27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
matů 28.1.2010 9:10

Re: MUSÍME

To jsou mi věci,vy pravicově založení s názorem nesouhlasite?Vždyť to děláte celou dobu co vládnete.  Chápu,když se daně vám snižovaly,byli jste spokojení,ale když se daně chtěji vrátit na původní místo,jste proti,ale smiřte se s tím.Určitě i já bych se bránil,ale věděl bych,že je to spravedlivé.

Lojza 28.1.2010 10:09

Re: MUSÍME

Schopnému sebrat a neschopnému dát? Co je na tom spravedlivého? Bez zaměstnavatelů a plátců daní byste byli namydlení, soudruzi.

I-Worm 28.1.2010 10:21

Re: MUSÍME

to sotva, pravicoví experti nás tady pořád přesvědčují, že když se bohatejm zvednou daně, tak se tím nic moc nezíská, že to je jen plivnutí do moře. Jak potom můžou ty chudé živit?

Lojza 28.1.2010 13:05

Re: MUSÍME

Německy se řekne zaměstnavatel Arbeitgeber, proč asi? Lůza si práci nezorganizuje, a když, tak neefektivně.

čtenář 28.1.2010 7:31

Tak dlouho pupkatej ataman horoval za vládu odborníků,

až se to stalo. Od té doby nedělá nic jiného, než ty odborníky okřikuje a torpéduje jejich kroky. Nejlepší je, že si hraje na ekonoma, což opírá o jakýsi kus papíru. Kus papíru z nikoho neudělá ani ekonoma, ani stavaře, ani strojaře a dokonce ani toho pingla. Ani u pingla kus papíru o nabytém pinglvzdělání nestačí.

jonatan 28.1.2010 7:19

Vůdce ČSSD

se chová jako plášť ve větru. Jemu mohou věřit jenom stupidní jedinci. A to je pro část národa tragédie.

Patrik 28.1.2010 7:51

Re: Vůdce ČSSD

Ano, to opravdu je tragedie, zejména pro těch 20% populace (l nimž také patřím), kteří živí přímo (vlastní zaměstnance) či nepřímo (prostřednictvím daní státní úředníky a státem placené zaměstnance). Sám za sebe smutně konstatuji, že pokud pupkáč vyhraje tak jednak přesouvám sídlo firmy do jiného státu a jednak hledám stát kde si budu platit na důchod. Protože pokud se nemýlím tak i dnešní penzijní připojištění(komerční)a penzijní fondy mají vklady garantovány státem, a co si vezmu na státu který zkrachoval a není schopen garantovat ani "vlastní životní funkce"?

matů 28.1.2010 9:17

Re: Vůdce ČSSD

V té jine zemi se budete mít,dejte vědět,jak se daří.Obávám se,že ti pečení holubi nebudou chutnat jak u nás,Všude je chleba o dvou kůrkach,jen ten chleba se nedá jíst,musí být na to žaludek zvyklý.

jana 28.1.2010 10:59

Re: Vůdce ČSSD

Souhlasím s vámi, kdybych byla jen trochu mladší, udělám totéž. \A vůbec bych se nebála toho, že nikde nelétají pečení holubi do huby a že všude je chleba o dvou kůrkách.  Jsem totiž zodpovědný a samostatný člověk, tedy pravičák. A i když bych už mohla požádat o předčasný důchod a natáhnout ruku, raději pracuji ( a to za takových podmínek, o kterých většina z vás nemá ani ponětí. \myslím, že je třeba se chovat natolik zodpovědně, aby z důchodu člověk vyžil a né čekat na nějaké 13. důchody a křičet, státe, všem seber, ale mě dej.

Nemo33 28.1.2010 7:03

Příčiny preferencí levice

Je to totálně jednoduché!Pro modré fanatiky,nebo lidi napojené na penězovody od faš.ODSS nepochopitelné.Tak Vám prozradím státní tajemství.Protože se tu ta pseudopravicová politika TOTÁLNĚ,ALE TOTÁLNĚ ZKOMPROMITOVALA!!!!!!Už jste to pochopili VY výkvět národa.ODSS je mistr světa jen v jedné kategorií.V KRADENÍ!!! Italská MAFIE s.r.o,česká pobočka ODSS.Nebudu tu vyjmenovávat vaše hrdiné činny v kradení! Pro modré fanatiky není žádná suma dost velká aby jste změnili svůj názor.Z Evropského tygra ke státnimu bankrotu.Je nejjednodušší ohodnocení vaší činnosti.A,že na vás stačí Paroubek.Tak to máte za Vaší nenažranost a volení toho malého zla,až ze zněho stalo super zlo.

j 28.1.2010 7:13

Re: Příčiny preferencí levice

typl bych to na tepovku aspon 150. Vy se asi vyznáte jak se krade, bud jste byl policajt nebo mafián. Odkud by jste vzal ty zaručené informace

jonatan 28.1.2010 7:24

Re: Příčiny preferencí levice

soudruh je komouš a proto se v kradení vyzná. Vždyť ti byli největšími zloději 20. století a pokračují v této podlé činnosti stále. Vždyť, kdo je dnes ve všech politických stranách? Přece samÍ komoušI, svazÁCI nebo jejich hemeroidI z KDU-ČSL!

volič 28.1.2010 7:19

Re: Příčiny preferencí levice

Pro Nemo33, Jenom zírám, hned po ránu a už to máš jasný, co ??

Jirka bez registrace 28.1.2010 7:47

Re: Příčiny preferencí levice

Začátek zněl jako od nějakého vzteklého člověka, ovšem podle počtu pravopisných chyb v textu spíš usuzuji na člověka buď hloupého, nebo nedovzdělaného.

Standa (nebolševik) 28.1.2010 8:10

Re: Příčiny preferencí levice

Prostě typický volič ČSSD!

HlavaXXII 28.1.2010 7:50

Re: Příčiny preferencí levice

prdne Vám cévka

J. Kulheim 28.1.2010 7:55

Re: Příčiny preferencí levice

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi

, Hoteliér Vlastimil Dvořák si zpětně může gratulovat, že se jeho přítel Jiří Paroubek stal premiérem. Na sklonku jeho vlády dosáhl úspěchu, na který marně čekal od počátku devadesátých let. Ministr financí Bohuslav Sobotka mu na daních prominul 26 milionů korun.

Standa (nebolševik) 28.1.2010 8:13

Re: Příčiny preferencí levice

Kde jsou Kočkové a Ďuričko?

Václav 28.1.2010 8:51

Re: Příčiny preferencí levice

No, já myslím, že to bude ve skutečnosti mnohem jednodušší. Že stojí ODS jako strana za prd a jako pravice už tuplem víme všichni. Ale preference levice mají prostou a jednoduchou příčinu v tom, že líná rudá lůza - hlavní to voličský elektorát KSČSSD - se už zase klepe na to, jak se těm úspěšnějším seberou peníze a rozdělí se mezi líné a neschopné. Toť vše. Nic víc v tom netřeba hledat. Nikdo slušný současnou KSČSSD volit nemůže.

matů 28.1.2010 9:24

Re: Příčiny preferencí levice

Poslední 3 roky to bylo s těmi penězi obráceně,nebo se mýlím?Nikdo slušný současnou ODS volit  nebude,uvidíme v květnu.

Öman 28.1.2010 10:29

Re: Příčiny preferencí levice

ODS nehodlám volit z naprosto jiných důvodů (nikoliv z toho vašeho neprokázaného blábolu o směru penězotoku). Takových nás bude více. To jenom abyste si příliš nefandil s vlastní pravdou ;-)

Svatopluk 28.1.2010 0:58

Příčiny preferencí levice

vidí Neff v třicetikorunových poplatcích, Doležal v Klausově démonickém vlivu, jiní zase v dělení pravice na ODS a TOP. Nikdo však v hňupech, kteří mají cenu divize - ovšem nepřátelské - jako Vy. Vaše tvrzení: "Spousta lidí, která donekonečna argumentuje, že si „desetiletí platili na důchod“, stále nepochopila, že si na svůj důchod nezaplatili ani korunu. Peníze, které od nich stát během let dostal, byly použity na výplatu důchodů jejich rodičů a prarodičů. Tato triviální skutečnost je stále obrovskou masou české populace nepochopena." může všechny nanejvýš naštvat. To, komu platím, je u Vás patrně odvozeno od znehodnocení úspor měnovou reformou, nicméně jako argument (po 50ti letech) je to věc, která průměrného člověka (bez ohledu na to, zda je z levice nebo z pravice) pouze naštve.

derik 28.1.2010 4:26

Re: Příčiny preferencí levice

Nerozumim. Proc by melo pravdive tvrzeni nekoho nastvat?

jiri 28.1.2010 5:56

Re: Příčiny preferencí levice

Jiz Milton Friedman vysvetlil, ze v podstate existuje dvoji typ duchodoveho pojisteni -

1/ pojistenec spori a investuje vlastni penize (jak sam za sebe, tak skupinove) a v duchodovem veky zije v lepsim pripade z uroku/dividend, v horsim pripade z podstaty, a

2/ pojistenec plati soucasnym duchodcum a doufa, ze mu bude jinymi placeno v duchodovem veku. Bohuzel, tento druhy system funguje pouze v expandujici spolecnosti (tak trosku jako schema pyramidy) a vetsinou spatne skonci.

Ceska republika ma bohuzel ten druhy system. A jestli jako ja si davate stranou a investujete 15% hrubeho prijmu kazdy mesic, tak se duchodu po triceti letech teto praxe nemusite moc bat...

Nikoloki 28.1.2010 7:48

Re: Příčiny preferencí levice

Sákryš, alespoň sto let je počet obyvatel v zemích Koruny české víceméně stabilní. Tak to mi vysvětlete, kde vidíte tu pyramidu, která financovala důchody dříve. Spíš jestli to není trochu jinak, neboť dřív a) šlo děcko ze základní školy do učení a od 18 let makalo a přispívalo, b) na střední školu a od 19 let makalo a přispívalo, c) na vysokou školu a od 24 let makalo a přispívalo, zatímco dneska musí každý studovat sociální ekologii, kulturní antropologii, srovnávací romistiku či komparativní genderová studia, aby v 28 letech, kdy ho školy vystrčí ven, se šel registrovat na pracák celý překvapený z toho, že o jeho specializaci kupodivu nikdo nestojí .. Tak kde se mají brát ty prachy pro důchod?

Patrik 28.1.2010 8:05

Re: Příčiny preferencí levice

Ano, počet obyvatel se dramaticky nezměnil, problém je že se změnila struktura. Je mnohem víc starších lidí, lidé už běžně většinově neumírají okolo 60.roku jak tomu bylo před 100 lety. Tedy lidé žijí o desítky let déle, a ty je třeba živit, v souvislosti s klesající porodností (alespoň u těch skupin lidí, které jsou schopny produkovat potomstvo vytvářející hodnoty) nám dlouhověkost pomáhá udržet stav populace. S naší postupně se zvyšující zaostávání v technologickém vývoji a klesající úrovní vzdělání na všech typech škol - sice více lidí má více vysokoškolských diplomů, kteří ale méně vědí než v minulosti se z nás stává pouze montovna západu až na výjimky-zkuste si představit co jsme byli schopni vyrobit dříve a nyní třeba v porovnání s Čínou- prostě hooodně zaostáváme, jsa svázání falešným rovnostářstvím, regulací všemožného typu, maje vnitřní trh neustále pokřivovaný a devastovaný nejrůznějšími nesmyslnými dotacemi a falešnými sociálními jistotami na dluh, které navíc kvůli politické popularitě vládnoucích garnitur je téměř nemožné zrušit či okleštit, počínaje solárními hovadinami a zemědělskými dotacemi konče.

ryba 28.1.2010 8:45

Re: Příčiny preferencí levice

Tak kde se mají brát ty prachy pro důchod?

Tam,  kde se berou peníze na porodné a přídavky na děti.

Jindra 28.1.2010 7:58

Re: Příčiny preferencí levice

No, ono tak presne neni. On totiz system letadlo funguje I v tom kapitalovem pojisteni, deset let jsem jim tam sypal tezky penize abych pocatkem lonskeho roku dostal vypis, ze ktereho vyplyva, ze kdybych ty penize strkal pod polstar, mel bych nasporeno zz pul roku vic.

Na vysvetleni ze posilila koruna, a je nejaka krize kaslu, svoje uspory uz zadne pojistovne nesverim.

Standa (nebolševik) 28.1.2010 8:19

Re: Příčiny preferencí levice

To ale není systém letadla. Systém letadla by to byl, kdyby Vám Vaše pojišťovna vykazovala nadstandardní zisky, ale brala na to peníze z nových vkladů. Tím je ale nechci omlouvat za špatnou investici, měli víc rozložit riziko - předpokládám ale, že dnes už jste na tom líp (tedy pokud jste nezpanikařil).

Jindra 28.1.2010 12:38

Re: Příčiny preferencí levice

Nepokladam za dobrou investici mesicne 5 tisic nekam vlozit, aby mi z uctu mesicne misto aby nece pribylo, cca 2000 ubylo. Tedy mesicne sponzorovat nejakyho frajirka 7000 Kc a verit, ze az se zlepsi "budu na tom lip". Prdlacky, rikejte si tomu jak chcete, zkusenost predku nas uci, ze v tomhle state kazdy, kdo si kdy poctive na penzi setril, vzdycky o ty prachy prisel a neni duv0d verit, ze se to nestane i nam. Penzijni fondy vykrachnout neni zadny kumst a neverim zadnym zarukam, notabene do krachu se riticiho statu.

Za polovinu uspor koupit umelou ledvinu, a druhou pulku prochlastat, jak radil Simek z Grosmannem