22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hobo 28.8.2008 16:31

Re: Někde jsem viděl citát:

Já myslím, že zákony jsou od toho, aby panoval řád. Uvedený citát je výrazem socialistické demagogie a důsledky jeho uplatňování v současnosti všichni prožíváme. Nejvíc to odnášejí ti slabí.

hank 28.8.2008 16:23

Re: Odpověď na otázku

jak vy se furt bojíte toho, aby se někdo měl o trochu lépe. Nechtěl bych být členem vaší rodiny ani za těch 7600

hank 28.8.2008 16:22

Re: Re: Re: Re: Sčítání hrušek s jablky

takže ode dneška hlouposti říkáme "nejspíš nepřesná procenta"?

O tom kdo je idologicky zasažen není ani potřeba.

Hobo 28.8.2008 16:21

Odpověď na otázku

Nu, já myslím, že p. Bartoň psal ve svém článku o tomtéž, ale s naprosto odlišnými závěry. Osobně se s nimi nemohu ztotožnit, neboť např. místo přímé podpory potřebným propagoval socialistický způsob řešení problematiky tím, že by lil peníze do institucí. Děkuji, to jsem zažil, nechci.

Děkuji autorce za skvělý rozbor.

Hobo 28.8.2008 16:11

Re: Novomanžel Neff fakt není doma.

Empatie a solidarita není monopolem levice. Ba právě naopak. Levici od pravice dělí úplně jiné podstaty.

Jura Jurax 28.8.2008 15:43

Re: Někde jsem viděl citát:

... ale nutno dodat, že zákony musí být takové, aby nebylo výhodnější být slabým ochraňovaným než silným, co ochrání sebe i ty slabé.

Taky DM matka 28.8.2008 14:17

Re: NÁZOR ANGAŽOVANÉ MATKY

Čas ve škole už dítě zvládne samo. Tam za ní docházet nemusíte.

claudius 28.8.2008 14:13

Novomanžel Neff fakt není doma.

Jsem překvapen,že na tomto deníku je už několikátý článek,který není z agitačního střediska ODS a je v něm obsažena empatie a solidarita.To jsou věci,které od sebe oddělují pravici od levice.Mezivrstva bývají též prospěcháři.Jako dřív!

Ypsilon 28.8.2008 13:34

Re: On pan ministr nemá nemocné a invalidy rád pokrač.

"

omluva, za příliš rychlé prsty, tady je pokračování

"g) u osoby, která je uznána plně invalidní, ale nemá nárok na plný invalidní důchod, částku existenčního minima; zvýšení částky živobytí podle § 25 až 30 této osobě nenáleží."

 V Důvodové zprávě to zdůvodŇuje skutečně neuvěřitelně: "Navrhované opatření je plně v kontextu ostatních navrhovaných změn, které hodnotí aktivitu osob, a to částečně i zpětně. Jde o osoby, které byly dlouhodobě neaktivní, a proto jim nevznikl nárok na poskytování invalidního důchodu. U osob, kterým nevznikl nárok na invalidní důchod, není důvod, proč by měly být zvýhodňovány oproti ostatním skupinám obyvatel."

Samozřejmě, že jde o osoby dlouhodobě neaktivní, protože se mnohdy léta  propracovávaly k tomu, že konečně budou jejich choroby ouředně uznány jako existující a neslučitelné s normálním zaměstnáním.. Většinou střídaly krátká období zaměstnání s obdomími nemoci. A zaměstnavatelé se o zaměstnance v tomto stavu také zrovna nervou, že pane ministře. A tak je samozřejmě správné je "ještě potrestat" nárokem na neuvěřitelně štědrých  2020Kč/měs. existenčního minima. Kupodivu tato doslova HOVADNOST nevyvolala téměř žádnou odezvu. Zanikla v v balíku dalších......Zvykáme si;-O

Ypsilon 28.8.2008 13:13

On pan ministr nemá nemocné a invalidy rád

zřejmě z proincipu. Jinak by do nemohl do zákona vtělit tuhle "lidumilnost"

orange 28.8.2008 13:08

Re: Re: Re: Re: Sčítání hrušek s jablky

Jen potvrzujete, co jsem napsal. (jinak nick "Orange" mě napadl při pohledu na misku s pomeranči vedle počítače, já netušil, že to nějaké pako pochopí jako politický symbol.)

libero 28.8.2008 12:55

Re: Re: Re: Sčítání hrušek s jablky

S těmi mizejícími penězi má nejspíš nepřesná procenta, ale problém vyhmátl. Režie je opravdu moc veliká. To ovšem ideologičtí socánci nechápou nebo z toho rovnou žijí.

silva 28.8.2008 12:48

NÁZOR ANGAŽOVANÉ MATKY

JEDNOZNAČNĚ JSEM PRO, DCERA ONEMOCNĚLA DIABETEM 1. TYPU A JE NA 4 INZULÍNECH DENNĚ+VÁŽIT JÍDLO, MĚŘIT GLYKEMIE, UPRAVOVAT JÍDLO PODLE VÝŠE GLYKEMIE ASI PĚTILETÉ DÍTĚ NEZVLÁDNE, ŽE? NAVÍC JSOU NEPŘEKONATELNÉ PŘEKÁŽKY VE ŠKOLCE I VE ŠKOLE, KDY VÁS NUTÍ, ABYSTE SI CHODILA DÍTĚ OBSTARÁVAT SAMA, NIKDO NECHCE ANI ZMĚŘIT GLYKEMII.DO SEDMI LET JDE RODIČÁK, ASPOŇ NĚCO, A CO POTOM, PAK BUDU DOMA ZADARMO, RODINA BEZ PENĚZ? JAK MI ŘEKLY PANÍ UČITELKY, PROČ S NÍ NEJSTE DOMA,VY S TAKOVÝM DĚCKEM JEŠTĚ PRACUJETE?? TAK BUDU DOMA, ABYCH MOHLA DOCHÁZET K DCEŘI DO ŠKOLKY I ŠKOLY, PROTOŽE JINAK TO NEJDE, A ZA CHVILKU ASI BUDEM NA ULICI.

Gandalf 28.8.2008 12:08

Re: Re: Re: Sčítání hrušek s jablky

No, Vy mate svou ideologii vlastne zabudovanou i v nicku. Nicmene mam pocit, ze misto orange byste mohl pouzivat red.

orange 28.8.2008 11:59

Re: Re: Někde jsem viděl citát:

To je pravda, jen to neříkejte na těchto stránkách, nebo se na vás sesypou modří egoističtí b*lbci bez kapky empatie, kteří si myslí, že budou navěky krásní, zdraví a bohatí a navíc asi ani nikdy nezemřou.

orange 28.8.2008 11:53

Re: Re: Sčítání hrušek s jablky

Nesnažte se, to je Odesák, on má svou ideologii, toho fakta a čísla vůbec nezajímají, to je jako když náckovi ukazujete fotky s hromadami mrtvol v koncentráku a on vám pořád tvrdí, že je to lež, že se to nikdy nestalo.

Chalupa 28.8.2008 10:38

Re: Re: Sčítání hrušek s jablky

Teď jste ho perfektně dostala. R^: -))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pavla B. 28.8.2008 10:33

Re: Sčítání hrušek s jablky

Administrace čehokoliv je drahá, ale že by v případě sociálních dávek spolkla 80 % nákladů? Máte to nějak doložené?

Platí tedy, že z cca 250-280 mld. (přesné číslo se mně nechce hledat), které má ministerstvo práce a sociálních věcí ročně k dispozici, dojde k adresátům jen 50 - 75 mld.? Anebo že stát ve skutečnosti vynaloží na tyto účely více než bilion Kč za rok? Obě varianty se mi zdají být docela absurdní....8-o

Chalupa 28.8.2008 10:32

Re: Sčítání hrušek s jablky

Zdá se, že sčítáte jablka, s telegrafními sloupy.Rv

Sherry 28.8.2008 9:54

Sčítání hrušek s jablky

Článek je opět důkazem běžné vlastnosti českého občanstva: schopnosti sčítat hrušky s jablky.

Paní autorko, pravdu má pan ministr i Vy, ale on mluví o hruškách a vy o jablkách. Vy mluvíte o penězích, které mají dojít k potřebným, on mluví o penězích, které do toho musí nasypat stát. Jak známo z českých reálií, čtyři koruny z pěti se ztratí cestou (provoz schvalujících úřadů, mzdy úředníků, kontrolní orgány, orgány činné v trestním řízení - poté, co se provalí nějaké podvody, machinace, korupce,...).

Takže jednoduše: 1 mld. potřebným + 4 mld. na dopravu peněz mezi státem a potřebnými = 5 mld. o nichž hovořil pan ministr.

ja 28.8.2008 9:49

Drobná poznámka.

Je pravda, že Vám stát po celou produktivní dobu strhával peníze a platil z nich důchody těm, co jsou v poproduktivním věku. Vy tedy máte očekávání, že se podobně povede Vám v blízké budoucnosti. Ale skutečnost toho "plnění státem" nebude záviset na tom, jak a kolik jste platil Vy, ale jak se bude rozdělovat to, co se v té budoucnosti vybere. Nebo snad máte tu "smlouvu se státem" napsanou jinak?

I-Worm 28.8.2008 9:38

Re: Někde jsem viděl citát:

no, oni se ochraňují tím, že si ty zákony šijí na míru sobě.

I-Worm 28.8.2008 9:37

S řešení otázky přiměřenosti bych začal u našich poslanců

především co se týká jejich platů, když onemocní - tam by se měly testovat Julínkovy reformy před zavedením do praxe. Diety - měli by mít menší, než ostatní občané, protože takového poslance každou chvíli někdo pozve tu na oběd, tu na večeři (oni ovšem kvílí, že musí zvát oni, ale koho, proboha?). Cestovní výlohy - žádný paušál, ale ať pěkně doloží skutečné náklady. A poslanecký plat by měl být ve výši mediánu platů ve státě. Pak teprve by mohli dělat kvalitní zákony, které by vycházely ze znalosti problematiky.

Hansus. 28.8.2008 9:34

Re: Někde jsem viděl citát:

Ano, máte plnou pravdu, s tímto článkem souhlasím, ale je tady další problém, který je přehlížen a zjednodušován. Lidé bez domova. Ať svo vinou, nebo nikoliv. A bude třeba se na to připravit, že se úřady budou muset tímto problémem zabývat...

I-Worm 28.8.2008 9:28

Re: skvělý článek

inu, je lépe mýlit se se stranou, nežli mít pravdu proti straně!

doktor 28.8.2008 8:58

Díky, Pavlo B.,

za článek i vysvětlivky. Podobně jako vy tyto věci sleduji, protože se dotýkají mé rodiny (dcera pečuje formou pěstounské péče mnoho let o dvě těžce postižené děti, které zůstávají psychicky, a zčásti i tělesně, na úrovni kojenců).

Pavla B. 28.8.2008 8:24

Re: A nebylo by jednodušší předělat ten špatně ušitý dotazník ?

P.S. Předělaný dotazník by se taky musel protahovat parlamentem - je totiž součástí zákona o sociálních službách.

Pavla B. 28.8.2008 8:06

Re: A nebylo by jednodušší předělat ten špatně ušitý dotazník ?

Dotazník má jednu velkou nevýhodu, kterou jsem v článku nezmínila - podléhá hodnocení sociálních pracovnic, obávám se, že hodnocení značně subjektivnímu.

Myslím si, že úplně nejjednodušší by bylo přidělovat (namísto rodičáku) příspěvek na péči na základě diagnózy a věku podle nějakých tabulek - máte pravdu, proč to dělat jednoduše.....

Uhuhu 28.8.2008 7:58

A nebylo by jednodušší předělat ten špatně ušitý dotazník ?

Proč to dělat jednoduše, když to lze složitě protáhnout parlamentem ?

loula 28.8.2008 7:30

Re: Re: Re: Ona je ale otázka přiměřenosti.

Víte, já jsem v těsně předdůchodovém věku. Stát se mnou uzavřel smlouvu (formou uzákonění daní) že když budu já v produktivním věku tuto smlouvu plnit, tak zase stát v mém postroduktuivním věku bude plnit závazek svůj. Celý život, to je 40 let produktivního věku, jsem státu platil daně, mimo jiné  na důchody ( je jedno jak se to oficielně jmenuje). Takže nyní očekávám, že stát bude plnit závazek svůj. Tot vše.