5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek v plotě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ticha@dohoda 26.6.2006 18:35

mily zlaty H.K. zrejme jste z Dolni Lhoty za cely zivot nevytahl paty

a zemedelstvi je pro vas drina chudaku od vidim do nevidim na 2-5 hektarech. Slysel jste nekdy o zemedelske velkovyrobe, zemedelsko-prumyslovem komplexu vyrobcu- zpracovatelu-distributoru. Metodami o kterych pisete byste dnes zbankrotoval za jednu sezonu, nemluve o tom, ze jste cely problem ekonomika vers. ekologie zuzil jen na zemedelstvi a pominul celou skalu prumyslovych odvetvi  ktera se ekologum brani protoze ekologicka opatreni,zakony, limity vzdy jdou na ukor jejich zisku, v zemedelstvi je to uplne stejne. Z tohoto pohledu zeleni vzdy patrili k levici, ktera jednoduse zelenym casto ustoupila a na ukor zisku velkych koncernu prosadila prisnejsi zakony. To se pochopitelne netykalo socialistickych statu, kde vladly diktatury. Je to jen ma vlastni hloupost, ze s lidmi jako vy ztracim vas , o Ladislavu N uz radsi vubec mluvit nebudu.

vita 26.6.2006 19:35

Re: mily zlaty H.K. zrejme jste z Dolni Lhoty za cely zivot nevytahl paty

Když on H.K. - pokud ususzuje dle svých předkolektivizačních zkušenost, tak byl tenkrát příliš mlád na to, aby si něco pamatoval nebo si nepamatuje z opačného důvodu.

Podle něj se zřejmě tehdejší zemědělci starali zejména o remízky a na polích o biodiverzitu (jíž rozhodně neříkali plevel)... V čemž pokračují zemědělci v milovaných USA.

ticha@dohoda 26.6.2006 19:47

Re: Re: mily zlaty H.K. zrejme jste z Dolni Lhoty za cely zivot nevytahl paty

no ja bych USA zemedelstvi moc neodsuzoval, jiste by se ledasco vytknout dalo, ovsem mouchy se najdou vsude ale generalne je americka zemedelska velkovyroba opravdu na super urovni, mimo jine jsem tam byl na takove vinici a musim smeknout, pefektni organizace, nejnovejsi technologie , laboratore a td.  Ovsem nevim, zda by se prave panu HK neco takoveho libilo, zrejme dava prednost drine a motyce.

sociolog 26.6.2006 19:48

Re: Re: Re: mily zlaty H.K. zrejme jste z Dolni Lhoty za cely zivot nevytahl paty

A jak Vam chutnalo jidlo v Americe? Ja jsem mel dojem, ze je vse asi tak stejne jako vina z Noveho Sveta.

H.K. 26.6.2006 19:53

Re: Re: mily zlaty H.K. zrejme jste z Dolni Lhoty za cely zivot nevytahl paty

Mám k Vám jednu otázku. Dovedete si představit když tvrdě pracujete celý život a máte těsně před šedesátkou a najednou k Vám přijdou a všechno seberou? I poslední kousek chleba. To se ptám jenom proto jakým tonem se vyjadřujete o zemědělcích.

H.K. 26.6.2006 19:45

Re: mily zlaty H.K. zrejme jste z Dolni Lhoty za cely zivot nevytahl paty

Vážený pane vy píšete o dřině anevíto o tom vůbec nic. Takoví lidé jak jste Vy mají dojem, že spadli odněkud z hůry a mají "poslání" činit dobro, lidem přikazovat co je dobré a hnát je do ráje bičem. Zbavit lidi svobody a to třeba svobody "dřít" a nečekat, že mu někdo milostivě něco dá z toho co jinému sebral. Takový člověk ví, ať pracuje kdekoli, že po něm to přeberou jeho potomci a ti chtějí taky žít. Ekologie není ani levicová ani pravicová. Já na to, abych se choval k přírodě ohleduplně, nepotřebuji žádné zákony a žádné úředníky, kteří mne za moje peníze budou znepříjemňovat život. Vy a Vám podobní, máte pořebu lidi napravovat pomocí různých zákonů, které stejně nikdo nezná a sami jste nenapravitelní. ČEST PRÄCI.

sociolog 26.6.2006 19:47

Re: mily zlaty H.K. zrejme jste ze socialisticke Dolni Lhoty

Prumysl, ba i zemedelsky, bude udrzitelne produkovat jen to, co si konzumenti preji a nikoliv naopak.

Kdyby se provedla ekologizace zemedelstvi ze zacatku 90. let, jak jsem radil ministru Kubatovi, tak by se Evropa o nase zemedelske "vyrobky" drala, nebot ekologickych potrvain je nadale a dodnes nedostatek, zatimco tech "cedecky vyrobenych" jednoznacne prebytek, takze se musi NICIT.  

To, ze v Cechach lidem jako Vy je zdravi obcanu "az na druhen miste" jeste neznamena, ze ekologicka reforma zemedelstvi neni jasnou prespektivou do budoucich let . Ocekavam, ze Zeleni donuti ODS spojit ekologii s ekonomii.

V Nemecku, ktere bylo kdysi nasim "zemedelskym inzenyrum" jako Vy prikladem velkofarm, ktere se mame snazit "Dohnat a predehnat", se nyni i vlada CDUCSU a SPD na reformy ministryne Kienast neodvazi sahnou tak malo, jak je tomu u jaderek.

Zkratka mame na vybranou. Bud se budeme umele drzet ideologie dosud komunisticky materialisticky lez mimotrzne uvazujicich manazeru byvalych drustev anebo konecne naskocime do vlaku rozjizdejici se ekologicke reformy EU, ktera jiz pracuje na jednotnem logu pro biologicke potraviny.  Pred 16 lety by tento vyvoj byl  spojen bohuzel se zcala  jinym ziskem! Dalsi priklad: Svycari predstavili ruznym politikum z ruznych zemi rozdelanou  velkokapacitni elektrarnu na zemni teplo, ktere ma jednou naharadit dve atomove elektrarny. Invvestice jsou do ni nizci nez nyly do Tunelina!

ticha@dohoda 26.6.2006 22:14

Re: Re: mily zlaty H.K. zrejme jste ze socialisticke Dolni Lhoty -- pane sociologu

myslim ze jsme zasli uplne jinam, nez smeroval muj puvodni kometar nicku ludmila. Na zemedelstvi jsem laik takze si neodvazim zpochybnovat vase zavery z pohledu kavlity, jako obchodnik a ekonom vsak vim, ze ekologicke farmy nejsou schopny pokryt masovou spotrebu. Navic si myslim, ze svalujete vinu na zemedelce zatimco problem jsou normy a zpracovatelsky prumysl, ktery dnes vyuzije prakticky surovinu bezezbytku, casto dokonce pro potraviny urcene lidem. Vyvolava to ve me skutecne usmev, kdyz v supermarketu vidim bilou tekutinu, kterou nekdo nazyva mlekem /nizkotucne/ a za jakou nehoraznou cenu se ta obarvena voda prodava, to ostatne plati o tzv organickych potravinach ktere pochopitelne take nekupuju, jsou silene predrazene a osobne ani te nalepce organicka v supermarketu neverim. Americka vina jsou vyborna, nemusi byt jenom z California, potraviny, vcelku mate pravdu ale i tam se da koupit kvalitni zbozi, dokonce i v supermarketech ale Evropa v tomto smeru je prece jen lepsi.

terra 27.6.2006 12:35

Re: Re: Re: mily zlaty H.K. zrejme jste ze socialisticke Dolni Lhoty -- pane sociologu

Z čeho jste usoudil, že "ta bílá tekutina v supermarketu" je nějak ekologická? Je to odstředěné mléko, které ani neobsahuje dost tuku, aby se v něm rozpustily některé vitamíny... Proč ho v tom případě kupujete? Plnotučné a "méně trvanlivé" od farmářů se dá docela dobře pít. Kdo může za to, že část lidské populace se napřed nacpe smaženými hranolky, majonézou a kolou, a pak v záchvatu špatného svědomí žádá "beztučné" - a obvykle taky málo chutné - mléko, jogurt, sýr... prostě kde co. Je to hloupost, daleko jednodušší je jíst kvalitní potraviny v menším množství. A doufám, že mne neobviníte, že Vás chci týrat hlady. To menší množství kvality totiž vašemu tělu bude lépe sloužit. Ale konec konců, do vašich stravovacích návyků mi zase až tak moc není, jen mám z vašich reakcí dojem, že jste se pustil do tématu, o kterém máte - v lepším případě - mlhavé tušení.

pařez 26.6.2006 18:22

Co jsou to za blbosti ohlodně Senátu?

Jesliže sněmovna neschválí senátní pozměňovácí návrhy, tak zákon prostě neplatí. Senát nemá výlučnou pravomoc upravovat zákony k obrazu svému. Bez souhlasu sněmovny žádný zákon neplatí!!!

Buvol 26.6.2006 17:32

Jest-li je Paroubek v plotě, tak Topolánek a ODS i se svým předvolebním podvodem, kterému říkají "Kubiceho zpráva", je v prd*li ....

AeroKarel 26.6.2006 17:54

Re: Jest-li je Paroubek v plotě, tak Topolánek a ODS i se svým předvolebním podvodem, kterému říkají "Kubiceho zpráva", je v prd*li ....

No, zatím ano, Bublifuk se ještě drží. Ale časem to vyleze a bude legrace ........

Kantor 26.6.2006 18:07

Re: Re: Jest-li je Paroubek v plotě, tak Topolánek a ODS i se svým předvolebním podvodem, kterému říkají "Kubiceho zpráva", je v prd*li ....

Myslíte po nových volbách?

Buvol 27.6.2006 9:29

Re: Re: Re: Jest-li je Paroubek v plotě, tak Topolánek a ODS i se svým předvolebním podvodem, kterému říkají "Kubiceho zpráva", je v prd*li ....

Myslel jsem to tak, že ten předvolební podvod s tou Kubiceho zprávou ODS zas tak moc nevyšel... takže jakákoliv vláda, kromě vlády velké koalice, se bude plácát kolem vyslovení nedůvěry .... Takže by mohlo dojít k předčasným volbám, mezitím by se Kubiceho z. vyšetřila, proběhly by źaloby na něj, na Langra apod....  a ta jedna čtvrtina voličů, která byla Kubiceho zprávou ovlivněna, by se mohla přiklonit na levo ...

terra 27.6.2006 12:26

Re: Re: Re: Re: Jest-li je Paroubek v plotě, tak Topolánek a ODS i se svým předvolebním podvodem, kterému říkají "Kubiceho zpráva", je v prd*li ....

Nebývám vulgární - ale vy jste asi nemusel nad svým nickem dlouho přemýšlet, že;-D

platypus 26.6.2006 16:45

Nečas byl asi ožralý

Problémem ODS je , že dělají účet bez hostinského. Žádný z těch hošíků by nemohl řídit ani dětskou školku (Tupolánek sice řídil VAE ale zkrachoval, takže chce přivést ke krachu i sestavovanou vládu. Myslet si že Paroubek podpoří vládu ODS a spáchá tak vlastní sebevraždu a vraždu CSSD je tupost hodná Tupolánka a Nečase. Nevím na co spoléhá Tupolánek, ale pompézní sestavování vlády a sepisování koaliční smlouvy bez sjednané podpory je silně amatérské a mám hrůzu z toho, že takoví hlupáci chtějí v ČR vládnout. Smutné je že novináři nesesmolili dosud solidní analýzu situace a produkují pouze tlachy.

Ladislav N. 26.6.2006 16:56

Re: účet bez hostinského?

Paroubek by chtěl vládnout a předsedat parlamentu (samozřejmě s podporou komunistů!) současně. Mandát na to nemá a volby prohrál v soupeření s ODS. Tak co chcete, aby mu ODS nabídla? Plnění "volebního programu ČSSD" (jaký vlastně ČSSD měla?) na vlastní odpovědnost? Vy jste se snad s komunistou Paroubkem všichni zbláznili?  !! 8-o ;-D

AeroKarel 26.6.2006 17:56

Re: Nečas byl asi ožralý

Co je tedy alternativa, vláda těch, kteří volby prohráli a konec konců žádné schopnosti neprokázali?

To raději Topolánka.

Kantor 26.6.2006 18:06

Re: Re: Nečas byl asi ožralý

Topolánka my socani klidně můžem, ale bez Bursíka a Kalouska.:-)

H.K. 26.6.2006 18:14

Re: Nečas byl asi ožralý

Ožralý jste s velkou pravděpodobností Vy, pane. Pokud to ještě nevíte, tak ODS vyhrála voby. Mohl by jste sdělit jak by mohla ČSSD získat ve sněmovně důvěru? Hlasy poslenců kterých stran by získala?

PLatypus 26.6.2006 18:46

Re: Re: Nečas byl asi ožralý

Myslím si , že Tupolánek měl jednat se všemi demokratickými stranami, především s Paroubkem. Kdyby bylo jeho jednání (a všech těch dalších jeho podržtašek) posuzováno prizmatem firmy, která chce dosáhnout svých cílů tak by dostali vyhazov na hodinu pro neschopnost a totální idiocií.

H.K. 26.6.2006 20:06

Re: Re: Re: Nečas byl asi ožralý

Velká koalice by u nás měla s velkou pravděpodobností neblahy vliv na dolší vývoj politické scény. Klaus umožnil Zemanovi vládnout, když se menší strany s ČSSD nedohodly.  Samozřejmě to není zadarmo. ODS ctila to, že ČSSD vyhrála volby a má právo na sestavení vlády. Tomu se říká státotvornost. Já vím, že pokud má někdo poslání tak to může být jinak.

mik 26.6.2006 22:45

Re: Re: Re: Nečas byl asi ožralý

Problem je, ze pod Pablbkovym vedenim CSSD prestava byt demokratickou stranou. (Y)

vita 26.6.2006 19:30

Re: Re: Nečas byl asi ožralý

A důvěru kterých poslanců získá ODS? Resp.trojkoala?

siena 26.6.2006 22:38

Re: Nečas byl asi ožralý

Ale to oni vám ti hoši na nos věšet nebudou, jak to chtějí udělat. Hlavně ať se konečně vyšetří všechny ty stamiliony, které za osm let rozkradli.

mik 26.6.2006 22:47

Re: Re: Nečas byl asi ožralý

Omyl, desitky miliard. Tzv. "prodej" ruskeho dluhu za babku nic jineho nez sprosta zlodejina ve prospech byvalych okupantu a CSSD nebyl.

gouda 26.6.2006 14:19

petr necas - skvely muz a opravdu frajer

to je tedy zvratek - pane danesi vy jste jiste mel ze slohovych praci nejlepe ctyrku

Malý Aston 26.6.2006 13:23

Paroubek za plotem!

Paroubek zůstal za plotem demokracie. Jediná varianta je utvoření koalice ČSSD+KSČM+Zelení a to koalice otevřené nebo tajné. Na to spoléha pan Paroubek a jeho šibalové.Zatím získává čas.Pokud k tomuto řešení dojde,nic se neděje. Svět se nezboří. Jen celá ČSSD zůstane i panem Paroubkem za plotem demokracie. Bez komunistů v KSČM nic neprosadí a nic nerozhodne. Jeho touha po moci je nezlomná. Zapíše se do dějin České republiky jako první premiér,který přizval komunistickou stranu k řízení věcí veřejných a patří mu naše poděkování.

ticha@dohoda 26.6.2006 12:49

draha ludmilo

dobry hospodar se chova predevsim ekonomicky, coz je s ekologii casto v naprostem rozporu, neb odsireny komin je x krate drazsi nez nez ten bez filtru a za emise se plati tvrde penize, stejne vypoustet vodu do reky je levnejsi nez cisticka a organicke potraviny jsou drahe jako cert, naopak geneticky modifikovane jsou lacine. Treba ale mate jine argumenty o kterych nevim. Hezky den :-)

Ladislav N. :-))) 26.6.2006 16:59

Re: ...ekonomicky, coz je s ekologii casto v naprostem rozporu...

"...Treba ale mate jine argumenty o kterych nevim. ..."

To bude asi hlavní váš problém.... ;-P