3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Pět témat důležitějších než ochrana českých hranic

„Ochráníme naše děti,“ slibuje Strana práv občanů z billboardů, na kterých nebezpečí znázorňuje špatně namalovaný uprchlík překonávající závoru „Státní hranice“. Proč byste tuhle starost o potěr neměli Zemanovcům a jim podobným sežrat?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 14.12.2015 22:07

Dnes už ta 3,14ča z dederónské FDJ

otočila. Už mluví o limitech a vracení uprchlíků - tedy o tom, co doteď říkali její kritici. Ale ještě pořád mluví o výzvě pro Evropu. Proč nemluví jen za to "své" Německo????

F. Matousek 14.12.2015 15:55

jeden se nestcí divit

to je tedy Kašpárek ten autor !

R. Morava 13.12.2015 15:49

Hlavní problém

Je pravda že imigranti nejsou jediný problém. Já bych to ale zjednodušil. Hlavní problém je v ideologiích a nedemokratické kultuře a klientelismu EU. Islám tu je už přes 1400 let. Ale multikulti shruba 60 a Europarlament nějakých 20. Pokud bude v Evropě demokracie, hranice hlídané vojskem, ne ideologií. Ekonomika na základě spravedlnosti, etiky a efektivity ne sobectví a gendrismu, problémy se budou řešit. Autor má pravdu, že není jediný problém, transatlantická smlouva je taková druhá Lisabonská smlouva. Ekologie je ale natolik zpolitizovaná že se opravdu bez demokratizace dál nepohneme. Anebo jinak - lidstvo se odklonilo od Boha, proto to nefunguje.

J. Ráž 13.12.2015 15:29

No, řekl jste nám svůj názor

a zbývá ještě, abyste vzal ne vědomí, že existuje reálně velké procento občanů, kteří mají názor odlišný.

J. Kulheim 13.12.2015 9:32

Postup islámu- historie

http://www.loupak.cz/video/ze-sveta/21966-postup-islamu-za-2500-let PPostup Islámu za 2500 let

Z. Rychlý 12.12.2015 22:05

Teď jsem vyslechl,

jak se soudci bojí návalu žalob od žadatelů o asyl.

Tak to je vrchol. Vlézt nepozván k někomu do baráku, požadovat úsluhy, a pak ho žalovat, když nejsem spokojen, to mi přijde už úplně ABSURDNÍ !! A najdou se Dínstbíři, co s tím souhlasí a pomalu tomu tleskají !

Světe, ach ty převrácený světe ! Havlíčku, co ty bys na to asi říkal dnes.

K. Novák 13.12.2015 4:39

Re: Teď jsem vyslechl,

Ty žaloby budou za žadatele o asyl podávat právníci z EU (ČR), které jim opatří neziskovky za peníze EU (ČR). A ti právníci budou mistrně protahovat soudní řízení, takže každá žaloba se povleče roky. Nedivím se, že se toho soudci obávají.

Téměř žádný z "uprchlíků", kteří se dostali do EU, už se zpět do zemí, odkud pocházejí, nevrátí. Zůstanou tady a neziskovky a služební piva kolem nich budou ječet.

P. Vaňura 13.12.2015 13:29

Chce to zastavit financování neziskovek z veřejných

rozpočtů. Platil bych jen za péči o postižené a sport mládeže! Úplně to nepomůže, ale pár miliard se ušetří!

Vláda nemá 30 milionů pro Klokánky. Vláda má miliardu pro ILEGÁLNÍ migranty, což je problém, který by vyřešilo několik kulometů!

Z. Rychlý 12.12.2015 21:50

Jen připomínky.

A) Ten průšvih s imigranty způsobila EU. Svými pozvánkami a nabízením bezbřehého sociálna způsobily špičky EU v současnosti probíhající rozval EU. Zásada předběžné opatrnosti je tu nazývána xenofobií. Pak ať se nediví preferencím normálních lidí.

B) Obchodní dohoda mezi USA a EU je ze strany EU silně utajovaná, tudíž bych byl ostražitý. Taky kvůli tomu, že EU zde opět reprezentují (a závaznou smlouvu podepíší) jacísi divně zvolení "kaguláři", jejich zájmem je zamotat národní státy do podivných sítí odpovědností a vazeb, o kterých se  ovšem mlčí. Nevěřím těm bruselským parchantům ani slovo. Ještě nedávno se USA ušklebovali a malovali rostoucí křivky o dohnání a předehnání. Tohle v pořádku nebude.

C) A klima ?? Už jen ta výzva současného Napoleonka Holánda - Máme příležitost změnit svět ! - mě mrazí. Ta nabubřelost, to chlubivé pohrdání dějinami, to vytváření nového, lepšího (ekologického) člověka - kdybych byl praktikující křesťan, řeknu: tohle přirovnávání se k bohům - to zase bude pěkná katastrofa, to zase bude v áleji nablito. Zatím z takových velkodušných cílů byly jen potoky krve a utrpení. Nebude to jinak.

Autore - ten protest proti nájezdníkům je v podstatě protest proti EU, která už to s dirigováním přepískla. Na Řecko budeme platit (ne, že ne), Turecku budeme platit, bůhví, co dalšího chystají o nás bez nás. Nejde o samotné placení, ale o to, že to placeno být nemuselo, kdyby se bruselší vládci nechovali jako bohové a zeptali se na názor národů. To je ovšem přesně to, co jim leží v krku.

Článek mě nas*al - a autor v něm poukazuje na jiné (jistě vážné) problémy, aby tím bagatelizoval problémy neméně důležité. Je to manipulace a tu nemám rád.

M. Prokop 13.12.2015 0:20

Re: Jen připomínky.

Ano, dost přesné.

P. Vaňura 13.12.2015 13:42

Musíme dát potentátům v Bruselu jasně najevo, že

když nezastaví migranty oni, zvolíme kohokoliv!!!, kdo bude schopen a ochoten je zastavit. I kdyby to měl být nový Hitler, i ten je lepší, než oni!

Prostě dát jim najevo, že nás jejich kecy absolutně nezajímají, imigranty NECHCEME a basta!

Z. Rychlý 13.12.2015 16:14

Re: Musíme dát potentátům v Bruselu jasně najevo, že

Tak zrovna Hitlera, Pol-pota, Mao-Ce-Tunga bych já nemusel.

Voliči vládnoucích stran by měli své ovečky nějak instruovat, to by mělo stačit. Já bohužel volím blbě, mí favorité nějak vždy propadnou. Ale nevzdávám to :-)

P. Vaňura 13.12.2015 16:42

Mezi islámem a Pol Potem bych váhal také, ALE

Hitler, Stalin a dokonce Mao představují menší zlo, než islámem zaplavená Evropa. Když Arabové v 7 století dobyli Egypt, povraždili 2/3 původního, tehdy převážně křesťanského obyvatelstva.

Z. Rychlý 13.12.2015 16:56

Re: Mezi islámem a Pol Potem bych váhal také, ALE

Moje zkušenosti praví, že z menšího zla akorát vyroste zlo velké.

Se zaplavením Německa muslimáky nic nenaděláme, náš názor je nezajímá. Stejně tak se nám daří promlouvat k EU vládcům. Neposlouchají a potřebují jen rektální speleology.

Zbývají naši multikulti milci. Jak jednoduché Watsone - nevolte je. Bohužel většina národa vaše názory nevolí, a volí strany-zastánce multikulti. Já je nevolím. Ale plamenné výzvy už mě nerozehřejou. Je již na mě moc mechu.

J. Jurax 12.12.2015 21:49

No, naše děti v zamuslimené zemi

Vámi vyzdvihované problémy mít nejspíš nebudou. Ještě že k nám imigranti ZATÍM masově nechtějí - mělo by to tak zůstat.

Jinak viz odpověď paní Svobodové níže.

Ś. Svobodová 12.12.2015 19:58

Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

sám pak jako jednu z priotit uvádíte ochranu klimatu, což je cosi, jako migranti v Česku. Všichni  mluví o tom co určitě příjde, bojí se toho, bojují proti, ale fakticky se nic moc neděje.

TIPP je průser za ten by nám děti nadávat mohly. Úroveň vzdělání nesouvisí s výší platů učitelů - demagogie. Za byrokracii budou moct nadávat sami sobě, pokud budou pořád volit jako my. A s koncentrací majetku a moci neudělají nic stejně jako my, protože tak je svět světem stavěn.

M. Prokop 12.12.2015 20:59

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Proč je TIPP průser?

Z. Rychlý 12.12.2015 21:57

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Třeba proto, že vystoupit z EU by nic neznamenalo, ale vystoupit zároveň s tím automaticky z TIPP by už mohl být ekonomický problém a další klacek na odpírače federace.

M. Prokop 13.12.2015 0:21

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Proč je proto TIPP špatná?

Z. Rychlý 13.12.2015 6:00

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Samotná obchodní dohoda bývá spíše pozitivní věc. Tady jde o to, že ji formuluje a garantuje subjekt, který má určitě jiné ideje a cíle, než rozvoj obchodu a tudíž blaha mezi zeměmi.  pokud tam bude čertovo kopýtko (a to bude), pak to bude věrchuška EU, která ho tam strčí.

I. Mertl 13.12.2015 7:59

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Vaše vyjádření je setsakra sofistikované! Nestačilo by říci, že čicháte síru a smrad volstrýtu, hned bychom Vám rozuměli.

I. Mertl 13.12.2015 8:05

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Setsakra sofistikované vyjádření, pane. Není jednodušší říci, že čicháte smrad a síru Wallstreetu?

Z. Rychlý 13.12.2015 15:52

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Smrad a síru sice čichám, milý pane, ale na druhém konci !! Vrazi z volstrýtu jsou sice darebáci, ale na ty naše EU socany nemají.

J. Jurax 12.12.2015 22:00

Re: Zemanovi vyčítáte myšlení na dva tahy dopředu,

Netuším.

Leč ono to nejspíš bude - jak už to bývá - pro někoho průser a pro jiného blaho. A skepticky soudím, že pro nás to blaho patrně moc nebude.

B. Rybák 12.12.2015 17:54

Zásadní omyl!

Naše děti nám neodpustí, jestli budou muset žít jako občané 2. kategorie v nesvobodném a nedemokratickém DEU-protektorátu (montovně), protože právě o toto nyní (i v zápase o vynucené kvóty) jde! V tom případě by si ovšem mohli nechat o západoevropských platech a důchodech jenom zdát (a ani v tom snu nezamumlat něco proti vládě nebo Prorokovi)!

L. David 12.12.2015 17:32

Michale Kašpárku, vy jste strašlivý Kašpar.

Vyčítat Zemanovi mobilizaci proto nebezpečí islámu, chválit transatlantickou smlouvu, to nedokáže udělat ani osoba mající IQ na 50 bodech.

P. Vaňura 12.12.2015 16:39

Imigranti jsou TO NEJHORŠÍ, co nás může potkat

No go zóny ve Francii, Belgie a Švédsku jsou toho otřesným dokladem! Protože národnostní složení je to, na čem hlavně záleží!

Kolik miliard by se třeba ušetřilo, ke kolika trestným činům by nedošlo, kdybychom nedopustili imigraci Cikánů, kterých u nás v roce 1945 bylo asi 800 osob! A toto je pouhý začátek!

Ś. Svobodová 12.12.2015 20:08

Re: Imigranti jsou TO NEJHORŠÍ, co nás může potkat

Imigranti nejsou to nejhorší. Dovolí si jen to, co jim dovolí politici a bezpečnostní složky. Opravdové nebezpečí jsou hloupí, líní, zkorumpovaní a ustrašení korytáři, kteří řídí unijní politiku. Bourají naší kulturu, tradice, a právo s nějakou podivnou socialistickou vizí nadnárodní Evropy, či co.

J. Jurax 12.12.2015 21:57

Re: Imigranti jsou TO NEJHORŠÍ, co nás může potkat

Souhlas - akorát že moslemínští imigranti si dovolí jen to, co jim dovolí politici a bezpečnostní složky, je poněkud ošidné. Hlavně bezpečnostní složky jsou omezeny předpisy, lidskými právy a v neposlední řadě mají omezené prostředky - a když je moslemínských emigrantů moc a jsou koncentrováni do svých lokalit, mají to bezpečnostní složky extrémně těžké.

A na politicích si moslemíni, obratně využívající naší demokracie, svobody slova, tisku a hlavně vyznání, dokážou leccos drze vynutit. A není v Evropě politika - kromě těch dehonestovaných jako nácci či rasisté - který by měl odvahu se tomu postavit.

P. Vaňura 13.12.2015 13:47

Potom musíme volit ty "nácky a rasisty..."

Politici si NIKDY nesmí myslet, že nás zmanipulují tak, abychom nevolili radikály, když oni neudělají to, co chceme. Musíme je přesvědčit v praxi, že se sakra pletou!