27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Je to takhle... 27.6.2008 14:32

Taky názor...

Ale pozor: sami Američané (zákonodárci!) mají se sólo americkým systémem protiraketové obrany problém. Sami Američané (odboníci!) tvrdí, že systém nefunguje a vyžaduje ještě roky zkoušek. Sami Američané (nejméně polovina) říkají současné zahraniční politice Bushe nahlas NE.   Čili sami Američané se chovají "neamericky"?

Jenom my Češi opět budeme papežtější než papež?  Jako za "sovětů", kdy se u nás zaváděly blbiny, které ani Moskva nevyžadovala? Zase budeme - my Češi - nejvěrnějí z věrných nejmocnějšímu z mocných?  Aby si nás nakonec nevážil ani východ, ani západ a severu a jihu jsme byli pro smích?

Alex 27.6.2008 14:31

Re: Re: Ten náměstek proslaveného RaJe

Musíte volit stranu, která  má naději se do parlamentu dostat, jinak si váš propadlý hlas rozdělí ty strany, co se do něj dostanou, tj. např. jednou čtvrtinou svého hlasu budete volit KSČ. Stejně de facto dopadne váš hlas, když nebudete volit nikoho.

J.G. Pašek 27.6.2008 14:25

Autor napsal . . .

Autor napsal . . . Tento konflikt USA skutečně prohrály a jižní Vietnam padl . . . .

Mírová smlouva mezi Severním a Jižím Vietnamem byla podepsána v Paříži  r1973 . . . .  90% USA vojskA se vrátilo do USA . . . .  2 roky po podepsání mírové smlouvy, tedy v r.1975 Severní Vietnam přepadl Jižní Vietnam . . .  a v ČSSR a SSSR se jásalo a jásalo . . .  komunismus je lepší . . . huráááááá . . .   a Jyrka Paroubů psal populární články a lá VÍTĚZNÝ ÚNOR . . . a co Jyrka dnes? Má svatozář a má v kapse 50% obyvatelstva očí, uší a mozků . . . . 

Karel 22 27.6.2008 13:41

Re: Diskuse se nekonala... nejen k radaru:

A proč se má diskutovat k radaru? 8-o Co víte o radarech a balistických střelách? 8-o8-o Nemělo by se diskutovat o znovuzavedení trestu smrti? O tom, jestli má být policie proti darebákům ozbrojená? O tom, zda vůbec platit daně?  NE - NEMĚLO!!!!!!A 2000 slov z roku 1968 patří do doby, kdy vzniknl - tedy do roku 1968. Osmašedesátníků je všude jak nas*áno - Jičínský, Rychetský, Pithart, Dienstbier............ chybí tu blicí smajlík...;-O;-O(Y)

xtl 27.6.2008 13:37

Re: Před volbami v červnu 2006,

Řekl "nějaké nejvyšší bytosti", asi parafrázoval výrok Bushe, který to na rozdíl od Paroubka myslel vážně a který získal téměř polovinu hlasů voličů v prezidentských volbách.

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A060314_204031_domaci_zra

wbgarden 27.6.2008 13:35

Re: Re: Znovu musím opakovat

A kterýžepak klouček to byl...??

Niky 27.6.2008 13:11

Před volbami v červnu 2006,

v rozhovoru pro MFD řekl J.Paroubek zcela vážně:cítím,že mám pověření od nějaké vyšší bytosti.Po tomto výroku J.Paroubka mohly Paroubka a socany volit jenom blázni.

Je to takhle... 27.6.2008 13:02

Jen jeden to kazí...

Na Pražském hradě máme Václava Klause, světově uznávaného ekonoma – a přitom příkladně skromného – ,  který se těší té nejlepší pověsti, protože v 90. letech uměl perfektně skloubit teorii s praxí a zařídil, že poctivost se v Česku vyplácí.  Ve Strakovce sedí premiér Mirek Topolánek známý svou vstřícností, slušností, zdvořilostí a dobrou pověstí. Ke koaliční spolupráci uměl získat předsedu KDU-ČSL Jiřího Čunka, nad kterého není: je křesťansky asketický a pravdomluvný, poctivý do morku kostí, národem milovaný a oblíbený. Uměl získat i Martina Bursíka, který není sice pravicový, ani levicový a prý ani dost zelený, zato se svou stranou předvádí vskutku novou politickou kulturu: za všech okolností je vždy férový, jedná zásadově, veřejně, z očí do očí  a za svými názory pevně stojí…

Dobrou pověst naší republice kazí – jak jinak – Jiří Paroubek.

Poklop 27.6.2008 13:01

Re: Re: Re: Milý Poklope

Kdo nechce chápat,těžko pochopí,ale ani jsem to od vás nečekal.Takže "vietnamský syndrom je jenom výmysl.Proč to většina Američanů bere za porážku?Asi jenom srandy.To nic,hlavně zdraví.

Je to takhle... 27.6.2008 13:00

Diskuse se nekonala... nejen k radaru:

Proč se nediskutuje?

Řízení se… dostalo do rukou nepravým lidem. Nevadilo by tolik, že nemají dost státnických zkušeností, věcných znalostí ani filozofického vzdělání, kdyby aspoň měli víc obyčejné moudrosti a slušnosti, aby uměli vyslechnout mínění druhých a připustili své postupné vystřídání schopnějšími. Chybná linie vedení změnila stranu z politické strany a ideového svazku v mocenskou organizaci, jež nabyla velké přitažlivosti pro vládychtivé sobce, vyčítavé zbabělce a lidi se špatným svědomím.

= Text z materiálu 2000 slov z roku 1968 !  Není dodnes aktuální?  

muf 27.6.2008 12:52

Re: Re: pane redaktore

pane ideologická nálepko - jak byste nazval někoho, kdo pod vylhanou záminkou napadne cizí suverenní stát, lže v OSN před celým světem, destabilizuje tak citlivou oblast a když se nepotvrdí první záminka, vytahuje jako králíka z klobouku další a další záminky pro neospravedlnitelnou věc? Pokud  bysme to všechno i pominuli v čem  přítomnost amerických okupačních vojsk zlepšila situaci pro obyčejné Iráčany? Proč se snaží uzákonit svoji přítomnost v Iráku na  "večné časy"  a vybudovat tam další vojenské základny?

Poklop 27.6.2008 12:51

Re: Re: Re: Pane Bartoni !

Moc tě ta děvka nevychovala.

Poklop 27.6.2008 12:50

Re: Ten náměstek proslaveného RaJe

Copak musíte volit stranu,která je ve sněmovně?

Gonzales 27.6.2008 12:49

Re: Re: Milý Poklope

Sice jsem s tím tak trochu počítal, ale i tak mne to překvapilo. Chápete rozdíl slov "být poražen" a "odejít"-vojensky řečeno stáhnout se. Co jiného bylo pracné dobývání rozsáhlé pahorkatiny (vč. známého HamburgerHillu) a po obsazení a vojenské výhře nad protivníkem, se za 11 měsíců "slavně" předávalo jihovětnamské vojenské správě, aby se ta ani nepokusila rozmístit se do původních postavení a rovnou se odtamtu rozutekla. Můžeme vést několikahodinovou polemiku o tom, jak dalece to stažení-odchod, byl vynucen okolnostmi (domácí politickou situací), ale nic to nemění na tom, že americké ozbrojené síly neprohrály vojensky žádnou větší operaci do r.73, na výše zmíněném území. Já vím že z dob PŠM jsou pro vaší duši vohnouta bližší slova jako "dostali na hubu", ale na původní otázku jsem od vás odpověď nedostal, čili toto považuji za uzavřené.

Poklop 27.6.2008 12:48

Re: Re: Re: Pane Bartoni !

Proč by měl zjištovat,kdo je jeho otcem.?Protože mu to ta běhna neřekla.To nemá dělat nic s politikou i když i v politice jsou prodejné děvky.

Oskar 27.6.2008 12:48

Ten náměstek proslaveného RaJe

se stal levičáckým pseudofilosofem. Je to nedovzdělaný tlachal, pohlavní úd jeho mozku mele a mele bezobsažné blbosi. Citované pasáže jsou děsivé. Já  snad zatnu zuby a budu volit tu hnusnou ODS... 

jirka.s. 27.6.2008 12:43

Re: Re: Pane Bartoni !

Já to věděl!!!!;-D;-D;-D Haj/zldekl nikdy nezklame!!!! ;-D;-D;-D

Malý Aston 27.6.2008 12:40

Re: Re: Pane Bartoni !

Nevím proč by si měl někdo zjišťovat,kdo je jeho otec neboť pravda může být i krutá.Paroubek je jako Lenin,všechno zná všude byl a od všeho má klíče.Jeho myšlenkový pochod je následující! Jsem geniální ale občané to nechápou,až budu u moci já jim to namlátím do jejich kebulí srpem a kladivem.Zřejmě v mládí utrpěl nějaký stres,nikoho nemá rád jen sebe.Když někoho nepotřebuje,tak likvidace když někdo nesouhlasí tak vyhazov i toho Filipa pomlouvá a navrhuje jeho vyloučení,jen aby nedostal od mladé po hubě,schází se tajně s matkou Kuchtovou a kdo ví co za tím vězí.:-D

Malý Aston 27.6.2008 12:31

Re: Re: Přes veškerou mohutnou převahu ve zbraních, po 6 letech ozbrojených konfliktů v Iráku i v Afghánistánu se ukazuje, že naši američtí spojenci neumí předvídat vývoj a v zásadě nezvládají válečné situace, pokud nekončí okamžitým a definitivním ú

Musím se Paroubka zastat a je jen škoda že ho ještě nikdo nenavrh na prezidenta Evropy nebo OSN a zcela nejlepší by bylo zastávat funkci prezidenta Evropy a současně i USA.On na to má,je geniální,všechno vyřeší hned a co nejde tak ještě dříve.:-D

muf 27.6.2008 12:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co všechno papír (internet na Psu) snese:

já vím co jsem napsal a ptám se teď znovu Vás: o co jsme potom lepší než oni? Kam vede uplatňování zásady - oko za oko, zub za zub?

Poklop 27.6.2008 12:24

Re: Pane Bartoni !

Ty si raději zjisti,kdo je tvůj otec.

fox 27.6.2008 12:24

Re: pane redaktore

Výraz Američtí agresoři vám vystavil čitelnou vizitku.V 18 hod je VUML,nezapomeňte soudruhu lektore.Máme si přinést Rudé Právo,nebo Paroubkovi teze.

Poklop 27.6.2008 12:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No a o to právě jde..

Podle Vás tedy Rusáci v Afganistánu neprohráli?To je vaše logika.Jejich agrese skončila po politickém jednání a bojovali pouze po boku afganské armády.Nějak to zní blbě,tak asi jako o USA ve Vietnamu.

fox 27.6.2008 12:20

Re: Znovu musím opakovat

Ano.Ostatně Patton to tak chtěl.Pravil,když už jsem v Evropě ,vezmu to do Vladivostoku.Taky říkal,že s žádným ruským čubčím synem si připíjet nebude.Bylo to politicky dost nestravitelné,a byl asi zlikvidován .Pokud by to provedl,asi by to ušetřilo hodně problémů.

sdf 27.6.2008 12:18

Re: Přes veškerou mohutnou převahu ve zbraních, po 6 letech ozbrojených konfliktů v Iráku i v Afghánistánu se ukazuje, že naši američtí spojenci neumí předvídat vývoj a v zásadě nezvládají válečné situace, pokud nekončí okamžitým a definitivním úspěc

Ale možná je a možná není, o to ani nejde, jde o to, že tuto větu píše Paroubek opět jako něco, co by ON dokázal vyřešit za 5 minut. Přitom ještě v blahé paměti mám jeho kauzu na pražské radnici jak nakupoval "výhodně" valuty.

eze 27.6.2008 12:18

Re: zajímavý článek

Kdo sledoval tehdy vývoj ve Vietnamu, ten ví, že Američané skutečně prohráli - ale až rok po tom, co uzavřeli se Severním Vietnamem mírovou smlouvu a odvolali svou armádu, až na několik set členů ochranky. Když byla rozpuštěna i valná část jihovietnamské armády, porušil Severní Vietnam mírovou smlouvu a obsadil jih. Prohru Američanů nezpůsobil ani tak nějaký nátlak, jako jejich naivita, že je možno komunistům věřit. Kdyby se byli zachovali tak, jako v Koreji, nikdy by neprohráli.

Poklop 27.6.2008 12:18

Re: Re: Re: zajímavý článek

Vy snad musíte být opilý,když můžete napsat takovou blbost.Američané to sami přiznávají,ale vy ani těm Amikům nevěříte.Zkuste někdy použít mozek.

Poklop 27.6.2008 12:14

Re: Re: Re: zajímavý článek

Amíci zvítězili asi jako Rusové v Afganistánu.

fox 27.6.2008 12:13

Re: Neuvěřitelné

Evropa je prohnilá a nepůjde se mstít za to,že na Prahu dopadla raketa.USA by nás snad hájily,zatím žádného spojence v bryndě nenechaly.To ovšem tady nesmí premierovat tohle bolševický h.o.v.a.do a musíme prokázat alespoň vůli se bránit.Já osobně bych na vybudování radaru přispěl.Pan Bartoň má pravdu.

Poklop 27.6.2008 12:10

Re: Milý Poklope

Chvatný útěk ze Saigonu a tanky severních Vietnamců v Saigonu.To Vám nestačí?Prostě proti takovým není možné vyhrát.Tam dostali Francouzi i Američané,ale i Rusové by dostali na hubu.To jste snad jediný člověk,který snad věří,že USA ve Vietnamu zvítězily.