráru, který jeho impérium radostně živí díky našim daním, resp. dotacím.

Tak nevím, co si mám o Vás myslet - chytrá a schopná, nebo chytrá a všehoschopná?

J. Forman 1.11.2013 8:29

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

Radši mladí a neklidní než staří a rigidní.

K. Frauknecht 1.11.2013 7:21

Pěkná a chytrá -

- smrtící kombinace :-))).

J. Maleček 1.11.2013 7:13

Re: Velmi dobrý článek

A nejen na Psu. Paní Zlámalová píše výborně, ale Pes ji dosud z jakéhosi mně nepochopitelného důvodu bojkotoval.

P. Han 1.11.2013 7:08

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

Na rozdíl od vás ví, co píše. A píše fundovaně. Podceňovat inteligentní mládež, když vám už neurony a synapse mizí v nenávratnu, se nevyplácí.

P. Maleček 1.11.2013 7:06

Babiš kam se podíváš

Tak, tak. Jen s jednou "drobnou" připomínkou. Pan Babiš nevyjednává, ale úkoluje. A pak buď vyhazuje nebo platí. A že na svém play listě nemá jen sportovce a umělce, ale i řadu předních politiků a vysokých státních úředníků je mimo jakoukoliv pochybnost. Tedy těch, kteří splnili jeho úkol a pak dostali zaplaceno. Bez toho by Babiš své impérium neměl a Česko by každé jaro nezežloutlo a nezesmrádlo jeho řepkou.

A takhle to bude s Babišem i v politice. Nejdřív země jásavě a optimisticky rozkvete nadějí, ale vzápětí zesmrádne utužením "vyjednávacích metod" páně Babiše. No a po sklizni řepky zmizne zisk z jejího prodeje k Babišovi a zůstane vyčerpaná, umělými hnojivy pana Babiše otrávená půda neschopná uživit místní lid.

Pravda nakrátko se to vyřeší dovozem potravin samozřejmě organizovaným Babišem a zčásti placeným státem z daňových výnosů Babišových firem. Z většiny však půjčováním si od bank, kde má slovo opět p. Babiš nebo výnosy státních dluhopisů vydaných financministrem ne-li premiérem Babišem.

Jak to skončí ví každý kdo aspoň chvíli sledoval firmu, která víc nakupuje než prodává. A tak se stane platným jedno předvolební heslo - Babiš starostí s prací a penězi nás zbavíš. Protože nebude jedno ani druhé.

B. Novacek 1.11.2013 6:49

Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

Je zabavne cist tady v "diskusi" oslavne ody na "clanek k veci", nebo "prvni skutecne fundovany" z pera detskym cvickam sotva odrostle autorky, ktera takzvane "vi"...nevim co vede adoranty k tomuto presvedceni, je spis temer jiste, ze budou stejne zabedneni a ve stejnem postpubertalnim veku, jako autorka teto zurnalisticke klauniady. Slecno Zlamalova, zkuste taky jednou vylezt z te vasi prosklene kukane a jit mezi veskerenstvo, prosim...mozna to vasemu "psani" prospeje.

K. Kužel 1.11.2013 6:34

Přesné a mrazivé

Šachová partie MZ vs. AB bude pořádně dramatická a na výsledku záleží velmi mnoho.

V. Provazník 1.11.2013 6:29

Dokonalé

Děkuji, hezký článek. VAP