17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Pohádka o politickém amatérovi

Vsobotu večer se ještě zdál být Andrej Babiš jen faktickým vítězem voleb. Pár hodin nato z něj sociální demokraté udělali jednoznačného vítěze. Andrej Babiš se musí smát, když čte, jak ho mnozí politici a glosátoři podceňují, jak málo vědí o jeho skutečné minulosti a jak naivně skáčou na jeho umnou stylizaci "já nejsem politik".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tesařík 1.11.2013 11:19

Re: Ať je to jak chce,

nápodobně, hochu.

D. Šimáček 1.11.2013 19:13

Re: Ať je to jak chce,

no bojím se, že máte tak trochu pravdu každý...... babiš je schopný......všeho

P. Vítek 1.11.2013 18:51

Re: Ať je to jak chce,

Konecne normalni nazor pane.Vetsina diskuteru je zahlcena informacemi a uz nevidi podstatu.Soukr firma zijici z dotaci, rizena kdovikym ,usiluje o spravu naseho spolecneho majetku.Ztracime uz pud senezachovy nebo co?

J. Jurax 1.11.2013 22:49

Re: Ať je to jak chce,

No, podle toho, co jsme si volili dřív, se opravdu nedá soudit, že máme pud sebezáchovy ... na druhé straně nabídky subjektů k volení byly a jsou celkem tristní ...

J. Mannheim 1.11.2013 9:36

řeknu to tak

Zeman si chtěl dát k večeři Sobotku a místo toho si Babiš pochutnává na Haškovi. Jen doufám v to, že příští ministři budou chodit nejdál do Strakovky a na Hradě konečně začnou klást věnce a přijímat hlavy spřátelených států.

P. Lenc 1.11.2013 9:21

Dobrý článek.

J. Hála 1.11.2013 9:13

zajímavý článek, ale...

Díky za něj autorko, ale na někoho, kdo píše tak chytře, jste se dopustila jedné evidentní chyby, což mě nutí zapřemýšlet, zda náhodou nejste v "Burešově" týmu také - cituji:

"Andrej Babiš nikdy v politice nebyl"

To je taková hezká věta, kterou lze vykládat různě. Pominu teď jeho členství v KSČ a s tím (a jeho kariérou) vlemi úzce související spolupráci s STB, zůstanu v současnosti, resp. nedávné minulosti. Na jednu stranu tvrdíte, že nebyl v politice, na druhou stranu o kousek dál říkáte, byť velmi zaobaleně, že má velké zkušenosti s vyjednáváním s politiky - tzn. technicky vzato v politice už přes dvacet let je.

Jeho impérium vzniklo jen a pouze na dvou pilířích: spolupráce s STB a s tím související kontakty do začátku "podnikání" a tvrdé uplácení politiků, aby tvořili zákony dle jeho gusta, díky nimž teď jakoby "úspěšně podniká" - ovšem jen díky eráru, který jeho impérium radostně živí díky našim daním, resp. dotacím.

Tak nevím, co si mám o Vás myslet - chytrá a schopná, nebo chytrá a všehoschopná?

K. Kužel 1.11.2013 11:17

Re: zajímavý článek, ale...

Myslím, že estébák, který jedná s politiky, získá velkou zkušenost s tímto "species". Ale to ještě neznamená, že "JE V POLITICE".

Samozřejmě ani jeho členství v KSČ nelze chápat jako účast v politice. Víte, kolik tam bylo domovnic?

J. Jurax 1.11.2013 22:53

Re: zajímavý článek, ale...

No, Babiš nebyl domovnice, nýbrž ředitel čehosi ...

A estébák jednající s politiky je v politice až po uši, neboť ví, co na koho platí a koho čím lze zkorumpovat. To je pro současného tuzemského politika ideální pozice.

K. Kužel 2.11.2013 8:02

Re: zajímavý článek, ale...

Ale to už je trochu slovíčkaření. Takový vězeňský kaplan se stýká s vězni dennodenně, zná je někdy lépe než jejich matky a vy snad o něm řeknete, že je v base až po uši?

Pan Babiš se stýkal s politiky arciť z jiných důvodů, než aby jim poskytl duchovní útěchu nebo aby působil na jejich lepší já. Spíše naopak. Ale nebyl "dělníkem politiky", jen jejím využivatelem.

Dělníkem politiky se stane, přijme-li angažmá ve vládě. Leccos nasvědčuje tomu, že zatím se mu to nehodí.

K. Frauknecht 1.11.2013 7:21

Pěkná a chytrá -

- smrtící kombinace :-))).

J. Jurax 1.11.2013 22:54

Re: Pěkná a chytrá -

a vzácná :-)))

P. Maleček 1.11.2013 7:06

Babiš kam se podíváš

Tak, tak. Jen s jednou "drobnou" připomínkou. Pan Babiš nevyjednává, ale úkoluje. A pak buď vyhazuje nebo platí. A že na svém play listě nemá jen sportovce a umělce, ale i řadu předních politiků a vysokých státních úředníků je mimo jakoukoliv pochybnost. Tedy těch, kteří splnili jeho úkol a pak dostali zaplaceno. Bez toho by Babiš své impérium neměl a Česko by každé jaro nezežloutlo a nezesmrádlo jeho řepkou.

A takhle to bude s Babišem i v politice. Nejdřív země jásavě a optimisticky rozkvete nadějí, ale vzápětí zesmrádne utužením "vyjednávacích metod" páně Babiše. No a po sklizni řepky zmizne zisk z jejího prodeje k Babišovi a zůstane vyčerpaná, umělými hnojivy pana Babiše otrávená půda neschopná uživit místní lid.

Pravda nakrátko se to vyřeší dovozem potravin samozřejmě organizovaným Babišem a zčásti placeným státem z daňových výnosů Babišových firem. Z většiny však půjčováním si od bank, kde má slovo opět p. Babiš nebo výnosy státních dluhopisů vydaných financministrem ne-li premiérem Babišem.

Jak to skončí ví každý kdo aspoň chvíli sledoval firmu, která víc nakupuje než prodává. A tak se stane platným jedno předvolební heslo - Babiš starostí s prací a penězi nás zbavíš. Protože nebude jedno ani druhé.

J. Chaloupka 1.11.2013 10:57

Možná, že autorce je líto, že na té výplatní listině není?

Možná by prospělo trochu introspekce.

J. Kanioková 1.11.2013 16:01

Tak tohle se vám nepovedlo, není to fér..

Zlámalovou jsem zaregistrovala už dávno na čt 24, kde z ní tahali rozumy, které byly precizními predikcemi. Což se naprosto vyplnilo... stopro..

B. Novacek 1.11.2013 6:49

Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

Je zabavne cist tady v "diskusi" oslavne ody na "clanek k veci", nebo "prvni skutecne fundovany" z pera detskym cvickam sotva odrostle autorky, ktera takzvane "vi"...nevim co vede adoranty k tomuto presvedceni, je spis temer jiste, ze budou stejne zabedneni a ve stejnem postpubertalnim veku, jako autorka teto zurnalisticke klauniady. Slecno Zlamalova, zkuste taky jednou vylezt z te vasi prosklene kukane a jit mezi veskerenstvo, prosim...mozna to vasemu "psani" prospeje.

P. Han 1.11.2013 7:08

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

Na rozdíl od vás ví, co píše. A píše fundovaně. Podceňovat inteligentní mládež, když vám už neurony a synapse mizí v nenávratnu, se nevyplácí.

J. Forman 1.11.2013 8:29

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

Radši mladí a neklidní než staří a rigidní.

R. Tesařík 1.11.2013 10:47

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

bacha s tím neklidem.

R. Tesařík 1.11.2013 10:48

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

slova jste tu nakladl , leč smyslu nedávají.. jenom se zdá, že jste zřejmě velice potroublý až úplně blbý.

M. Sedláček 1.11.2013 18:00

Re: Lenka Zlámalová, Redaktorka analyticko-tématického oddělení Hospodářských novin

Za to Váš zapšklý blábol je velmi hodnotný, bravo!

K. Kužel 1.11.2013 6:34

Přesné a mrazivé

Šachová partie MZ vs. AB bude pořádně dramatická a na výsledku záleží velmi mnoho.

A. Bocek 1.11.2013 9:25

Re: Přesné a mrazivé

MZ ani AB nejsou demokraté, jeden kope za Lukoil druhý za dotace. Obávám se , že demokracie kráčí oět pryč.

K. Kužel 1.11.2013 11:02

Re: Přesné a mrazivé

Nedělám si iluze o budoucnosti demokracie. Je dost dobře možné, že CELKOVĚ (nikoli jen u nás) narazila na hranici svých možností. Její poslední výdobytek - sociální stát - je neudržitelný. V bruseli se to pokoušejí řešit totálním ústupem od demokracie a vládu nikým nevolených, nikomu nezodpovědných figur.

Nicméně si myslím, že na střetu MZ a AB velice záleží, alespoň u nás.

S. Ševeček 1.11.2013 11:17

Re: Přesné a mrazivé

S obojím souhlas, pane Kuželi.

P. Vítek 1.11.2013 19:01

Re: Přesné a mrazivé

Zaciname rozjizdet"sedou ekonomiku" a maji po p.deli.

Š. Hašek 1.11.2013 20:36

Re: Přesné a mrazivé

Šachovou partii oba po dohodě vzdají. Rozparcelují si oblasti rozkazů a tahání za nitky.

Obávám se, že až to lid prohlédne - nastupí Okamura. Nebo Babiš v ostřejší formě (a ten se pak už ovšem nezakecá s nikým). A bude to na přání voličů (třeba v nových volbách).

K. Kužel 1.11.2013 21:35

Re: Přesné a mrazivé

Vzdají? Nejspíš se z nich stanou ÚHLAVNÍ spojenci, kteří budou navenek vysílat zářivé úsměvy a navzájem se tvrdě hlídat.

a. Babiš prohlásil, že nepůjde do spolku s ČSSD, pokud jí nebude šéfovat Sobotka.

b. Babiš se ve skutečnosti do vlády moc nehrne. Daleko lepší by pro něj bylo zůstat v pozadí a o všech prostřednictvím svých médií vytrubovat, že jsou to korupčníci a padouši.

c. Suma sumárum mi z toho vychází, že Babiš nečeká vítězství Sobotky a jeho porážka mu bude vítanou záminkou se vstupu do vlády vyhnout.

V. Provazník 1.11.2013 6:29

Dokonalé

Děkuji, hezký článek. VAP

T. Kubín 1.11.2013 5:41

Smekám

Paní autorko, smekám před Vámi a děkuji. Tohle je snad jediný skutečně fundovaný a dokonale vše popisující rozbor dění spoledních dnů.