5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
FS 5.12.2006 19:23

Pro pana Vladimíra

Vy jste Vladimíre napínavej jako moje kšandy (váš text): Skoro všichni zdejší "analytici" mají zafixovaná určitá schémata (asi probraná a odzíraná v médiích), ale možností je víc. Nebudu schválně další možnosti uvádět (možná tím překvapí Paroubek, tak mu to nebudu kazit ..), ale skutečně existuje minimálně 1 další řešení politické situace v PS a ve vládě - v režii socanů, které tu není uvedeno a bylo by po patu (a Topolovi by moc do smíchu nebylo) !

 Někde jinde vyjmenováváte přispěvatele do diskusí zařazené do jakési kategorie. Aniž to tušíte, je to dobrá známka. Každý totiž ví, co ode mě může čekat. Komunisty ani socialisty nevolím. Neprosazuju 50.000,-porodné, protože je to nesmysl (vím, že to není aktuální, ale bylo to tady jako oficiální stanovisko jedné politické strany). Takovýchto nesmyslů tady bylo více. Pomalinku všechny do jednoho pocházely ze stejné dílny. Ze stejné dílny nyní pochází jeden názorový proud, jehož směr se opět nedá identifikovat. Jsou zde pouze indicie a tyto se téměř každým Paroubkovým prohlášením posunují někam jinam. Nejjednodušší metodou jak pochopit alespoň částečně kam Paroubek míří je položit si dvě základní otázky:

1. Je sociální demokracie přímým spojencem komunistů a je případně schopna s KSČM spolupracovat ve vládě?  Odpověď: ANO

2. Je ČSSD důvěryhodná strana, svěřil bych jí vládu nad sebou samým a nechal bych je spravovat veřejné finance?  Odpověď: NE, zvláště NE s chameleonem J.Paroubkem v čele.

Při pokládání těchto otázek vycházím hlavně ze svých životních zkušeností a ne pouze ze článků, pořadů, diskusí či fejetonů v našich médiích. Nejsem nenávistný antikomunista, ale jsem antikomunista. Komunisté mé rodině velmi ublížili. Bez omluvy, bez pocitu odporu k sobě samým pokračují ve stejné politice jako před lety a hrnou se opět k moci. Můj názor mi nijak nerozmluvíte. Spíše nechápu některé názory levicových diskutérů. Dle mého názoru vědí prd anebo k nim (rozuměj komunistům) patří. A to opravdu není můj soudek vína.

Vladimir 6.12.2006 1:45

Re: Pro pana Vladimíra

Tohle už je lepší, než jenom nálepkování.

Namítnu jen, že mé rodině - mým rodičům (a trochu i sourozencům a včetně i mne) , bolševici rovněž dost ublížili. nebyla v tom mrtvola, ale jenom ztížení života. Mým prarodičům z obou stran, zase hodně ublížil tehdejší režim - tedy kapitalismus (tržní , nekultivovaný režim) a byly v tom mrtvoly. Mým praprapra rodičům jistě zase ublížil tehdejší režim - tedy feudalismus (určitě nepocházíme ze šlechtických rodů), .... Na úlohu režimů v historii se dá pohlížet skoro vždycky pesimisticky. Ale já své trpké zkušenosti z mládí spojoval spíš s lidmi, kteří ty lumpárny prováděli.

JIstě tam hrál roli politický kontext, ale tehdejší politický kontext zcela jistě dnes neplatí a považuji za docela silnou licoměrnost a falešnost, že jistá strana je někomu dobrá pro zvolení svého reprezentanta do čela státu, je  dobrá k  pomoci k intrikám v PS, ale začne - li ji využívat další strana k podobnému, už se troubí na poplach, že hóříí.

No a chování jisté strany, co utrpěla volební vítězství (a jejích přednostů a poradců a sekretářů těch přednostů) v posledních týdnech a měsících je natolik nechutné, že až si své počínání uvědomí, ani sami sebe nebudou volit. Zatím je v národě setrvačnost - bylo třeba vymést lumpoy, co se pakovali 8 roků, tak národ fandí metařům. Až tomu národu dojde, že ti metaři jsou lumpové přinejmenším stejní jako ti staří, bude s preferencema zle. To nemusí trvat zdaleka roky, k tomu nejspíš dojde už za rok, 2. Možná i proto Topol tolik spěchá na předčasné volby. Jěště voličům neukázali "zač je toho loket", tak jsou dobří , tak jsou preference.

Já vidím licoměrnost v argumentaci modrých hlav i v tom, že jětě loni tvrdili, že ekonomická prosperita státu (našeho -růst HDP přes 6 %)  není zásluhou vlády (, ale je tu z neznámých příčin) a teď tvrdí, aby ekonomika státu (našeho) zase rostla, musí vládnout oni - modří ! Jsou snad lidi takoví tupci, že si ta 2 protichůdná tvrzení nemůžou logicky srovnat ?