2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek pro radar?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šakal 12.7.2008 18:04

Lisabon a radar jsou "spojené nádoby"...!...

...Ikdyž trochu jinak, než jak to myslí autor

 - americký radar musí být přijat

- zatímco "Lisabóóón" jen nutno odeslat do věčné p r d e l e

...To je jsou dvě strany jedné mince  ;-P  ;-D

Milanius 13.7.2008 12:29

Re: Lisabon a radar jsou "spojené nádoby"...!...

Když projde radar, tak bych se skřípěním zubu přežil i ten Lisabon...

egoist 12.7.2008 17:12

no zplodit

takovouhle konstrukci to už chce žaludek..a připojuju se k politování K.H.B...chudák

watabi 12.7.2008 17:23

Re: no zplodit

Zato zplodit váš příspěvek, na to musí být nejen žaludek, ale i slinivka a zcela neodmyslitelně i žlučník:-P

Starý J. 12.7.2008 15:55

Pája45

...Nevšiml jste si, že ani NATO (včetně USA), ani EU jej nepovažují za hrozbu, naopak za partnera (Bush - s Putinem si tykáme, je to  můj přítel)....

Ano? A proč tedy má Rusko obavy z radaru u nás, proč neustále tvrdí, že radar je v podstatě namířen proti nim (ale hlavně to tvrdí většina sockomunistů u nás). Proč má takové obavy, že se chystá dělat "odvetná vojenská opatření", když tedy USA-Rusko jsou partnery??? Proč nepřijali radar jako obranu proti arabským státům?

A proti komu se chtějí Poláci ještě dokonaleji chránit raketami Patriot (proti raketám krátkého doletu)? Proti státům EU?

Pája45 12.7.2008 16:20

Re: Starý J.

Myslíš si, "staré J", že kdyby Rusko dnes chtělo vybudovat svoji vojenskou základnu v bezprostřední blízkosti USA, tak že to USA nebude vadit? Vzpomeň si jen jak bylo USA znepokojeno, že ruské bombardéry obnovilo lety v mezinárodních vodách Atlantiku a Pacifiku (USA je nikdy nepozastavili). Je třeba tyto věci hodnotit věcně a realisticky.

Myslíš si, že USA nedělají žádná odvetná opatření? Dělají, dnes a deně a nejen hubou, ale i prakticky (Afganistán, Irák). Proč mají více jak 750 základen po celém světě? Proč jen oni "rozhodují" kdo může nebo nemůže vlastnit jaderné zbraně (Izrael, Pakistán - ano, Írán - ne).

Vidlák 12.7.2008 17:42

Re: Re: Starý J.

Kdyby USA nedělaly ona odvetná opatření, tak by už dávno žádné USA neexistovaly. Role světového "policajta" je nepopulární a politika preventivního úderu ještě více. Kdyby se však politika preventivního úderu uplatnila proti Hitlerovi, nebyla by druhá světová válka. Nějakých 60 milionů životů by se ušetřilo.

jakub 13.7.2008 7:35

Re: Re: Re: Starý J.

on jeden milion obětí v Iráku není tak špatný výsledek

Fafa 12.7.2008 18:15

Pajo45:

Rusko zakladny a radary v bezprostredni blizkosti USA samozrejme ma a nikdo si s tim nelame hlavu. Co myslite, ze asi delaji jednotky ruske armady nekde na Kamcatce?

Jinak, jak definujete bezprostredni blizkost? Kdyz pomineme Kaliningrad, tak mezi nami a Ruskem jsou vzdy minimalne dva az tri dalsi staty.   

A v obecne rovine. Pokud by se Rusko rozhodlo umistit svoji zakladnu na uzemi dnesniho Beloruska, tak to rozhodne nebude podlehat schvaleni ceske nebo americke vlady, proste dve suverenni zeme se navzjem dohodly o vojenske spolupraci. Uz je treba jasne rict, ze stejnym zpusobem se Ceska republika muze dohadovat s kym chce.     

Jirka 13.7.2008 0:50

Re: Re: Starý J.

Pája je ten co se ráno netrefí do kalhot,nebo ten co se trefí?A co na to děda Lebeda?;-P

Starý J. 12.7.2008 15:26

... bude se Paroubek moci na dlouhá léta rozloučit s pověstí proevropského politika.....

Jak může Paroubek být proevropským politikem, jak může chtít, aby byla schválena Lisabonská smlouva, když většina občanů podle výzkumů veřejného mínění Lisabonskou smlouvu nechce?

Paroubkův a vůbec všech sockomunistů je hlavní argument proti radaru, že si jej většina nepřeje! Nechť je Paroubek konzistentní a nepřejí-li si většina občanů Lisabonskou smlouvu, nemůže ji Paroubek prosazovat!

Nebo je snad na té logice něco špatně? A co? Proč nepožaduje Paroubek referendum o Lisabonské smlouvě? Je to jasné - smlouva by totiž neprošla! Čili Paroubek nemůže vyčítat ODS, že nechce referendum o radaru a že jej prosazuje přes odpor většiny! Neustálé řeči o 70% proti radaru jsou naprostý nesmysl, již mnoho výzkumů pozdějších prokázalo, že to tak není. Poslední průzkum mluvil o 57% odpůrců radaru (je zajímavé, že většina si ale radar podle výkumů přeje, takže by bylo zajímavé zároveň zjistit, který radar. My ho nemáme a EU už vůbec ne a ani nikdy mít nebude! Že by ruský? A oni nějakou protiraketovou obranu mají???)! Takže přiližně stejné procento občanů si radar nepřeje, jako si nepřeje Lisabonskou smlouvu!

Takže: buď obě věci budou přes odpor většiny, nebo žádná nebude podle přání většiny. Nelze, aby Paroubek  dělal rozdílnou politiku podle toho, jak to vyhovuje jemu!

Pája45 12.7.2008 15:50

Re: ... bude se Paroubek moci na dlouhá léta rozloučit s pověstí proevropského politika.....

"staré J.", jak jsi přišel na to, že většina občanů si nepřeje Lisabonskou smlovu. Většina občanů  ji nezná. A divíš se proč, no protože Všeználek s Tupohlávkem ji nechtějí (přes podpis Tupohlávka) a tak místo aby ji lidem vysvětlili, raději říkají, že  "je nevýhodná".

S radarem je to jednodušší. Zde jde o umístění vojenské základny na našem území. To jsme již zažili a proto ji většina občanův nechce.

Jestli tady někdo mluví o "ruské základně a gubernátorovi z Rusi", tak jsou to hlavně  demagogové "naklvaňovaní" modrými strakami. Příznivci ostatních Parlamentntních stran nic takového nenavrhují. 

Cituji: "Nelze, aby Paroubek  dělal rozdílnou politiku podle toho, jak to vyhovuje jemu", To ale Klaus s Topolánkem mohou, že? (Co není dovoleno volovi ...)

Starý J. 12.7.2008 16:08

Re: Re: ... bude se Paroubek moci na dlouhá léta rozloučit s pověstí proevropského politika.....

Já jsem na to přišel? Zrovna dnes je uveřejněn průzkum STEM (viz MfD - Většina Čechů nechce smlouvu o reformě EU)!

A není to první uveřejněný průzkum! Před tím uveřejnila agentura Median, další jsem již zapomněl. Jen je nezadává Paroubek, protože se mu nehodí, nyní už nezadává ani o radaru, protože už žádných 70% (ono to bývalo 65-66) dávno neexistuje.

Nelze si vybírat jen průzkumy, které se Vám hodí do krámu! Většina občanů Lisabonskou smlouvu nezná? A většina občanů zná radar a rozumí mu??? Irové odmítli LS právě proto, že ji neznali a nerozuměli ji!

Já jsem nemluvil o gubernátorovi z Rusi (ačkoli bych mohl, to je zkušenost nás všech a vůbec tuto věc nepovažuji za jednou provždy vyřešenou, imperiální politika je rusku vlastní odjakživa - za cara, za komunisty i nyní za maskovaného komunisty), já jsem vyslovil podivení nad tím, že když většina občanů ale je pro protiraketovou obranu, tak pro kterou??? Čímž jsem chtěl podtrhnout rozpor ve výzkumech o radaru! Ale to přece z textu vyplývalo!

Pája45 12.7.2008 16:34

Re: STARÝ J.

Ty si nedáš pokoj, "staré J.", tvoje klenoty, cituji: " imperiální politika je rusku vlastní odjakživa - za cara, za komunisty i nyní za maskovaného komunisty "  jsou jak z gramofonu. Znáš i jiné státy, kteří měli, mají nebo budou mít tu tvoji  "imperiální politiku" také tak mocně v krvi jako to nehodné RUSKO?

Já ti napovím, co třeba: - Velká Británie, Francie, Španělsko, Portugalsko, Holansko, Německo, Itálie, USA, Japonsko, Čína. Možná že jsem na některé i zapoměl, tak promiň. Proč se nebojíme těchto států?

Jinak je opravdu hezké napadat opozici, že si vybírá z průzkumů jen co se jí hodí, zvláště, když totéž dělá vláda. Buď je třeba pomlčet, nebo to vyčítat oběma stranám. 

watabi 12.7.2008 17:31

Re: Re: Re: ... bude se Paroubek moci na dlouhá léta rozloučit s pověstí proevropského politika.....

Pane Starý, diskuze s Pája45 je zcela zbytečná. On s vámi nediskutuje, pouze neustále ( se zvyšující se agresivitou) opakuje blbé sockomoušské mantry:-D  Průzkumy ano, průzkumy ne (když se nehodí Vševědoucímu Jedinému), LS ano nebo možná ne (pokud VJ rozhodne o změně kurzu)..............atd. Už jen hloupoučké titulování "modré straky" ukazuje, že dotyčný exot je poněkud alternativně inteligentní;-P

Kačka 12.7.2008 18:24

Re: Umíte číst?

Watabi - umíte číst? A aspoň trochu myslet?

S.T.K. 12.7.2008 18:41

Re: Re: Umíte číst?

Umí, Kateřino, umí...

Lubomír 12.7.2008 19:33

Re: Re: Umíte číst?

Utíkej Káčo, utíkej, honí Tě kocour divokej!!!

watabi 12.7.2008 20:39

Re: Re: Umíte číst?

Kačko - budete se divit, ale umím nejenom číst, ale na rozdíl od mnohých zde (například vás), také dokážu celkem obstojně samostatně myslet. K slaboduchému opakování "mouder" odposlechnutých na demonstracích odborářů a jim podobných exotů fakt  VY osobně  myšlení nepotřebujete.

nepolitik 12.7.2008 15:22

Dokonalý blábol

hodný místopředsedy institutu K.H.Borovského. Chudák K.H.Borovský, který se už nemůže bránit zneužití svého jména dokonalými hlupáky. RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

Pája45 12.7.2008 15:52

Re: Dokonalý blábol

Děkuji ti "nepolitiku" předběhl jsi mi. Je to výstižné, kvalitní a přesné.

lucinapes 13.7.2008 0:51

Re: Re: Dokonalý blábol

Pozoruhodné, že někteří socanomilové nejsou schopni se vyjádřit gramaticky ani logicky správně.

Homola 12.7.2008 15:11

Prapodivná logika Vašeho příspšvku.

Jinak tento text  nelze nazvat -  také propagační podpora  teze předsedy  vlády.

Politování hodný příspěvek.       ;-O

Starý J. 12.7.2008 15:29

Re: Prapodivná logika Vašeho příspšvku.

Máte pravdu! Napsal jste politováníhodný příspěvek! Propagační podpora tezí Paroubka!

Mistr Jan Hus 12.7.2008 12:30

To je zase mozkový průvan modrého bolševika!

;-D

Malý Aston 12.7.2008 12:40

Re: To je zase mozkový průvan modrého bolševika!

Naprosto s Vámi souhlasím.Jak může někdo schvalovat obranu s USA,když můžeme mít radar z Ruska a rakety z Iráku.Dobře to říká Paroubek,z nepřátel si uděláme přátele a přátelé nám mohou políbit šos.A kromě toho s rusáky se domluvíme ale ukažte mi nějakého komouše nebo socku,který umí anglicky.:-D

XXX 12.7.2008 15:57

Re: Re: To je zase mozkový průvan modrého bolševika!

Bože ty jsi vůl "malý astone", tvé zvratky jsou nepřekonatelné. Tvoje nenávist je šílená a pro ní jsi ze sebe vyzvrátit pro svoji "modrou pravdu" cokoliv. (jen ta pro zajímavost, jak je to s angličtinou současných ministrů, náměstků a dalších. Kolik jich umí více jak deset jazyků ? (znám jen komunistu Ransdorfa)

watabi 12.7.2008 17:16

Re: Re: Re: To je zase mozkový průvan modrého bolševika!

Trojité X - ano, někdo je tu opravdu vůl, jen se obávám, že Malý aston to zcela jistě není.

Vidlák 12.7.2008 13:03

To je zase mozkový průvan...

Výraz "modrý bolševik" je s oblibou používaný nesmysl, kterým levicově zaměření lidé matou své okolí. Aby měla některá politická strana atribut "bolševická", musela by usilovat změnu ústavy ve smyslu vedoucí úlohy strany. Tedy přesně to, čím se pyšnila bývalá KSČ. ČSSD pod vedením Jiřího Paroubka ji silně připomíná, a mám dojem, že nejvíce bolševizmem a totalitou straší ti, kteří ji nenápadně chystají.

vlasta 12.7.2008 13:32

Re: To je zase mozkový průvan...

A opravdu pikantní je, když bolševik používá označení "bolševik" jako nadávku;-D