7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antijag 2.7.2009 2:27

Vlk souhlasí s Vlkem

To "já" v příspěvku dole znamená zřejmě Václav Vlk Starší. Je pochopitelné že sám se sebou souhlasíte a je zřejmé, že nemůžete rozumně argumentovat. Ale vztekem to myslím nebude.

Ono je totiž opravdu těžké nalézt rozumné argumenty ve prospěch fanatické xenofobie.

1.7.2009 22:56

absolutní souhlas

Pane Vlku, děkuji za Váš názor, naprosto s Vámi souhlasím.

Nikdy bych to nedokázal tak jasně jako Vy formulovat. protože vždy, když přemýšlím o "Bruselu" a věcech souvisících, jímá mě příliš velký vztek, než abych mohl rozumně argumentovat.

Antijag 1.7.2009 21:46

Gardnes a přetlak

Problém je v tom, že suverenita je záležitost nespojitá. Nelze se k ní připlížit postupnou evolucí. Historie nezná případ, kdy by suverenní stát vznikl postupným srůstáním několika suverenních států.Dokonce i to dnešní Švýcarsko, které se sice oficiálně nazývá konfederace, ale z hlediska státoprávního je to suverenní federace, vzniklo v dnešní podobě válkou v r. 1846.Předtím to byla po několik set let opravdová konfederace více méně samostatných kantonů, které se někdy spojovaly proti společnému nepříteli a někdy také válčily mezi sebou.

USA získaly všechny atribiuty vnitřní suverenity až po válce severu proti jihu.

Otcové evropské integrace (nejradikálnější byl Churchil a britští konservativci !!!) se naprosto netajili záměrem vytvořit Spojené Státy Evropské.Po realisaci Montání unie byl dalším podstatným krokem projekt Evropského obranného společenství. A tehdy došlo k první katastrofě.Francouzský parlament smlouvu neschválil. Konrád Adenauer tehdy prohlásil, že jde o největší zklamání v jeho životě.

A tehdy se otcové zakladatelé rozhodli k oklice přes schůdnější, hospodářskou integraci.Asi byli trochu ovlivněni tehdy i na západě populárním marxismem a jeho thesí, že ekonomie determinuje politiku.  Na cestě hospodářské integrace bylo dosaženo nesmírných úspěchů, nicméně stále existující suverenita členských států nejenom klade nepřekročitelné mantinely(viz neřešitelný problém polského instALATÉRA), ale v podstatě vytváří nebezpečí, že vše, co bylo dosud dosaženo se může kdykoli rozhodnutím několika "národních" potentátů shroutit. Pokud se nám nepodaří vypustit těmto národním potentátům jejich suverenní rybník, pak všechny pesimistické předpovědi eurorealistů o budoucím rozpadu jsou nejenom (příním, které je otcem myšlenky), ale ta kě pravděpodobností, která hraničí s jistotou.

Antijag 1.7.2009 21:50

Re: Gardnes a přetlak

Oprava:Přáním, nikoliv příním.

Gardnes 1.7.2009 18:54

Přetlak

Domnívám se, že některé síly v Evropě příliš tlačí na pilu a předbíhají vývoj ve vzniku evropanství. To způsobuje oprávněný pocit ztrát národní suverenity. Původní cíl EU spočíval ve vytvoření volného sdružení za účelem výměny sluřeb, zboží ,kapitálu, lidí bez disakriminací. Dnes jsame již tam, že chcemew ústavu, ministra zahraničí, prezidenta atd při posílení vlivu větších států a to povede k rozmíškám a k c elkovému zpomalení sbližování národních států. Jde o škodlivou netrpělivost, revolučnost se nevyplácí.Tlak vytváří protitlak.

Antijag 1.7.2009 18:54

Harpyji

Harpyje, já jsem přece netvrdil, že Lisabonská smlouva ruší suverenitu členských států. Proto z nás také neudělá občany EU v normálním slova smyslu. Ani nadále nebudeme mít společný evropský pas a i nadále nás budou moci jak mimounijní tak unijní státy pod různými záminkami diskriminovat.(viz současný problém s Kanadou) Pokud by existoval jednotný evropský pas, pak by si Kanaďaně daleko starostlivěji rozmýšleli, zda mají kvůli několika tisícům Romů zavádět viza pro Eu a vystavovat se nebezpečí recipročních opatření.A nejenom Kanaďané.

Lisabonská smlouva suverenitu ani neoklešťuje ani, jak kdysi pravil Cyril Svoboda, neposiluje, alespoň pokud jde o normální, v mezinárodní politice stále běžný, klasický pojem suverenity. Omezená či posílená suverenita je stejný nonsens, jako omezené či posílené těhotenství.

Suverenitu členských států naopak znemožňuje Americká, Indická, Mexická, Brazilská, Německá atd ústava. Pojem suverenity je nejen v tisku, ale i profesionálnímmi politiky vesele zamlžován(pravděpodobně zcela bezelstně).Je používán jako cosi neurčitě hrdého a pochvalného, zkrátka v různých přenesených smyslech. Tak např. Václav Havel kdysi hovořil o suverenitě obecních zastupitelstvech, jindy o suverenních občanech. Pokud by byl občan opravdu suverenní ,alespoň ve svém bytě, mohl by si tam zavraždit, koho by se mu zachtělo, a nikdo by se do toho nesměl vměšovat, jako by šlo o území cizího vyslanectví.

Antijag 1.7.2009 18:57

Re: Harpyji

Oprava: Zastupitelstev

EUstach 1.7.2009 21:48

Re: Harpyji

Asi jsi v životě neviděl jiný, než český pas. Já na něm mán velkýmy zlatýmy písmeny nápis EU.

Což nevylučuje, že Vlk je blb zaplacenej komunistama.

Antijag 1.7.2009 21:54

Re: Harpyji

Jenomže je z něj patrno, do kterého členského státu patřite. Takže to není jednotný evropský pas, kterž by znemožňoval diferencovaný přístup k jeho nositelům.

EUstach 1.7.2009 22:00

Re: Harpyji

To je pravda. Ale Vlk je stejně pako placený Filipem.

libero 1.7.2009 16:45

Jak pejsek s kočičkou vařili dort

a okořenili ho hojnou dávkou xenofobie.

Ano, je špatné že nemůžeme v EU volně pracovat.

Je ale třeba se starat abycho mohli tak jako jiní a nevymýšlet jak by to nefungovalo.

pteryx 1.7.2009 18:22

Re: Jak pejsek s kočičkou vařili dort

No ale o tom to je, pan Vlk v tom má naprostou pravdu. Když nás nenechájí pracovat v Německu, tak ať Němci zapomenou na to, že by si tu mohli bez jakýchkoli omezení koupit na co ukážou prstem.

Antijag 1.7.2009 20:21

Re: Jak pejsek s kočičkou vařili dort

Realita je ovšem zcela opačná.Až uplyne dohodnutý čas, bude možno obojí. Moc nechápu, proč někteří lidé obviňuji EU z toho, co naše vláda dohodla. A mimochodem byla to naše iniciativa, aby bylo přechodné období raději delší, aby tu nebezpeční Němci moc brzy nemohli skupovat levné pozemky. 

Cricket 1.7.2009 16:26

Dotaz

Ví prosím někdo, co je to za superpyje ten urážející Antijag??

Peťula 1.7.2009 18:04

Re: Dotaz

Urážející superpyj.

Antijag 1.7.2009 18:41

Crickete

Pravda zůstává pravdou a lež lží, bez ohledu na to, kdo ji říká, proč ji říká a kdo ho za to platí.To věděl již Aristoteles. Pokud jde o mě já jsem bohatě placen Světovou Radou Sionských mudrců, abych šířil myšlenky multikulturního globalismu a kosmopolitismu.  

ada 1.7.2009 14:34

Brusel

Vážený pane, nepřipadá mi nic divného na tom, že se některé státy brání přílivu českých pracovníků. Je to vždy o tom , že bohatý se brání proti žebrákovi a ať se nám to líbí nebo ne je to tak a ne jinak. Strach našich spoluobčanů před nákupem půdy  Němci opravdu nechápu, když zároveň našim chytrým spoluobčanům nevadí, že vše co má v západních Čechách cenu skupují ruští zločinci a těch bych se bál zatraceně více než civilizovaných Němců, ale to je stále ta jakási panslovanská pomatenost, která tu je zakořeněna.

Mirek F. 1.7.2009 15:40

Re: Brusel

Tohle myslíte vážně, že mezi námi a Západem jde o vztah bohatého a žebráka? to jste tak podlézavý (žijete-li zde) či nafoukaný (jestliže píšete zpoza hranic)? Neuniklo vám náhodou, že pracovník je od slova pracovat a ne žebrat, že lidi od nás by tam nejeli somrovat almužny, nýbrž legálně pracovat ku prospěchu obou stran? 

Jiří Heincl 1.7.2009 16:15

Re: Brusel

Tak, tak, Ada je ničemné stvoření. Vůbec nechápu, jak někdo takto může psát o svém národu i když o některých jednotlivcích nemám valné mínění.

R.J. 1.7.2009 16:25

Re: Brusel

Ach ták, někteří jednotlivci, hm, já myslel že jich bylo od roku 45 tak 6-7 milionů, asi nemám brýle šalby. Národní.

Jiří Heincl 1.7.2009 18:12

Re: Brusel

Nikdo Vás nenutí, abyste mluvil česky a byl českým občanem (pokud jím jste), když se Vám Češi hnusí.

Antijag 1.7.2009 18:27

Ale to víte, že nutí.

Dokonce bez referenda. Já jsem se narodil jako občan Československa, a vy klausovsko-mečiarovci jste mi můj stát bez mého souhlasu zrušili.

hlava22 1.7.2009 18:32

Re: Ale to víte, že nutí.

Václav Klaus Slováků nás zbavil. Vděčný národ.

Antijag 1.7.2009 18:35

Re: Ale to víte, že nutí.

Jenom dočasně.

Jenda 1.7.2009 23:31

Re: Ale to víte, že nutí.

Spravne! Federalni amrada mela vytahnout na Slovensko a rozstrilet Matici Slovenskou.

R.J. 1.7.2009 19:00

Re: Brusel

Ano, hnusí, komoušská svoloč, ti,kteří byly tou sběří okrádáni, ti se mně nehnusí. Ale Vy nějak nerozlišujete, tedy možná ano, ale v obráceném gardu než já, Ale takový je již holt život. Co nadělám, nic.

Antijag 1.7.2009 13:32

Hlavním producentem nerovností v EU je suverenita členských států PD ta nebude zničena,

o žádné rovnosti občanú EU, nelze mluvit a i samotné Eu občanství je pouhou fikcí. A to je přesně stav, který potřebují eurorealisté v čele s Vlkem a je ho věrnými žáky Klausem a pí Bobošíkovou aby mohli provádět své národnostní a náboženské štavanice.

Antijag 1.7.2009 13:33

Re: Hlavním producentem nerovností v EU je suverenita členských států PD ta nebude zničena,

OPrava:Pokud nikoli PD.

;-o 1.7.2009 13:56

Re: Hlavním producentem nerovností v EU je suverenita členských států PD ta nebude zničena,

Antijagu, vraťte se domů na novinky.cz. Vy jste lepší než Zima.

libero 1.7.2009 16:46

Re: Hlavním producentem nerovností v EU je suverenita členských států PD ta nebude zničena,

Přinejmenším se mu rovná.