6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Svoboda 30.10.2008 7:36

Je - li autor článku typickým voličem,

pak ztratily všecky diskuse smysl a je třeba usilovat o monarchii, nebo se jít rovnou oběsit.(Y)

kiri 30.10.2008 7:39

Re: Je - li autor článku typickým voličem,

po včerejším průzkumu veřejného mínění se obávám, že je tomu tak

Eva D. 30.10.2008 16:46

Re: Je - li autor článku typickým voličem,

R^ Místo oběšení ale volím dobrovolný odchod do zemí, kde lidi nemají mozky vymyté bolševismem a kvůli hledání 100% ideálu nezapadají neustále do bahna.

Radim 30.10.2008 7:35

Naopak

zrovna teď musí vydržetR^R^

lerak 30.10.2008 7:30

Odejde až bude před vládou úplně plno!

Sám neodejde a divím se,že po setkání špiček ODS na státním zařízení, tam ještě je?Jakto,že jej nechali ve funkci?Co na ně ví?(Y)

kiri 30.10.2008 7:29

Lidé, jako je autor

mi připomínají inspektora Closeaua otevřevšího pračku plnou vody. Oni jsou zděšení oranžovorudou záplavou, ale tak nějak si nemohli odpustit vytrestat zlou ODS. Mám pro ně informaci, která jim unikla. Nebude žádná lepší ODS, stejně jako ČSSD. Je to o způsobu myšlení. Pokud vám nevadí ta paseka co bude následovat, návrat do sféry ruského vlivu, omezení svobody (Že ne ? No uvidíte), tak nechápu proč se označujete za pravicové voliče. Máte problém s orientací.

Anonym 30.10.2008 8:18

Re: Lidé, jako je autor

Ale, ale. Nechme nálepkování ohledně politické orientace. Také jsem pravicový volič, a ta ké se mi nelíbila praktická politika prováděná stranou, kterou jsem volil.

Nelíbilo se mi, že se p. Topolánek neumí chovat, že i na veřejnosti užívá vulgarismů a že z obsahu jeho příspěvků často vykoukne jeho nedovzdělanost. Vadí mi, že se rozhodl vládnout za každou cenu (řekl, že zatím každý předseda vítězné strany byl premiérem, tak proč by to neměl být právně on), upatlal koalici, takže musel ustoupit i ze zásadních programových prohlášení ODS - spíše jako kdyby volby vyhráli lidovci se zelenými. Nebral ohled na to, co si myslí lidé - ani v otázce Mašínů, ani v otázce Lisabonské smlouvy, ani v otázce Kosova, ani v otázce radaru, ani v otázce odškodnění církvím, ani v otázce daní (viz superhrubá mzda), ani... a mohl bych pokračovat. Prohlašoval, že vládne a ať mu do toho nekáceme.

A tohle všechno, vážený příspěvateli, jsem několikrát v uplynulém roce kritizoval tady na NP. Mnohokrát mě tu válcovali jako zakukleného bolševika, protože kritizovat předsedu a premiéra je považovaáno za totéž co svatokrádež. Jenže se ukázalo, že kdyby byl ochoten této kritice (nikoli hysterickým výlevům opozice) někdo naslouchat, třeba by to dopadlo jinak.

Žádných 30,- Kč. Nedodržená smlouva ODS s voliči, to je důvod rozlité oranžové. Všechno ostatní jsou jen chytrácké výmysly a lži.

Ladislav N 30.10.2008 8:51

Re: Lidé, jako je autor

Logický kolaps autora příspěvku: Důvod neúspěchu - "nedodržená smlouva s voliči". Jak může strana dodržet "smlouvu s voliči", když nemá dostatečnou  sílu jejich podpory, aby mohla vládnout a plnit své sliby? ;-P

Anonym 30.10.2008 9:14

Re: Lidé, jako je autor

No, míním to tak, že je-li smlouva uzavřena na období cca 4 let, musí být v polovině jasné, že se smlouvou alespoň někdo zabývá.

Cituji: "Všem spravedlivě snížíme daně a usnadníme podnikání. Omezíme prostor pro korupci snížením moci byrokracie. Zkrátíme soudní řízení na půl roku.Radikálně omezíme objem vládních pravomocí. Daně klesnou 100% daňových poplatníků, tedy nejen bohatým. Všem lidem stoupnou čisté příjmy a firmám zisky. Úprava DPH nepoškodí žádnou skupinu obyvatel. U 70% zboží a služeb daňová sazba klesne (mj. u tepla a energií). Zastavíme současné snižování úrovně důchodců ve srovnání s těmi, kteří pracují."

Kdyby ke splnění některého slibu bylo alespoň prokazatelně nakročeno! Tak proč by měli voliči podporovat další dva roky bezzubou nereformní politiku, která nic neřeší?

A pokud jste to mínil tak, že sílu podpory nedostala ODS již při parlamentních volbách 2006, tak měla namísto plichty s lidovci a zelými odejít do opozice. To by bylo podle mého soudu politicky prozíravější než se takhle zoufale znevěrohodnit.

Ladislav N 30.10.2008 9:26

Re: proč by měli voliči podporovat další dva roky bezzubou nereformní politiku, která nic neřeší?

Jestli měla ODS nechat dál vládnout bankrotáře z ČSSD, a nebo se pokusit zastavit katastrofický vývoj zadlužení země, je věc názoru. Moje očekávání dané výsledkem voleb 2006 vláda skromně plní a je pro mě rozhodně užitečnější, než kdyby vládl Paroubek se svými komunisty.

Saul 30.10.2008 9:43

Re: proč by měli voliči podporovat další dva roky bezzubou nereformní politiku, která nic neřeší?

Pane Ladislave N, díky za ta slova, řekl jste to přesně a já za sebe s Vámi souhlasím všemi deseti.

Puk 30.10.2008 15:19

Re: proč by měli voliči podporovat další dva roky bezzubou nereformní politiku, která nic neřeší?

Souhlasím, já snahu a výsledky vidím. Puk

Eva D. 30.10.2008 16:42

Re: proč by měli voliči podporovat další dva roky bezzubou nereformní politiku, která nic neřeší?

Ladislave, R^R^R^.

Pája 45 30.10.2008 18:23

Re: KIRI

Milé "kiri", to co se zde stalo souvisí s vámi a vám podobným, kteří zde straší občana, volícího ČSSD, že nás tato strana zavede do Ruska, ke komunizmu atp (viz vaše věta, cituji: "pokud vám nevadí ta paseka co bude následovat, návrat do sféry ruského vlivu, omezení svobody ..."). I tento způsob myšlení voličů ODS je dovedl tam, kde jsou dnes. Vím že se vám to nehodí do krámu, ale vláda ČSSD přivedla Česko, před již skoro 10 lety, do NATO a později do EU (za přispění KDU a US)

MUDr Jiří Kilian 30.10.2008 7:21

To mi dalo vzpomenout

slova patriarchy slávistiky a tvůrce české jazykovědy J.Dobrovského :

SLOVOU-LI SLOVANÉ OD SLÁVY ČI SLOVA !

Tino 30.10.2008 7:12

Ideovost v politice?

Autor kritizuje ztrátu ideovosti v ODS a komunikační nedostatky. Jde mu opravdu o toto?

Samotný V.Klaus za své epochální éry vládnutí zabalil ústupky od ideí do balíčků a odstartoval pád konzervativismu u nás. Balíčkování skončilo trapnou oposmlouvou.

Je tím vina za propad popularity na straně V.Klause? Kdeže! Jde totiž o ústup z donucení. Tlak levice je silnější v celoplošném měřítku Česka. Na obecních zastupitelstvích ODS se neděje prakticky žádná veřejná činnost zaznamenatelná občany.

Proč se střední vrstvy, podnikatelé, řemeslníci i pravicově ladění zaměstnanci všeho druhu tak nesmírně málo starají o prosazování zájmů pravice na těch nejnižších stupních? Nemají patrně čas a chuť zajišťovat politickou budoucnost v naší zemi. Mají patrně pocit, že nemusí se združovat a činit společně politické kroky a propagaci pravice.

Já  vidím TAM původ neúspěšnosti prosazování reforem. Neschopnost, spojit síly na regionální úrovni a zdola prosazovat pravicové idee, jde ODS po krku! Vládní neůspěchy pak jsou jen logickým vyústěním neobětovávání se pravicově smýšlejících na těch nejnižších stupních. Podnikatelé, řemeslníci - všichni kdo mají cit pro ekonomiku všedního dne, nejsou schopni se spojovat a spolupracovat na základní ideologické úrovni! Pád ODS je tak jen logickým zakončením. Dole jste pánové měli makat nejvíc!!!

MUDr Jiří Kilian 30.10.2008 7:24

Re: Ideovost v politice?

povolební počínání  ODS mi připomíná ono " vyhodíme z lodi Jonáše aby ustala bouře "

Hrad 30.10.2008 7:44

Re: Ideovost v politice?

;-D dobrý nápad. Ale v tomto ritualizovaném šerosvětle bohužel pravda.;-(!!Zásadní otázka: Komu musí Topolánek ucpávat(Y)!! a tvářit se při tom jako svěží vánek.  Kdo něco ví buď kámoš a nenechávej si to pro sebe.

jirka.s. 30.10.2008 11:10

Re: Vím a nenechám si to pro sebe, soudruhu Tomku!!!

http://www.cibulka.com/cgi-bin/det_os.exe?id=W105932

ascari 30.10.2008 7:03

Stará garda?

Ta stará garda Čermáků a jim podobných mne od ODS naopak vždy odpuzovala.Jestli bude Bém předsedou,možná se dohodne s Paroubkem,ale o co bude taková vláda ODS pravicovější než ta dnešní? Přes všechny výhrady k lidovcům,jsou pro mě pořád přijatelnější než Paroubek s bolševiky za zády a "pravicová" o posty škemrající ODS.Podlézání některých končících hejtmanů,aby nemuseli do opozice je nedůstojné a odpudivé.Ať si socani svůj socanský program plní sami,k tomu nemusím mít "účast na vládě" tzv.pravicové strany.

Sibi 30.10.2008 7:52

Re: Stará garda? Mladá garda!

A ze Staré gardy je dnes Mladá garda, jako Langr, Tlustý, Morava. A Bém. Ti mě odpuzují taky.

Majklík 30.10.2008 6:59

Ještě jsem chtěl připsat,

že je zajímavé, jak nikdo z ODS neviní za prohru v krajských volbách své hejtmany a vedení krajů. To skutečně neviděli ten do očí bijící klientelismus (Drda v Liberci a jeho prosazování Syneru snad všude, kde se ještě dalo něco za státní peníze postavit, atd. atd.)? Vždyť ti hoši si prohráli volby sami, vlastní nenažraností...

Pája 45 30.10.2008 18:12

Re: MAJKLÍK

Voni , "majklík", jsou z ODS a přitom si pletou "správné podnikatelké  záměry a tvrdou práci" s "do očí bijícím klientelismem a  vlastní nenažraností". To jsou věci.

Kolda 30.10.2008 6:58

Jestli autor reprezentuje část ODS, která lační po krvi Topolánka....

.....tak to má tedy ODS opravdu blbý.

Postřehli jste? Autor nešel volit a věnoval se "něčemu jinému". A teď brečí nad výsledkem voleb.

No to je šílený! Dál už nemá cenu jeho text rozebírat.

Ladislav N 30.10.2008 8:59

Re: Jestli autor reprezentuje část ODS, která lační po krvi Topolánka....

 Ano, to je přesné!! ;-)R^

Majklík 30.10.2008 6:56

Aha.

Jestli je podobných zýmagořených fundamentalistů v ODS většina, pak je mi jasné, že je to s pravicí v téhle zemi pěkně v piheli a že nastane pěkný průser...

Zdenek 30.10.2008 6:55

No jen když si to umíš pěkně zdůvodnit.

A dušička má klid.

Mirek 30.10.2008 6:54

Topolánek

Do ODS svěží vánek, vnesl Míra Topolánek. Vzorný manžel, moudrý vůdce.

Handlířský 30.10.2008 6:39

Ještě

ty do toho kecej, moulo:-D

MF 30.10.2008 6:28

bože, do čehos to duši dal...

Ten člověk snad opravdu věří tomu, co napsal...