20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Podle Zaorálka je Klaus opět vlastizrádce

Obsáhlý rozhovor s Lubomírem Zaorálkem na iHned.cz je bezesporu jasným dokladem toho, že navzdory problémům v EU se myšlení vedení ČSSD neposunulo nikam.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Horak 20.10.2017 15:42

K reakci zamilovanych do VK a jeho "institutu".

Referendum o rozpadu Ceske a Slovenske Federativni Republiky melo znamenat separatni referendum v CR a SR. Pokud by Slovaci v referendu VETSINOU potvrdili prani odchodu, byl by tento akt legalni. Pokud by Cesi v referendu VETSINOU potvrdili prani odchodu, byl by tento akt legalni. Proti takovemuto rozchodu bych samozrejme nic nemel a nepovazoval bych tyto dva politiky za zradce.

Protoze VK a VM jako vrcholni politici CR a SR toto referendum nevyhlasili a upekli si za zady obou narodu dohodu jako v hospode u piva, provinili se porusenim svych zakladnich povinnosti a podle mne zradili ustavu. I neslusne "odchody" ze statnich celku jako Krym byly ospravedovany referendem - i kdyz ponekud zmanipulovanym. Katalanci svuj odchod ze Spanelska take ospravedlnuji referendem.

Jsem prekvapen urovni osobnich utoku mezi prispevati na NP a svedci to o uspechu tech politiku, kterym se tento nas narod dari rozbijet dari celkem uspesne rozbijet - viz nasich 31 soupericich subjektu v parlamentnich volbach.

M. Mikulec 20.10.2017 13:54

Re: Svým způsobem je ten Zaorálek

Já se tedy moc nebavím. Nepraštil se při nehodě do hlavy víc než si přiznal?

I. Semrád 20.10.2017 13:53

A není?

...??

J. Štrobl 20.10.2017 13:40

Svým způsobem je ten Zaorálek

docela dobrý komik. Kdyby nebyl v politice, ale udělal si vlastní show, mohl udělat ještě díru do světa.

M. Mikulec 20.10.2017 13:40

Bolševická srdce

mají stále stejný slovník. Je dobré to vědět. Pro mne je vlastizradou dokořán otevřít hranice, zavřít oči a myslet si, že když zlo nevidíme, že sem nepřijde.

Václav Klaus je soukromá osoba, není v politice a může podporovat, koho chce. Dobře ví, že evropská politika se bohužel dnes peče hlavně v Německu, což je lumpárna. To bude ČR stále zemí druhé kategorie.

V. Povolný 20.10.2017 13:35

Zaorálek by si měl

zamést především u sebe. Nechtěl jsem věřit svým uším, když jsem slyšel, jak zdůvodňuje, že ČSSD v EU domluvila, že EU nemusí plnit "Klausovu podmínku" při podpisu Lisabonské smlouvy. Tedy, ne že bych bez té podmínky nemohl žít. Ale ČSSD ústy pana Zaorálka v podstatě sdělila v EU, že až nám příště zase něco europolitici slíbí, třeba prezidentovi, tak stačí s plněním počkat na novou politickou reprezentaci. Ta s velkou pravděpodobností v EU řekne, že to, co domluvili ti před nimi se plnit nemusí, oni prostě byli nějací divní.

To je tedy zahraniční politika k pohledání. A tenhle člověk chce někoho obviňovat z vlastizrady? Sám k tomu nemá daleko!

M. Vondráček 20.10.2017 11:05

Co chcete

po učiteli marxismu -leninismu. Ten třídní boj má pěkně zažraný až pod kůží.

Z. Rychlý 20.10.2017 10:41

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

No mohlo těch procent být víc, nebo míň. Po těch pomlčkových válkách a vlajkových návrhů se už asi málokdo divil. Ale přece jen to vzalo docela rychlý konec. Chvála Bohu! Lepší rychlý konec, než chaos bez konce. Jediné blbé je, že nám po tzv. Národním shromáždění zůstal Senát, coby druhá stranická liga, kdeže senát osobností!

A. Alda 20.10.2017 10:40

Ano.

Hlásá-li toto tak vysoce postavený státní funkcionář a představitel partaje buď vládnoucí či dominantně oposiční v posledních 27 letech, není to na úsměv, ale na paniku.

A. Alda 20.10.2017 10:39

Hlasoval jsem proti vstupu do EU.

Setrvávám-li i nadále na svých tehdejších názorech (a to tedy setrvávám), jsem pro Zaorálka vlastizrádce. Čím se tedy liší Zaorálek od komunistů z 50. let? Ničím. Chce mne zavřít za názory, které jsem měl již před tím, než tuto zemi zatáhli socdemáci do EU.

Z. Rychlý 20.10.2017 10:33

Re: Klaus sice není vlastzrádce,

vymyslete si už jiné zaklínadlo k vyvolávání duchů, než - lumpárny kolem kupónovky.

P. Lenc 20.10.2017 10:30

Poslouchat

psychopata Zaorálka, tak to je opravdu pro silné nátury.Ten člověk se pasoval do role českého Jožky Geblse, ale je pravdou, že přesně vyjadřuje názory většiny socialistů.Těch socialistů, ze kterých vyrostli bolševici, italští fašisté a nacisté.Pasovat někoho do role "vlastizrádců" by bylo úsměvné, pokud by to nebylo z úst představitele strany, která ovlivňuje politickou scénu ČR.

R. Langer 20.10.2017 10:26

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

Kolem mě to tehdy znělo stejně. A pokud jsem se ptal Slováků, tak si pamatuju: "Pryč už s tým pragocentrismom!".

Š. Hašek 20.10.2017 10:01

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

Přesné.

Hodnotím kladně i formulaci, že se president Havel jaksi sesypal. Připomenu "mudro" Pitharta na práškách.

Malinko nesouhlasím s tou Vámi napsanou ranou pro většinu občanů - v mém okolí 88% procent místo přemítání a debaty ihned řeklo: Tak ať si jdou! Myslím, že v debatách "referendum" proběhlo. A buďme rádi, že vrchní velitel armády Havel neposlal do Bratislavy tanky (byť s gumiprojektily). Po vyhlášení samostatnosti v jejich parlamentu, mnozí zcela zapomněli!!

P. Vaňura 20.10.2017 9:58

Jde o to, KDO je hlavním nepřítelem. Už MINIMÁLNĚ

od roku 2015 (nebo, chcete li, od roku 711) je to JEDNOZNAČNĚ ISLÁM!

P. Vaňura 20.10.2017 9:55

Merkelová byla tak často nazývána OPRÁVNĚNĚ zrádkyní,

že si nemůže dovolit z tohoto obvinit AfD. Za import primitivů z třetího světa do Evropy by se mělo stavět ke zdi!

Š. Hašek 20.10.2017 9:54

Re: Vcelku nepřekvapivá reakce.

Možno souhlasit. Viz výše.

Š. Hašek 20.10.2017 9:53

Pan Zaorálek

by měl zanechat starostí o presidenta Klause. Jednak na to nemá a jednak se nevěnuje dostatečně své matičce straně, své životní dobrodince.

ČSSD se nevěnuje těm, co ráno vstanou do práce, věnuje se těm, co nevstanou. Nevěnuje se těm rodinám, kdy hlava rodiny vstane ráno do práce, věnuje se tomu, že bude rozdávat výživné svým státním dětem. Dále se věnuje voličské skupině všemožných úředníků (ona ovšem říká hasičů). Mohl bych pokračovat.

V hostinci U kaštanu, v Břevnově, si ještě říkala i -dělnická-. Ti pracující (nemusí být nutně z firmy Kolben-Daněk) jsou stále k mání a ti by totiž nejraději dali Zaorálkovi po hubě. I těm ouředníkům. Mohou volit i komunisty, co taky. Jsem notorický nevolič ČSSD, jen se dívám.

M. Valenta 20.10.2017 9:51

Re: Klaus sice není vlastzrádce,

Amnestie nespadla z nebe pane Rychlý. Je důsledkem oněch lumpáren během kupónovky a záměrně zanedbaného soudnictví, čehož kyselé plody sklízíme dodnes. A omlouvám se, že jsem to Klausovi kdysi dávno jednou hodil. Čau.

J. Lepka 20.10.2017 9:44

Vcelku nepřekvapivá reakce.

Autor ovšem nezmiňuje že Zao je bytostně postižený marxistickým švábem na mozku a jedině z hlediska této perspektivy je třeba vnímat jeho výroky.

J. Lepka 20.10.2017 9:42

Re: RE

Myslíte toho pána, jak přefik kolegyni a tím panu K. vypustil rybník? Tak to určitě, kvůli tomu by starej ješita abdikoval! Možná v jiném vesmíru...

T. Kočí 20.10.2017 9:35

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

souhlas.pindy

Z. Rychlý 20.10.2017 9:31

Měl abdikovat.

Jeho kariéra by dostala obrovský morální rozměr. Pinčlové by neměli na co štěkat a v následné přímé volbě prezidenta by tu byl kandidát, kterému by ostatní nesahali ani k patám.

Z. Rychlý 20.10.2017 9:25

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

.. ježíš ... zůstaly .... vzniklo změnami formulace.

A. Pakosta 20.10.2017 9:24

Re: Horák je úchyl

...to je snad i zbytečné tu psát....

Z. Rychlý 20.10.2017 9:23

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

Pane Horáku, spokojenost Slováků se svým vlastním státem je potvrzením správnosti tehdejšího řešení. To stojí nad všemi referendy. Klausovo racionální řešení v době, kdy se Havel sesypal, bylo základem spokojeného soužití dvou sousedských národů. Toho by se po nějakých patových referendech nikdy nedosáhlo, zůstali by poraženecké animozity. Pro většino občanů to sice byla rána do palice, ale asi jsme ji potřebovali. Alespoň my, co v ní něco máme. V hlavách dutých dochází stále k rezonanci. Opakuji - Slováci jsou se svým státem velmi spokojeni a většina Čechů jim to od srdce přeje. S ohledem na tento výsledek bylo referendum nejen zbytečné, ale i kontraproduktivní. Realita vs chiméry.

A. Pakosta 20.10.2017 9:21

Re: Klaus sice není vlastzrádce,

Tentokrát, pane Rychlý,

s Vámi naprosto souhlasím. Tu amnestii pan Klaus podělal, a jeho úlety s propiskami mne taky nepotěšily. Ale lepšího prezidenta jsme od Listopadu neměli a jak to vypadá, ještě dlouho mít nebudeme.

Z. Rychlý 20.10.2017 9:13

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

:-)

Ušetřil jste mi reakci na jeho pindy.

Z. Rychlý 20.10.2017 9:11

Re: Klaus sice není vlastzrádce,

Bla, bla bla. Jedině ta amnestie byla úletem. Jinak bla, bla, bla. Česku nejvíc škodí členství v lisabonské EU a před tím Klaus varoval. Škodná, to jsou vaše názory. Nasypte si na hlavu popel a Klausovi se omluvte.

Z. Rychlý 20.10.2017 9:07

Koalice ČSSD a SPD bude potřebovat někoho dalšího.

To stupňování je správné - nepřítel, úhlavní nepřítel a nakonec koaliční partner. Mě to sedí na ČSSD a ANO. Koalice jako řemen.