26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Opozice by lépe vysvětlovala?

Další vládní zpřísnění omezení normální života vybudilo naše opoziční politiky demokratického bloku k další kritice. Poté, co kritizovali „chaos“, nyní unisono tvrdí, že by „lépe vysvětlovali“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pankovic 1.2.2021 9:54

Tak hodne zdravi vam I vaśi čube. Hlavne ať to nemusite uklizet vśechno:-)

L. Novák 1.2.2021 3:58

Pravda je, že opozice a mnozí "opoziční" politici se chovají naprosto ostudně. U voleb jim to rozhodně prospěch nepřinese...

P. Čech 1.2.2021 9:11

Mnozí? Já bych řekl, že všichi, kteří dostávají prostor v médiích. Bez výjimky! Jakž takž rozumně se chovají jen opoziční politici SPD a Trikolóry.

L. Novák 1.2.2021 12:40

To jsou ti největší pitomci! :-P

P. Čech 1.2.2021 17:42

Nazvu-li někoho pitomcem, ujistím se napřed a především, zda jím nejsem sám.

D. Müller 1.2.2021 2:57

No, Pane Bartoni, já ani nikdo z mého okolí už neví, co platí nebo neplatí. Kdy co má nebo co nemá platit a odkdy a dokdy. A vlastně jsme to všichni vzdali. Očkování se letos zřejmě nedočkáme a tak jen čekáme na volby, aby chaoti z této vlády zmizeli. Už nechci, aby se mnou vláda komunikovala přes TikTok nebo přes YouTube.

R. Langer 1.2.2021 5:47

A které chaoty hodláte volit místo nich, to bych docela rád věděl? ;-)

J. Nevrkla 1.2.2021 8:08

Trikoloru či SPD.

L. Novák 1.2.2021 14:10

Jo. To jsou ti "praví"...;-D

D. Novák 1.2.2021 8:37

Když nevíte vy ani vaše okolí (to je co?), tak snad při inteligenci vaší i vašeho okolí (?) by neměl být problém si informaci zjistit v médiích, širším (vědoucím) okolí, nebo u staré Blažkové.

btw. klidně se tu poptejte, co vám není jasné, jistě vám někdo mimo vaše okolí(?) poradí.

P. Kmoníček 1.2.2021 9:11

Pane Mullere, vysvětlovat něco Bartoňovi je úplně zbytečné. Jeho ani nenapadne se zamyslet nad názory, které jsou zde vedeny jako souhlas s politikou vlády, natož aby myslel logicky. Chtělo by to mrazy jak na Sibiři a Bartoně spolu s dalšími koblihami natočit jak shánějí kulichy.

P. Hatina 1.2.2021 1:40

Ono je opravdu zajímavé dát si to takto pod sebe, napřed vládní omezení, a potom školství.

Protože pak hned každý vidí, že to nějak nesedí. Učitel by přece taky rád řekl žákům "tu látku chápat nemusíte, prostě si jí do pondělí naučte nazpaměť, a pak zkouším", ale současná koncepce vzdělání říká něco jiného, že jim to nějak - aby to pochopili? vysvětlit musí.

A na druhou stranu vláda přece nebude komunikovat s každým občanem podle jeho názoru "že on si myslí, že roušku nosit nemusí, protože si to přečetl někde na netu. Jako to třeba může ? dělat ten učitel při výuce (něčeho naprosto jiného)

Takže jedno nebo druhé je špatně, buď demokratická vláda a nebo školní výuka?

J. Vobr 1.2.2021 0:47

K tomu vysvětlování ... vzpomněl jsem si na film "Na samotě u lesa". Tam je scénka, kdy malý chlapec na pohřbu říká :

JÁ TOMU NEROZUMÍM ... ZEMŘEL PAN PETŘINA NEBO PAN NEBOŽTÍK ?

Taky mu to špatně vysvětlovali ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

P. Hatina 1.2.2021 1:47

No možná když si vzpomenete na finální scénu jiného českého filmu Bílá paní, tak zjistíte že vysvětlovat se dá různě "..

"Ale vždyť tady žádný most není!" "Jdi furt s tou pravdou... Drž hubu a plav!" ;-D

J. Pankovic 1.2.2021 0:44

Kdyź ona vetśina tech "opatŕenî" budî dojem, źe je vymyslel nejaky zlomyslny psychopat s cîlem co nejvîc lidi naśtvat :-)

...pak se nesmî nikdo divit , źe uź to lidem leze na nervy ;-)

...hlavne kdyź to vypadà, źe to neskončî nikdy !!!!

L. Novák 1.2.2021 3:48

Obávám se, že ta omezující opatření lezou na nervy všem. Bez ohledu na vysvětlování. Trvají prostě příliš dlouho, ale ve světě je to všude velmi podobné. Sportovní stadiony prázdné, všude roušky, jen minimum fandících diváků s předepsanými odstupy... :-/

R. Langer 1.2.2021 5:48

Přesně tak. Někteří už si toho dokonce začínají všímat a to je nebezpečné, tak je potřeba utáhnout šrouby... :-P

L. Novák 1.2.2021 7:27

Váš závěr je poněkud "na palici", když vidíme, jak řada nemocnic už má přeplněno a hrozí kolaps...

J. Fráňa 1.2.2021 9:34

V ČR máme přes 50 tisíc lůžek na akutní péči. Teď je hospitalizovaných 5400 lidí s Covidem. Ubylo mnoho pacientů kvůli odloženým zákrokům, klesl počet úrazů a nemocnice jsou přeplněné. Máme 189 nemocnic, průměrně tedy přibylo v každé kolem 30 pacientů. Mě tu něco nehraje.

V. Novák 1.2.2021 9:46

50 tisíc je lůžek celkem. Na těch se obvykle neumírá.

Podstatná jsou lůžka s "dejcháky" a pro ty nejhorší případy s mimotělním oběhem. A těch je prozatím dost jen díky tomu, že epidemie se drží celkem pod kontrolou. A určitě je nenajdete v každé nemocnici na kraji města....

V. Dosoudil 1.2.2021 8:29

Přesně formulováno. Chybí jakýkoliv pokus zmocněnců o vlídnou formu sdělení, o úctu a pochopení k těm, kterým nařizují dlouhodobé strádání a berou jim prostor k vlastnímu rozhodování a odpovědnosti. Válečné restrikce bez konce působí ničivě a jízlivá prohlášení jako "chtěli jsme, abyste si v létě odpočinuli" nebo "to je výsledek vánočních radovánek" považuji za arogantní výsměch diktátorů, kteří si hrají na bohy a ve skutečnosti se kvalifikují jako nenávidění tyrani.

S. Kubů 1.2.2021 0:34

V rozhovoru pro Reflex (19.11.2020) řekl legendární český imunolog MUDr. Jaroslav Svoboda: „Je především zapotřebí podporovat všechny statečné občany, kteří nepodléhají panice. Preventivní opatření by měla být cílená a individualizovaná. Drtivá většina lidí buď neonemocní, nebo má jen lehké chřipkové příznaky. Pracujme hlavně s rizikovými skupinami a těm věnujme pozornost a péči. Chraňme rizikové skupiny a ostatní nechme žít, a hlavně zase otevřme školy. A věřme lidské imunitě.“

Na margo současného „zpřísnění“ bych rád poznamenal, že mám intenzivní pocit, že jde o snahu odvrátit pozornost od očkování proti dovis-19, kde má vláda másla na hlavě aspoň tunu. Zatímco před pár dny zpravodajství Čt o očkování připomínalo někdejší boj o zrno, ve dnešních zprávách zmínku o očkování proti covid-19 aby jeden pohledal. Hlavně, že nám ještě před pár dny paní hlavní hygienička MUDr. Rážová vyhrožovala covidpasem. (Nebylo to náhodou šíření poplašné zprávy?)

Dále je nutno poznamenat, že současná „opatření“ platí ve stávajícím rozsahu od 27.12. 2020 (hospody jsou zavřené od 15.12., školy od 18.12.) – a měřitelný efekt je, mírně řečeno, nejednoznačný – a výmluvy o tom, že opatření jsou v pořádku, jenom je lidi nechápou a nedodržují, jsou nedůvěryhodné a směšné.

Nakonec – hypoteticky: Když teď všichni půjdou do sebe, přestanou chodit s dětma na boby a pít svařák z pytlíku, načež se všechny parametry epidemie během pár dní (např. do 14.2.) rázem zlomí a spadnou někam k nule – bude mít A.B. politickou odvahu ta opatření zrušit ?

Ale ono se to nestane, spíše bude přibývat lidí, kteří budou říkat, že „král je nahý“. Tak jako např. úvahy o doporučení/povinnosti používat místo roušek respirátory signalizují, že od poloviny září minulého roku chodíme s „hadrem na hubě“ pravděpodobně zbytečně. Ostatně - efekt by tomu odpovídal.

L. Novák 1.2.2021 3:55

Možná jste jenom zase něco nepochopil. Pokud se šíří mutace viru s vyšší nakažlivostí, pak dokonalejší roušky zase o něco rychlost šíření sníží.

Jasným indikátorem vážnosti situace je počet nemocných vyžadující hospitalizaci, hlavním důvodem je snaha o zajištění nutné lékařské péče pro ty, co ji opravdu potřebují... Jakmile počet nemocných s nutností hospitalizace překročí kapacitu nemocnic, je zle.

R. Langer 1.2.2021 5:49

A jak jste přišel na to, že roušky vůbec něco snížili? ;-D

L. Novák 1.2.2021 7:23

SnížilY zcela určitě. Zatímco v létě (bez roušek) jsem chytl nějakou "virózu" dvakrát (jednou víkendové teploty a silná rýma v červenci stejně jako kolega v práci, a v srpnu zase jakési pokašlávání v době, kdy v MHD kašlali všichni. Kolem sebe a bez roušek.). No a pak s rouškami už od srpna nic. To nemusí být samozřejmě 100% důkaz, ale studie prováděné epidemiology hovoří jasně. No a většině lidí snad funguje i obyčejný selský rozum, který říká, že jakákoliv zábrana proti prskání a kašlání na ústech je rozhodně lepší, než žádná.

J. Nevrkla 1.2.2021 8:11

V létě bez rousek bylo řádově méně nakažených než poslední čtyři měsíce s rouskami.

J. Svoboda 1.2.2021 9:34

Lidi se shlukli v práci a děti ve škole, na tom není nic tajemného.

Pěkný den.

J. Nevrkla 1.2.2021 9:36

V Maďarsku nemají rousky povinné a děti chodí do škol, nakažených mají denně podstatně méně než my. Divné, ne?

L. Novák 1.2.2021 12:36

Co je na tom divného? Vy můžete mít taky zcela mylné informace nebo z nich vyvozujete zcela mylné závěry. To ale z toho, co jste řekl, posoudit neumím. V průšvihu je celý svět, Maďarsko není výjimkou.

J. Nevrkla 1.2.2021 13:17

Beru informace z oficiální statistiky worldometers coronavirus update, jsou tam všechny země světa s mnoha údaji. Vliv zákazů na šíření nákazy jsem nikde nezaznamenal. Co je teď třeba zajímavé - V Izraeli mají relativně nejvíce lidí ve vážném a kritickém stavu, navzdory daleko nejvíce ockovanym a přísným zákazům. Čím déle vše sleduji, tím méně věřím propagandě, prostě to podle ní nefunguje.