26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Podle Halíka je problém ve voličích

Při oslavách 17. listopadu promluvil i katolický kněz a filozof Tomáš Halík. Ten nevidí problém v politicích, ale ve voličích. Je konečně třeba vyměnit voliče, nebo politiky?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Benýšek 21.11.2019 16:45

Jo, podepisuji beze zbytku. V tom má Halík pravdu, že chyba je ve voliči (byť takto to jistě nemínil), ale to je podstata demokracie. A pokud dle Halíka byl nyní volič zmanipulován, tak ti v posledních volbách neúspěšní mají vždy 4 roky na to přesvědčit ho o zase své pravdě - ať již tak, že ho naučí nenechat se zmanipoluvat či tak, že ho zmanipulují zase jinak (tentokrát ve svůj prospěch).

J. Svoboda 21.11.2019 8:36

Můj úhel pohledu: v čele vlády je STBácký fízl, druhý nejbohatší oligarcha v zemi. To se zas tak moc Halík neplete, že tohle zařídil PR Mára a ne tradiční politické strany.

Pěkný den.

J. Uzel 21.11.2019 8:39

Můj úhel pohledu: Tomáš Zlatoústý není schopen připustit, že něco dělá blbě a blbci jsou pro něj všichni okolo.

V. Církva 21.11.2019 11:05

Především jsem nenašel koho konkrétně Babiš STB udal a komu uškodil. Jakýsi článek nějaké jméno zmiňoval, ale jednak ten snad skutečně kradl, nebo takový člověk neexistuje. Kde je tedy nějaký hlas skutečně poškozeného? Co se týká toho oligarchy. Byla tu 30 let možnost zakázat sepětí ekonomiky s politikou a nikdo to neudělal protože se to nehodilo. Je samozřejmě dobré Babiše hlídat a na to máme tisk. Nic proti paní Slonkové, ale než honit "únos" syna což s politikou ani zlodějinou moc nesouvisí, ať hledají skutečné podvody. Tak ví se, že Babišovy formy jednají dost neeticky, ale většinou to není na žalobu. Ale hlavně to nesouvisí s politikou.

I tak nemám pocit, že by Babiš nebyl pod kontrolou. Je hlídaný líp než kdysi Dalík, proto zatím není oligarcha Babiš horší, než ti před ním. Takže příčinu hysterie jste moc nevysvětlil.

Spíš jakési levné nálepky o STBákovi a oligarchovi. Ale jinak v pořádku, hledejte publikujte a pokud na Babiše něco vážného najdete, budeme tlačit na jeho odvolání. Zatím nic.

M. Jonáš 21.11.2019 8:30

Pan Bartoň, jako vždy, pravdivý.:-)

F. Navrátil 21.11.2019 8:26

Volby nevyhrává udávání politických soupeřů ani organizování přehlídek nenávisti. To vše lze zmanipulovat. Volby vyhrávají věrohodné politické programy a věrohodní politikové. To je právě to, co dnešní opozici schází. S umanutou tupostí provozuje program Antibabiš za hlučné mediální podpory a ani po letech si neuvědomuje jeho kontraproduktivitu. Podobný byl i program Antizeman a výsledkem je opětovné zvolení prezidenta Zemana.

J. Svoboda 21.11.2019 8:39

AB žádný politický program nemá, reaguje jen na průzkumy veřejného mínění, podobně, jako Paroubek svého času. Sám to dokládá slovy o tom, že pumpuje do lidí peníze a ti jsou stále nespokojení ...

Pěkný den.

J. Uzel 21.11.2019 8:46

Ale samozřejmě, o tom není pochyb, jenže sežeňte někoho, kdo by mohl být v čele těch nespokojených. Zatím je to spíš zoufalství a prostý lid, vědom si skutečnosti, že každá změna přináší neznámé problémy, volí spíš jistotu vyzkoušeného. Chce to nějakou superstar, ale T.Halík to není.

J. Svoboda 21.11.2019 8:49

Superstár je Mára, v tom je ten problém.

Pěkný den.

F. Navrátil 21.11.2019 8:58

Myslím, že se mýlíte. Babiš se chová jako někdejší komunistický premiér Štrougal: Aby se lidi nenasrali! Bedlivě sleduje, aby nepřekročil určité mantinely. Kdyby skutečně reagoval jen na průzkumy veřejného mínění, pak by zrušil dotace, financování parazitických neziskovek, nepojistné sociální dávky pro nepřizpůsobivé, zlikvidoval exekutorskou mafii, zrušil koncesionářské poplatky, financování fotovoltaického podvodu, atd.

J. Svoboda 21.11.2019 9:04

Ale ověřená všem srozumitelná cesta je pumpovat do lidí peníze a to dělá. To ostatní je pro jeho voliče moc složité. No a zrušení dotací je v případě AB ftip, že?

Pěkný den.

F. Navrátil 21.11.2019 13:53

Vtipem je tvrzení, že Babiš kopíruje průzkumy veřejného mínění. Občané skutečně chtějí zrušení dotací. To jste nevěděl?

J. Zika 21.11.2019 10:46

Tak nás nenapínejte a už proboha toho lepšího premiéra s programem uveďte ! Předtím si ale prolistujte programy profláknutých stran, které se stále znovu snaží dostat zpět... Dalík, Rittig, Janoušek, Novák a desítky dalších méně známých, to je pravá tvář ODS. Ne veliká nula Fiala s jediným opravdovým chlapem Udženiou v zádech;-D Pospíšil, Schwarzenberg, Kalousek - kolik lidí je schopno je podle vás volit? Mají program? Nevládli už? I blbý volič má nějakou paměť a bojí se islamizace a negrizace Evropy. Proto i krasoústí Polčák, Farský, Rakušan jsou nevěrohodní, pokud přímo ne nebezpeční.

J. Hanzal 21.11.2019 8:26

T:Halík je především zlý, ješitný a mstivý člověk!! Pokud s ním někdo polemizuje je to okamžitě satanista, fašista, xenofob a kdoví co ještě. FUJ!!

J. Tachovsky 21.11.2019 8:24

On jeste nekdo vere Halika vazne ?

J. Schovánek 21.11.2019 8:24

Bára Hrzánová to vyřešila. „Teď já budu strašně nekorektní teda, jo. Když budete chtít jezdit autem, tak musíte udělat řidičský průkaz. A já bych opravdu, a je to hrozný, co řeknu teďka, jsem si toho vědoma, já bych opravdu udělala takovej řidičák pro voliče. Jestli vůbec ten člověk je schopnej o něčem rozhodovat, natož o tom, jak bude žít ta druhá půlka společnosti, která volí něco jinýho. Ale jestli vůbec je schopnej se rozhodnout,“ rozohnila se herečka.

F. Kusák 21.11.2019 8:41

Fajn, já jsem pro. Ale také se může B. Hrzánové stát, že ona ztratí nárok na volební průkaz. Nebo si myslí, že v prověrkové komisi budou jen ti, kdo smýšlejí podobně. Ó ty svatá prostoto, má to smysl vůbec na ty nesmysly reagovat.

A k Halíkovi: jsem v podstatě věřící člověk a rád vzpomínám na pana faráře Česeneka. V hloubi padesátých let to byl čistý a laskavý člověk, který nerelatizoval křesťanské zásady. V tomto světle je jakýsi samozvaný Halík bezvýznamná osobnost.

J. Uzel 21.11.2019 8:49

Kádruji, kádruješ, kádruje, kádrujeme, kádrujete ,kádrují...

M. Krátký 21.11.2019 8:54

kozatá tedy je dost - ale rozumu asi moc nepobrala - kdo bude rozhodovat o připuštění k volbám ?!?!?!

R. Langer 21.11.2019 9:43

No normálně, lidová komise složená ze zástupců všeholidu - hlavně ty domovnice, ty ví všechno. Podmínkou schopnosti volit bude pozitivní přístup k všelidovým hodnotám a negativní k CO2. ;-D

J. Lukavsky 21.11.2019 17:29

No něco na tom je. Dovolím si navrhnout nějakou otázku: 1) vyjmenujte naše prezidenty popořadě 2) byl Hitler fašista? 3) kdo je současným předsedou Senátu? ... No jak říkal W.Churchill: "demokracie je nejhorší způsob vlády, ale nic lepšího nemáme" a "nejsilnější argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor s prostým voličem". Probatum est. J.L. end

J. Schovánek 22.11.2019 9:29

To by asi moc voličů nezbylo. Nejdřív bych to vyzkoušel na Hrzánové.

P. Jirkovský 21.11.2019 7:00

Pan Bartoň, ostatně jako už tolikrát, si vyložil věci po svém a aby naplnil penzum sdílené "moudrosti", tak to sepsal. Tomáš Halík rozhodně není tak povrchní, jak mu pan Bartoň přisoudil. Co kdyby se zamyslel pan Bartoň (a někteří, kterým to jakžtaž jde) nad tím, jestli vono není tím myšleno, že Halíkem pojmenovaný problém je v manipulaci politiky, ne v přijímání manipulace voliči.

R. Franc 21.11.2019 8:08

Nějak jste se nám zamotal, pane Jirkovský. Vysvětlení, že pan Halík myslel něco jiného než řekl, není špatné. V dalším příspěvku byste mohl pokračovat tím, že jste to napsal jinak, než to vyznělo - no fuj.

P. Jirkovský 21.11.2019 9:02

A kdopak jste to ti "vy", co jsem se "vám" zamotal? A myslíte, že patent na rozumění textu "vy" vlastníte a nikdy jinak?

R. Franc 21.11.2019 9:30

Nemůžu o sobě tvrdit, že "vlastním patent na rozumění textu" (trochu neobratné), ale podle závěru vaší poznámky (...a nikdy jinak) už vím, odkud vítr fouká, tedy kde čerpáte - pro mladší jedno z hlavních hesel komunistů před listopadem - "Se Sovětským svazem a nikdy jinak".

R. Franc 21.11.2019 9:36

Pardon, "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak", už zapomínám.

R. Langer 21.11.2019 9:52

Aha, chyba je v politicích, kteří manipulují voliči, tak jste to myslel? Aha, tak to by ale Milion chvilek měli okamžitě zrušit všechny demonstrace, protože někdo by to mohl určitě označit za manipulaci s voliči. ;-)

R. Meisner 21.11.2019 6:46

Halíka je snad zbytečné jakkoliv komentovat--pohybuje se v bludech celý život, a ještě to umocňuje svými "úžasnými" morálními vlastostmi..po něm zakrátko opravdu neštěkne ani pes.

Š. Hašek 21.11.2019 8:07

Souhlas s Vámi.

S poznámkou: Halíka je třeba komentovat. Kádrováka, kněze (??), teologa, politického mentora (který se ale bojí a štítí reálné politiky). Nakonec dnes skončil zas jako ten kádrovák. Dále viz životopis.

Z něho to "všedobro" přímo kape. Naprosto nekonzistentní člověk, možná má často chvíle, kdy by si sám sobě nafackoval, který v zájmu novototality mudruje již zcela otevřeně o "výchově/výměně voličů. O výměně občanů.