8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Ošklivá móda kopnout si do Okamury

„Démonem tuzemské politiky a hlavním nebezpečím pro demokracii se stal Tomio Okamura“ píše ve svém vtipně kritickém článku Petr Holub.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 2.3.2018 18:40

Re: dodatek

Nedával bych pana Okamuru do jedné řady s komunisty nebo národními socialisty.

Komunisté, vzali lidem svobodu ekonomickou a politickou. Sebrali jim majetek, udělali z nich nádeníky, kteří byli závislí na benevolenci státu, pořebovali vnitřního nepřítele. Komunisté i nacionální socialistů si vybudovali ozbrojené složky, které terorizovali ty, kteří se k nim nepřidali. Komunisté se pasovali na lidi prvního řádu, národní socialisté likvidovali méněcenné rasy jako židy, cikány, slovany.

Pan Okamura nemá ozbrojené složky, nechce nikoho fyzicky likvidovat, atd.

Nevidím žádnou podobnost. Jako předvolební téma zvolil to co mnohé lidi pálí a s čím nesouhlasí. Je to produkt EU a její politiky.

J. Schwarz 2.3.2018 18:36

Re: Kecy

Zatím jsem od všelijakých svatých mužů a žen slyšel, že peníze nejsou všechno, prý existují i vyšší hodnoty. No a teď od vás slyším že zřejmě ne, alespoň pokud jde o EU a její šlechetnost vyjádřenou eurofondy. Je to jako nainstalovat si doma dobrovolně bombu s časovačem, která přišla, považte, na čtyrista tisíc a oni mi na to dali celých tři sta! To si přece nemůžu nechat ujít, vnuci by mně to do smrti vyčítali!!!

J. Schwarz 2.3.2018 18:32

Re: Kecy

Vlastizrádné bylo do EU vstupovat.

J. Kopis 2.3.2018 17:40

Re: Zlatá slova

Paní Svobodová, pro přijetí jakékoliv legislativy existuje tzv. připomínkový a schvalovací proces. Návrhy Okamury jsou pouze návrhy a tudíž je zcela logické, že nebudou přijaty tak jak jsou navrženy. Vytváření divadla okolo těchto návrhů z důvodu jejich legislativní nedostatečnosti je jen bouří ve sklenici vody. Je to stejné, jakoby byl designer osočen z konstrukčních nedostatků navrhovaného výrobku!

J. Kopis 2.3.2018 17:16

Re: dodatek

Jaký, předpokládám, že asi nejspíše duševní pochod, vás dovedl k myšlence, že do Bruselu volím bolševiky?

J. Brunner 2.3.2018 16:29

Re: Češi určitě hloupí nejsou, ale autor článku ano

Jo, všichni ostatní toho zneužívají v náš prospěch.

J. Václavíková 2.3.2018 16:27

Re: Český volič

Dovzdělat.

J. Václavíková 2.3.2018 16:26

Re: dodatek

A proč nám tam ty bolševiky pořád volíte?

J. Kopis 2.3.2018 16:25

Re: dodatek

A bruselské bolševiky platit 1000x víc vám nevadí?

J. Kopis 2.3.2018 15:42

Re: Češi určitě hloupí nejsou, ale autor článku ano

Tak to je Merkelová a bruselské politbyro asi tak 100x horší!

J. Kopis 2.3.2018 15:37

Re: Okamura je asi stejný fašista

Islám není rasa!

J. Dvorská 2.3.2018 15:31

dodatek

Tyto dvě strany, SPD a KSČM jsou fašisticko-bolševické strany ! A my , slušní lidé, je platíme z daní !

J. Kopis 2.3.2018 15:17

Otázka spíše zní

kdo platí protiokamurovské hnutí?

J. Kratochvíl 2.3.2018 14:48

Re: Češi určitě hloupí nejsou, ale autor článku ano

Rozšiřuje lži a polopravdy o romském táboře v Letech, rozšiřuje lži a polopravdy o migrantech na našem území straší migrací o zpochybňuje židovský holokaust a šíří nepravdy a polopravdy o EU.

A. Alda 2.3.2018 14:46

Okamurovce jsem nevolil.

Ale vzhledem k šíleným útokům proti nim je možná budu muset volit.

P. Khail 2.3.2018 14:09

Re: Okamura řekl jen pravdu o tom

Ano, řekl pravdu a pak se za to omluvil. Mluvil prý v horečce a to se Fridrichům líbí, tak to má být!

Ś. Svobodová 2.3.2018 13:41

Re: Zlatá slova

Je třeba odlišit Okamuru od jeho návrhů. Okamuru netřeba vůbec komentovat. Ale je chybou jeho návrhy dehonestovat proto, že je předkládá on. Je potřeba jeho návrhy brát zcela vážně a jednat s nimi stejně, jako s jinými. Pak zcela pragmaticky většinu z nich zamítnout, protože obsahují ve své jednoduchosti takové legislativní "díry", že by jejich přijetí mělo nedozírné následky. A nebo přijmout, pokud budou vypracovány pečlivě a v kontextu platné legislativy.

T. Hraj 2.3.2018 13:16

Re: Okamura si kopnutí,

A za co?

T. Hraj 2.3.2018 13:15

Re: Češi určitě hloupí nejsou, ale autor článku ano

Dejte prosím k dobru nějakou tu Okamurovu lež nebo polopravdu. A ať jsou alespoň tři a ať to nejsou nějaké marginální blbosti.

T. Hraj 2.3.2018 13:11

Re: Kecy

Pokud je vaší vlastí EU, tak ano. Kolik Vás ale takových je?

T. Hraj 2.3.2018 13:09

Re: Ani KSČM a také SPD nejsou přijatelní

Ano, jinými slovy jsou nesystémoví (protože neřeší celek). Nicméně imigrace a členství jsou dnes tématy s fatálními dopady. A Okamurovy názory na tyto otázky podepisuji.

T. Hraj 2.3.2018 13:06

Re: Zlatá slova

"Toto je cesta"? myslíte jak na Okamuru? Je opravdu tak důležité s ním zamést? Je on tou hlavní hrozbou?

Ano v mnohých názorech je zjednodušujícím, populistickým tajtrdlíkem. Ale v několika dalších tématech (a pro dnešní dobu právě klíčových), je jediným politikem, nazývajícím věci pravými jmény a navíc nabízejícím logická a jednoduchá (zcela správně, protože očividná) řešení.

J. Kratochvíl 2.3.2018 12:59

Re: Češi určitě hloupí nejsou, ale autor článku ano

Okamura není stejný jako ostatní politici, není demokrat protože lže, rozšiřuje polopravdy a podvádí. Mnoho občanů se o politiku nezajímá a nerozumí politice a volí podle emocí a politici jako Okamura toho zneužívá ve svůj osobní prospěch.

V. Lunák 2.3.2018 12:43

Re: Kecy

Pokud jste se to nedozvěděl, tak asi jenom proto, že se o to nezajímáte.

R. Gramblička 2.3.2018 12:35

Re: Kopnout si do Okamury

:-)))

Ś. Svobodová 2.3.2018 12:34

Zlatá slova

Češi mají mimořádný cit na pokusy o úmyslnou a nečestnou manipulaci. A proto volí NAVZDORY lidem, kteří se je snaží manipulovat. Čím více se stupňuje nátlak, tím více voličů získají. Okamura i Babiš to vědí. A tak vystupují, říkají co mi myslí a jsou za to (často poprávu) dehonestováni užitečnými idioty s připravenými nálepkami ale o to mizernějšími argumenty. např. včera debata v TV: přítomní politici Okamuru osočovali hodinu tak, že s ním člověk musel soucítit. Pak student právnické fakulty z publika dokázal dvěma - třema větama ukázat zásadní problém Okamurova návrhu referend a jeho stupidní reakci. Soucit byl okamžitě pryč. Toto je cesta.

Z. Lapil 2.3.2018 12:16

Re: Jděte již někam

A taková socialistická chamtivost po hýzlpapíru - má něco společného se socialismem?

M. Zikmund 2.3.2018 12:12

Re: Nacismus SPD kontra fašismus ANO

je vidět, že vy jste už takový uvědomnělý euroobčan - vlastenecký je pro vás nacionalistický. Komunisti na tom byli podobně. Těm se nehodil vztah lidí k cirkvi, kazil jim jejich převýchovu občanů, tak náboženské cítění haněli a zesměšňovali, představitele církve utlačovali. Dnes se plánovačům šťastné budoucnosti nehodí vztah lidí k vlastnímu národu, tak je hlt každý takový hned nácek.

Takže pro upřesnění - německý nacionání socialismus, tede nacismus, byl založen na přesvědčení, že německý národ je něco víc a že proto má právo diktovat druhým evropským národům jejich roli, životní prostor a vládnout jim. Řekl bych, že toho pan Okamura fanouškem rozhodně není. Na to tady dnes jsou jiní spolupracovníci tohoto směru.

Ś. Svobodová 2.3.2018 12:02

Re: Češi určitě hloupí nejsou, ale autor článku ano

Okamura je stejný jako ostatní politici. Není ani větší ani menší zlo. Ve volbách získal hlas jednoho voliče z deseti, což je velmi málo na to, že v průzkumech se pro vystoupení vyjadřuje téměř pětinásobek občanů. Navíc nepožaduje referendum o vystoupení z EU, ale zavedení systému referend. Které samozřejmě může a nemusí vést i k referendu o EU. Vzhledem k politickému nastavení Čr nikdy nedojde ke schválení jeho návrhu v předložené podobě.

Ale protože i negativní reklama je reklamou, lehce se může stát, že preference Okamury porostou. Nikoliv jeho zásluhou, ale zásluhou všech, co na něj stále útočí. A o tom to je.

A. Reček 2.3.2018 11:55

Ani KSČM a také SPD nejsou přijatelní

O komouších je zbytečné se rozepisovat, ale pravým důvodem existence SPD je jejich šíření polarizace společnosti. Tedy na ano, ano či ne, ne u nesložitých problémů. Hlavní témata mají jen 3! Jde o imigranty, referenda k čemukoli a pak náš odchod z EU a NATO. Toto oni budou opakovat do omrzení. Při dotazu jak chtějí vylepšovat ekonomiku, školství atd. zůstanou stát s otevřenou hubou!