6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kober 30.10.2008 8:39

Cromwellovo heslo platí, bylo vás dost, odejděte

Domnívám se, že historii, jak se ukázalo častěji Topolánek neovládá, snad ještě dějiny mezinárodního dělnického hnutí, ale to je o něčem jiném. Jeho chování vypadá, jako by byl získán Paroubkem. Vždyť ostuda by každým rozumným člověkem měla cloumat a ten by měl opustit předčasně svou funkci jak předsedy, tak premiéra, jak je v civilizovaných zemích i po jedněch volbách zvykem. Topol to slyšet nechce a stává se pro ODS nebezpečím č.1.Bez něho je jakákoliv vláda schopna se vyrovnat s nároky předsednictví podstatně líp. A sebou je nutné aby vzal i ty profláknuté Dalíky, Julínky a Cikrty na které je nejvíc vidět.

Ladislav N 30.10.2008 8:54

Re: Kober IP: 213.220.228.xxx

Nechápu, proč si na Topolánka stěžují v ODS hlavně komunisti... (i Vízek, komunistický "Goebbels"!) a radí, jak by se měl chovat... vlastně chápu... ;-P

Kyllchap 30.10.2008 8:36

Pan autor sepsal

Poučení z krizového vývoje.

tich@dohoda 30.10.2008 8:30

Občanští demokraté by měli co nejdříve svolat zamýšlený předčasný kongres a na něm si odhlasovat „návrat domů“. Návrat ke kořenům a návrat ke koncepci, v níž je politický program jedním ze základních kamenů strany, nikoliv nějakým „flexibilním“ texte

viz titulek/ predpokladam, ze soudruhu autor Skripsky ma pod pojmem navrat ke korenum na mysli navrat k bankovnimu socialismu soudruha Narcise a "pravicovou/liberalni zasadovost" ve stylu pravicova retorika=levicova politika. Nevim k jakym korenum by se modri komuniste meli vracet, oni se totiz svym korenum nikdy ani milimetr nevzdalili, porad jsou to myslenim a ciny komuniste v modre kamizolce. Cest :-)

jasan 30.10.2008 8:23

ano, presne hodnoceni...

krach Topolankova projektu  "strany pro vsechny"  je nejlepe videt na volebni ucasti - volicu ODS prislo mene  a dalsi tim "nepritahl".

proste ne vsichni se chteji kamaradit s Martinem a likvidovat energetickou sobestacnost statu....

JJ 30.10.2008 8:19

Autor je mimon

Tak jak to bylo rozdane po volbach tak nejvetsim uspechem Topolanka mohlo byt jenom to, aby zabranil vlade socanu s komunisty. Misto, aby mu za to podekoval, tak mu mydli schody.

MUDr Jiří Kilian 30.10.2008 8:16

POLITIKA: Pane Topolánku, je čas odejít

ještě by se mělo upřesnit komu a kam to ten čas velí

ranbow 30.10.2008 7:57

Flexibilní program , jak jinak

Když on ten program bude flexibilní vždycky když se uplete koalice - jak jinak - každá strana do toho kecá a snaží se urvat prebendy a zásluhy pro sebe. Jo, až dostane ODS 51 procent a bude vládnout sama, tak to asi bude vypadat jinak..Jenomže, vysvětlete to voličům...

MUDr Jiří Kilian 30.10.2008 8:14

Re: Flexibilní program , jak jinak

To by dopadlo všelijak.  Voliči přeci chtějí jistotu šedi, pevnou hráz průměru, pohodlí stagnace. Proto volí levici. Nakonec asi dělají dobře, netřeba se pachtit za výdobytky poznání a nabídkami volnosti. Žába na dnu studny je spokojená v přesvědčení, že nebe je velké jak poklička hrnce. Jen si vzpomeňmě, kolik radosti udělal výjezdní doložka do Jugošky a jak bylo bezva ušetřit devisy z příslibu glhňáním stravy na kahanu po vyspání pod stanem a kopupit si rifle, šusťák a digitálky a celý rok vyprávět, jak je to na záopadě fajn a stát se tak  středem zájmu sousedů.  A dnes ? Se tam ani nikomu nechce. A auto ?  Na pendrek, není kde zaparkovat.  A byt ? Stačilo se v devatenácti oženit a příhlásit do družstva  a za deset let byl útulný moderní byteček ve věžáku i s výtahem. Dnes aby jeden počítal regulace deregulace, taká dřina. A v žádné pudlici není kus chleba a sehnat libový bůček není žádné štěstí. A debilní internet bere jen čas, TV dává symý nesmysly - kde jsou krásné budovatelské seriály a špionážní filmy. A sportovce máme kdesi pryč, a mobily odporně piští v každé hospodě, si jeden ani nemůže v klidu popít a povykládat o tom, jak tam na západě nmá kamoša a ten si žije.

Anonym 30.10.2008 8:28

Re: Flexibilní program , jak jinak

Pane doktore, mnohokrát jsme se v minulosti tady v diskusi na NP spolu shodli. Teď s Vámi strašně, ale strašně nesouhlasím. Budeme-li hledat vinu ve voličích, Bůh s námi.

Zkusme se (tak jako v minulosti) zamyslet nad tím, co děláme špatně my a ne co si špatně myslí voliči. Věřte mi, mnou navrhovaná varianta je lepší cesta.

MUDr Jiří Kilian 30.10.2008 8:30

Re: Flexibilní program , jak jinak

Já ale nehledám vinu. Popisuji stav věci, nic víc.,

MUDr Jiří Kilian 30.10.2008 8:33

Re: Flexibilní program , jak jinak

Nepochybuji o tom, že vláda nevedla své kroky patřičně. To začalo sestavením koalice a tak byl určen ten směr.  Navíc mám docela silný dojem, že uvnitř pravice kují se pikle vzájemné bez ohledu na zájemy Věci veřejné. A dál je ta i tak, že tu nebyl znát zájem vlády o náhledry lidí, ani těch, kteří ji chtěli za svou. To je vše zřejmé. Pokud by měla vláda přesvědčit voliče, měla by znát jejich přání. A podaný mnou popis ho tak trochu s nadsázkou vyjadřuje.

gerontusinza 30.10.2008 14:09

Pane doktore je mě líto, nemáte tak úplně pravdu........Re: Flexibilní program , jak jinak

jistě jsou zde tací lidé, jsou zde i tací pro které je třeba teplý oběd malým zázrakem, jsou zde tací kteří mají své vidiny a sny daleko na vyšší úrovni, ale jsou zde tací jejichž způsobem je všechno získat co nejrychleji a za každou cenu bez ohledu co to stojí toho druhého..... no a to nám právě předvedla v miniatuře ODs...... a sebereflexe...? no tak to je přece cizí slovo a my si přece slova svobodně vybíráme....... když máme tu demogracii ne?;-D

kiri 30.10.2008 8:41

Re: Flexibilní program , jak jinak

Ale ovšem, že je to o voličích. Smiřme se s tím, že na obzoru není žádný pan charismatický, poctivý. Budeme proto volit očividně větší gaunery? Co je to za pitomost?

Anonym 30.10.2008 9:18

Re: Flexibilní program , jak jinak

Vyměňme tedy voliče, nic jiného nezbývá.

Je to jako ze starého vtipu, jak by se ta medicína (advokacie) dělala krásně bez pacientů (klientů). I tak je to možné vidět.

Eva D. 30.10.2008 17:15

Re: Flexibilní program , jak jinak

R^R^R^Jako když budete moci jíst v hospodě A, kde vaří vcelku dobře, ale leccos by mohli trošku vylepšit, přidat třeba na jídelní lístek něco, co Vám zvlášť chutná. Ještě pořád nejsou na Michelinské úrovni, i když jiná podobná zavedená hospoda v okolí není.

Abyste jim dokázal, že nejsou tak úplně podle Vašich představ,přestanete tam chodit.  Vyberete si  vedlejší hospodu B, která je známá šizením, vaří kdoví z čeho, kuchař je šmudla a číšník si máčí palec v polívce, dost lidem už z toho bylo zle. To vše víte, ale přesto tam budete baštit fujtajbl jen abyste Ačkům dal za vyučenou.

jiza 30.10.2008 8:34

Re: Flexibilní program , jak jinak

čeští voliči si nic jiného než vládu socanů nezaslouží.Jejich duševní obzor totiž končí u 30kč,které musí dát za návštěvu lékaře.Možná,že kdyby pragmaticky ministr Julínek kývl na jejich zrušení tak mohly volby dopadnout jinak.Pokud se dobře pamatuji tak dr Rath sliboval jejich zrušení a nyní se nebudou plit jen někde atd.A to co píšete v příspěvku je 100%ní pravda jen bohužel těch 30Kč způsobilo u průměrného malého čecha totální amnezii

fox 30.10.2008 9:08

Re: Flexibilní program , jak jinak

Volební program ODS:1,kdo přijde k doktorovi dostane 30 Kč.A volby jsou vyhrané.

Kyllchap 30.10.2008 8:38

Re: Flexibilní program , jak jinak

nejlepší by bylo voliče vyměnit, že?

jana 30.10.2008 8:38

Re: Flexibilní program , jak jinak

  Správný názor. V koalici při tak křehké většině v parlamentu těžko něco zmůže i jiný předseda, potažmo jiný ministr financí. Nejlepším řešením by byl většinový volební systém. Toho se ale malé strany bojí.!!

Eva D. 30.10.2008 17:26

Re: Flexibilní program , jak jinak

R^Nejen malé strany, ale i mnozí voliči. 

 Ono i to dělení na malé-velké je legrační, ty tzv. malé jsou často jen strany s nižšími procenty voličů. KDU-ČSL co do počtu členů není - na české poměry-  malá, tzv. velká ODS je menší než KDU i KSČM. Pak jsou tu samozřejmě strany malé tak i tak, strany existující jen pro pár lidí.

Ze současné situace ti tzv. malí profitují dvakrát, jednak mají větší zastoupení než odpovídá jejich výsledku, jednak mají pro mnoho lidí alibi - to byla vláda těch velkých, ti malí nenesou odpovědnost. Taková Džamila Stehlíková by v tzv. velké straně nepřekročila úroveň okresu, IMHO, jako zástupkyně malé strany dokonce dostala extra ministerstvo. :-(

Pája 45 30.10.2008 18:39

Re: RANBOW

Které voliče jsi myslel, "ranbow". Voliči přišli, nepřišli nevoliči . To je přece jednoduché nebo ne.

billis 30.10.2008 7:54

Chybou Topolanka byla loajalita Klausovi:

V dobe presidentskych voleb byla pochopitelna, i kdyz mu snad nemusel az tak okate ve svem projevu v parlamente lozit do zadele. To bylo pod jeho dustojnost a nemel toho zapotrebi. Nejvetsi chybu vsak udelal ve chvili Klausova KGBackeho hodnoceni gruzinske krize. V te chvili se mel jasne dimenzovat a velice  n a h l a s  rict, co si o takovem hodnoceni mysli. Odvaha rici to naplno by mu prinesla nemalo bodu. Misto toho zdrzenlive mlcel ( ackoliv bylo vsem jasne, co si o tom mysli) a dokonce stahl svuj predem pripraveny razantne protirusky postoj na nasledujicim evropskem summitu, jehoz vysledkem bylo ( i pro to) neprijeti zadnych sankci. Myslim, ze dnes uz toho lituje. Bohuzel pozde. Bohuzel nejen pro nej, bohuzel pro celou zemi

Pavel 30.10.2008 7:52

Autor bojuje za svoje vidění problému ...........

ale já jsem přesvědčen, že krajské volby jednoznačně prohráli sami hejtmani. Pokud se oni začnou distancovat od 30,- Kč poplatků a tvrdit, že vládní  politika je něco jiného, tak volič chtěl mít jasno a převzal to, že i kraj má vládní politiku.  Dalším mínusem byl tisk a novináři. Nepamatuji si článek, který by byl k reformám solidární alespoň v tom, že je nenapadal. A to včetně  diskuzí tady na psu. Zkrátka každý si chtěl do vlády kopnou a tak si taky kopl. Pak se diví.

A k Topolánkovi. Možná, že někdo na základě tiskové masáže považuje zvednutý prostředníček za rak velké mínus, že není  právo být premierem. Ale je jeden z mála ogarů, který mluví jasně a srozumitelně . A hlavně stojí za tím co řekl.

Poslechněte si Béma ze středešní  Událostí. Nebo jste někdy slyšeli mluvit Tošenovské déle jak dvě minuty? Oba jsou produkty snažících se novinářů a to je opravdu málo.

hercina2@seznam.cz 30.10.2008 8:47

Re: Autor bojuje za svoje vidění problému ...........

Já si myslím že nějaké poplatky ve zdravotnictví nejsou problém,problém vidím spíš v tom že ve všech resortech je bordel který nikdo nekontroluje a peníze stále mizí a mízí.A tak se nakonec stanoví poplatky a daně aby se vlk nažral a koza zůstala celá.Hlavně když si politici zachovají tvář.Z dob komunismu nám stále ještě zůstala ošklivá vlastnost,být hezky zticha a chránit si svoje koryto a je nám ůplně jedno jestli lezeme do zadku Usa nebo rusům,hlavně že je tam teplo a máme klid.

Pája 45 30.10.2008 18:36

Re: PAVEL

Jmenovče, "pavle" s těmi hejtmany máš pravdu, je ale potřeba do jejich počtů doplnit i Béma a další z grémia ODS. Jak se může 1. místopředseda demokratické a občanské strany bít v prsa, že on a nikdo jiný ODS nemůže zachrání (když ji před tím poslal do kytiček), on neměl žádné povinosti v tom vedení?

Nemáš však pravdu s těmi novináři, jmenuj média, která jsou proti ODS (neříkej, že to jsou Halo noviny, které nikdo nečte). Koho z následujících považuješ za "nepřátele ODS (pravice) - ČT, NOVA, PRIMA, Z1, MfD, Lidovky, Právo, ČR, hlavní internetové noviny, případně jiné celostátní média. 

Kirken 30.10.2008 7:47

Jednoznačný souhlas s autorem.

Topolka se jednoznačně vyrezignoval na program, koaličním partnerům ustupoval už předem a bez boje a otrávil skutečné pravicové voliče.

kiri 30.10.2008 8:04

Re: Jednoznačný souhlas s autorem.

díky otráveným pravicovým voličům jsem si užil  socialismu. Díky. Patrně to bude dědičné.

hercina2@seznam.cz 30.10.2008 7:45

Názor na volby

Nemyslím že by Topolánkovi zlámalo vaz jen nějakých 30 korun,začalo to rovnou daní a pokračovalo vyznamenáním bratří Mašínů.Taky jeho výrok že když ho jednou lidi volili tak mu do toho nemají co kecat je názor malého děcka-jednou jste mi dali do ruky hračku tak mě nechte at si hraju.Jenže voliči nejsou na hraní pane Topolánku.

Hrad 30.10.2008 7:38

Topolánek je zástupný problé.

Jako vždycky jsou občané, kteří by byli schopni něco zvrátit, zahrnuti obrovskou péči sdělovacích prostředků. Jsou dokonale "zcenzurováni". A i to mizivé množství, co přišlo k urnám, bylo schopno zatřást nabubřelou velkohubostí. Co se stane, až jich přijde ještě víc? Nesmí!!!! Musí se jim volební účast zprotivit. V médiích modří ptáci vyhrávají 1 111:0,2. Skvěle prosadit modré reformy může však až státní bankrot, jako v současnosti v Maďarsku a třeba v osmdesátých letech v Argentině. Až bude nutné umořovat případnou půjčku a  všechno bude na příděl, to se bude reformovat. A ta lůza, jak se jí s oblibou především tady říká, bude ještě ráda když dostane žebračenku, za kterou bude pokorně děkovat a líbat ruce modrému(reformujícímu se)  státu. A ne blbě volit!!!

 Na závěr poznámka:  http://www.pwf.cz/cz/archiv-clanku/267.html  

To neznamená, že Topolánek má dál předvádět své hrané sebevědomí, na čele tohoto státu.