26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
StandaT 28.12.2007 12:59

Nikoho nevidím.

Nikoho nevidím. Ten výčet si nechte. Oponentura má význam, pokud má šanci být přijata - a z protitábora nikdy přijímána nebude. Kritika Paroubka zprava, ale i ze středu vyvolá jen štěkot. Má-li být přijata, musí přijít od vlastních. Co se týče levice, nevidím žádnou intelektuální ani morální levicovou autoritu, která by na Paroubkovu adresu řekla cokoliv oponentního.

F.VÍZEK 88.100.57 28.12.2007 11:59

Klaus jako prezident neplnil to nejdůležitější !

Prezident má kultivovat politickou scénu (všichni názoru tomu kývají). Jak se toho zhostil Václav Klaus? Umí účelově hodně mluvit, ale i hodně účelově mlčet - a hlavně má dvojí metr. Mlčí ke zneužívání policie politickými stranami,  mlčel k případu místopředsedy vlády Čunka, když mu státní zastupitelství  znemožnilo obhájit se u soudu, stále mlčí k neodůvodněným výhodám poslanců a senátorů (dopravné, nemocenská aj),  i k tomu, že daň z platu prezidenta je nulová. Přeběhlictví mu hodně vadilo, ale jenom v případě, kdyby posílilo Paroubkovu levici. Některá rozhodnutí Ústavního soudu má za protiústavní (!) a považuje je za útok na demokracii (!). Veřejně tvrdí, že  Evropská unie - tedy „Brusel“ -  znamená ohrožení naší suverenity a opakovaně,  vytrvale až nemístně – přestože je reprezentantem všech občanů – nálepkuje, hodnotí a kategoricky  odmítá,  cokoli se mu zachce: tzv.  europeismus, environmentalismus, NGO-ismus, multikulturalismus, humanrightismus, kolektivismus,   sociáldemokratismus,  všechno sociálně tržní, vliv člověka na globální klimatické změny a zásadně se vymezuje i  k urbanismu v architektuře…    Vím, že od oponentů si Klaus poradit nedá, ale proč se neobklopil lidmi, kteří by dokázali víc než mu  jenom kývat a „mazat med“  kolem úst –   to je mi záhadou.    

Souhlas s kandidaturou Jana Švejnara není projev nějaké "nenávisti", jak se nám snaží příznivci Klausova kultu osobnosti vsugerovat, ale projev naděje, že výše popsaná praxe v ČR skončí.  

huhu 28.12.2007 12:03

Re: Klaus jako prezident neplnil to nejdůležitější !

u bolševika může být podpora Švejnara jen projevem stranické discipliny nebo s vědomím, že se jedná o kumunistického agenta..(Y)

F.VÍZEK 88.100.57 28.12.2007 12:08

Otoč kormidlo, huhu !

Už i Václav Klaus boj s komunismem ironisuje :  "Nynější boj s komunismem považuji za směšný. Takoví bojovníci to měli dělat před 20 nebo 30 lety."      

( www.novinky.cz)

huhu 28.12.2007 12:31

Re: Otoč kormidlo, huhu !

ano Štětinův antikomunismus je směšný.....ten Váš ještě směšnejší...;-)

ŽA 28.12.2007 12:09

A porto museli podporu Klause všichni poslanci za ODS povinně podepsat

janoryna 28.12.2007 12:43

Re: Re: Klaus jako prezident neplnil to nejdůležitější !

milé huhu, bez obav. švejnar je možná kadidát paroubkův, ale není kandidát komunistů. u bolševika je podpora navrženého kandidáta projevem stranické discipliny. a poslanci ods to také podepsali. takže bez obav, klaus zvítězí.  

VLADIMÍR 28.12.2007 13:08

Re: Re: Klaus jako prezident neplnil to nejdůležitější !

To by jste se divil jaká je v  ODS stranická disciplína, až některé lidi nepoznávám a proto si říkám proč to dělají a jestlipak jim je to zapotřebí, že až to připomíná komanče, no prostě nechápu >-

StandaT 28.12.2007 12:04

Ano, toto je zlo

Ano, toto je zlo:

europeismus, environmentalismus, NGO-ismus, multikulturalismus, humanrightismus, kolektivismus, a v ParoubkoRathovském pojetí i sociáldemokratismus.

F.VÍZEK 88.100.57 28.12.2007 12:13

Přímo trapné je něco jiného:

Václav Klaus opakovaně tvrdí, že v  Československu  byl komunismus... No něco takového jsem neslyšel ani od Husáka, Jakeše a dalších "mistrů" na totalitu.  Že by se to  vyučovalo na katedře marxismu-leninismu na VŠE v době studií Václava Klause?   Jistě tehdy dělal zkoušky na výbornou - a nyní takový úlet !  

Opět se Václav Kalus nemýlí?

StandaT 28.12.2007 12:18

Re: Přímo trapné je něco jiného:

Já to také tvrdím, pane Vízku. Ale aby jste nabazíroval na definicích vědeckého MarxismuLeninismu: nebyl to ten učebnicový, utopistický, ale ten reálný prosazený a realizovaný KSČ za podpory LM, StB, a kolaborantů z NF.

F.VÍZEK 88.100.57 28.12.2007 12:25

Proto jsem šel DO TOHO !

Už moje mladistvé aktivity v 60. letech vyvrcholily soudem:  Soud o mně už před 33 lety v rozsudku č.j. 5C 184/74 konstatoval mimo jiné, že jsem antisocialista, antisovětista, pravicový oportunista a antikomunista, který v rozporu s Ústavou útočí na vedoucí roli KSČ….  Po sametu 1989 písemná omluva i rehabilitace... 

Pozdních antikomunistů máme toho času víc než samotných občanů = malý český zázrak !

huhu 28.12.2007 12:32

Re: Proto jsem šel DO TOHO !

a to vás neoběsili ? normalizační soudruzi už něměli tu páru, že..;-)

StandaT 28.12.2007 12:36

Re: Proto jsem šel DO TOHO !

Hloupost. Antikomunistů je jen pár, akorát jsou to agrasivní, hlasitá a nevychovaná banda.

Koukněte tady na Psu. Kdo tu bojuje proti komunistům, kdo dennodenně diskutujícím do komunistů nadává a uráží je? žako, TicháDohoda, Geront, Taras, Žulovej, Buvol. Jenom šest jedinců. Bát se jich? Proč?

huhu 28.12.2007 12:41

Re: Re: Proto jsem šel DO TOHO !

jo to jsou takoví "antikomunisté" ala Štětina. Ten když o něco jde, nechá se od komunistů podpořit a sam je podpoří.

ocelin 28.12.2007 12:27

Jo taky dobrý, StandoT,

zato teď tu máme reálný kapitalismus restaurovaný Klausem, (jak se chlubí), co čert nechtěl, připadá mi to jak reálný socialismus ale obrácený jak rukavice na ruby.Teď je holt vidět z tý rukavice ta modrá podšívka...;-P

StandaT 28.12.2007 12:42

Re: Jo taky dobrý, StandoT,

Já ty chyby vidím. Ale jsou věci, které se budou měnit desetiletí.

čtenář 28.12.2007 11:49

V prezidentské volbě jde

teď jen o to, zda bude Klaus zvolen již v prvém kole nebo v některém z dalších. Docela bych Paroubkovi přál, aby Klaus prošel hned napoprvé, to by mu pak dalo pořádnou práci se před svými spolustraníky z téhle šlamastiky vykroutit. Může se to stát, protože Klaus, pokud bude tajná volba, dostane nepochybně i hlasy Zemanovy frakce v ČSSD, která bude hlasovat Paroubkovi navztek, ostatně, stejně jako v minulé volbě navztek Špidlovi. Melčák s Pohankou jsou jen špičkou ledovce. Někteří bystřejší komentátoři dokonce soudí, že Bursík Švejnara Paroubkovi schválně navnadil, aby mu udělal malér (pak klobouk dolů před Bursíkem) a že KSČM Švejnara nepodpoří, protože by si tím vypěstovala potenciálního nekomunistického spojence CSSD v podobě posílené SZ nebo jiné strany stoupenců býv. prezidenta Havla, která by se pak mohla s ČSSD spojit místo komoušů. Z toho je vidět, že Švejnar se před komunisty prostituuje úplně zbytečně. Myslím, že celkově shrnuto, ať to bylo jakkoliv, Paroubek tuhle návnadu spolknul a uvidíme, jak hluboko se mu zadrhne v krku.

F.VÍZEK 88.100.57 28.12.2007 12:05

Komentátor Jiří Hanák

(viz čtvrtek Právo) 

"... V televizním vystoupení řekl prezident Václav Klaus, že není důvod, aby tato éra končila, neboť žádné jiné hodnoty se nenabízejí. To neodolatelně připomíná rozhodnutí francouzské Akademie věd z devatenáctého století, že už nedopřeje pozornosti žádným vynálezům, neboť všechno už bylo vynalezeno. Pravda, objevila se později elektřina, spalovací motory, letadla těžší vzduchu, rozhlas, televize, počítače, kdo by však pochyboval, že ctihodní mužové mají pravdu, i když ji nemají? Cosi „zadunělo v jícnu temně“ při dalších prezidentových slovech. Ani po případném nezvolení nehodlá prý přežívat jako profesůrek ve Spojených státech amerických (jaká to sofistikovaná narážka na prof. Švejnara!), nýbrž se bude doma dále politicky angažovat."

 

Více na:   http://pravo.novinky.cz/minule/p299a06a.php  

huhu 28.12.2007 12:07

Re: V prezidentské volbě jde

taky si myslím, že si ODS a Paroubkovi nespokojení čssd poskoci nenechají ujít příležitost vůdce blamovat již v 1. kole a Klause zvolit.....

včera jsem se díval na dokument o Zemanovi (mj. stále jediný možný prezidentský kandidát levice s nějakou autoritou mezi voliči), kde říkal jak mile se na něj před volbou r. 2003 usmívali Gross a Špidla..."mysleli to upřímně", ta l"lidskost.."...;-)

ŽA 28.12.2007 12:15

Huhínku, zase si ho..pamatujete, "Špidla měl svůj obyvklý skelný pohled....

Já vím, mezi postoduchými modráčky to projde....tam jste i Vy král...

čtenář 28.12.2007 12:29

Re: Re: V prezidentské volbě jde

Ano, také jsem viděl včerejší pořad, o kterém se zmiňujete. Tentokrát ČT nevynechala úplně nakonec tu scénku se Šloufem, který prohlašoval, že není vyloučeno, že se Zeman do politiky vrátí jako třeba kdysi Churchill. Zeman zase zmínil svých pečlivě spočítaných 27 poslanců-zrádců z ČSSD. kteří posledně pod Špidlovou taktovkou hlasovali proti němu. Nepochybně mu ten volební debakl stále leží v hlavě. Myslím, že tam byla taky ta scénka, kdy nejprve v parlamentu blahosklonně očekává svůj prezidentský triumf (měl to v podstatě ložený, kdyby to Špidla nezvoral) a pak v šoku zdrhá před novináři tak rychle, že tam nechal i kabát. Udělá nepochybně všechno, aby tuhle potupu smyl. Úpřimně řečeno, taky jsem tenkrát dlouho nechápal, jak se to vlastně stalo, že Zeman propadl, až televize po volbě ukázala ten pověstný Špidlův škleb, pak bylo všechno jasné. Teď ale podezřívám Klause, že je se Zemanem domluven o vzájemné podpoře nyní pro Klause z ČSSD a při volbě za 5 let pro Zemana z ODS. Zeman bude za 5 let přesně tak starý, jako Reagan, když poprvé nastupoval jako prezident v USA. Zeman je sice šašek, ale myslím, že by to prezidentování taky mohl zvládnout. Horší je, že kancléřem by pak byl nepochybně Šlouf. Proto mě příští prezidenská volba znepokojuje vlastně víc než tahle.

ŽA 28.12.2007 12:38

můj realismus mi říká, že Zeman chválabohu neprojde

Ludva 28.12.2007 11:35

Reforma je za dveřmi

tak aspoň pošpiníme Švejnara s Paroubkem. Nebude to stačit, průvan v peněžence od 1.ledna praští po palici i ty modré. Někomu se rozsvítí. Chudí budou chudší a bohatým aspoň sežere úspory neuvěřitelná inflace. No jo, když moudrá vláda s klapkami na očích namísto snahy o eliminaci nepříznivých světových vlivů k nim ještě přidá zvýšenou spotřební daň. A že ty světové vlivy vyvolali hlavně zelení, kteří si ještě přidají své další daně, tak nastane daňový ráj - pro deset procent nejbohatších. Ještě že je tu ten neoblíbený Paroubek.

eTony 28.12.2007 11:42

Re: Reforma je za dveřmi

volte kliku sosbolševiků !! Vše bude zadarmo, daně nebudou.

ŽA 28.12.2007 12:17

Re: Re: Reforma je za dveřmi

Pro koženého to platí dosud..Jen více takových Kožených....

huhu 28.12.2007 11:43

Re: Reforma je za dveřmi

oni se Paroubek a Švejnar špiní dostatečně sami.

Nostaligicky jste připoměl ty Marxovy bláboly o stále chudších a bohatších. Ano, tahle teze platí tam, kde je socialismus v praxi.

Štváč 28.12.2007 11:30

náš manipulátor s pravdou

Klause nemá nikdo rád, ani jeho přátelé. A ne proto, že něco ví, nebo umí. Za své chování a lži si může sám a jako prezident se takto chovat nemůže. Bohužel složení parlamentu a charakter části Čechů, zneužívá mocichtivý Klaus ke své manipulaci a když ještě cinkne na národní strunu, má od retardovaných občanů obdiv a slávu. Ti svou retardaci a zatuchlost samozřejmě necítí a nikdy se  to o sobě nedozvědí. Věřím, že v únoru 2008 bude poražen.

adal 28.12.2007 11:32

Re: náš manipulátor s pravdou

...jediněj retardovanej jste tady Vy pane !!!

Adélka 28.12.2007 11:32

Re: náš manipulátor s pravdou

Já mám Klause ráda :-)