10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Podržet Topolánka

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hafusak2 14.4.2009 14:28

Re: Raději nedržet.

A také říkal, že každej velkej majetek je buď kradenej nebo zděděnej. A aby moh bejt zděděnej, musel bejt nejdřív kradenej. Vachkovo Bidýlko se bohužel nedostalo do celosvětově známé literatury, takže ten "tunel" proslavili až jiní.

Niky 14.4.2009 14:10

Re: Raději nedržet.

Tunel,tunelovat,vytunelovat,udělat na někoho tunel,tak první,kdo s tímto slovem za první republiky přišel,byl kapsář Stavinoha.

milan 14.4.2009 13:58

Vždy,když čtu bláboly......

podobné těm Janouchovým a některých diskutérů,tak je mi jasné,že propaganda pracuje na plné obrátky.Je to stejné,jako když někomu šlápnete na kuří oko - schytáte spoustu nadávek.Padla neschopná vláda,která pracovala jen pro určitou malou skupinu bohatých a vlivných a ti teď řvou na plné obrátky,co si to ti ostatní jen dovolili šlápnout jim na kuří oko.Raněné zvíře kolem sebe chvíli ještě bude kopat,ale jeho konec se stejně brzy dostaví.

hafusak2 14.4.2009 13:52

Raději nedržet.

Víte p. Janouchu, ona ta situace není až tak jednoduchá. Problémy byly vždy, ale ty největší nastaly až s nástupem M. Topolánka do funkce předsedy ODS. Ten člověk neměl překračovat hranice okresu, natož aby se stal premiérem. Jeho politika se dá označit jako "sloni v porcelánu". Jeho jmenování do funkce i jeho vláda od počátku neměla podporu obyčejných lidí. Např. lidé by i překousli poplatky u lékaře, ne ale u lékárníka a jeho snahy o zbudování základny cizích vojsk byly až trapné. Bylo, je a bude u nás dost lidí s velkým "L" z kterých by mohli být politici s velkým "P", v současné kádrovačské atmosféře se však nemá šanci nikdo dostat mezi tu současnou "elitu". Zmínil jste Fr. Kriegela, jediného člověka na světě, který se dokázal vzepřít v tomčase světovládnému L.I. Brežněvovi přímo v Kremlu. Myslíte, že by měl dnes nějakou šanci? Ani nápad, neboť hned by byl označen za blbého a neschopného komunistu a jeho jmenování by bylo ohrožením demokracie návratem komunistů k moci. Velcí lidé naší minulosti jako např. bratří Čapkové dali světu slovo "robot", ale ti, co nám dnes vládnou dali světu slovo "tunel". To není potěšující. M. Topolánek dnes ze všeho nejvíc připomíná onu příslovečnou chcípající kobylu, proto jeho další setrvání ve funkci není pro stát žádoucí a není žádoucí ani pro naší pravici. Čím dříve se naše společnost zbaví jeho i jeho stranických kamarádíčků, tím lépe.

honzak 14.4.2009 13:28

Re: Souhlasím pane Janouchu......

strécu, ty jsi koncentrát voliče socdem.

Glosator 14.4.2009 13:11

Re: lez nebo umysl??

Termínem "komunistické" se označují země, kde vládnou komunisté. To, čemu Vy říkáte komunismus se označuje termínem UTOPIE.

To, že Vasil Bilak zavedl termín "reálný socialismus" bylo jen přiznání skutečnosti, že žádné "zářné zítřky" se konat nebudou. Nakonec komunisté už "mobilizovali" jen pod heslem "udržení současné vysoké životní úrovně..."

Karel Havlíček Borovský toto vše věděl už v době, kdy soudruzi Marx a Engels vydali Komunistický manifest. Je neuvěřitelné, že 150 let po jeho smrti a milionech zavražděných tomu nesmyslu pořád tolik lidí věří.

ps 14.4.2009 13:05

Re: lez nebo umysl??

Pro to co zde po těch 40 smutných let bylo neexituje žádný přiléhavější název. Komunismus tak jak si ho představují zapálení ideologové je pouze utopie, která v realitě nemůže fungovat a nefunguje, a to ani v těch Izraelských kibucech (jsou dotovány státem) nemluvě o celostátním měřítku. Má-li být schopen exitovat alespoň pár let musí si zákonitě vybudovat donucovací aparát a přetvořit se do podoby tak jak ji známe ze států východního bloku. Z čehož plyne, že označení komunismusje pro tento režim naprosto oprávněný.

lordpavka 14.4.2009 12:45

Soudruh Janouch

nám v tom Švédsku pěkně zblbnul.Žes chtěl bejt prezidentem Ty,Janouch?!? ;-D;-D;-D

honza 14.4.2009 12:13

to nic neřeší

Vážený pane, podržet do konce června řeší jen velmi málo. My nepotřebujeme vládu jan pro Unii, ale hlavně pro sebe. Vládu schopnou a odvážnou. To ta odstupující byla, ač k některým věcem můžeme mít výhrady - ale tak je to za všech okolností. Někdo je spokojen, někdo má výhrady a někdo je vůl a boří za klaždou cenu, proto ON z toho bude NĚCO mít... 

JJ 14.4.2009 12:03

Re: lez nebo umysl??

Normalni zahledenost do sebe.

PetrM 14.4.2009 11:54

hmmm

me z textu jednoznacne vyplyva, ze se jedna o zeme, kde byla u vesla komunisticka strana. Ale asi kazdy chapem psany  text jinak a Tito byl predseda Krestanske strany Jugoslavie, ktera byla vyznamnym clenem NATO.

Ani Albanie nepatrila do sovetskeho bloku a je mezi nami hluboka propast.

j 14.4.2009 11:37

Re: lez nebo umysl??

Samozřejmě , že označení postkomustické země je nesmysl, protože všechny tyto státy do té doby zkrachovaly ,( než toho komunismu dosáhly),jak politicky tak hlavně ekonomicky. To jenom Ivan nás stále masíruje propagandou jak to výborně fungovalo a jak se to má dělat.V hlavě vítr ale ten pravopis;-D

j 14.4.2009 11:28

Re: Pokud nevíte koho volit, zde je návod.....

Určitě nám vysvětlíte co je na článku demagogické nebo  že by potrefená husa( pardon komunista)

Jakub S. 14.4.2009 11:22

Re: Nedůvěra této vládě nebyla vyslovena proto, aby ji pak podrželi.

Počítal jsem do desíti a teď klidně odpovím: - jenže vypadat navenek dobře je pro každý stát sakra důležité!!

Jakub S. 14.4.2009 11:20

Re: Máte pravdu,

Bodejť. Proč by měly?!

Jakub S. 14.4.2009 11:18

Re: ČSR byla loutkové divadlo

Dobré!

Ano - vedl si líp, než se dalo čekat. Jako taky poloviční Valach jsem mu dost nedůvěřoval, o svých člověk holt ví dost - ale nakonec klobouk dolů. A je mi ho nakonec líto.

Ahlavně pověsti - už stejně zbytkové - naší republiky - - -

Jakub S. 14.4.2009 11:16

Re: "... způsob, jakým zmanipuloval volbu presidenta,"

Katuška Jaujau byla při tomto úžasném představení jednoznačně středem pozornosti. Nula bodov.

Jakub S. 14.4.2009 11:14

Re: nevolit je stejné jako volit KSČSSD!

Plně podpisuju! Zdravím jasně a důsledně uvažující lidi.

Ivan 14.4.2009 11:08

Re: lez nebo umysl??

Už označení "postkomunistický" je nesmyslné. Komunismus v ČSSR ani v v SSSR nikdy nebyl. (Komunismus je realizován v jediném místě na světě a to v izraelských kibucech. To by Janouch mohl vědět.)  Takže když chce někdo označit země patřící do bývalého sovětského bloku, tak ať je označuje "země bývalého sovětského bloku". Jinak je nutné se domnívat, že označení "postkomunistický" je použito pouze z propagandistických důvodů. Media používají termín "postkomunistický" a tím  jednoznačně dávají najevo, že se nejedná o objektivní informování veřejnosti, ale o obyčejné agitační a propagandistické akce pravičáků.

Bobo 14.4.2009 11:08

Re: Pokud nevíte koho volit, zde je návod.....

Že by další lenivý.

Formelák 14.4.2009 11:04

Re: Souhlasím pane Janouchu......

člověče nešťastná, Vás snad kousla vzteklá Rat h, či co ?

Ivan 14.4.2009 11:02

Re: Pokud nevíte koho volit, zde je návod.....

Příklad demagogického textu, který se propagandisté snaží co nejvíce rozšířit. Bude asi nutné před volbami udělat obdobně demagogický text s obráceným vyzněním (není to žádný problém) a ten taky pustit do oběhu, aby si to pravicové sprosťáctví pořádně naběhlo na vidle.

Historik 14.4.2009 11:02

Re: Pane Janouchu. / 21. století

To, že Američan nemá zdravotní pojištění ještě neznamená, že není ošetřen. Péče o něj jde pak de fakto na úkor těch, kdo pojištění mají a samoplátců.

Historik 14.4.2009 10:58

Švédsko jeko stát pro lidi je MINULOSTÍ, oni nejsou schopni

ani zajistit bezpečnost lidí na ulici. Na politickou korektnost téměř určitě dojedou.

Mimochodem, třicetiletá válka neprobíhala ve středověku.

AS Rusko 14.4.2009 10:52

Re: Máte pravdu,

Jak hodnotíte dobu Putinovy vlády v porovnání s jeho předchůdci Jelcinem a Gorbačovem? (Solženicynva odpověď):

[31vik09b.jpg]Gorbačovova vláda byla politicky neuvěřitelně naivní, nezkušená a nezodpovědná vůči vlastní zemi. On nevládl, on bezmyšlenkovitě odevzdal moc. Následný obdiv ze strany Západu ho jen utvrdil ve víře, že postupoval správně. Ale řekněme si jasně, že to byl Gorbačov, a ne Jelcin, jak se teď často tvrdí, kdo jako první dal občanům naší země svobodu slova a pohybu.

V Jelcinově období se k lidským životům přistupovalo stejně nezodpovědně, ale projevovalo se to jinak. Jelcin se snažil co nejrychleji proměnit státní vlastnictví v soukromé, a tak rozpoutal obrovský rozprodej národního dědictví v hodnotě mnoha miliard. Jelikož si chtěl zajistit podporu regionálních představitelů, volal doslova po separatismu a podepisoval zákony, které podpořily kolaps ruského státu. To pochopitelně připravilo Rusko o jeho historickou roli, ke které se tak těžce dopracovalo, a snížilo to jeho postavení v mezinárodním společenství. Tomu všemu Západ tleskal ještě hlasitěji.

Putin zdědil zpřevracenou a vyděšenou zemi chudých a demoralizovaných lidí. A začal s tím jediným, co se dělat dalo: s pomalou a postupnou restaurací. Jeho úsilí nebylo hned zaznamenáno ani oceněno. Jen těžko ostatně najdeme v dějinách příklady, kdy snahu vlády jedné země znovu získat ztracenou sílu přijaly jiné vlády pozitivně.

Boston Globe / 2009 14.4.2009 10:45

Re: Pane Janouchu. / 21. století

Skoro 50 milionů Američanů nemá pojištění. Rostoucí nezaměstnanost jejich počet denně zvyšuje, protože pojištění bývá vázáno na zaměstnavatele.

Neschopnost platit za nemocniční ošetření je nejčastějším důvodem osobního bankrotu. Osobní bankrot se v USA odehrává každých 30 vteřin.

j 14.4.2009 10:35

Re: Souhlasím pane Janouchu......

Správně soudruhu - vymítit naprosto bezohledně jako v 50-tých  letech. Ty bys měl chodit kanálama

j 14.4.2009 10:33

Re: Pane Janouchu.

Opravdu jen blahoslavený duchem alias blb může napsat, že pravice je tu pro bohaté. Všechny ostatní kecy jsou od Karla už úplně zbytečné, prostě blb

gerontusinza 14.4.2009 10:29

Souhlasím pane Janouchu......

podržet Topolánke zajisté....... pod krkem a pod vodou....  Víte gaunerů, zlodějů a sprosťáků je všude dost, není se nuno jimi chlubit na vládní úrovni.....:-/ a navíc, tyto bezcharakterní lidi je nutno vymítat naprosto bezohledně, aby nám tu nezahnízdili....8-o8-o

miroslavb 14.4.2009 10:22

Re: Na jedničku s minusem,

typicky prispevek typickeho cechacka. stupidni, blbe! kdybychom mohli pochopit tu svedskou korektnost, byli bychom jinde. vynikajici premier Olaf  Palme byl zastrelen nejakym privatnim pomatencem, nikoli jako mrazek na objednavku, nebo v rusku putin-ovi vrahove placeni za likvidaci radioaktivitou v zahranici nebo strelnymi zbranemi v rusku. nevysmivalo by se nam zahranici pro nase cechackovske podrazy uradujici vlady v dobe predsednictvi EU. svedsko je muj ideal radneho statu se radnymi obcany - kteri mohou byt nakazeni ruznymi imigranty se spatnymi mravy. skoda, ze tenkrat ve stredoveku ti svedove v praze uz nezustali! i kdyz s panem janouch-em nesouhlasim v otazce atomove energie - on ma spravny nazor.