14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Podivná kampaň Jana Fischera

Česko nyní zaplavily billboardy s velmi zajímavým obsahem. Je na nich Jan Fischer, horký favorit na prezidenta, s nápisem "Ti nejschopnější byli v KSČ". Zdá se, že plakáty má na svědomí buď konkurence, nebo vtipálci typu Ztohoven.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 6.12.2012 14:57

Re: To je strachu, jak LID zvolí!

Demokracie, při níž cizincům sloužící masmédia "vymývají" lidu mozky může být skutečně mrcha, ale je pořád nesrovnatelně lepší než cokoliv co nabízejí kavárenští intelektuálové či demagogičtí křiklouni, protože většinu lidí lze oblbovat jenom krátkou dobu.

B. Rybák 5.12.2012 18:45

Re: Autor opomenul to, že

Podstatné bylo ale to, že "parketu", kterou v jiných zemích RVHP zaujaly "reformované" a přejmenované komunistické strany, u nás pevně obsadilo především komunistickými "osmašedesátníky" vedené "OH", takže komunistická strana se tehdy musela orientovat jenom na "nepoučitelné" nebo "nepoužitelné".

M. Malovec 4.12.2012 21:33

Re: Korupčník

Díky takovým, jako jste vy bych konvertoval na židovství.

M. Pivoda 4.12.2012 20:29

Autoparodie?

Obávám se, že Jan Fischer (který v roce 1980 přísahal věrnost komunistické straně) paroduje sám sebe svými současnými předvolebními plakáty s nápisem "Slovo, které platí".

M. Prokop 4.12.2012 17:34

Re: To je strachu, jak LID zvolí!

Máte strach, že nezvolí Rusofila?

J. Vyhnalík 4.12.2012 17:10

Re: V minulosti tuto metodu použil třebamajitel pivovaru Bernard.

Jak jsem předeslal, nejde mi o Jana Fischera a jeho členství v KSČ a souhlasím s tím, že se bude asi při vysvětlování v TV debatách dost potit.

Jde mi o to, že se neustále mluví o transparentnosti politické soutěže a otom, že by strany a kandidáti měli mít průhledné financování. Pokud je za akcí kdokoliv, kdo ve volbách nekandiduje, což nevylučuji, měl by se pod billboard podepsat. Pokud je za kampaní některá politická strana, nebo kandidát, měli by vysvětlit, kde na kmapaň vzali peníze a v neposlední řadě proč dávají přednost dehonestaci pritikandidáta před férovým prezentováním vlastních názorů.

Mimochodem Stanislav Bernard snad nedělal své billboardy anonymně.

V. Novák 4.12.2012 16:54

To je strachu, jak LID zvolí!

Mrcha, ta demokracie, co?

V. Novák 4.12.2012 16:53

V minulosti tuto metodu použil třebamajitel pivovaru Bernard.

Nemýlím-li se, pak proti ČSSD.

Jste si tak jistý, že Fischerovi takové připomenutí jeho komunistické minulosti výrazně ublíží? Vždyť je to všeobecně známá věc. Stejně jako u Zemana nebo Dlouhého.

K. Seidl 4.12.2012 16:13

Re: Poděkujte především Klausovi

To co říkáte je dětinské. Abyste mohl někoho zakazovat, musely by být k dispozici silové složky. Takhle se třásli aby Václavík nedal povel. Být tam nějaký rapl, tak jsme tady měli druhé náměstí Nebeského klidu

J. Dvořák 4.12.2012 16:11

Re: Korupčník

Jakej charakterovej nedostatek ptám se ?Mazanej žid to je,co chcete víc !

J. Dvořák 4.12.2012 16:08

Re: Autor opomenul to, že

Ovšem musím oponovat !Také nejen že je i co chválit a to hlavně jejich chvályhodné platy a požitky !A taky ještě,no a ještě a dále taky,no že by to bylo fšechno ?

J. Dvořák 4.12.2012 16:04

Ti nejvšehoschopnější má být !

Samozřejmě ti všeho schopní co byli v KSČ jsou stále u vesla !To vidí i slepej bez brejlí !

J. Vyhnalík 4.12.2012 14:52

Chce se mi zvracet

Článek se dotýká hned několika témat a možná i proto zapadlo to nejdůležitější. Co to je za billboardy, kdo je platí a z jakých peněz? Je anonymní politická kampaň etická a je vůbec přípustná?

Jedna věc je komunistická minulost Jana Fischera. Podstatnější jsou dle mého názoru aktuální politické postoje kandidátů, jakkoliv jsou od jejich minulosti neoddělitelné. Tyto otázky budou jistě probírán s blížící se volbou opakovaně znovu a znovu.

Ovšem to, co je podstatné, jsou ty billboardy. Zase někdo anonymně zasahuje do politické kampaně se snahou zesměšnit. Volební zákon vyžaduje transparentní účetnictví kandidátů. Je velmi pravděpodobné, že se jedná práci lidí stojící za některým z kandidátů. V minulosti tuto metodu opakovaně používala ČSSD a tehdy, ani dnes se náklady nepromítají na kontrolovatelných účtech. Kdo to tedy platí a kde se berou peníze na takové akce?

Dle mého názoru jde o flagrantní porušení volební soutěže, které by nemělo zůstat nevyšetřené a nepotrestané. To nemluvím o morálním rozměru. Billboardy by neměly být anonymní. Ať je jasně vidět kdo a proč tyto metody používá. Pokud je zde spojitost s jakýmkoliv jiným kandidátem, měla by veřejnost dostat příležitost "statečného" bojovníka proti komunistické minulosti náležitě ocenit.

J. Mannheim 4.12.2012 14:30

Re: ti největší křiklouni

je vidět, že rok 89 skutečně nepamatujete

J. Heincl 4.12.2012 14:20

Re: ti největší křiklouni

V německé Třetí říši žádná fašistická strana nebyla. Byla tam strana nacistická - NSDAP. Fašistické straně a Itálii velel Benito Mussolini.

R. Langer 4.12.2012 13:45

Re: Poděkujte především Klausovi

Ten rozbor sedí!

S. Trkola 4.12.2012 13:44

Re: Korupčník

p.Malovec já se k vám přidávám ,dobře napsáno !!

P. Kmoníček 4.12.2012 13:14

Re: V článku je skryta důležitá otázka

naprostý souhlas bez zbytečných keců okolo.

A. Reček 4.12.2012 13:10

Autor opomenul to, že

otec zakladatel ODS trval na tom, že mohou být do řad této strany přibirání i členové KSČ.  Taková ekonomická esa typu Dyba, Kočárník, Salzman atd. "účinně" pomáhala rozbíhat naši privatizovanou ekonomiku, bankovnictví a nevím co ještě všechno. Když se pak k dílu dostali další podobní experti v řadách ČSSD během Zemanovy vlády a vlád dalších, nelze se divit, že komunisti nevyprchávají na úbytě, ale drží se pořád na až nepřirozené kladné vlně přízně některých občanů.  A to prosím nevykonali pro ČR  nic, jen kritizovali. A to jim dosud stačí.

F. Matousek 4.12.2012 12:44

Re: Přečetl jsem si příspěvek

Pan Manheim napsal pouze to, ze kdyby nebylo vsech tech povedených vychcánku, co je správne jmenuje, KSCM by dnes mela do 5%  volicu- pomatencu, a nehrála by na politické scéne zádnou roli. To stejné se domníval i Havel, kdyz s nimi dohadoval predávání moci.

Nikoli Havel , ale minulá, jakoz i soucasná politická galerka, jinak tu "elitu národa" totiz nelze nazvat, nese za komiunisty plnou vinu. Podsouvat ji Havlovi je demagogie.

T. Vodvářka 4.12.2012 12:29

Re: Tedy pane Bartoni,

Pane Trhlíku, to že Alois Grebeníček je už v pekle /jak zněl výstižný fejeton v LN po jeho smrti/ ještě neznamená, že nebyl sadistou, koneckonců bylo několik svědků, kteří jeho "péči" v lochu přežili. U bachaře Vondrušky je to totéž. Podobný případ se stal i panu Placákovi, který byl třemi sadistickými zmetky odvezen v noci v zimě za Prahu a zmlácen.

To, že se jim nic nedokázalo, není v neexistujících faktech, ale v tom, že v justici působí celá řada soudruhů, kteří uvedenou činnost sadistů v uniformě vězeňské stráže jaksi přehlížejí, či ji v horším případě považují za správnou. Panu Placákovi se podařilo až velmi důsledným trváním na svém případě předvést ony tři poměrně sympaticky vypadající pány před soud a mám pocit, že dostali nějakou podmínku....

Jednou z příčin současného mravního rozvalu je to, že zločiny nejsou potrestány. To, že někdo spáchá nějaký čin a za 20-25 let je poháněn k soudu, aby se zodpovídal, bere společnost jako trochu zbytečný problém.  Opak je pravdou. Ten trest není pro ty staré lidi ale právě pro mladé, aby věděli, že pokud v budoucnu v rámci kterékoliv ideologie, názoru, budou týrat a zabíjet lidi, vždy je nějaký trest dostihne a musejí mít pocit, že to, co dělají není správné.

U Grebeníčka st byla soudkyně Veselá, která ho 7 let nedokázala dostat před soud. Zatímco A.Grebeníček spokojeně ryl na zahrádce svou mrkev, jeho syn - poslanec - mu sháněl od úplatných lékařů potvrzení, že není schopen chůze apod. Jaký to rozdíl proti Německu, kam dovezli nacistu Mallotha na invalidním vozíku prožraného rakovinou, aby mu před smrtí sdělili, že je to obyčejný zločinec a nácek a že patří do kriminálu. Toto vůbec nebyl nehumánní čin. Jen u nás jsme jaksi rezervovaní, jak jsem už psal.

Absence vůle k soudu se zločinci není automaticky průkaz jejich neviny.

M. Rejman 4.12.2012 12:24

Re: Nejen členství v KSČ diskvalifikuje pana Fischera,

Na př. Věstník NKÚ 2005, částka 1, O4/40, str. 92 - 100. V závěru kauzy byl JF předsedou ČSÚ, podepisoval zvýšení rozpočtu, pak byl v jiné kauze - zadání přestěhování ze staré do nové budov ČSÚ a další služby za cca 40mil. Kč bez výběrového řízení - opět v "hledáčřku" NKÚ. Jinak o jeho jiných podezřelých spojeních Wilipedie a p.

Pěkné odpoledne, které si nenechte kazit ani profily dalších kandidátů, neméně problematických...

J. Boleslav 4.12.2012 11:35

Re: Fischer je naivní

Souhlasím.

J. Boleslav 4.12.2012 11:34

Re: Nějak, pane Bartoni, nestíhám.

Vypadá to na druhou možnost.

J. Boleslav 4.12.2012 11:33

Re: ti největší křiklouni

Komunisti měli být pod svou původní firmou zakázáni. Představte si, že by v Německu nebo konec konců i u nás po válce existovala strana s fašismem v názvu. Komunisti v současnosti IMHO posilují především proto, že lidé mají v hlavách nasr.no.

J. Boleslav 4.12.2012 11:29

Re: Podpásovka

Máte naprostou pravdu.

J. Boleslav 4.12.2012 11:26

Re: Nejen členství v KSČ diskvalifikuje pana Fischera,

Odkud máte tuto informaci, můžete uvést zdroj?

J. Boleslav 4.12.2012 11:25

Re: Korupčník

V případě Fischera jde IMHO spíš než o korupci o charakterový nedostatek. I když svým způsobem tehdejší členství ve straně často korupcí bylo.

V. Váňa 4.12.2012 10:46

Re: V článku je skryta důležitá otázka

Mě na Fišerovi mnohem více než jeho členství v KSČ vadí, že se nyní od těch, které použil jako výtah k moci a kriéře, tak ostentativně odtahuje. Už nikdy do konce života nejdelšího s nimi nechce mít  nic společného! Ani vládu s nimi by nejmenoval! (Nevím, jak by to udělal.)

S takovým člověkem je jakékoli spojenectví velice nejisté. Názory, kromě těch, které mu mohou přinést nějaký ten voličský hlas navíc žádné, resp. zcela vágní.

Možná, že není gauner těžkého kalibru, ale dvojdomek bych s ním rozhodně nechtěl.

M. Rejman 4.12.2012 10:39

Nejen členství v KSČ diskvalifikuje pana Fischera,

ale i dodnes nedošetřená korupční aféra předražené výstavby nové budovy statistického úřadu, na níž upozornil NKU. Bohužel, naši "investigativní" novináři to dávno zametli pod koberec, o policii. nemluvě.