2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek pro radar?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Starý J. 12.7.2008 15:35

Re: Re: To je zase mozkový průvan...

Stokrát jsem se pozastavoval nad tím, jak mohou bolševici nadávat jiným lidem, kteří s bolševiky neměli nikdy nic společného, do bolševiků. Je to naprosté zmatení pojmů - je to totiž záměr, aby se na skutečné bolševiky, kteří se nijak nezměnili (ani nemohli změnit své celoživotní názory), jaksi zapomnělo!

Pravu má heslo, že neexistuje bývalý bolševik - komunista, jako neexistuje bývalý černoch. Čili oni nadávají jiným do bolševiků - přeloženo - do sebe! Hanobí sami sebe, když výraz "bolševik" používají jako nadávku.

Jirka 13.7.2008 0:41

Re: Re: Re: To je zase mozkový průvan...

Není to něco,jako když zloděj křičí "chyťte zloděje"?;-D

Pája45 12.7.2008 14:53

Re: "vidlák"

Milý "vidláku", co se nehodí do krámu modrejm strakám, tak to určitě vymysleli komouši a socani, že? Zkus se zamyslet nad matením občanů ptákostranou (viz předvolební program ODS) a neříkej mi že Vám v tom brání Čuňas s Burákem. Dali jste jim taková koryta, že musí držet hubu a krok (MF, MO, MZV, MMR)

Starý J. 12.7.2008 15:45

Re: Re: "vidlák"

Předvolební program ODS je předvolební program ODS, není to Váš program. Myslící ví, že každá strana vstupuje do voleb se svým programem, nemůže vstupovat s programem jiné strany, nebo upravený podle jiné strany, protože před volbami není jasné, zda bude vládnout sama, nebo s kým půjde do koalice. Představí SVOJE PRIORITY. Po volbách, jde-li do koalice, musí svůj program upravit na koaliční kompromis s tím, že se snaží prosadit co nejvíce ze svého programu. Čím více jsou předvolební programy stran, které jdou pak do koalice, rozdílné, tím větší jsou kompromisy.

To se ale učí již na základní škole v občanské nauce v kapitole o zastupitelské demokracii. Asi jste chyběla, nebo nepochopila a dodnes Vám to dělá neuvěřitelné potíže!  Navíc program strany je program pro voliče, kteří stranu volí, takže Vám může být program ODS naprosto lhostejný!

Navíc, co se "nehodí do krámu" rudejm sockomunistům, to jistě vymysleli modré straky. Alespoň Paroubek to dokáže tvrdit i stokrát za den a jeho lokajové stejně tak!

Pája45 12.7.2008 16:08

Re: Re: Re: "vidlák"

Takže, když já jsem lokaj Paroubka, "vidláku", tak ty musíš být lokaj Topolánka nebo ne? A jinak jsi špatně četl můj příspěvek. Neučil jsem se to ve škole základní, ale 15 let jsem pracoval na ministerstvu a tak si myslí, že o tom také něco vím.

Proč si myslíš, že  volební program ODS mi musí být lhostejný, třeba jsem jeden z těch, který mu naletěli a nebojí se to přiznat.

Cituji: "Navíc, co se "nehodí do krámu" rudejm sockomunistům, to jistě vymysleli modré straky.  " - To je jen reakce na obdobná tvrzení v opačném gardu, tak proč by to nomohlo být i tak, jak jsem to napsal já.

watabi 12.7.2008 17:22

Re: Re: Re: Re: "vidlák"

15 let na ministerstvu? Za komančů, že? ..........A nesnažte se, vy zcela jistě nejste volič ODS, který se to nebojí přiznat;-D To je z vašich příspěvků cítit na sto honů............

franta 13.7.2008 2:24

Aby měla některá politická strana atribut "bolševická", musela by usilovat změnu ústavy ve smyslu vedoucí úlohy strany

Ale o to se přece neúspěšně pokoušeli v době opoziční smlouvy pánové Klaus a Zeman. Proto  modří komunisté !

lucinapes 13.7.2008 0:52

Re: To je zase mozkový průvan modrého bolševika!

a bčišní průvan oranžového.

Frank 12.7.2008 10:54

Prasátko z institutu K.H.B. opět žvaní

Procházko, místo keců oblečte tepláky a běžte si zaběhat nebo z vás v nejbližší době bude prase. Nebo chcete vypadat jako Paroubek? Jestli ano, tak se omlouvám.

Starý J. 12.7.2008 16:11

Re: Prasátko z institutu K.H.B. opět žvaní

A vepř mu odpovídá!

An keta 12.7.2008 17:16

Re: Re: Prasátko z institutu K.H.B. opět žvaní

To je fakt, je to mamlas a šílenec. Asi tam u toho Borovského dlouho nebude, když se nezadaří ve volbách. Pak emigruje k úspěšnější pol. straně. Je hrozně ambitní ale i na špatném místě. 

janoryna 12.7.2008 10:50

hlasovat pro radar není důvodem

k přijetí lisabonské smlouvy nebo přijetí eura. obojí je ztráta. po přijetí eura přijdou banky o kšefty za směňování a podnikatelé se nebudou třást, jestli zasekoruna proti euru neposílí. a lisabonská smlouvaještě posílí ztrátu suverenity nad naším územím. jakoby už nestačil bezvizový styk, pak by ještě k tomu přistoupil opravdu neomezený pohyb pracovních sil a jednotná daňová politika. to by byla hrůza, protože hrozí evropská opatření proti daňovým rájům. adalší nebezpečítkví v tom, že ceny natuzemském trhu se přibližují těm ápadoevropským. a po lisabonu by tlak odborářů ještě úspěšněji směřoval kdorovnání mezd na západoevopskou úroveň. tomu je třeba zabránit, protže kde by pak byla výhoda levné pracovní síly a z toho plynoucí větších zisků ?

chorwin 12.7.2008 10:00

!!!

Procházko už nepiš !!! Radši recituj...

franta 12.7.2008 8:53

Ono se to dá i obrátit !

Takže kdyby se nejprve hlasovalo o lisabonské smlouvě a ta vinou ODS neprošla a následně neprošla ani smlouva o radaru, byla by to Topolánkova vina ? Proboha jak dlouho nás takoví volové jako Procházka budou ještě oblbovat ?

Šumavák 12.7.2008 10:02

Re: Ono se to dá i obrátit !

Ale to už Paroubek prošvihl.....;-P

franta 12.7.2008 8:50

Proccházka a Vy jste studoval logiku kde ?

Ujde-li smlouva o radaru vinou sociální demokracie ratifikaci, bude se Paroubek moci na dlouhá léta rozloučit s pověstí proevropského politika. Ve skutečnosti by to byl především on, kdo by nesl vinu za odmítnutí Lisabonské smlouvy, přestože by o ní hlasoval kladně.

Takže ódeesáci potopí lisabonskou smlouvu a bude to zase Paroubkova vina ? Proč vlastně rozvíjet nějaké úvahy, když nakonec za to může zase Paroubek ? 

Šumavák 12.7.2008 10:01

Re: Proccházka a Vy jste studoval logiku kde ?

Nojo, Vy za to nemůžete...... a vy jste studoval logiku kde?

Až to pochopíte, tak se budete divit, jak to má ten Procházka logicky správně.

Tx 12.7.2008 8:13

Pro osvěžení:

"huhu" odkazuje na link. Dovoluji si z něj okopírovat, abyste  to nemuseli hledat. Je s podivem, proč je teď ČSSD tak vehementně proti radaru. Tehdy s radarem souhlasily (kromě komunistů) všechny strany. Článek je z 2.10.2002:

Ministr Tvrdík kalkuluje s tím, že zapojení do programu by výhledově zajistilo relativně levnou obranu českého vzdušného prostoru. V rámci dohod o rozmístění raketových systémů by ho mohla střežit americká letadla. "Může umožnit při stejných, nebo nižších nákladech výrazně vyšší stupeň obranyschopnosti České republiky. Je to pohled dopředu," řekl ministr Tvrdík pro ČTK.  Jak Tvrdík uvedl, při návštěvě Washingtonu zahájil první konzultační etapu. Během několika následujících měsíců by chtěl podle svých slov uzavřít smlouvu, která by jasně ukázala, že Česko má zájem vstoupit do amerického projektu.

"Domluvili jsme se na tom, že vznikne pracovní tým, který povede jednání se zástupci USA. Výsledek těchto jednání bude předložen k rozhodnutí vládě a parlamentu," řekl Tvrdík. Během několika následujících měsíců by chtěl podle svých slov uzavřít smlouvu, která by jasně ukázala, že Česko má zájem vstoupit do amerického projektu. Pro účast na americkém obranném systému by zvedli ruku také ministři Šimonovský a Rusnok. "Pokud to znamená větší bezpečnost pro Českou republiku za přiměřené peníze a naopak to nějaké peníze přinese, pak to přivítám," uvedl Rusnok. S rozmístěním raket na území ČR by podle slov svého místopředsedy Petra Nečase neměla žádný problém ODS. "Jedinou podmínkou je, aby u nás systém nebyl jenom umístěn, ale aby naše území také chránil," uvedl Nečas.

Forstmeister 12.7.2008 8:39

Re: Pro osvěžení:

Sociální demokraté snad vyznávají učení Marxe (snad se nemýlím), takže logicky vzato i marxistickou dialektiku. Nejenom dvojjakost práce existuje, ale i dvojjakost "pohledu na věc". Je to jako s komplexním číslem, záleží jen na znaménku imaginární části při zachování reálné hodnoty. Nazývá se to sdružeností komplexních čísel. A vo tom to asi je. Můj názor. 

Kolemjdoucí (J.Š.) 12.7.2008 8:55

Re: Pro osvěžení:

Navíc tehdy nešlo jen o radar, ale o celou raketovou základnu. O omezení jen na radar se začalo vážně jednat až od srpna 2006 a byl to (ze strany Američanů) ústupek Paroubkovi. Ovšem "ústupek" velmi vítaný, protože poskytoval záminku mít ve střední Evropě místo plánované jedné základny hned dvě.

clay 12.7.2008 8:08

že by....

Mirek Topolánek čekal až Vít Procházka dospěje.....?

Platypus 12.7.2008 4:04

Proč něco kupovat, když to můžu dostat zadarmo.

Milý Procházko, tak to jsi napsal pěknou hloupost, Hamerský má články lepší. Topolánek se snaží postavit obchod radar za smlouvu ale situace úplně jiná a Paroubek to dobře ví. Radar i smlouva je v zájmu Topolánka, protože obě podepsal, a chci vidět jeho předsednictví EU bez podepsané Lisbon treaty jeho stranou a kverulujícíém Klausem v zádech. Nejenže představí česko jako bandu hňupů, ale získá nepřátele v nových členských státech a kndidátech na rozšíření,  které budou házeny s ním do jednoho pytle a budou se chtít od něj distancovat. A ještě jednou jsem se dneska pořádně zasmál, když jsem četl v novinách jak po snížení dodávek ropy z Ruska ropovodem Družba se naši politici ptali v Bruselu co dělat. Energetická bezpečnost bude ale v unijní kompetenci až podle LT takže teď máme smůlu, Václav Klaus si může oprášit svouji ruštinu, koupit dary a vyrazit za báťuškou do Moskvy, jó to jsou paradoxy, kdyby tupost nadnášela vládní letka by byla zbytečná..  

clay 12.7.2008 8:12

Re: Proč něco kupovat, když to můžu dostat zadarmo.

vy se tu zřejmě staráte o zábavu....nebo jsem v těch vejšplechtech měl hledat víc?

Malý Aston 12.7.2008 8:15

Re: Proč něco kupovat, když to můžu dostat zadarmo.

Má to jen malý háček.Tady nejde o Topolánka a nasraného Paroubka,tady jde o smlouvy mezinárodní které řeší postavení České republiky jak v NATO,tak i v Evropě.Nejsem proti,když se hádají,zda rohlík má být rovný nebo zahnutý.To je role vládnoucí politické strany a opozice.Ale není možné aby se stalo pravidelem po každých volbách všechno zrušit co bylo přijato a schválit co bylo zamítnuto.To je rozdíl mezi naší demokracií a politickými stranami a systémem na západní straně Evropy.U nás změna levice a pravice hraničí se změnou společenského zřízení a změnou orientace na to kdo je vlastně spojenec a kdo nespojenec.Pro ODS je spojenec NATO+USA a pro Paroubkovu s.r.o. je spojenec Rusko a pak NATO.Nebezpečí vidí ODS v zemích Perského zálivu pod vedením Iráku a Paroubkova s.r.o. to nevidí ba naopak.Paroubkova s.r.o. tvrdí,že USA není vedeno politiky ale imperialisty a musí se počkat kdo tam bude vládnout,možná že doufají v nějakého komunistu?Janečkova televize dává prostor kdejakému starému komančovi z Trokavce a pak nechá vyhrožovat celému národu generalitou Ruska. Evropa tak jako v minulosti strká hlavu do písku.Jenom prosím Vás nic nedělejte nebo se rusové naserou.A hle nějaké problémy s ropou jako odveta? Pokud byly dodávky omezeny jen pro Českou republiku je to jasný signál pro celou Evropu,držte hubu a krok jinak zavřeme kohoutky s ropou a plynem. A co udělá Evropa? Jako vždy prodá Českou republiku zpět Rusku.Jsem pro radar,ne pro naši bezpečnost v oblasti raketového útoku,jak se zmáčknou tlačítka je to jedno kdo má nebo nemá radar,všichni půjdou pod kytičky ale jako garanci,že nás Evropa nebude moci prodat.:-D

Kolemjdoucí (J.Š.) 12.7.2008 8:46

Re: Re: Proč něco kupovat, když to můžu dostat zadarmo.

Mohl byste trochu více rozvést, jak jste došel k tomu, že radar by byl garancí, že nás Evropa nebude moci prodat?

Malý Aston 12.7.2008 9:09

Re: Re: Re: Proč něco kupovat, když to můžu dostat zadarmo.

Základny USA jsou v Německu,Itálii a Španělsku i jinde.Pokud tyto základny nebudou zrušeny a Evropa jako celek neodsune americké vojáky domů,bude obranu Evropy zajišťovat NATO a země které mají na svém území americké vojáky budou pod ochranou USA.A Vy máte také pravdu neboť se může stát,že Evropa posoudí,že lepší obrana je ruská a radar neradar budeme chránění Ruskem jako jeho gubernie.Možná že je to i cíl Evropy,signály tady jsou a možná že to někdo Paroubkovi pošeptal do ouška.:-D

Kolemjdoucí (J.Š.) 12.7.2008 9:46

Re: Re: Re: Re: Proč něco kupovat, když to můžu dostat zadarmo.

Nevím, v čem jsem měl mít pravdu, když jsem nic netvrdil, ale dodatečně si vzpomínám, že např. přítomnost amerických vojáků v Kyrgyzstánu vůbec nebrání vojenské přítomnosti tamtéž ...

To jen abychom to s tím optimismem moc nepřeháněli.

Já osobně mám vůči Bushovi výhrady (a velké procento Američanů také) proto, že je to člověk, který má v hlavě už jen samé zbrojení, základny a bombardování. Takoví lidé jsou v politice vždycky nebezpeční. Co když se toho chytne miliarda Číňanů, prohlásí "Amerika náš vzor" a taky budou chtít "stabilizovat" určité své zájmové oblasti bombardováním a násilím si vynucovat přístup k surovinám. A po nich přijde miliarda Indů. Jak to pak bude na světě vypadat?

Kolemjdoucí (J.Š.) 12.7.2008 9:49

Re: Re: Re: Re: Re: Proč něco kupovat, když to můžu dostat zadarmo.

Oprava: ... v Kyrgyzstánu vůbec nebrání RUSKÉ vojenské přítomnosti tamtéž ...

Pája45 12.7.2008 15:29

Re: Malý Aston.

Milý "malý astone", proč je jen jeden z těch dvou "naštvaný" (cituji nepřesně, neboť je-li moje označení na pravici i polovulgární, je mi příspěvek škrtán), nejsou to oba?  V poslední době jsem si všiml, že je to spíš Topolánek (nejen z Paroubků, ale i z Čunků, Bursíků a Tlustých).

Proč matete občany (cituji:  "Pro ODS je spojenec NATO+USA"), pro ODS snad není USA členem NATO. Jestli je pro někoho spojencem NATO, tak jsou to všechny státy NATO, ne jen některé, nebo se mílím? Jak jste přišel na to, že pro Parouka je, cituji  "spojencem Rusko a pak NATO ". Pokud jste si nevšiml do NATO vstoupila ČR za vlády ČSSD (Zeman) a do EU opět za ČSSD. Kdo zpochybňuje členství v EU - zase hl. představitelé ODS.

Máte i probléme s realizací demokracie v ČR, já si neplatím ČT pro to, aby tam hovořili jen modré straky a žvatlali o úspěších ODS. Nechcete být cenzorem v ČT? Proč občana stále strašíte s Ruskem tak, jako by to na východ od nás byl stále SSSR. Nevšiml jste si, že ani NATO (včetně USA), ani EU jej nepovažují za hrozbu, naopak za partnera (Bush - s Putinem si tykáme, je to  můj přítel).

No a závěr je přímo genitální (není to překlep), cituji: " Jsem pro radar, ne pro naši bezpečnost v oblasti raketového útoku, jak se zmáčknou tlačítka, je to jedno kdo má nebo nemá radar, všichni půjdou pod kytičky, ale jako garanci, že nás Evropa nebude moci prodat. " Proč a komu nás chce Evropa prodat? To nás NATO (čl.5) a EU prodá? Na co tu bude ten radar, když je k ničemu? Nebude lepší, když nám místo toho postaví USA dálnici? Nevím, jsteli tak pomaten "klvaňováním" nebo již Vám došla modrá demagogie? Zamyslete se nad sebou! Byl bych rád kdybyste mi, ale věřím i ostatním diskutujícím na moje otázky věcně odpověděl. Děkuji.>-

tomfuk 12.7.2008 2:24

Ani v jednom.....

Ani v jednom případě není většina občanů pro radar nebo Lisabonskou smlouvu.Takže co teď?ČSSD řve na celé kolo chceme referendum o radaru.Takže v jednom referedu položme dvě otázky občanům.Chcete či nechcete radar,chcete Lisabonskou smlovu či nikoliv.Pokud to vy politici takhle provedete,tak si hledejte nová zaměstnání,neboť pan prezident Ruska to tady zvládne sám s několika málo komisary a českými pomocníky.Bude to mít jednu výhodu ubude  žvanilů,v televizi,rozhlase,ubude denníků s bulvární tématikou a pravou politikou.Možná se podaří i "opravit"ropovod  Družba.Sláva aspoň něco.;-€