17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Taraszátaras 8.5.2006 9:38

Co řekl premiér?

Že nemá žádné informace (a on jich má jistě víc než Blaha), které by nasvědčovaly tomu, že Mládek představuje bezpečnostní problém. U Blahy to však funguje tak, že slyší "Rusko" - a začne slintat jak ten Pavlovův pes. Nad představivost pravičáckých frikulínů už je zcela to, že ruská manželka a styky s ruskými podnikateli (a dokonce i styky s ruskou tajnou službou) budou předností a oceňovanou výhodou, stejně jako dnes jsou výhodou styky s CIA, nebo přímo postavení jejího agenta. (A nikterak se nad tím nepohoršuju.) Ono je to tak, holoubci, že do dvaceti let bude všeho knap, a Východ je a bude bohatý. Z texaských naftových polí moc barelů nedostaneme...

Jirka 8.5.2006 10:03

Re: Co řekl premiér?

podle mě každý člen vlády ( jakékoliv) MUSÍ mít nejvyšší prověření  a to je bez diskuze, i kdyby to měl být ministr bez portfeje. A jestli si Paroubek myslí něco jiného tak nemá mozek. Existují nějaké dohody mezi státy , jako je třeba NATO, a vláda sem tam musí o  něčem tajném jednat , to si myslíte že by měl Mládek odejít za dveře. Ta ostuda už ti byla když se jednalo o vstupu do nata a na několika jednáních kde se musely projednávat tajné info polovina delegace ( ti nejvyšší) museli opustit jednání, protože nebyli prověřeni. Vždyť je to ostuda.  A další je to že Paroubek ho prověří během 5 minut a řekne , že nepředstavuje nebezpečí....... vždyť je to čin hlupáka 

Taraszátaras 8.5.2006 10:21

Re: Re: Co řekl premiér?

Myšlenkově jedete v systému černá - bílá, přítel - nepřítel, a nepochopil jste (nebo nevzal na vědomí), že Putin sedí na zasedání G 7, kde se určitě projednávají větší tajnosti, než na zasedání české vlády. Takže rizika, která ve Vás vyvolávají mrákotné stavy, z pohledu státu a jeho hospodářství rizikem vůbec být nemusí.

Jirka 8.5.2006 10:36

Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Možná že máte pravdu , že to přeháním a opravdu to není nějaké nebezpečí, nevím. Je jasné také , že mnoho představitelů v zahraničí prověrku nemá. Ale to jsou volení zástupci a "prověření" dlouhou prací ve svých stranách a ve službách státu. Ale řekněte mi jestli Paroubek, či Mládek prošel tím co jsem popsal nahoře?

Taraszátaras 8.5.2006 10:46

Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Obecně by každý, kdo přichází do styku s nejpřísněji utajovanými skutečnostmi, měl mít prověrku. Váš příklad s jednáním s NATO nesedí, protože se spíš jednalo o liknavost úřadu (NBÚ), který prověrky prováděl a "nestačil", než o to, že by ti lidé představovali nějaké nebezpečí. Ale podle mě jde hlavně o kritéria, podle kterých se bezpečnostní rizika posuzují. A mezi ně styky s Ruskem a jeho byznysmeny rozhodně nepatří, jak si asi myslíte.

Jirka 8.5.2006 10:55

Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Je mi jedno s kým se stýká a jakou má národnost jeho manželka na tom vůbec nezáleží. Záleží však na tom jestli se může dostat k tajným údajům , nebo ne, a  jestli nestačil nebo nechtěl NBU udělat prověrky tak jako úřad selhal ( ale to je obecně známo) a to že je vykázali za dveře je velká ostuda nejen NBU , ale i ČR a je úplně jedno kdo to zavinil.  Jinak je obecně jedno s kým se kdo stýká s kým kamarádí a s kým podniká, ale pokuď se pustí do politiky , což se okamžitě  projevý v zájmu medií, tak na to člověk musí být připraven a vše si ve svém osobním životě urovnat a to platí pro každého politika levicového , pravicového, středového.......a teď nevím jestli existuje ještě nějaký jiný

Ikar 8.5.2006 10:53

Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Soudruhu, už sledují tvé výplody nějakou dobu. Jsme demokratická země, každý má právo na názor, ale vy byste opravdu udělal nejlépe, kdybyste požádal o vizum do Běloruska nebo Ruska. tady je vás škoda a tam by ste určitě dosáhl na nějakou významnou funkci, a navíc byste nepotřeboval žádnou prověrku. Stačilo by, když byste sebou vzal kopie vaších mailu. Ale i tam by vám asi neprominuli si plést témata jednání na G 7 a bezpečnostni prověrky na přísně tajné. Svatá prostoto !!;-(

Taraszátaras 8.5.2006 11:01

Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Jsem rád, že mé příspěvky pozorně čteš, fašisto, ale mnoho ses nepoučil. Například za tvou drzost s vyháněním do Běloruska (tví ideoví kamarádi používají ještě Kubu a Koreu) bych ti měl nakopat zadnici, ničemu jinému neporozumíš.

Ikar 8.5.2006 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Nepletl jsem se. Metody jste ještě nezměnili. Ať žije nová (jaký měsíc?) socialistická revoluce. Jenže se pleteš.  Lidstvo se vyvíjelo a vyvíji chybami a jejich nápravami, ale jsem pevně přesvědčen, že stejnou,úplně stejnou, chybu nedělá. Tzn. že lide tvého typu už vývoj v naší zemi podstatně ovlivňovat  nebudou. Jinak bych se asi musel odstěhovat sám. Jedním z důvodu by byly tvé "přesvědčovací" metody. A uplně věřím, že ty bys je používal s velkou radosti.(Y)

Taraszátaras 8.5.2006 11:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Nepoužíval, ale ty ničemu jinému neporozumíš, jsi esenciální hulvát, sprosťák a hlupák (kdo jiný může někoho vyhánět?), takže bych s tebou hovořil tvou vlastní řečí. Jak říkal jeden zkušený učitel, dobře umístěná přesdržka nahradí deset hodin intenzivního pedagogického působení.

Ikar 8.5.2006 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Kdybys nebyl tak permanentně vzteklý, tak bys znovu přečtením mé reakce na tvůj mail zjistil, že jsem ti jen radil, nevyháněl. Ale omlouvám tě, když je krev v očích tak je špatně vidět.  Rada : Vyjdi si do parku, už přiletěly i kukačky. Je tam krásně.

Taraszátaras 8.5.2006 12:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Ale prdlajz krev v očích, jenom hovořím k zabedněným pravičákům jejich vlastní řečí, aby mi rozuměli. S kukačkama jsi dost opožděný, a když zde na síti predátoruji fanatiky, tak se při tom koukám na rozkvetlou třešeň a kytičky.

baci 8.5.2006 14:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

já jsem se na škole učil,že přečtení jednoho výtisku Rudého práva je rovno  2 semestrům VŠ

Haf 8.5.2006 11:32

Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Tarasnice rozumí jedinýmu-mokrým hadrem po palici. Pro začátek.

Taraszátaras 8.5.2006 11:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

A ty zase drcení varlat, bojím se ale, že tuto metodu nebude u tebe možné použít.

Haf 8.5.2006 14:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co řekl premiér?

Jasně že je nemám, připravil mě vo ně takovej blb, jako ty, menoval se Grebeníček

lerak 8.5.2006 19:03

Re: Re: Re: Co řekl premiér?

jestli si ten osel s maďarským nickem myslí, že premiér má patent na rozum, tak ať si to myslí. Inteligent si myslí něco zcela opačného.

NobodyWasHere 8.5.2006 12:35

Re: Re: Co řekl premiér?

ze zákona nemusí Rv

Jirka 8.5.2006 13:41

Re: Re: Re: Co řekl premiér?

tak to se omlouvám

lerak DL 8.5.2006 21:44

Re: Re: Co řekl premiér?

R^

Kendy 8.5.2006 9:09

svatá pravda

R^

Hanzel 8.5.2006 8:16

Lump lumpa vždy kryje, špínu jeden druhému myje.

JZD 8.5.2006 8:10

Nedostatek autority

Vidím spoustu slabých míst tohoto operetního státu: Kdo může někoho prověřovat, když samotný NBÚ je děravý jako vrš? Kdo ohlídá hlídače?? Jak to, že přepisy odposlechů vždy ve správnou chvíli dostane na stůl správný redaktor??? Policie s.r.o. opatří vždy promptně správné informace, tu někoo zmydlí, tu zase propustí.

Opravdu si myslíte, že je chybou JEN TO, že nějaký ministřík nemá prověrku v tak prohnilém systému, kde se všechno rozkecá??

Rpuť 8.5.2006 6:11

Proč vlastně ministr Mládek žádal po svém nástupu do funkce o prověření ?

JAG 8.5.2006 9:41

Re: Proč vlastně ministr Mládek žádal po svém nástupu do funkce o prověření ?

Mám pocit, Rputi, že o to požádal ještě za starého vedení, tedy před tím, než se provalily všechny ty průsery na NBÚ, a domníval se, že to dostane obratem - a bude čistější, že ani křišťál nemůže být čistší.

kocour 8.5.2006 1:30

Členové vlády by především vůbec neměli

prověřování podléhat - to bychom taky mohli prověřovat premiéra a prezidenta. Jediný možný okamžik, kdy je prověřit, je před zvolením/jmenováním, pak už ne, pak musí mít právo na přístup k utajovaným informacím ze zákona. A Pokud NBÚ uvažuje jinak, je sám nebezpečím pro stát.

šakal 8.5.2006 1:46

...to víš, kotě,...

...to je dáno tou zdejší nezdravou společenskou atmosférou, kde ti, kteří neudávali, zrovna seděli...a ti, kteří neseděli ani neudávali...drželi hubu a byli rádi, že jsou rádi ;-P

rejpal tady a tam 8.5.2006 1:47

Re: Členové vlády by především vůbec neměli

Členové vlády by naopak měli být prověřeni ze zákona PŘED JMENOVÁNÍM a dále by měli být před uvedením do funkce schváleni parlamentem, a to  ZE ZÁKONA. Že by zároveň se vstoupením do executivní branše měli opět ZE ZÁKONA rezignovat funkce volené by mělo být samořejmostí, tak jako kandidáti na politickou pozici by měli rezignovat na  svá místa ve státní správě.  Jedině tak se zamezí bordelu, který v české politice a státní správě vládne.

kocour 8.5.2006 3:09

Re: Re: Členové vlády by především vůbec neměli

Mně jde o to zamezit situaci, kdy podřízení prověřují svého šéfa a kdy se člen vlády nesmí seznamovat s vládními materiály. Proti prověřování PŘED tím nic nemám, ale pokud jednou někdo ministrem je, tak musí mít přístup ke všemu. Ne že bych Mládka zbožňoval. Ale vzpomínám, jak před několika lety si NBÚ do návrhu zákona suverénně napsal, že bude prověřovat presidenta, jinak vrchního velitele ozbrojených sil ČR, a premiéra, zda se smějí seznamovat s utajovanými skutečnostmi. Docela by mne zajímalo, co by udělali, kdyby je neprověřili ...

kocour 8.5.2006 3:11

Re: Re: Re: Členové vlády by především vůbec neměli

Ten zákon pochopitelně neprošel ani vládou, ale už jen to, že něco tak absurdního mohlo někoho v NBÚ napadnout a nikdo ho za to neposlal do blázince, mne fascinuje.