3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubkova limita

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lojza 12.2.2010 19:26

Uhlí je naše jediná energetická rezerva pro zlé časy

Alternativní, zejména tzv. obnovitelné zdroje jsou u nás nedostatečné, prakticky zanedbatelné a nemá smysl do nich dávat peníze, které stejnmě slouží jen k obohacení několika jednotlivců (viz sluneční elektrárny a jejich nesmyslná dotace z našich peněz). V současné době je pro náš stát - bohužel - nejracionálnějším řešením zdroje energie jádro. Stala se velká chyba, když stát prodal uhlí soukromým firmám. Tedy stát - oni to byli konkrétní lidé, kteří se řídili a stále řídí heslem "po nás potopa". Zasloužili by také patřičnou odměnu.

Frank 12.2.2010 19:11

Bartoni průšvih. Zase zavřeli dva modré gaunery a soukmenovce z Brna.

Jestli to tak bude pokračovat, koho postavíte na kandidátky. Íčko už nepomůže.

magi 12.2.2010 15:48

ahoj jirko

super! Díky,seš fakt dobrej. Těším se!

jirka.s. 12.2.2010 15:04

Diskuze bez registrace

http://www.phttp://www.np-diskuze.cz/  

http://www.postimage.org/image.php?v=TsqkU80

AKIBUA 12.2.2010 15:01

ALE

Pan Bartoň nechtěl psát o uhlí, ani linitech a limitách, ale o mizerovi Proubkovi. Je to taková sofistikovanější agitka, jako ostatně vždy. Jiřetín stejně padne za oběť těžby uhlí. Jedinou relevantní otázkou je, kdy se tak stane. Ve světě to tak dělají všude. V USA také svedou zlikvidovat město, když pod ním bude významná surovina. Po vytěžení všeho uhlí budou severní čechy nádhernou krajinou plnou hlubokých jezer. Když se ve světě staví přehrady, padají vesnice jako mouchy jinak to nebylo a nebude. Uplyne čas dvou generací a lidé s vodní plochou srostou, protože pamětníci zatopených vesnic už tu nejsou. Co je svět světem, tak člověk mění kolem sebe krajinu. Politické veletoče tradičně autorem připisované právě panu paroubkovi jsou u těchto dějů normální. Jediné co bych bral za bernou minci je zaměstnanost.

Honza 12.2.2010 17:09

Re: ALE

Já bych vám (moc-moc)přál na pokraji díry lomu bydlet.Paroubek vám ani to pitomé pohřebné neslibuje.

moebius 12.2.2010 13:26

zásadně proti

Paroubek je přeci zásadně proti prolomení limitů, a to v pondělí, ve středu, v pátek a v neděli.

V úterý, ve čtvrtek a v sobotu je ovšem pro. Pokud soudruzi v Pekingu či Moskvě nerozhodnou jinak.

Ivan 12.2.2010 13:01

Paroubek žádá referendum, tedy rozhodnutí obyvatel.

Referendum je jediný institut skutečné demokracie, proto se ho ODS tak bojí. Takže ne Paroubek, ale občané v referendu mají rozhodnout o tom, kde se bude těžit uhlí a kde ne. Autor článku jen účelově lže ve snaze očernit Paroubka a ovlivnit volební výsledky.

Chris Kelvin 12.2.2010 13:09

Re: Paroubek žádá referendum, tedy rozhodnutí obyvatel.

Referendum je príma věc.

Škoda, že ausgerechnet Paroubkovi nelze věřit ani pozdravení.....

K. Babák 12.2.2010 14:00

Re: Paroubek žádá referendum, tedy rozhodnutí obyvatel.

Bude to referendum platit, pokud se ho nezúčastní Mikronésané?

realisté 12.2.2010 12:50

žít a nechat žít

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

S jednou krizí si svět poradí, ale co když se jich sejde víc? Hlavní vědecký poradce britské vlády, profesor John Beddington varuje, že kolem roku 2030 postihne lidstvo znásobený efekt několika krizí najednou, které budou souviset s nedostatkem potravin, pitné vody a energie.

Právě současná krizová situace ukázala, že spoléhání se jen na moudrost hrstky „renomovaných“ ekonomů, kteří „vědecky“ řídí armádu poslušných zaměstnanců (ve smyslu F. Taylora před 100 lety), by bylo pro občany současného demokratického státu velmi nemoudré (MP 09)..

Konkurenceschopnost ekonomiky dle M. E. Portera. Jakékoliv rozumné protikrizové opatření vedoucí ke snížení negativních sociálních dopadů ve společnosti by proto mělo být současně posuzováno z hlediska dopadů na dlouhodobou konkurenceschopnost ekonomiky!

hradec znova 12.2.2010 12:40

vidíte pne bartoň,

komunisti dávali pohřebné. co dostávají lidi v ostravě ?

Chris Kelvin 12.2.2010 12:51

Re: vidíte pne bartoň,

Když jste se za komunismu chtěl z kraje vyplácejícího ono pohřebné vystěhovat, byly vám kladeny takové překážky, že vám to nakonec většinou nepodařilo. Například existoval zákaz přijímat do práce lidi ze Severočeského kraje mimo tento kraj. Byl to zákaz tajný (tedy spíše nezvěřejněný), ale fungující.

Ivan 12.2.2010 12:58

Re: vidíte pne bartoň,

Cha cha cha.  Zákaz možná pro nějaké ouřady. V dělnických profesích byl takový nedostatek pracovníků, že náborová oddělení fabrik sháněla pracovníky po celé republice. Zedníky, pokrývače, klempíře, údržbáře, elektrikáře, o ně se podniky rvaly.  Směšná představa, že by nebraly někoho z Mostu nebo Jiřetína. Nabízely se podnikové byty a náborové příspěvky.

Chris Kelvin 12.2.2010 13:11

Re: vidíte pne bartoň,

V Severočeském kraji byl ten nedostatek vždy výraznější. proto měla osobní oddělení ve zbytku republiky zákaz zaměstnávat občany Severočeského kraje.

Vy, Ivane, buď komunismus již nepamatujete, nebo jste komunista a záměrně zkreslujete informace.

jirka.s. 12.2.2010 13:53

Re: vidíte pne bartoň,

Za B) je správně!!!

V.Novák 12.2.2010 15:28

No, já jsem po škole nastoupil do Chabařovic u Ústí,

páč mi tam nabízeli byt - v Praze jsem samozřejmě neměl šanci.

Pak jsem narukoval a sloužil taky na Severu - po půlroce jsem měl toho kraje po krk, na opušťáku jsem podal výpověď a po návratu do civilu mě normálně zaměstnali v Praze. Pravda - bez bytu. Ale ta dotyčná, kvůli které jsem byt sháněl, stejně moji vojnu nevydržela a vzala si štátskripla, tak co bych v tom Oustí dělal...

Tlačenku jsem nesháněl a nějaké obcházení předpisu neprovozoval, protože jsem o žádném berufsverbotu nevěděl.

Jak bylo, tak píšu. Rok 1984. Sakra - divnej rok, ale bylo to tak...

w4c 12.2.2010 15:05

Re: vidíte pne bartoň,

berufsverboten existoval. Chris má pravdu. Jakto že o tom nic nevíš Ivane?

V.Novák 12.2.2010 15:29

Re: vidíte pne bartoň,

Já o tom taky nevím - a to jsem si cestu na Sever a zpátky normálně vyzkoušel.

jirka.s. 12.2.2010 15:40

Re: vidíte pne bartoň,

Tak prý normálně, jó, soudruhu podpraporčíku ??? A od kdy za komoušů lampasáci a dýzláci museli čekat na byt ????

V.Novák 12.2.2010 16:03

Re: vidíte pne bartoň,

Dědoušku alchajmříčku, chápu, že pro tebe je obtížné oprostit se od svých utkvělých představ, protože jseš dokonalou ukázkou Svěrákovy teze o neschopnosti udržet myšlenku - a opustit myšlenku.

Ale kdyby ti to přece jenom došlo (s čímž nepočítám) - tak jsem matfyzák, ajťák a na vojně jsem sloužil co absolvent od desátníka po podporučíka. Praporčická (tedy "pošťácká") hodnost je to, o co by se TY musel moc a moc snažit. VŠ šli do žlutejch a prápory přeskakovali.

I absíci.

jirka.s. 12.2.2010 17:02

Re: vidíte pne bartoň,

No ty jsi soudruhu vito ( Autor: vita IP: 62.168.56.xxx Datum: 05.10.2009 13:49) absík maximálně VUMLu!!

Honza 12.2.2010 13:06

Re: vidíte pne bartoň,

No,podmínky se moc nezměnily,šachty i elektrárny jedou dál naplno,chemičky taky,smog máme pořád,ovšem z "etických" důvodů už bez toho příplatku na dřívější pohřeb. Svoje příplatky si poslanci nezruší,i v nemoci mají plný plat - teď dokonce ODS navrhuje,aby do voleb už nedělali nic,za plný plat.

Chris Kelvin 12.2.2010 13:13

Re: vidíte pne bartoň,

Dneska proti tomu smogu smíte protestovat. Tenkrát byste dostal pěkně přes držku. Jistý rozdíl tu tedy je.

V.Novák 12.2.2010 15:31

Re: vidíte pne bartoň,

A je vám to plat prtný. Když budete protestovat moc, tak si vás BISka zavede mezi radikály.

jirka.s. 12.2.2010 15:43

Re: vidíte pne bartoň,

No, tebe mají komouši zavedenýho v prdeli ještě dodnes!!!!

V.Novák 12.2.2010 16:06

Re: vidíte pne bartoň,

Tak tak, koprolálie je jedním ze symtomů stařecké demence. V pozdějším stádiu i koprofágie...

jirka.s. 12.2.2010 17:11

Re: vidíte pne bartoň,

Neboj, soudruhu, já ti rozhodně v těch komoušských prdelích konkurovat nebudu! Výběr máš konec konců bohatý!  A ten rudý "symtom" si vem hned do té příští!!!

Wlasta 12.2.2010 17:55

Re: vidíte pne bartoň,

podmínky na severu se změnily a velmi výrazně. Sníh v zimě je bílý i po několika dnech. Počet dní s inverzí, kdy se nedalo vyjít ven klesl. Těžba uhlí a tím i spalované množství kleslo na polovinu. Jediný lom, který jede naplno je Bílina, ČSA na 2/3, Nástup něco přes 1/2, Hrabák tak 4/5 a půjde dolů. Než mi začnete nadávat bydlel jsem 9 let v Teplicích a 20 let v Mostě

Tomas B. 12.2.2010 12:16

Ale Paroubek přeci neřekl, že je pro srovnání Jiřetína

On jen řekl, že je pro prolomení limitů těžby. Vůbec bych se nedivil, kdyby nyní vyjádřil obyvatelům dotčených obcí plnou podporu proti zájmům těžařské lobby. Rozpor v tom může hledat jen asociální modrá straka, které nezáleží na životech lidí, kteří by se museli vystěhovat bůh ví kam pro větší zisky uhlobaronů. Těch uhlobaronů, kterým ODS otročí, kteří kupují vily v Toskánsku, kde se někteří pánové promenádují nazí s pochybnými mafiány jako je Berlusconi!

Lidi, přestaňte se už s definitivní platností zabývat tím, co Paroubek říká. Ten člověk je PRO všechno a PROTI všemu a obojí platí současně. V těchto volbách a v budoucnosti ČR nebude záležet na tom, co kdo říká, ale jak to říká. Chceme víc pracovních míst, víc uhlí, víc energie, čistší vzduch, lepší životní prostředí, vyšší důchody, vyšší platy,lepší život a krásnější zem! Volte nás a dobře bude všem! Jirka Paroubek (váš kámoš a holoubek).