6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kord 28.1.2010 21:30

Bartoni táhni už do pr..ele.

je vidět že mistr pera pan Bartoň není novinář ale jen zaujatý blbec nic víc.

jeff 28.1.2010 21:42

Re: Bartoni táhni už do pr..ele.

a je to pravda, protože to tu napsal sám rudý dement 

cicero.jan 28.1.2010 20:16

Ten systém je srandovní.

Za prvé neznám nikoho, kdo se boháčem narodil, boháčem se člověk stává nebo nestává až svým životem a hlavně prací.  Systém podpory neúspěšných pomocí daní a dávek, má velké úskalí, obereme-li bohaté, stanou se z nich chudí a ty budeme muset podporovat, ale z čeho, když už nebudeme mít ty bohaté, které bychom obrali. Druhé úskalí, v dnešním globalizovaném světě si prostě bohatí spočítají, že je tu pro ně nevýhodně a jednoduše i se svými penězi, továrnami etc. odejdou. Důsledek je jednoduchý, zbydou zde chudí, které nebude možno podporovat, neb nebude z čeho a ti budou ještě chudší s chudičkým státem, naplněným rozbujelým úřednictvem na krku. Vždy to chvíli trvá, na začátku je velké ejchuchu a pak to skončí kotrmelci. Není to nic neznámého, jsou to normální ekonomické zákony, které fungují stále stejně a stále znovu se vynořují experti, kteří si myslí, že je obejdou. Takové vynalézání perpetua mobile.    

Petr* 28.1.2010 20:50

Re: Ten systém je srandovní.

Musím vám oponovat znám plno lidí kteří se boháči narodí a málo těch co se jimi stanou (u nás převážná většina novodobých boháčů zbohatla na divoké privatizaci ostatně plno jich má komunistickou minulost). S firmami je to mnohokrát tak že zde postaví továrnu jen proto že mají daňové prázdniny a jiné výhody(levné pozemky atd..) a když toto skončí odejdou pryč.Nicméně obírání bohatých má určitě své meze, zrovna tak jako obírání střední třídy. A ještě dovětek bohatství státu tvoří střední třída(u nás ždímaná nejvíc) a né bohatí ti nemají proč zde být , daňový ráj nejsme a být nemůžem.

cicero.jan 28.1.2010 21:49

Re: Ten systém je srandovní.

Na svět přijde každý nahatý i když třeba do zlaté kolébky. Zrovna tak odejde aniž by si cokoli sebou vzal, i když má třeba zlatou rakev. A je mnoho případů, kdy, ač z bohaté rodiny, stačí za život neschopný potomek všechno prošustrovat. Odírání střední třídy je socialistická specialita, ti nejbohatši se nedají. Statistika praví, že z vybraných peněz na pomoc sociálně potřebným se dostane tak 20 až 30%, zbytek se prošustruje či ukradne. Je velkou otázkou, jestli to stojí za to, přidusit právě ty, kteří produkují bohatství státu. Je to trochu jako chování mšic, které sají rostlinu, na které parazitují tak dlouho až ji zahubí a následně jich většina zahyne. Ovšem ta malá část co se dostane na zdravou rostlinu stačí opět v díle zkázy pokračovat.

Jindra 28.1.2010 23:07

Re: Ten systém je srandovní.

naopak, znam bohace, kteri se bohatymi narodili, nebo jen gangstery a grazly.

I ti, kteri se bohati narodili, maji mezi predky nejakyho gaunera, co bohatstvi nakradl.

Velke bohatstvi vznika jen zlocinem. Mit domek, dve auta a slusne zivobyti za bohatstvi ovsem povazuji jen komuniste. Ale to je tak vse, ceho se lze slusnou a poctivou praci domoci.

I-Worm 28.1.2010 20:10

No, jestli Paroubek odstaví Bartoně

tak to zase tak úplně špatný nebude...

ps 28.1.2010 20:31

Re: No, jestli Paroubek odstaví Bartoně

Koukám, že óda na vítězný  únor je ti milejší než jasná a logická analýza.

Landys 28.1.2010 17:30

Bartoň bubnuje na poplach !

A volme českou pravici - v čele s Topolánkem a Kalouskem. Jako vtip docela dobré, ale jinak to svědčí o nedobrém duševním rozpoložení autora článku. Též se mi líbí ti zavilí obyčejní pravičáci, kteří vůbec nepochopili, o čem pravicová politika je. Ono by to mělo totiž fungovat tak, že zisky budou privátní, případné dluhy pak veřejné. Takovou ukázku si zrovna teď prožíváme. A samozřejmě k tomu patří ještě minimální odvody do státní kasy, chudákům sebrat všechny dávky, aby byli pak povolnější vůči vrchnosti - a k tomu platby všude keš. Takže vy zapřisáhlí pravičáci, až vás třeba postihne vážná nemoc, budete si muset prodat střechu nad hlavou, abyste se mohli účinně léčit. Tak to totiž funguje v tom nejrozvinutějším kapitalismu u našich transatlantických vzorů. A až k tomu u nás dojde a na nic nebudou prachy, budou pravičáci ječet, že za všechno   může Paroubek a socialisti. A tak si milí pravičáci střádejte penízky, budete je potřebovat. Pak už se vás nikdo nebude ptát, jestli uvažujete pravicově nebo levicově. A co se těch daní dotýče. Já jsem zase četl vyjádření nositele Nobelovy ceny Stiglitze, který pronesl, že větší pitomost než snižovat daně v době recese ještě neslyšel. Proto Janota vrací daně na původní úroveň, protože mu jaksi chybí těch 30 miliard, které nízkými daněmi boháčům prošustroval. Je docela úsměvné, když se tento hlavní autor několika posledních rozpočtů, tváří  jako ekonomický spasitel s recepty na všechno !

J. Kulheim 28.1.2010 17:47

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

....chudákům sebrat všechny dávky,... Jak chcete chudákům něco sebrat? Chudák nic nemá a když tak bere.

...za všechno   může Paroubek a socialisti.  Za všechno nemůže Paroubek. Může jenom za to, že v období 6% růstu ekonomicky dělala vláda ČSSD rozpočtové schodky. Celkem za 8 let vlády cca 600 miliard korun. To nebudou platit ti, kterým dávala vláda dotace, granty a p., ale ti chudobnější a jejich děti.

...vyjádření nositele Nobelovy ceny Stiglitze,....To je ta cena co dostal taky Arafat a Obama?

Honza 28.1.2010 17:48

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

No,ale nejhorší je,že jak Janota,tak Fišer už začali poslouchat Topolánka.Jakoby se nepoučili,co tady za dva roky ten chlap napáchal. Inu,mafie má sílu,ale pozor,všeho dočasu.

J. Kulheim 28.1.2010 17:53

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

...nepoučili,co tady za dva roky ten chlap napáchal..... To je zajímavé. Co kdo napáchal?

ver 28.1.2010 18:12

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

H:K:  Al Gore je pro Vás luft ?

J. Kulheim 28.1.2010 18:28

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

......Al Gore..... To je ten, co chce poručit luftu a dešti a při té příležitosti se napakovat?

Landys 28.1.2010 18:34

Člověče, vy ale máte krátkou paměť !

A to Zahradil svého času prohlašoval, že pravici volí ti nejinteligentnější lidé, levici prý jenom pitomci. Vy už si nejspíš nepamatujete  ty volby s Pohankou, Melčákem a dalšími korupčníky, též na Klausovu volbu prezidentem ? V tomto případě  aspoň Pánbůh Topolánka a tu svoloč kolem něj potrestal. Odéesáci teď dobře skřípou zuby.  K tomu ještě Čunkova aféra s Veseckou, podrazy a intriky z Dalíkovi a Langerovy dílny, atd. atd. Opravdu si na nic z toho nevzpomínáte ? A co třeba ty těsně před volbami zveřejněné spekulace ÚOOZ, ve kterých byl Paroubek vylíčen jako pedofil a mafián spojený s nejhrubším podsvětím. Kam se tenkrát poděly ty stati o odéesáckých Íčku a Téčku, které se objevily později. Že by se tenkrát čistě náhodou slepily dva listy k sobě, že se na to nepřišlo ?

Lojza 28.1.2010 18:39

Re: Člověče, vy ale máte krátkou paměť !

Zahradil se nepletl.

J. Kulheim 28.1.2010 19:01

Re: Člověče, vy ale máte krátkou paměť !

To pan Paroubek řekl, že ČSSD nevolí jenom idioti. Vás pan  Zahradil, když volíte ČSSD nebo KSČM,  neoznačil idiotem. Tak označil pan Paroubek ty, kteří nevolí ČSSD. ....... ....Kam se tenkrát poděly ty stati o odéesáckých Íčku a Téčku, které se objevily později..... Nevím, pokud to víte, tak ven s tím. ... 

..... volby s Pohankou, Melčákem a dalšími korupčníky,..... On je někdo zkorumploval?..... Kdo  a čím? To jsem nikde nečetl. ...........

......Čunkova aféra s Veseckou, podrazy a intriky z Dalíkovi a Langerovy dílny... Napište o tom něco.

 

....spekulace ÚOOZ, ve kterých byl Paroubek vylíčen jako pedofil a mafián spojený s nejhrubším podsvětím.     To byl citát z poznámek pana Mrázka. Nikdo jiný to neříkal. Pokud jste to slyšel, tak napište od koho.

Landys 28.1.2010 20:42

Re: Člověče, vy ale máte krátkou paměť !

A vy jste spadl odkud, že vám nic z toho není známo ? To chcete abych vám to všechno znovu vyjmenovával, vy na nic nepřijdete sám ? Nepamatujete, když se Dalík snažil podplatit jistou osobu, nebo co třeba Wolf a Snítilý, na ty snad Íčko coby ministr vnitra nic nevyhrabal, a pak je nedrželi odéesáci pod krkem, že měli zvednuté ruce pro vládní návrhy už čtvrt hodiny před tím, než se mělo hlasovat ? Tolik roků byli ti dlouholetí sociální demokrati přesvědčenými socialisty, a pak tak najednou v nich propuklo pravicové smýšlení ? Ono vůbec ty způsoby, jakými se udržovala ta vzácně vybraná vládní společnost podvodníků všeho druhu, by vydala na třídílný román. Je zbytečné vám ty vaše argumenty jeden po druhém vyvracet, vás evidentně nic nepřesvědčí !

J. Kulheim 28.1.2010 21:32

Re: Člověče, vy ale máte krátkou paměť !

Pane Landys IP: 80.79.20.xxx, já reagzuji na Váš příspěvek. Vidím, že  vám osočování není proti srsti. Já nevím co udělal pan Snítilý nebo pan Wolf. Vím, že to jsou poslanci za ČSSD a je povinností těch, kteří ví, že tito pánové porušili zákon, seznámit s tím orgány činné v trestním řízení. Pokud to nikdo s poslanců ČSSD, kteří o tom věděli, neudělal riskuje, že bede trestně stíhán.

Já neznám osobně takového hulváta, který by řekl, že pokud s ním někdo nesouhlasit může jenom  idiot.

......podvodníků všeho druhu, by vydala na třídílný román........ Máte námět, tak pište. Já Vám ještě některé lidi kausy připomenu, ať nezapomenete.

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi

, Hoteliér Vlastimil Dvořák si zpětně může gratulovat, že se jeho přítel Jiří Paroubek stal premiérem. Na sklonku jeho vlády dosáhl úspěchu, na který marně čekal od počátku devadesátých let. Ministr financí Bohuslav Sobotka mu na daních prominul 26 milionů korun.

Nalim 29.1.2010 13:46

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

Jsi tak hloupý, nebo to píšeš jako  pamflet? Fišer a jeho vláda vidí dopředu, zrovna tak jako  Topolánek. Vidí naše finance a naši budoucnost!! Jestli svůj příspěvek myslíš ale vážně, pak tě lituji a hlavně tvé nevinné děti, poněvadž ty to vše budou muset jednou zaplatit a to v pevné měně, / třeba I:2O/, Kterou nám nařídí ti, kteří  nám ještě něco půjčí. Paroubek říká : " Co dluhy, z těch se platí jen úroky" , ale že ty úroky za chvíli dosáhnou   výše našeho celého rozpočtu, to je mu jedno, on bude mít se Sobotkou a dalšími , již vily na Floridě, jako , tebou jistě  před časem oblíbený, Gross.  6ádný předseda ODS nezbohatl přes noc o miliardy!! a Topolánek tuplem.  Tak prosím tě  mysli  a nejez jenom Músli.

Nalim 29.1.2010 14:02

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

Což kdyby se  odbouraly "výsluhy" bývalých důstojníků STB,  kteří  utlačovali a mučili  mnoho lidí a nyní, dle ˇˇCeského rozhlasu, je jich I2OOO!!! slovy dvanáct tisíc a berou až 5O OOOKč  kromě důchodu! Je zajímavě, že to nikomu nevadí , alespoň jsem o tom kromě jedné relace Českého rozhlasu, v pozdních večerních hodinách,neslyšel  od nikoho z poslanců , nebo vládních činitelů.Byly tam srovnávány i jejích důchody , které činí "něco nad průměrem", zatim co  žena,  vysokoškolsky vzdělaná ,která byla tehdy vyhozena ze zaměstnání  musela s malými dětmi  vydělávat v lese  nyní bere jen 6OOO Kč měsíčně.

Nalim 29.1.2010 14:11

Re: Bartoň bubnuje na poplach !

  Státních úředníků, včetně placených  starostů a pod máme něco přes 5OO OOO  to je paráda, co? Kdby měli v průměru jen 25OOO Kč měsíčně, bylo by to za rok15 miliard ! a to nepočítám premie a  "výsluhy " bávalých  I2 OOO  důstojníků STB a bývalých lampasáků a policajtů, kteří všichni drželi  diktatůru KSČ

Marta 28.1.2010 17:20

Hmotná odpovědnost.

Poslanci by měli při nástupu do funkce podepsat prohlášení o hmotné odpovědnosti, jako je tomu u povolání, kde zaměstnanci pracují s finančními prostředky. Naši páni poslanci by si rozmysleli při hrozbě zabavemí majetku a vězení takto rozhazovat peníze. Dokud za to nebudou potrestáni, tak si budou myslet, že s nimi mohou nakládat podle své libovůle, jen za účřelem udržení se u koryta.

zanov 28.1.2010 17:14

Neviditelný Pes - český Hydepark.

Když píši tento příspěvek, je mi smutno, že i Neviditelný Pes se dostává na index  tzv hlídacích psů demokracie. Teď se vrchnost nedozví co si o nich lid skutečně myslí a Lidové Noviny tím ztratějí opět kus lidovosti. Kdo tě podplatil Astone? Myslíš, že každý má náladu se registrovat ? Teď  když se budou číst ty plky těch " pravicový telat " co si říkají redaktoři, tak jako běžný uživatel internetu si přečtu diskuzi, tak když to porovnám s Novinkami.cz , kde diskutuje pár vybraných ( zaregistrovaných ),Paní Míčková , Novotný a jim podobných o kterých vím jak budou reagovat a kteří se jen tak ze sportu zaregistrovali, protože mají čas sedět denně u počítače a je to jejich koníček a diskuze se mění v sousedské poplkání . Potom chybí názor náhodného uživatele. HOWG.  !!!!!        ASTONE  I  TY   BRUTE ?????? Ztrácíš od  15. února  dalšího a určitě ne jediného diskutéra .             

Mira 28.1.2010 16:21

A co se podívat na mandatorní výdaje

Všichni populisti by nejraději zvyšovali daně. Ale zkuste si porovnat, kolik je v našem státě placeno úředníků na všech úrovních z rozpočtů ať státního, krajských nebo obecních. Máme daleko více státních úředníků než všechny okolní nebo srovnatelné státy. Zásah do resp. snížení mandatorních výdajů je jediná cesta. Jak může nezaměstnaný jet na dovolenou do Egypta (byl jsem toho svědkem). Asi je podpora v nezaměstnanosti příliš vysoká.

A jen tak mimochodem, při zavedení jednotné daně se na daních vybralo nejvíc v historii, daleko víc než za oranžových vlád.

Luboš 28.1.2010 16:54

Re: A co se podívat na mandatorní výdaje

Vzhledem k tomu, že již dost pamatuji, nedokážu už ani na prstech všech svých končetin spočítat různé reformy úřednictva, které měly přinést úspory a snížení jeho stavu. Co moje paměť sahá, vždy se aparát rozrostl a nabobtnaly i výdaje. Až některá strana vykoná něco pro zlepšení stavu, před každým jejím členem smeknu. To už nemluvím o chování úřadů a jejích zaměstnanců, to by byla kapitola sama o sobě.

ver 28.1.2010 18:18

Re: A co se podívat na mandatorní výdaje

erár lze omezit pouze tím , že do něj přestanou téci prachy . To nevyřeší žádná reforma , nýbrž regulérní státní bankrot

Šoumen 28.1.2010 15:46

Důchody

Víte možná že by prvním pilířem reformy důchodů bylo určit strop výše důchodů. Třeba na 20 00.- Pak by se ušetřilo na nově nastávajících důchodcích s platy okolo 50 - 100 000,-, kterým se vypočítává důchod okolo 20 - 40 000,-, a to nepočítám platy ještě vyšší. Možná by tohle zastropování výše důchodu ušetřilo podstatně dost peněz. A pak by si ti co mají vyšší platy mohli něco ušetřit na důchody v pozdějším věku. Ale to by musely mít důchodové fondy státní dozor, aby nepromrhaly ušetřené peníze. Představte si, jaký důchod by dostal pan Roman z Čezu, gen. ředitel Sazky, Českých drah a třeba Pošty? A že udělal Klaus průběžný systém, což málo kdo ví? No proto, aby mohl z peněz co zbyly po komunistech z důchodového fondu udělat vyrovnané rozpočty. Bohužel, to ale pamatují jen pamětníci.

B.P. 28.1.2010 16:27

Re: Důchody

Jestli se nepletu, tak ten strop už je teď. A ten důchod okolo 40 tis. mají asi 4 lidi, co předtím brali 5 let  cca 0,5 mil. měsíčně. Myslím tím, starobní důchod bez výsluh státních zaměstnanců.

Šoumen 28.1.2010 16:34

Re: Důchody

A kdo má tedy ten největší důchod okolo 90 000,-?