30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haf 8.5.2006 23:48

K čemu prověrka

z takovýho úřadu, kterej prověrky dává jako protislužbu

Franta 8.5.2006 21:14

Myslí na naše blaho

Tito" taky novináři "úspěšně šíří nenávist ve společnosti.Jen houšť a větší kapky.Jak to ve státě vypadá,na tom se nemalou měrou podílejí.Negativní informace se na čtenáře,posluchače i diváky valí ze všech stran.

Taraszátaras 8.5.2006 21:29

Re: Myslí na naše blaho

Jistě, Blaha je zvlášť vypečený frikulín, stačí se podívat na ten jeho agresivní a drzý obličej. Na Západě by pravičácké mediální štvanice vůbec nebyly možné, každý novinář, který by psal agitky a aféry si cucal z prstu by byl zlikvidován buďto v rámci zákona (nedoplatil by se na odškodném za lhaní), nebo vytlačen na okraj společnosti kritikou ostatních médií.

Starý J. 8.5.2006 19:47

Vilém a Taraszátaras

….Pokud ministr prověrku nepotřeuje, pak žádný NBÚ nemá co rozhodovat o tom, jestli má být ve funkci….

NBÚ nerozhodoval, zda má být Mládek ve funkci ministra. Mládek SÁM POŽÁDAL o prověrku, NBÚ mu ji NEUDĚLIL s tím, že představuje bezpečnostní riziko. Právě z toho důvodu  se prověrka neuděluje.  Že je přesto ve funkci je věcí Paroubka a je za ni odpovědný! Nikde není napsáno a nikdo netvrdí, že ministr prověrku musí mít. Jiný premiér by takovou věc zřejmě těžko udělal. Paroubek ho „NA SVÉ TRIKO JMENOVAL“, má na to právo, ale nemůže tvrdit v rozporu s NBÚ, že „nepředstavuje žádné bezpečnostní riziko“ Zákonem zřízený NBÚ rozhodl jinak. Zkuste si ty věci logicky složit.

Taraszátaras – nevěnujete se meritu sporu, ale emotivním výkřikům o pravičácích a levičácích. Píšete:… jakýkoliv čin vykládat jako porušení jakýchsi vašich nepsaných zákonů je už směšná…Zřízení NBÚ není „jakýsi nepsaný zákon“ , ale zákon. Kompetence jednotlivých vládních činitelů jsou rovněž dány zákonem. Vy se domníváte (nebo máte povědomí) o tom, že premiér (kterýkoli) rozhoduje o tom, kdo je, nebo není bezpečnostním rizikem pro stát? Stejně jako Vilém utíkáte od podstaty sporu k hysterii o pravici a levici. Já něco podobného ve svém příspěvku řešil?

 

Taraszátaras 8.5.2006 21:09

Re: Vilém a Taraszátaras

Tak znovu: premiér řekl, že nemá informace, vy jste z této poznámky dalekosáhle vyvodil, že chce rozhodovat o bezpečnostních prověrkách místo NBÚ. Stejná situace byla s ovlivňováním soudů v případu Pitr, prokázalo se, že LN a MFD lhaly, nikdo neuveřejnil opravu, nikdo se neomluvil. Zápasíte se skutečnostmi, které jste si dotvořil, pokud ne přímo vycucal z prstu. Sprostý a prolhaný charakter pravičáckých kampaní proti ČSSD je natolik odpudivý, že se dá srovnat s psaním Rudého práva. Podobně fungují příznivci pravice zde na Psu. Lžete až na půdu.

Mirek Šejna 8.5.2006 15:12

byrokrate Blaho....

Musí mít ministr zemědělství bezpečnostní prověrku NBÚ, aby mohl vykonávat ministerskou funkci? Nemusí, že? Bezpečnostní prověrky se dělají pro potřeby bezpečnosti státu v souvislosti s našim členstvím v NATO. Zemědělství nepatří mezi silová ministerstva. Nebo snad ano?

Předpokládám, že Vás jistě také zajímá, zda má ministr zemědělství Francie nebo Německa bezpečnostní prověrku, protože jistě se klepete strachy, že by mohli ohrozit bezpěčnost severoatlantické aliance, že? A co třeba ministr kultury Belgie? Taky musí být prověřený?

Předpokládám, že než po volbách nechá vítězná  ODS prověřit všechny své ministry, budete se doma klepat strachy ve sklepě, aby modří ministři prošli prověrkami. Ale buďte v klidu. Takovou povinnost mít nebudou. To jen Vy a novináři z MF-Dnes se o prověrky tak zajímáte.

tatina 8.5.2006 15:48

Re: byrokrate Blaho....

Prosím Vás,příště tady nepište takové nesmysly,jako tento.Měl by jste si napřed uvědomit,proč ty prověrky jsou.Na co ten zákon je.Víc jak 40ti letá totalita je hlavní příčina,proč jsou prověrky nutné.Pokud je mi známo,tak ani ve Francii,či Belgii nebyl tento zrůdný system zaveden,tak tam je to snad jasné,proč nemají lustrační zákon.Pokud se ale půjdete podívat do NĚMECKA,tak tam je to zavedeno také a ještě přísněji,než u nás.Je mi jasné,že odpůrcům ODS a demokracie jsou trnem v oku takové zákony,ale kdyby se komunisti drželi zákonů tak jak byly stanoveny v ústavě,nemusely se tyto zákony schvalovat,a mohlo se tu žít bez totality třeba jak v Belgii,či Francii.

Mirek Šejna 8.5.2006 15:58

Tatino,

bezpečnostní prověrky mají ve všech členských státech NATO. Týkají se ale jen silových ministertev a ministerstva fiancí. Takže ministr obrany a vnitra Německa musí mít tamní bezpečnostní prověrku, zatímco ministr zemědělství nikoli. To se bude týkat i ministrů za ODS. Už se Vám rozsvítilo?

učitelas 8.5.2006 18:15

Re: Tatino,

Co kecáte bolševiku! Až se ve ládě bude projenávat něco souvisejícího s bezpečností státu tak to koruopčický prase ml.dek půje za dveře?

míša mýval 8.5.2006 18:34

tchoř si dojde na kuřátko

Pokud bude tato vláda jednat o bezpečnosti státu, Mládek žádné zvýšené riziko není.

Jaromir 8.5.2006 11:58

NBÚ

O smysluplnosti takového úřadu začínám pochybovat. Může v něm sedět i někdo jako podobný jako  je kpt. Minařík.

Jan 8.5.2006 11:40

Nevadi Vam spise, pane autore,

ze ODS postavila jako dvojku v Praze pravomocne odsouzeneho zlodeje pana Burgermeistera? To svedci dost o vyberu kadru v teto strane.

tatina 8.5.2006 15:50

Re: Nevadi Vam spise, pane autore,

Vy jste v mládí,či stáří nikdy nic neukradl?V republice není nikdo,kdo by se mohl pochlubit tím,že za celý život nikdy nic neuzmul a jak říká pravidlo,tak ten kdo tvrdí že ne,tak krade do dneška.

Honza H 8.5.2006 22:12

Re: Nevadi Vam spise, pane autore,

A proč nevadí sociální demokracii postavit do čela pražské kandidátky podvodníka a lháře? My voliči jsme nazapomněli na to jak pan doktor Ráth s chlapeckým úsměvem vysvětloval proč falšoval svůj životopis a proč si přidal několik let praxe. Prý tím nikomu neublížil-to je tedy slovo chlapa a tak se nedivím jeho touze zakotvit v ČSSD ve straně lhářů a křiváků.

KROKODYL 8.5.2006 11:36

Nechte Jirku si jeste tech par poradne zaradit...

Po volbach si naoplatku budeme uzivat vsichni :) Neni krasnejsi pohled nez, kdyz nabubrely idiot zjisti, ze neni stredem vesmiru. Vstupenkou na toto krasne predstaveni je nam jen jedine: volit pravou rukou !!! Tak nezpomente. ja uz mam rezervovano do prvni rady, chci si to uzit !!! ;-D>-  Kdo se take tesi at prida palec R^

fanthomas 8.5.2006 12:54

Re: Nechte Jirku si jeste tech par poradne zaradit...

;-D;-D;-D

fanthomas 8.5.2006 12:55

Re: Nechte Jirku si jeste tech par poradne zaradit...

R^

šakal 8.5.2006 13:07

...oléé!...

R^

Haf 8.5.2006 11:35

O co se to přete ?

Vy ste neslyšeli nic o tom, že prověrky byly vydávány falešný, k čemu tedy prověrka takovýho úřadu, na to stačí Potroubek.

jfk 8.5.2006 14:30

Re: O co se to přete ?

Jasné - jednohlasně schváleno (hlasem generálního tajemníka) - jako kdysi.

Starý J. 8.5.2006 11:14

Viléme a Tarasizátarasi

Blaha píše:… Ano, po osmi letech vládnutí ČSSD je NBÚ - úřad pověřený určovat, kdo znamená a kdo ne bezpečnostní riziko pro stát - zcela zbytečný….

Neb o tom, zda Mládek představuje bezpečnostní riziko pro stát, nerozhoduje útvar k tomu zřízený – tedy NBÚ, ale Paroubek. Je na tom něco NEPRAVDIVÉHO? K čemu tedy NBÚ? Můžete nám to „PO VAŠEM“ vysvětlit, co špatného Blaha napsal? Není to snad pravda?

Taras píše:… Co řekl premiér?: Že nemá žádné informace (a on jich má jistě víc než Blaha), které by nasvědčovaly tomu, že Mládek představuje bezpečnostní problém…. Nemá je premiér, má je NBÚ. Premiér nemá takové informace o nikom ani zjišťovat. Ze zákona je zde od toho tento úřad. A ten se svým rozhodnutím vyjádřil. Jak to chcete ještě OKECÁVAT?

Taraszátaras 8.5.2006 11:27

Re: Viléme a Tarasizátarasi

Proč by je neměl zjišťovat, podle vás premiér z řad ČSSD by měl v úřadě jenom vyčkávat, až ho nahradí některý pravicový politik? Vaše snaha vyřadit premiéra z jakékopliv činnosti a jeho jakýkoliv čin vykládat jako porušení jakýchsi vašich nepsaných zákonů je už směšná. Mimochodem - v únoru obvinil pravičácký aktivistický tisk Paroubka z toho, že se snaží řídit (v souvislosti s Pitrem) soudy a zastupitelství. Jak představitel soudu, tak i státního zastupitelství tyto zprávy dementovali. Omluvil se někdo za sprosťárnu? Pravičáci podpásová svinstva páchají, omlouvat se ale musí jenom komunisté.

Jirka 8.5.2006 11:39

Re: Re: Viléme a Tarasizátarasi

Premier má být v první řadě velice schopný manager, potom teprve politik a kontrolor. Kdybych si já jako ředitel vybral nedůvěryhodného náměstka pro........ a podnik by kvůli tomu šel ke dnu , tak jak si myslíte , že by to dopadlo.....Oba bychom přišli o práci. Nepochybuji o politickém nátlaku na soudy v jednání směrem k Pitrovi ( a to ho vůbec neznáma nevím jestli něco udělal nebo ne) ale dokážu si to představit. Kromě toho myslím, že kvůli tomu rezignoval Vyvadil 

Taraszátaras 8.5.2006 12:51

Re: Re: Re: Viléme a Tarasizátarasi

Vy si nátlak sice dovedete představit, ale činitelé soudu i zastupitelství to rezolutně popřeli. Operujete svými dojmy proti faktům.

Jirka 8.5.2006 13:40

Re: Re: Re: Re: Viléme a Tarasizátarasi

A co třeba ten Vyvadil, to jen vzduch? a to není můj dojem to je fakt

Haf 8.5.2006 15:16

Re: Re: Re: Re: Viléme a Tarasizátarasi

Telefon umí divy. Za bolševika taky stačilo zavolat a lajtnanti skákali, jak major velel. ÚV-KV-OV-MO

Vilém 8.5.2006 12:32

Bezvýznamné

Pokud ministr prověrku nepotřeuje, pak žádný NBÚ nemá co rozhodovat o tom, jestli má být ve funkci.

Vy jste tady všichni proti byrokracii jen dokud se nedá použít proti socanům a velcí liberálové a odpůrci kádrování jen dokud se nenaskytne možnost kádrovat levičáky, velcí bojovníci za svobodu, ale KSČM byste zakázali.

Podle mne ani nevidíte, jak komická vaše tvrzení jsou. Já jsem nepsal, že to s NBÚ uvedl Bláha chybně, ale to přirovnání Parouka ke komunismu je úplně vykolejené.

NobodyWasHere 8.5.2006 12:43

Re: Bezvýznamné

VIléme, pokud jste zažil reálsocialismus, tak byste mohl vědět, že Paroubek mluví, chová se jedná naprosto stejně, jako kterýkoli okresní tajemník v letech osmdesátých - tolik k přirovnání Paroubka ke komunistům. Pokud jste si toho nevšiml, pak to vypovídá buď o nedostatku pozorovacího talentu,nebo něčem zcela jiném (např. mírně upraveném "a Víra tvá tě uzdravila"). Pokud jste reálsocialismus nezažil, tak klafete o něčem, co neznáte.

Jan 8.5.2006 10:22

PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET Petra C

PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET  Petra Cibulky v televizním předvolebním diskusním poředu "Otázky Václava Moravce 2.část" při obhajobě volebního programu švýcarské a americké PŘÍMÉ demokracie "NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!!" je k disposici na Internetu na:

http://www.ct24.cz/vysilani/?id=106458&datum=2006-05-07&porad=

Haf 8.5.2006 14:01

Re: PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET Pet

První a skvělé vystoupení P.Cibulky v ČT, bohužel jen na ČT 24. Pro všechny zde přispívající ctihodné chechtálky a plivače - račte otevřít a věcně přispět