Úterý 28. 5. 2024Vilém polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 47
  • Poslední: 6.12. 2012 14:57
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
M. Pivoda 4.12.2012 20:29

Autoparodie?

Obávám se, že Jan Fischer (který v roce 1980 přísahal věrnost komunistické straně) paroduje sám sebe svými současnými předvolebními plakáty s nápisem "Slovo, které platí".

V. Novák 4.12.2012 16:54

To je strachu, jak LID zvolí!

Mrcha, ta demokracie, co?

M. Prokop 4.12.2012 17:34

Re: To je strachu, jak LID zvolí!

Máte strach, že nezvolí Rusofila?

B. Rybák 6.12.2012 14:57

Re: To je strachu, jak LID zvolí!

Demokracie, při níž cizincům sloužící masmédia "vymývají" lidu mozky může být skutečně mrcha, ale je pořád nesrovnatelně lepší než cokoliv co nabízejí kavárenští intelektuálové či demagogičtí křiklouni, protože většinu lidí lze oblbovat jenom krátkou dobu.

J. Dvořák 4.12.2012 16:04

Ti nejvšehoschopnější má být !

Samozřejmě ti všeho schopní co byli v KSČ jsou stále u vesla !To vidí i slepej bez brejlí !

J. Vyhnalík 4.12.2012 14:52

Chce se mi zvracet

Článek se dotýká hned několika témat a možná i proto zapadlo to nejdůležitější. Co to je za billboardy, kdo je platí a z jakých peněz? Je anonymní politická kampaň etická a je vůbec přípustná?

Jedna věc je komunistická minulost Jana Fischera. Podstatnější jsou dle mého názoru aktuální politické postoje kandidátů, jakkoliv jsou od jejich minulosti neoddělitelné. Tyto otázky budou jistě probírán s blížící se volbou opakovaně znovu a znovu.

Ovšem to, co je podstatné, jsou ty billboardy. Zase někdo anonymně zasahuje do politické kampaně se snahou zesměšnit. Volební zákon vyžaduje transparentní účetnictví kandidátů. Je velmi pravděpodobné, že se jedná práci lidí stojící za některým z kandidátů. V minulosti tuto metodu opakovaně používala ČSSD a tehdy, ani dnes se náklady nepromítají na kontrolovatelných účtech. Kdo to tedy platí a kde se berou peníze na takové akce?

Dle mého názoru jde o flagrantní porušení volební soutěže, které by nemělo zůstat nevyšetřené a nepotrestané. To nemluvím o morálním rozměru. Billboardy by neměly být anonymní. Ať je jasně vidět kdo a proč tyto metody používá. Pokud je zde spojitost s jakýmkoliv jiným kandidátem, měla by veřejnost dostat příležitost "statečného" bojovníka proti komunistické minulosti náležitě ocenit.

V. Novák 4.12.2012 16:53

V minulosti tuto metodu použil třebamajitel pivovaru Bernard.

Nemýlím-li se, pak proti ČSSD.

Jste si tak jistý, že Fischerovi takové připomenutí jeho komunistické minulosti výrazně ublíží? Vždyť je to všeobecně známá věc. Stejně jako u Zemana nebo Dlouhého.

J. Vyhnalík 4.12.2012 17:10

Re: V minulosti tuto metodu použil třebamajitel pivovaru Bernard.

Jak jsem předeslal, nejde mi o Jana Fischera a jeho členství v KSČ a souhlasím s tím, že se bude asi při vysvětlování v TV debatách dost potit.

Jde mi o to, že se neustále mluví o transparentnosti politické soutěže a otom, že by strany a kandidáti měli mít průhledné financování. Pokud je za akcí kdokoliv, kdo ve volbách nekandiduje, což nevylučuji, měl by se pod billboard podepsat. Pokud je za kampaní některá politická strana, nebo kandidát, měli by vysvětlit, kde na kmapaň vzali peníze a v neposlední řadě proč dávají přednost dehonestaci pritikandidáta před férovým prezentováním vlastních názorů.

Mimochodem Stanislav Bernard snad nedělal své billboardy anonymně.

A. Reček 4.12.2012 13:10

Autor opomenul to, že

otec zakladatel ODS trval na tom, že mohou být do řad této strany přibirání i členové KSČ.  Taková ekonomická esa typu Dyba, Kočárník, Salzman atd. "účinně" pomáhala rozbíhat naši privatizovanou ekonomiku, bankovnictví a nevím co ještě všechno. Když se pak k dílu dostali další podobní experti v řadách ČSSD během Zemanovy vlády a vlád dalších, nelze se divit, že komunisti nevyprchávají na úbytě, ale drží se pořád na až nepřirozené kladné vlně přízně některých občanů.  A to prosím nevykonali pro ČR  nic, jen kritizovali. A to jim dosud stačí.

J. Dvořák 4.12.2012 16:08

Re: Autor opomenul to, že

Ovšem musím oponovat !Také nejen že je i co chválit a to hlavně jejich chvályhodné platy a požitky !A taky ještě,no a ještě a dále taky,no že by to bylo fšechno ?

B. Rybák 5.12.2012 18:45

Re: Autor opomenul to, že

Podstatné bylo ale to, že "parketu", kterou v jiných zemích RVHP zaujaly "reformované" a přejmenované komunistické strany, u nás pevně obsadilo především komunistickými "osmašedesátníky" vedené "OH", takže komunistická strana se tehdy musela orientovat jenom na "nepoučitelné" nebo "nepoužitelné".

M. Rejman 4.12.2012 10:39

Nejen členství v KSČ diskvalifikuje pana Fischera,

ale i dodnes nedošetřená korupční aféra předražené výstavby nové budovy statistického úřadu, na níž upozornil NKU. Bohužel, naši "investigativní" novináři to dávno zametli pod koberec, o policii. nemluvě.

J. Boleslav 4.12.2012 11:26

Re: Nejen členství v KSČ diskvalifikuje pana Fischera,

Odkud máte tuto informaci, můžete uvést zdroj?

M. Rejman 4.12.2012 12:24

Re: Nejen členství v KSČ diskvalifikuje pana Fischera,

Na př. Věstník NKÚ 2005, částka 1, O4/40, str. 92 - 100. V závěru kauzy byl JF předsedou ČSÚ, podepisoval zvýšení rozpočtu, pak byl v jiné kauze - zadání přestěhování ze staré do nové budov ČSÚ a další služby za cca 40mil. Kč bez výběrového řízení - opět v "hledáčřku" NKÚ. Jinak o jeho jiných podezřelých spojeních Wilipedie a p.

Pěkné odpoledne, které si nenechte kazit ani profily dalších kandidátů, neméně problematických...

M. Malovec 4.12.2012 9:45

Korupčník

Jan Fischer vlezl do strany aby dostal výhodný post. Aby, jak říká, mohl růst. Aby tedy měl vyšší životní úroveň.

Podnikatel XY dal úplatek úředníkovi radnice či členu ODS nebo ŠSD (nebo dalším), aby dostal výhodnou zakázku, aby tedy jeho firma rostla a on si zvedal životní úroveň.

V tom smyslu je Jan Fischer korupčník. Takový člověk má být prezidentem? Děkuji nechci. Mým prezidentem v případě zvolení nebude!

J. Boleslav 4.12.2012 11:25

Re: Korupčník

V případě Fischera jde IMHO spíš než o korupci o charakterový nedostatek. I když svým způsobem tehdejší členství ve straně často korupcí bylo.

J. Dvořák 4.12.2012 16:11

Re: Korupčník

Jakej charakterovej nedostatek ptám se ?Mazanej žid to je,co chcete víc !

M. Malovec 4.12.2012 21:33

Re: Korupčník

Díky takovým, jako jste vy bych konvertoval na židovství.

S. Trkola 4.12.2012 13:44

Re: Korupčník

p.Malovec já se k vám přidávám ,dobře napsáno !!

P. Vaníček 4.12.2012 9:12

Přečetl jsem si příspěvek

p.Mannheima a v úžasu jsem strnul:kde mu vypadl ten největší a H L A V N Í pachatel komunistického obrození HAVEL? Kdo zavedl heslo nejsme jako oni? A jeho spojenec bezkrčka Pithart a jak slyšel trávu růst? Havel hned v počátku s kámošem soudruhem Čalfou vládl a  na hlídání ekonomiky nainstaloval estébáka Tošovského. Ale to si už žádný "novinář" ani po jeho smrti netroufne napsat,protože je svatý!

F. Matousek 4.12.2012 12:44

Re: Přečetl jsem si příspěvek

Pan Manheim napsal pouze to, ze kdyby nebylo vsech tech povedených vychcánku, co je správne jmenuje, KSCM by dnes mela do 5%  volicu- pomatencu, a nehrála by na politické scéne zádnou roli. To stejné se domníval i Havel, kdyz s nimi dohadoval predávání moci.

Nikoli Havel , ale minulá, jakoz i soucasná politická galerka, jinak tu "elitu národa" totiz nelze nazvat, nese za komiunisty plnou vinu. Podsouvat ji Havlovi je demagogie.

P. Pruner 4.12.2012 8:52

asi nevadí

Anonymní zadávání plakátů považuji za podlé. Vzpomínám na kampaň proti lidovcům, kterou jak se ukázalo, vedli do té doby vcelku sympatičtí pánové v buřinkách. Netroufal bych si tipovat, kdo je autorem nynějšího útoku proti p.Fischerovi. Vy tipujete ČSSD asi podle motivace prosazení jejich kandidáta.

Podle mne mu to moc neuškodí, protože:

> vládní strany i ČSSD jsou samy plné bývalých komunistů. Navíc soudit by to neměl ten, kdo tehdejší dobu nezažil

> komunistů bylo tenkrát řádově 1,5milionu plus rodinní příslušníci včetně od té doby odrostlých dětí - to je už slušný houf lidí, kterým by jeho členství v KSČ vadit nemělo.

Já jsem se dosud nerozhodl koho budu volit. Mám ho v užším výběru, ale vadí mi u něho jiné vlastnosti - například přehnaná snaha se zavděčit každé skupině voličů takže nakonec nevím jak se bude chovat, není pro mne vypočitatelný.

K. Oldřich 4.12.2012 9:16

Re: asi nevadí

"Vládní strany i ČSSD jsou samy plné bývalých komunistů. Navíc soudit by to neměl ten, kdo tehdejší dobu nezažil." Je častá a nejapná výmluva. Nacisté jsou v současnosti odsuzování nejspíš všemi a najít někoho kdo by tu dobu zažil by se už asi nepodařilo. "Odborníci" zas vykládaji, že třeba k dějinám se nemají co vyjadřovat amatéři. Od toho jsou prý historici. No ano. Hlavně ti odborníci na dějiny dělnického hnutí. S první větou za uvozovkami ale souhlasím bez výhrad.

J. Kočí 4.12.2012 8:13

V článku je skryta důležitá otázka

Je přímá volba dobrá či nikoliv? Z tohoto článku mi zcela jednoznačně vyplývá, že to je skvělé řešení. Při nepřímé volbě bychom tady takto nediskutovali o minulosti kandidáta. Prostě by si to mezi sebou dohodli, dali by nám 2 kandidáty, když sleduji stranické, tak mám husí kůži, a my bychom sledovali, jak si lobisté parcelují parlament. Začínám být velkým příznivcem přímé volby. Otázka členství v KSČ je totiž přímo na tělo. Za prvé říká, zdali byl ten člověk kariérista, za druhé jestli nám to vadí. Mě by to asi nevadilo, ale ten souhlas se vstupem prostě neskousnu. Tím se FIšer upatlal až do konce života a měl by chodit kanálama.

V. Váňa 4.12.2012 10:46

Re: V článku je skryta důležitá otázka

Mě na Fišerovi mnohem více než jeho členství v KSČ vadí, že se nyní od těch, které použil jako výtah k moci a kriéře, tak ostentativně odtahuje. Už nikdy do konce života nejdelšího s nimi nechce mít  nic společného! Ani vládu s nimi by nejmenoval! (Nevím, jak by to udělal.)

S takovým člověkem je jakékoli spojenectví velice nejisté. Názory, kromě těch, které mu mohou přinést nějaký ten voličský hlas navíc žádné, resp. zcela vágní.

Možná, že není gauner těžkého kalibru, ale dvojdomek bych s ním rozhodně nechtěl.

P. Kmoníček 4.12.2012 13:14

Re: V článku je skryta důležitá otázka

naprostý souhlas bez zbytečných keců okolo.

J. Blažek 4.12.2012 7:47

Podpásovka

Starý příběh Jiřího Dolejše žádnou korupcí nebyl, zejména ve srovnáýní se skutečnými korupcemi. Ale Pan Bartoń jako již tradičně, jen když si může do KSČM kopnout. ..... Navíc podivná je Bartoňova logika v tom, že zákaz KSČM by snad měl znamenat, že Ficher v žádné KSČ nebyl. Bartoň je holt jako obvykle: " hrdinný" antikomunista 23 let po převratu.

O. Holý 4.12.2012 9:22

Re: Podpásovka

Mohu se zeptat, co jiného to ze strany pane Dolejše bylo, když ne korupční jednání? Mně to zase jako starý příběh nepřijde, silně pochybuji, že se pan Dolejš od té doby napravil. Jedině bude možná příště opatnější.

A co se týče větších korupčníků, tak snad zastáváte názor, že protože zloději kradou auta, tak není zloděj ten, kdo ukradne kolo?

J. Boleslav 4.12.2012 11:29

Re: Podpásovka

Máte naprostou pravdu.

J. Mannheim 4.12.2012 7:33

ti největší křiklouni

kteří hulákají, že se měli komunisti zrušit tady v letech 1989 a 1990 vůbec nebyli, nebo byli zazlezlí na svých chatách a zahrádkách (ano, takto se podle Klause prováděl protikomunistický odboj) a m+ěli plné gatě, jestli Václavík nepovolá armádu nebo Jakeš milice. My, co si ty události pamatujeme, víme, že nejdřív se naši hulákající hrdinové ohrazovali, o co jako těm hercům a studentům jde, pak vystrčili růžky a nakonec odhazovali průkazky. Z KSČ (později KSČM) se tak stala obskurní stranička, která měla časem sama zaniknout. Za to, že nejenom nezanikla, ale že má 20 a víc procent poděkujme Klausovi (Kovarčíkovi a Koženému), Zemanovi (Šloufovi), Grossovi (a jeho kmotříčkům, co tahali za provázky, aby se později provalilo, že je to první usvědčený zloděj v premiérské funkci), Paroubkovi (Kočkům, Duričkovi, ...), Topolánkovi (Dalíkovi) a Nečasovi (Kalouskovi) a celé naší porevoluční kleptokracii. Tito pánové ve svých funkcích opravdu dělali všechno pro to, aby se komunisté mohli vrátit k moci.