19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Padlý titán

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šerlok Homeless 25.9.2006 21:53

Autore, jste vedle jak ta jedle.

Sílu škodit, ne však tvořit, má Paroubek. Zeman - ať byl jaký byl - je p dvě úrovně výš. Nemá formální moc, stále však má neformální autoritu a vliv v ČSSD (a ostatně snad i mimo ni). Tlustý by snad s Topolánkovým vědomím nešel za někým, kdo umí leda škodit - nebo snad ano???8-o

Václav 25.9.2006 21:25

Re: kdo je neúspěšný v praktické životě stane se politikem - souhlas

Milena 25.9.2006 20:51

Re: Re: Zeman už jen škodí

Souhlasím s vámi. Je to přesně tak.

jirka.s. 25.9.2006 18:15

Re: Re: po čtvrt roce kotrmelců a ostudy,

Je pravda, že hulvátství jsme si ve strakovce už užili až až. Ale pokud by nebylo zbytí a nynější situace se nedala vyřešit jinak než návratem penzisty z Vysočiny, jsem všemi deseti pro.

jarda 25.9.2006 17:12

Autore

A co řeší tento článek ? Nebo také není síla ?

KR53 25.9.2006 16:18

Re: Zeman byl arogantní politik, Paroubek je pouze arogantní

Já pořád považuji Zemana za sociálního demokrata, Paroubka za socialistického demagoga.

gerontusinza 25.9.2006 15:35

To víte že ano, budou.se to snažit natahovatRe: Re: Pane Daneši, nikoli Zeman, ale vaše výmysly (prý konstrukce) a výmysly pánů z ODS

Tím více jejich svinstev vyleze na povrch. Nikdo nebude respektovat ministra s botou v zadku.

gerontusinza 25.9.2006 15:32

Inu pane honcek jak myslíte. Re: geronte

Váš názor je váš názor. Nijak mě nevzrušuje. JInak hurá za těmi vašimi blbci. Vaše otazníky se k tak triviálnímu způsobu financování nevztahují. Jste na ůrovni Tlustého a Sloty o mistru Topolánkovi nemluvě. Jinak vy mě taky(Y)Pa

honcek 25.9.2006 14:35

geronte

Vy jste pane kardinalni BLB!!!!! Pokud zde chcete vysvetlovat nebo ve vasem pripade i poucovat, velmi vas zadam abyste si zjistil nasledujici zaklady, podklady, parametry, .... S jakym vyhledem (casovym) hodnotite funkcnost duchodoveho systemu? (pouze do doby vasi smrti? :o) pak toum rozumim) Proc jsou prebytky ze soc. poj. rozpousteny ve statnim rozpoctu? Kdo rozpousti (rozpoustel)? Demograficky vyvoji v Evrope (CR)? Vite co je to prubezne financovany system? Vy jste pouhy demagog se sklony k demenci (viz Posta) !!!

vládík 25.9.2006 14:24

Re: Re: Pane Vládíku, nemáte pravdu. Re: Skutečnost

Ve firmě vedete podvojné účetnictví, které má svá pravidla´(zásady jsou stejné v celém civilizovaném světě). Jedním z pravidel je, že účtuji náklady a výnosy (tedy to, co je vyfakturováno). Nikoliv tržby a výdaje (tedy to, co teče pokladnou /účtem/).

Jiná pravidla (zase: nejen v ČR) platí pro rozpočet /mj. proto, že se zde na značnou část toků nevystavují faktury/. Zde se účtuje podle skutečného toku peněz.

Nemyslím, že je dobré diskutovat o skutečnostch, kterým zřejmě nerozumíte.

vládík 25.9.2006 13:05

Re: Pane Vládíku, nemáte pravdu. Re: Skutečnost

A jak to dělá v předchozích měsících? Ten posun je stále.

Státní rozpočet je vpodstatě veden  jako "jednoduché" účetnictví - podle skutečného toku peněz, nikoliv podle doby vzniku (vystavení "faktury"). Takže Tlustý správně ví, že rozpočet je právě jen o toku peněz mezi 1.1. a 31.12. běžného roku. I vám krásný den 

jerry 25.9.2006 13:03

Zeman byl arogantní politik, Paroubek je pouze arogantní

Na tomhle je vidět , že Zeman stále převyšuje zbytek vedení ČSSD po všech stránkách. Paroubek vztekle reaguje na Zemanovy soukromé aktivity a tím jen dokazuje skutečný stav demokracie  uvnitř dnešní ČSSD. Řekněte mu už někdo, že tady teď jde o vládu a rozpočet a ne o to, aby jej všichni členové strany  poslouchali na slovo!

www racek 25.9.2006 12:59

Re: Re: Pane Vládíku, nemáte pravdu. Re: Skutečnost

státní rozpočet je v podstatě cash. prostě 1.1. peníze nemá ...

I-Worm 25.9.2006 12:25

Kdo ví, jestli to tak není lepší

že na tu velkou koalici nemá...

Jaroslav 25.9.2006 11:18

Zeman neškodí

Zeman na Vysočině nemohl způsobit žádné nedávné politické krize. To je čirý nesmysl nebo přinejmenším přílišné démonizování osoby jednoho důchodce. Ty krize si způsobilo vedení sociální demokracie samo. Četl jsem ty knihy, nevím nic "o špinavých útocích" na bývalé spolupracovníky, při vší velice tvrdé kritice některé dokonce částečně chválil např. Zaorálka. Nebylo to tak černobílé, jak tvrdíte. 

dph 25.9.2006 11:13

kdo je neúspěšný v praktické životě stane se politikem

naše země doplatila na to,že vyprodukovala pouze minimálně schopných politiků.To co se dnes při volbách uchází o naše hlasy je jen bazarové zboží.

Jaroslav 25.9.2006 11:11

Re: Pane Daneši, nikoli Zeman, ale vaše výmysly (prý konstrukce) a výmysly pánů z ODS

Pokud jde o těch 9 dní, nebyl bych takový optimista, jako Vy. Budou to pořádně natahovat, uvidíte sám. A obávam se, že se od nich dočkáte ještě větších špinavostí, než tomu bylo doposud.

tom 25.9.2006 11:09

Re: pane Danesi

souhlasím s vámi.Zeman je inteligentní člověk ,jednal sice účelově,ale nikdy ne tak odporně jako Paroubek.Ani své spolupracovníky tak neovládal a nevydíral.Nikdy by se nesnížil k takovému projevu co Paroubek přednesl po volbách.

loula 25.9.2006 11:09

Re: Re: po čtvrt roce kotrmelců a ostudy,

Radio 6 poslouchám pravidelně a komentář, který máte na mysli, jsem vysoce pravděpodobně slyšel. Co se týče toho hulváta, měl jsem na mysli Zemana, jinými slovy, že Zeman, přes svoje hulvátsvtví, by se jako státník zachovat mohl a že by byl akceptovaný. A k té nenávisti, ano, z Paroubka viditelně kape, ale že není na druhé straně takto okatě podávaná, neznamená, že zde neexistuje. Já bych dokonce řekl, že ODS Paroubka nenávidí ne proto, že je socan nebo pro jeho neurvalost, ale pro fakt, že po zmírající ČSSD v epoše Grosse z ní udělal konkurence schopnou stranu. Samozřejmě na tu konkurenceschopnost můžete mít jiný názor, ale volební výsledek je rozhodující, a ten je proti průzkumům za Grosse trojnásobný.

Malý Aston 25.9.2006 11:02

Re: Zeman už jen škodí

Nejsem příznivec pana Zemana ale knihy jsem si koupil a musím konstatovat,že se jeho některé závěry týkají všech politických stran.Pokud by si socani dobře knihy přečetli a vzali si z nich poučení,nikdy by nepřipustili volbu Standy na trůn a zejména by si nezvolili do čela Paroubka.Všichni neschopní se spojili aby nebyl zvolen na Hrad.Jména a místo rozhodnutí,jsou v knize pěkně popsané. Já nemohu pochopit,že některý socan může nadávat otci zakladateli ČSSD panu Zemanovi a chválit likvidátora ČSSD pana Paroubka. Pan Zeman a pan Klaus byli ekonomové,proto bylo možné,že se vždy domluvili. Čeho hodlá docílit pan Paroubek skutečně nevím,možná že má zájem dostat občany na Václavák,jako jeho kolega v Maďarsku,taky pěkný socialista.

gerontusinza 25.9.2006 10:47

Nikoli Pavle zamyslete se opakovaně.Re: Re: Pane Vládíku, nemáte pravdu. Re: Skutečnost

Fakturace a odvody jsou něco jiného. Státní rozpočtové také. Nepleťte si účetnictví fakturační se mzdovým. Víc již nemohu dodat. . Nechte Sobotku Sobotkou. Tohle platí již od s malými obměnami od Hitlera.(ten totiž zde zavedl první všeobecný důchodový systém). Hezký den

Pavel 25.9.2006 10:38

Re: Pane Vládíku, nemáte pravdu. Re: Skutečnost

To je zajímavé, že stát má jiné ekonomické ukazatele. Pokud něco vyplatím do 31 v měsícici jde to do nákladů tohoto měsíce. Ale má to jeden háček, a to tem, že pokud je faktura vystavena 31 den se splatností 14 dnů, tak i to co zaplatím 13 den v měsíci při faktuře vystavené v měsící předcházející, mi jde do nákladů měsíce předcházejícího.

Tropch složité, ale tvůj argument je špatný a je SOBOTKOVSKÝ. Což Tě ovšem omlouvá, protože nejsi šéf firmy a neznáš účestnictví.

gerontusinza 25.9.2006 10:21

Pane Vládíku, nemáte pravdu. Re: Skutečnost

I letošní rok důchody skončí přebytkem kolem 13 miliard (tak jako v předchozích 2 letech cca 7 a 11 miliard), který samozřejmě jsou potom rozpuštěny ve státním rozpočtu. On totiž pan Tlustý nepochopil, že rozpočet je od 1.1 do 31.12. A jak asi víte, za prosinec jsou mzdy vypláceny vč. soc.a zdravotních dávek  do 15.1 následujícího roku včetně . Takže se jedná pouze o přeúčtování, k němuž vláda pouřívá státní podnik (poštu) na překlenutí než prachy dojdou na dané účty. hezký den

vládík 25.9.2006 10:01

Skutečnost

Jsem důchodce. Přesto tvrdím: na důchody není. Globální dohodu o novém systému důchodů zablokovala ČSSD, aby se zalíbila KSČ/M/.

PS: Až mně budete chtít slušně za můj názor počastovat, upozorňuji, že nejsem "modrým ptákem" jak lidi s jiným názorem nazýváte. Jen prostě některé věci jsou nepopiratelné (resp. popiratelné jen se stranickými klapkami na očích).

vládík 25.9.2006 9:56

Re: Zeman už jen škodí

A kolik že našel čtenářů? Zřejmě mezi ně patříte. Znáte:"Řekni mi, jaké knihy čteš, já ti řeknu, jaký jsi"?

vládík 25.9.2006 9:54

Re: Re: Padlý pingl ! Titán je stále morální jedinec.

R^R^

vládík 25.9.2006 9:53

Marťani NE!!!

gerontusinza 25.9.2006 9:44

Pane Daneši, nikoli Zeman, ale vaše výmysly (prý konstrukce) a výmysly pánů z ODS

mluví v těchto vašich slov. Jen se divím panu Paroubkovi, že diskutuje se Zemanem přes media. To jej  deklasuje, protože z jeho 2 vět, pisálkové vašeho typu vysmolí těch vět tisíce. Jen mě udivuje, že tak zástupný problém vytahujete když máte tolik pitomosti řečené in natura od současné vlády. To vám vůbec nevadí trapnosti těchto pánů? O malichernostech (viz není na důchody) vykazujících totální neznalosti a lži zcela průhledné až trapné ani nemluvě?Naštěstí ovšem to má pan Topolánek už jen za 9 dní a stačil se dostatečně znemožnit sám.

klom 25.9.2006 9:40

Re: po čtvrt roce kotrmelců a ostudy,

Loulo,takhle ne!Nenávist je vidět pouze na Paroubkovi ale stojí za to.Situace u nás je srovnatelná s Maďarskem,o to lepší,že socialisti už jsou snad od válu a může se dávat ten bordel do pořádku.Doporučuji komentář ČRO 6 vysílaný minulý týden a opakovaný v sobotu.Tedy hulvát to opravdu být nemůže a co je Paroubek?

Luděk 25.9.2006 9:37

Zeman už jen škodí

Zeman je člověk plný nenávisti,který na svém politickém vejminku přemýšlí jen o tom,jak se pomstít za své nezvolení prezidentem.Z politiky odešel sám,k odchodu ho nikdo nenutil.Jeho politická pornografie,která mu vynesla slušný balík,jen dokumentuje stav jeho mysli.Špinavé útoky na své bývalé spolupracovníky,odporné osobní invektivy  na lidi,kteří si dovolili mít odlišný názor, chorobná ješitnost - to vše je předvádí bývalý premiér v plné míře.Svoji stranu v posledním volebním období poškodil  zcela fatálně a nedávné politické krize vlády jsou do značné míry jeho "zásluhou".Snese kolem sebe jen lidi kořící se jeho "genialitě",v tom se velmi podobá Václavu Klausovi.Není náhodou,že ti dva si vždy dobře rozuměli,zejména v umění,jak oklamat voliče a rozdělit si moc v zemi.