8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubkova limita

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
x2u 12.2.2010 10:19

Re: A tak je to pořád..

Jo a jen tak na okraj. Ty těžební limity prolomeny budou. Ať už zleva, nebo zprava. Ve hře je příliš mnoho peněz a "hráči" mají na tučnou pinku.

x2u 12.2.2010 10:17

Re: A tak je to pořád..

Skoro bych řekl, že s tím má menší problém než Mirda.

Chris Kelvin 12.2.2010 10:14

Re: A tak je to pořád..

Referendum už bylo. Takže to spíš považuji za další předvolební blábol.

Bruno 12.2.2010 10:12

Re: A tak je to pořád..

On Paroubek někdy dodržel slovo déle než 24 hodin?

egoist 12.2.2010 10:08

A tak je to pořád..

Pan autor cudně „opomněl“ „malý“ detail. Že Paroubek trvá na referendu. A na dodržení jeho výsledku.

Chris Kelvin 12.2.2010 9:58

Re: Mel by jste se podivat do Br. Columbie pane Bartoni

Jeďte se podívat na Jezeří. Nebo si prohlídněte fotky starého Mostu. Nebo zajděte k lékaři, jestli ten rozdíl nevidíte.

Chris Kelvin 12.2.2010 9:55

Autor si sice plete....

...limitu s limitem, ale budiž.

Na článku a na autorovi je vidět, jak pouze osobní zkušenost dokáže v podobných případech napovědět správné řešení. Většina těch, co se (nejen) zde na Psu horlivě vyjadřují pro bourání totiž žije někde daleko ve smradu a teplíčku a nikdy nezažila ten šílený pocit v době Českoslovesnké socialistické republiky, kdy bolševik pro svoje vlastní mrzké zájmy boural jednu vesnici za druhou a nezastavil se ani před velkými městy. Nikdo nesměl protestovat. A krajina okolo se plíživě měnila k horšímu,  mezilidské vztahy se anulovaly.

Není náhodou, že největší nezaměstnanost je právě v kraji, kde by mělo být díky těžební činnosti pracovních míst dostatek. Jenže správně fungující společnost potřebuje i něco jiného.

Dnešní snahy o zbourání Horního Jiřetína a vytvoření nástupního prostoru směrem k Litvínovu mají také jen mrzkou příčinu - okamžitý zisk. Pak uhlí proletí komínem, elektřina se vyveze do zahraničí (to je teď výhodnější vývozní artikl než pivo), ale co bude s lidmi nikoho nezajímá.

Mimochodem, v Horním Jiřetíně bylo REFERENDUM. S téměř stoprocentní účastí a s převahou v něm bylo odhlasováno, že město se bourat nebude. Toto já považuji za zákon. A ti, co tady tvrdí, že Jiřetín je jen město jednoho muže, prostě lžou. Pardon. Sprostě lžou. Nemám jiné vysvětlení.

Chris Kelvin 12.2.2010 9:45

Re: Mel by jste se podivat do Br. Columbie pane Bartoni

Veaše názory bych si s dovolením dovolil prohlásit za zcela úchylné..... :-/

x 12.2.2010 9:31

http://www.np-diskuze.cz

Pamětník 2 12.2.2010 9:27

Re: Paroubek je takový Trautenberk

Jonatane,teď jste to Paroubkovi a jeho obdivovatelům a poskokům nandal,jako vždy.Teď ještě najít toho Krakonoše,aby jejich   choutky zabrzdil.Buďte jistý,že tisíce příspěvků na psu se někdy dostanou tam,kam patří.Oni nečtou ani to co vypadá  pro ně dost špatně a ne to,kde si pisatelé myslí jak mu to nandali.Všichni víme,kdo to dělá špatně,ale radíme tak,že to nikdo neakceptuje.Dnes jsem v noci poslouchal ze záznamu projev bývalého ministra a pořád poslance Římana,který předváděl své   rozumy poslancům v Parlamentu.Něco tak nesouvislého jsem dávno neslyšel.Stejně tak hovoří většina demokratických poslanců.Myslíte si,že to jsou ti Krakonoši? Pokud nás budou ujišťovat poslanci,kteří tráví v Parlamentu řadu let,jak se vyhrabat z krize,tak se máme načekat.Pokud si někdo myslí,že volby rozhodnou o nové vlně,tak si to může myslet.Karty jsou stejně rozdány předem a jde jen o voliče,aby zvolili stranu.Ta si už obsadí místa podle sebe,jestli se nám to líbí nebo ne.

Saul 12.2.2010 9:24

Re: Volební rétorika

Jezku, postupoval jsem (volbou SSO do EP) stejně jako Vy a hodlám tak postupovat i nadále. Držme si palce, aby ta Strana svobodných občanů uspěla a aby se časem nezměnila stejně, jako teď ODS.

Andy 12.2.2010 9:23

Paroubek jen splácí dluhy

 Kmotrovi.

Wlasta 12.2.2010 9:20

Re: Mel by jste se podivat do Br. Columbie pane Bartoni

Vy jste v Horním Jřetíně byl? nebo jenom projížděl za krásného slunečního dne? Znáte lidi z Horního Jiřetína s výjimkou majitele stavební firmy a místostarosty p. Buřta? On tam totiž není jen názor p.  Buřta. Jinak Horní Jiřetín je v podstatě vesnice vystavěná podél Jiřetínského potoka. Nemá náměstí ani náves, pokud nebudeme uvažovat s prostranstvím u dolní hospody, nebo s parčíkem u obecního úřadu. Nová výstavba se odehrává pouze na západním okraji obce směrem k potoku, který ji limituje. Pokud potřebujete nakoupit, a nemá to místní Vietnamec, tak musíte do Litvínova, nebo do Mostu. Osud Horního Jiřetína je jednoznačný - bude zbourán, protože je pod ním uhlí. Jde jen o to, kdy to bude a za jakých podmínek budou vykoupeny domy a pozemky.

Jak to vlastně vypadá po těžbě? Představte si, že úplně stejně jako v Německu. A cesta kolem "obřičáku"? Podsedické těžebny jste si nevšiml (je vpravo pod silnicí) protože je pod úrovní terénu. Stejných lomů jako je na "obřičáku" je v naší republice mnoho (kdybyste sjel ze silnice do Lovosic třeba do Úpohlav tak tam je lom do nějž by se takových "obřičáků" vešla možná stovka.

jonatan 12.2.2010 9:07

Paroubek je takový Trautenberk

obklopený připos*anými hajnými rathem, Čkromachem, zaorálkem, kudrnatým Bohoušem, jandákem, Křečkem a dalšími oranžádami. Hrabe pod sebe a občas shodit se stolu něco pro služebnictvo. Ještě, že tady máme Krakonoše, který ho v jeho nezřízených choutkách brzdí.

jezek 12.2.2010 9:04

Re: Volební rétorika

Zkrátka jsem přestal volit menší zlo. Kašlu už na to, že můj hlas propadne. Třeba ne (v Holandsku se to povedlo) a nebo, když to udělá dostatek lidí, se současné strany aspoň leknou a začnou v pudu sebezáchovy třeba něco dělat. Mému vkusu nejbliží trochu rozumná alternativa je SSO.

JaS 12.2.2010 8:39

Re: Volební rétorika

A koho volíte?

JaS 12.2.2010 8:38

Vynikající nápad pro udržení zaměstnanosti.

pak se ještě začne bourat Ústí, pak Praha - to bude pracovních míst na bourání měst!

Astonova Vila 12.2.2010 8:27

www.np-diskuze.cz

nezávislá diskuse !

Babča 12.2.2010 8:22

Re: No, modrá hlásná troubo, zatím to vypadá tak, že nula jste vy i ten váš guru Myrek.

No teď jste mu to nandal - fakt smysluplnej příspěvek. Ulevujte si jinak a jinde!

Jezek 12.2.2010 8:14

Volební rétorika

Neberte si vy oportunističní šmejdi v rámci volebního boje severočechy vůbec do huby. Socany nemohu ani cítit, ale toto je racionální krok, i když je motivem získání bodů. Co předvádí poslední dobou ODS je pro tzv. pravicovou stranu neskutečné. Přestal jsem je volit už při posledních volbách do EP, ale teď se už i stydím, že jsem je vůbec někdy volil.

Lála 12.2.2010 7:36

Re: Mel by jste se podivat do Br. Columbie pane Bartoni

Jeďte se podívat do Jiřetína, jak pěkné je to městečko, a také se jeďte při cestě mrknout, jak to vypadá kolem po těžbě. Tamtudy když se projíždí, tak na člověka musí padnout taková depka, že se z toho vzpamatuje až někde v Českém středohoří, pokud ovšem zrovna nejede kolem "obřičáku", který taky pěkně vytěžili. Nejsme v Br.Columbii.

Pešek 12.2.2010 7:36

Re: Jak na to?

Otče Pešku (jen shoda, jsem syn jiného), prolomení je jen otázka času, přeju jiřetínským dlouhého. Neprolomení na věčné časy nastane jen tehdy, pokud lidstvo najde způsob získávání energie jiný, výhodnější, jen tehdy může zůstat uhlí pod zemí.

Pešek 12.2.2010 7:32

Re: Mel by jste se podivat do Br. Columbie pane Bartoni

Proč do Columbie, nota bene Br. Jardo? Zajeďte se podívat kolem Mostu. To je v Čechách a jsou tam plochy rekultivované, zastromkované, případně zajezeřené.  I naši těžaři mají nějaké zákonné povinnosti rekultivovat. Není na světě všechno české špatné a všechno cizí dobré.

Standa 12.2.2010 7:15

Je zajímavé

proč Bartoň chce udržovat nezaměstnanost.

Otec Pešek 12.2.2010 6:27

Jak na to?

Při jedné krásné a smysluplné hospodské debatě se jeden diskutující zeptal, proč těžaři ty severní Čechy nevyvlastní celé (aspoň tam, co mají na mapách vyšrafováno, že je tam uhlí), nezbourají a byl by pokoj. Těch pár lidí by usadili jinde, stejně nám venkov vymírá, ne? V odpověď dostal, že proto, že dolům by chyběla v místě bydlící prac. síla, museli by ji buď vizit z daleka, nebo jí postavit ubytovny. Nakonec jsme našli řešení - dovézt UK-čka, ti by rádi bydleli v těch vyvlastněných a pobořených domech, dokud nebudou všechny zbourány a oni nebudou muset zpět do SSSR. Prý to tak jednou stejně dopadne, limity nelimity. To jen na ilustraci toho, co si prostý lid o tomto státě myslí. Právem.

Frank 12.2.2010 6:06

No, modrá hlásná troubo, zatím to vypadá tak, že nula jste vy i ten váš guru Myrek.

Sice teď něco mumlal o slušnosti a čestnosti, ale tato slova on, ani vy ostatní modří zloději a lháři z ODS, neznáte. Vy jste totiž blb, který se jen tak nenajde. A nechtěli vás dokonce ani do EP a to je co říci. Až Paroubka trefí šlak, tak tím končí váš smysl života a můžete si hodit mašli.

Blankytno 12.2.2010 5:39

Při vyslovení jména Paroubek, dojde u mistra Bartoně k samovolnému výlevu semena....

Jinak se jeho zaujetí Paroubkem nelze vysvětlit...

Tyhle bláboly nejde produkovat ani za prachy...

www racek 12.2.2010 5:14

to uhlí tam leží

a je ho dost. a dříve nebo později se vytěží. prostě proto, že bude potřeba.

osobně jsem za to, aby to bylo co nejpozději, až nebude jiná možnost. takže se tak troch s panem B. shodnu.

co se týče paroubka, mluvil o referendu ...

aliB 12.2.2010 2:27

po 15,2,

www.np-diskuze.cz

Jarda 12.2.2010 0:57

Mel by jste se podivat do Br. Columbie pane Bartoni

 Podle tamnich zakonu musi kazda dulni spolecnost po vytezeni dat uzemi dolu do puvodniho stavu. To je zavest a na povrch dat hnedozem, vysazet stromky atd. U obce Cassiar yl asbestovy dul, nyni to misto nikdo nepozna. Dul zavrel v r.1992 a nyni jiz tam rostou 6m stromy.