2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef 1.10.2009 19:30

Bartoni,

nemyslím si, že bych mohl sebepravdivějšími argumenty, či rozlobením se vás nějak pohnout z vaší zbludilé cesty, či ze záměrného matení. Na vás již nic neplatí kromě karmických procesů. Ty jsou ale tak nastavené, že vás nechají dosti dlouho dělat necnosti než přijde výprask. Nechtěl bych být ve vaší kůži.

Ivan 29.9.2009 13:56

To jsou ale nesmysly!

ODSsácký politruk Bartoň zase perlí. Předčasné volby zrušil Ústavní soud a to z iniciativy poslance Melčáka, který byl pravděpodobně jen opět využit ODS. Jedině ODS se předčasné volby nehodí, protože se musí trochu zapomenout na Toskánsko a desítky jiných afér. ODS taky potřebuje oslabit menší strany. ČSSD jen neskočila do ODS připravované pasti dalších ústavních stížností. Jak rozhoduje Ústavní soud je totiž jasné potom, co rozhodl o poplatcích placených za bezplatnou zdravotní péči. Soudci najmenovaní Klausem v době, kdy ještě kopal za ODS se přitom ani nezačervenali a je jasné, že pokud se to bude hodit ODS, stejní soudci třeba rozhodnou, že 1+1=3.

Pro ČSSD navrhuji lepší předvolební "bombu". Prosazení zákona proti lichvě (za 1. republiky bylo požadování úroku vyššího než 10% trestným činem lichvy). Takový zákon by zrušil všechny závazky dlužníků vůči těm věřitelům, kteří požadují za půjčku úrok vyšší než, řekněme, 10%.

Je nutno napravit osudovou chybu tzv. privatizace (ve skutečnosti rozkradení majetku občanů), kdy byly privatizovány podniky, přinášející státu zisk. Zisk teď teče do soukromých kapes několika všeho schopných darebáků a ODS si stěžuje na nedostatek peněz ve státní kase. V privatizaci všechno rozkradla a teď by chtěla okrádat ty občany, kteří poctivě pracují. (To Bartoň rozhodně není, ten je placen za lhaní a to za práci nepovažuji.) Proto by se měly klíčové podniky vrátit do rukou státu. Jejich současní majitelé by pak dostali zaplaceno přesně tolik, kolik oni zaplatila za tzv. privatizovaný majetek. (To by ve většině případů znamenalo nic.)

Vedením státu je pak třeba pověřovat pouze ty politické strany a politiky, kteří hospodařit se státním majetkem umí. Když pravičáci mluví o tom, že stát neumí hospodařit, tak mluví o tom, že oni ve vedení státu neumí hospodařit. Proto by se taky do vedení něčeho, co neumí, neměli dostávat.

Případ krize v USA dokazuje, že spořit na důchod do soukromých fondů znamená s jistotou o peníze přijít.

kamil 28.9.2009 18:54

pane bartoni-již mnohokrát jsem konstatoval,že jste zavilý nepřítel normálních lidí-ve svém modrém poblouznění lžete ,pomlouváte,překrucujete fakta-jste ubohý modrý papoušek-za pár stříbrných se neštítíte žádné lži-jste ubožák

jindra 28.9.2009 19:11

Re: pane bartoni-již mnohokrát jsem konstatoval,že jste zavilý nepřítel normálních lidí-ve svém modrém poblouznění lžete ,pomlouváte,překrucujete fakta-jste ubohý modrý papoušek-za pár stříbrných se neštítíte žádné lži-jste ubožák

Souhlasím také s Vámi, to není žádný novinář, ale modrý poskok

Jerry 28.9.2009 22:02

Re: pane bartoni-již mnohokrát jsem konstatoval,že jste zavilý nepřítel normálních lidí-ve svém modrém poblouznění lžete ,pomlouváte,překrucujete fakta-jste ubohý modrý papoušek-za pár stříbrných se neštítíte žádné lži-jste ubožák

To by mě zajímalo co je překroucené nebo zkreslené. Vypustíme-li odposlouchaná klišé a agitační fráze, zbyde jen " pane bartoni " ( ještě s hrubkou ). Argumenty prosím.

qwert 27.9.2009 23:30

Bartoni,

Bartoni, moc ti pravda nevoní!

Jerry 28.9.2009 22:26

Re: Bartoni,

Aaaaaaa  další poetický přispěvatel do Rudých lisů. PROSÍM neoblažujte digitální svět.

Vykuk 25.9.2009 21:53

Já si neztěžuju

Já si neztěžuju. Všechny levicové výhody beru. Jen ať je jich co nejvíc. Ale volím ODS. Nebo si myslíte, že bych ty dary měl vracet do Lidového domu? A že nám hrozí krach? Já ho přežiju.Na rozdíl od těch co tu soptěj, nadávaj modrákům a zadělávají si na hypertenzi a infarkt, já se starám předevší o své duševní zdraví. Takže nadávejte co nejvíc, ať se bavím.

Landys 25.9.2009 19:47

A Bartoň vypouští zase duchy - a už pěkně dlouho !

:-/Teď si ještě počkám, jak dlouho bude trvat, než hlasatelé pravé nefalšované volnotržnicové ekonomiky vyrukují s protestsongy o státu jako špatném hospodáři, a potřebě zprivatizovat všechno co ještě za něco stojí. Najednou všechno prodělečné začne v rukou správných hospodářů prosperovat. Státu se nic nevyplatí, privatizérům se to vyplácet bude - asi to budou dotovat ze svého, dobračiska. Jenom jestli se to bude vyplácet i chudákům. Už vidím, jak si ze svých žebráckých platů všichni platí zcela deregulované nájemné, připlácí na nadstandardy ve zprivatizovaných zdravotnických zařízeních (vsadím se, že šupem se nadstandardním stane všechno), a ještě si příspívají významnou částkou na luxusní důchod do privátních penzijních fondů (samozřejmě nejištěných státem). Mocí mermo se musíme dopracovat k poměrům panujícím u našich velkých transatlantických bratrů. Však se to můžete dočíst ve včerejší MF Dnes, kde nám ty poměry popsal jeden americký publicista - kam to naši bratři dopracovali. Díky za ty naše klamavé levičácké vize, kéž by nám vydržely co nejdéle !

qwert 27.9.2009 23:28

Re: A Bartoň vypouští zase duchy - a už pěkně dlouho !

Stačí přečíst první větu Bartoňových canců a je mi na blití! Fuj. Ten hnus mu smrdí z hlavy.

Jerry 28.9.2009 22:17

Re: A Bartoň vypouští zase duchy - a už pěkně dlouho !

To už i klávesnice dosáhnou na Paroubkovy dávky, nebo ti zbytek rozumu vypadl na klávesnici při vymýšlení přezdivky ?

Modrý žeryk 25.9.2009 18:33

Modrá sprostota opět v ráži, volby jsou přeci daleko.

A nejste vy, spíše chudí duchem?

Kuchl 25.9.2009 13:40

Špidlou založený sociální polštář ,

opečovávaný dál poslanci , zvláště levicovými , až k extrémnosti , nevěští do budoucnosti nic dobrého . Schopní mladí lidé se raději uchytí za hranicemi . Česko se stane provinční a bezvýznamnou banánovou republikou v rámci EU .:-/

cb 25.9.2009 14:07

Re: Špidlou založený sociální polštář ,

bananovou republikou v ramci Bananove Unie

vont 25.9.2009 21:19

Re: Špidlou založený sociální polštář ,

Pokud si pamatuji tak celý sociální systém založil námořní kapitán Vodička z ODS.

Vážný 25.9.2009 13:23

Inflace+

Můj názor je, že ke zvládnutí dluhu je třeba pokud možno převést celý dluh do korun a pak opatrně rozjet inflaci. Alternativou je bankrot, nebo extrémní mimořádná daň, která vezme tam kde peníze jsou!!! 1,2 mld korun bude dluh, čili 120 000 na hlavu. To by například musela být vypsána mimořádná daň z nemovitostí ve výši cca 300 000 na průměrný byt.

Jenže proces opatrného rozjezdu inflace je hodně obtížný. Když totiž lidem přidáte peníze, tak oni je nejprve spoří, protože ceny klesají. Až pak začnou opatrně nakupovat a pak, když ceny stoupnou vrhnou na trh významnou část svých peněz. Přitom jiné chování je bohatých a chudých, chudší jdou na trh dříve.

Zde je vedlejší smysl sociálních dávek - pokud by nebyly placeny státem, ale alespoň z části - prémie - ČNB. Nebo pokud by ČNB byla speciálně zdaněna za emisi peněz.

Určité zajímavé řešení by bylo, pokud by každý mohl dostat měsíčně na své RČ na uřadu například měsíc platnou poukázku na 100 Kč na jídlo.  Cílem by nebyla podpora chudých (i když bohatý by si proto asi ani nešel), ale rozjezd spotřeby.

cb 25.9.2009 14:08

Re: Inflace+

Neexistuje nic takoveho jako opatrny rozjezd inflace.

Fidel 25.9.2009 12:53

Paroubek sází na chudé (zvláště duchem)

Bartoni, kdyby to byla pravda, tak Paroubek v prvé řadě osloví Vás. Ale chválabohu, on takové choromyslné do strany nebere.

LOJZA 25.9.2009 14:11

PRO FIDELA JEN MUERTO

PRO FIDELA JEN MUERTO NO SOCIALISMO

Jerry 28.9.2009 22:08

Re: Paroubek sází na chudé (zvláště duchem)

Praví hlas z Lihového domu ;-(

stará sova 25.9.2009 12:13

To se vážně nenajde nikdo, kdo by nás Paroubka zbavil ?

Ten chlap je schopný čehokoli, jen aby byl po volbách premiérem. Co dělají řadoví členové ČSSD - to jsou všichni takové tupé ovce, že Paroubka ještě neprokoukli? To se mu nikdo neumí postavit ?

Když nic jiného budu doufat v infarkt, mrtvičku, černou magii  i přesnou mušku !

čtenář 25.9.2009 13:41

Re: To se vážně nenajde nikdo, kdo by nás Paroubka zbavil ? vývoj ve spirále ?

Feudalimus : vlastnictví = krádež, krádež = vlastnictví.

Nevolnictví bylo zrušeno v roce 1781, v Rusku 1864.Robota a desátky církvi zrušeny v roce 1848. Otroctví v Americe zrušil A. Lincoln 1.1.1863 a následně byl v divadle zastřelen.

Volební právo mají u nás ženy od roku 1920, kdy byla zahájena i pozemková reforma.

Tunelování podniků a institucí bylo zavedeno po roce 1989.

PS   zahraniční vlastníci podniků získavají ročně 120 - 130 miliard korun.

Robert E.Lee 25.9.2009 16:21

Re: To se vážně nenajde nikdo, kdo by nás Paroubka zbavil ? vývoj ve spirále ?

Páni,co Vás to straší?Nemáte tu spirálu nad čelem?

vojtech 25.9.2009 18:42

Re: To se vážně nenajde nikdo, kdo by nás Paroubka zbavil ?

       Ty nejsi SOVA ty jsi vůl.Ty potřebuješ vládu jedné strany-Zaspals dobu to už tady bylo.

čtenář zdrojů 25.9.2009 11:23

Bartoni

Dnes se zdá, že socani narozdíl od modráků Janotův baliček schválí. Modráci totiž dali vědět, že při hlasování odejdou ze sněmovny. Nejspíš proto, aby mohli příští rok před volbami tvrdit, že pro balíček oni nehlasovali. To budou samozřejmě tvrdit jen tehdy, když bude ekonomika v hajzlu. Pokud se díky balíčku ekonomika začne vzpamatovávat, budou modráci tvrdit, že balíček "podpořili" tím, že umožnili svých odchodem jeho schválení.

Teď momentálně to vypadá tak, že balíček schválí ve sněmovně svorně všichni poslanci s výjimkou absentujících poslanců ODS. Takže očekávám, že zítra tady bude od Vás rozhořčený článek o tom, jak modráci nedodržují dohody.

Honza 25.9.2009 11:55

Re: Bartoni

Tak tohle od Bartoně nečekejte,ten se ODSáků nedotkne.....:-D

Rad 25.9.2009 12:05

Re: Bartoni

nic to nemění na tom ,že socani chtějí rozhazovat z cizího. rozpočet by měl být vyrovnaný a v případě dluhu by tento měl být zatraceně odůvodněný (výhodná investice).

slava 25.9.2009 12:16

Re: Bartoni

To opakování stupidních sloganů je komické. Zvlášť když napakovat se z cizího je hlavním cílem ODS. O rozsahu sociálního státu se dá diskutovat, o přímém přesouvání daňových prostředků na soukromá konta nikoli. ;-D

Robert E.Lee 25.9.2009 16:18

Re: Bartoni

slava,to si jako myslíte,že strana majitelů nevěstinců,kolotočářů co po sobě střílejí a tunelářů Liberty a bůh ví čeho ještě se z cizího(vlastně Vašeho a mého) pakovat nebude?V

čtenář zdrojů 25.9.2009 12:47

rozpočet je schválen

Tak jsem se nakonec v modrácích spletl. Rozpočet schválili i poslanci ODS. Proti byli jen komunisté.

Takže nakonec se schválilo to, co bylo dohodnuto v Kramářově vile. Teď jen čekám, jak Bartoň vysvětlí, že Paroubek a socani nakonec hlasovali tak, jak bylo původně dohodnuto. Nejspíš jim vyčte, že hlasovali levou rukou a nikoli pravou, a že přitom neměli modrou košili.:-/