28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Omyl profesora Fialy

Ve své knize „Profesor na frontové linii“ si Petr Fiala všímá i historie ODS. Tvrdí, že za odchod voličů od ODS může opoziční smlouva a nálepka buranské strany za Mirka Topolánka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 10.10.2017 10:29

Re: RE

Ale ta firma neměla se stranou ODS nic společného. Myslím ale že ta stavba byl socanský podnik. Není tady někdo, kdo to ví, aby ze mě pan Gotze nedělal idiota?

M. Vondráček 10.10.2017 10:27

co to je intelekt ??

"intelektuální vrstva totiž opustila ODS ihned po zvolení Václava Klause "

M. Těhanová 10.10.2017 10:26

Re: Ano, Nečas uštván ODS korupční špínou selhal.

Máte v hlavě pěkný guláš. Nenávist není dobrá vlastnost, je mi vás líto.

Podobné zcestné argumenty zakomplexovaných lidí právě zavinily tento náš smutný konec demokracie. Ale snad ještě není tak pozdě a zůstalo tady dost normálních lidí, kteří těm rádoby novým bojovníkům proti korupci( což byla jejich záminka, jak se dostat k moci), nebudou věřit.

I. Mertl 10.10.2017 10:25

Re: Je nesporným faktem, že Nečas byl slaboch.

Nejspíš i trochu víc, ale k čemu to Babišovi bude? I kdyby nebyl odsouzen, což považuji za reálnou možnost, nikdo, snad s výjimkou komunistů a Okamury, s ním dnes do koalice nepůjde.

M. Vondráček 10.10.2017 10:23

Re: RE

Tuším, že ODS (Ostravské dopravní stavby) tu dálnici postavila , či se na ni podílela.

D. Stirský 10.10.2017 10:21

Pan Nečas nepochopil, že

politik by se měl vyvarovat jedné věci. A to hlásat mravnost. Mám na mysli především mravnost sexuální. I on byl jedním z bojovníků za tradiční rodinu a zákon o RP se mu nelíbil. No, a nechal se zfamfrnět Nagyovou, která mu ukázala do té doby věci netušené a nevídané.

P. Rudolf 10.10.2017 10:19

Re: To máte pravdu.

Celej (zásadovej) taťka.

P. Khail 10.10.2017 10:16

Re: Je nesporným faktem, že Nečas byl slaboch.

Pozor na čísla, dvouciferný výsledek je třeba 11%, že by toho ANO nedosáhlo nevypadá reálně.

P. Götze 10.10.2017 10:11

Re: RE

Aha no tak pokud mate pocit, ze dalnici postavil Zemnan poklepanim kladivkem, tak to je zbytecna diskuse. To je opravdu veta roku, BRAVO.

M. Těhanová 10.10.2017 10:10

Re: RE

Co má prosím ostravská dálnice společného s ODS ? Tam snad poklepával Zeman, nebo se pletu? A co a kdo prosím otevřeně ukradl, aspoň co se členů ODS týká. To by mě opravdu zajímalo. A konkrétně.

M. Těhanová 10.10.2017 10:06

Re: "Slabý" a "slušný" nejsou protimluvy.

Spíš by stálo za to, zaměřit se na lidi, kteří odbouchli Topolánka v době našeho předsednictví a co k tomu využili. Přitom příčina byla zřejmá: mluvil otevřeně o kmotrech a chtěl jejich vliv eliminovat. Hned poté nastala velká ofenziva proti němu a bylo využito všech jeho chyb( které má každý člověk) a navíc velmi zveličených. Taky stojí za povšimnutí, kde skončili lidé, kteří se na tom podíleli.

Nedivím se, že byl z těchto špinavostí znechucený a z politiky se stáhl.

J. Kulheim 10.10.2017 10:01

Re: "Pro levici je nejhorší,

"Pokud budou řadoví sympatizanti ODS prohlašovat zbytek voličů za flákače a parazity,...."

Nevím jak jste k tomu přišel.Jediná strana, která měla snahu udělat reformu systému financování a organizace zdravotní péče, vzdělávacího systému, důchodového systému, byla ODS. Padla v důsledku lživé propagandy ČSSD, KSČM, lékařské komory a odborářů. Lékaři chtěli socialistické zdravotnictví, tak ho mají. ČSSD neví jak výpadek 5 miliard Kč nahradit. Nezbývá jim nic jiného než zvýšit daně nebo si peníze vypůjčit.

Co zásadního vyřešila tato vláda. Já nevím o ničem. Pouze tahá z lidí peníze a rozdává je lidem v neproduktivní sféře. Dává peníze chudobnějších, vybraným spoluobčanům ve formě dotací, grantů apod. Solární energie vytáhne za 15 let lidem z kapes víc jak bilion korun. Neslyšíme nic než zákazy příkazy a jak lidem z komplikovat život. V období vlády ODS bylo nahradový poměr průměrného důchodu cca 50%. V současnosti klesl na cca 40%. v Průběhu vlády Petra Nečese, byly zvýšeny důchody víc než udělala tato vláda. Přitom Nečas vedl vládu v průběhu ekonomické krize. ATD.

Sociální dávky pobíra cca 50% občanů. Pan Babiš bere miliardy dotací, Solární energie bere všem lidem peníze z kapes všech občanů. Malé řemeslníke chce obat o poslední korunu. Čím dál víc se rozevírají nůžka mezi nejbohatšími a nejchudobnějšími. Zbohatlíci se dostali k majetku často díky dotacím. ATD

P. Švejnoch 10.10.2017 9:49

Re: Nebudu mluvit za ostatní

Cituji: "Dnešní pdesátníci, kteří si uvědomovali co je to socialismus, o socialismu kremelského typu nic neví. Stačí jim možnost cestování.".

Tam Vám buď něco vypadlo, a nebo tomu nerozumím.

Jinak s tím odhadovaným procentem máte asi pravdu (já bych byl tedy o něco optimističtější, ale ne o mnoho), a s tím štěpením samozřejmě taky.

P. Portwyn 10.10.2017 9:49

"Slabý" a "slušný" nejsou protimluvy.

Podle mne byl Nečas skutečně v podstatě slušný člověk, který dosáhl ve funkci místopředsedy Parkinsonovy "hranice neschopnosti". Na předsedu už neměl, jenže ODS potřebovala někoho, kdo by nebyl jako Topolánek, tak sáhla po Nečasovi.

Ten se jako klasický nositel "tří S" (Plzák: slušný-slabý-spolehlivý) dostal do vleku dvou silnějších osobností: v politice Miroslava Kalouska, v soukromí Jany Nagyové.

Narostlo mu falešné sebevědomí, nabubřel... a padl. Tak už to chodí, haj hou.

P. Portwyn 10.10.2017 9:44

Kdyby byly ryby v...

"Stačilo, aby US přestala kverulovat proti Klausovi" ... a kdyby byl mráz teplý, kdyby byla voda suchá a kdyby Windows 10 byl zdařilý operační systém.

US, která nekveruluje proti Klausovi, by nemohla existovat. Principem existence US byl tvrdý antiklausismus plus trocha pravicové rétoriky, aby se přetáhli voliči ODS. US klidně spolupracovala s ČSSD, jen aby to bylo proti ODS.

P. Švejnoch 10.10.2017 9:38

Re: Nebudu mluvit za ostatní

Je to v onom neustále opakovaném doomsayingu "když dáš hlas straně, která má podle (jistě necinknutého) průzkumu VM jen malou šanci dostat se do parlamentu, tvůj hlas propadne". Takže pravicově naladěný občan volí "menší" zlo ve formě právě ODS, v horším případě TOP09, no, a v případě nejhorším (což už ovšem hraničí se ztrátou rozumu a politického instinktu) pak ANO.

A navíc se pravicové hlasy ještě štěpí podle afinity či naopak animozity jednotlivých voličů k EU - což, domnívám se, u levicových voličů není tak markantní. Ti budou ve většině spíš zastánci setrvání v onom podivuhodném spolku, a nebo se jim to zdá být téma příliš vzdálené jejich všednodennímu životu, takže je jim to jedno.

P. Portwyn 10.10.2017 9:38

Re: "Pro levici je nejhorší,

Ona by se pravicová politika dělat dala, přesněji řečeno ODS by určitě mohla mít více hlasů, než má. Ovšem to by se nemohla profilovat pouze jako strana podnikatelů a manažerů.

Pokud budou řadoví sympatizanti ODS prohlašovat zbytek voličů za flákače a parazity, tak je na svoji stranu prostě nezískají.

Klaus kdysi přišel s jasnou vizí "předěláme ekonomiku na kapitalistickou a zvýší se nám životní úroveň". Něco nabídl. Voliče jiných stran veřejně nekritizoval, snažil se je získat.

Havel naproti tomu označoval ty, kdo nechtěli volit "jeho" strany za "lidi s komunistickým myšlením". Současná ODS bohužel se chová spíš havlovsky, než klausovsky.

J. Kulheim 10.10.2017 9:35

Re: Ano, Nečas uštván ODS korupční špínou selhal.

Kydáte na ODS polopravdy nebo svoje pravdy. ODS udělala chyby. Privatizace se nedá dělat metodou pokus omyl.

Výběr prosazených programových bodů vlády 1/ Předložení návrhu státního rozpočtu se schodkem maximálně 3 %HDP v roce 2013. 2/Snížení provozních výdajů veřejného sektoru o 10 % (v programu o 5 %) a kapitálových výdajů o 5 % (v programu o 4 %). 3/Důchodová reforma na základě závěrů Bezděkovy druhé komise, obsahuje parametrické změny průběžného státního pilíře a zřízení druhého pilíře s možností vyvázání části soukromých prostředků do penzijních fondů.

4/Penzijní spoření rozšiřuje možnosti zvýšit příjmy ve stáří, dobrovolně bude možné vyvést 3 % z důchodového pojištění + dodat 2 % do penzijních fondů.

5/Adresnější vyplácení sociálních dávek 6/Jednodušší sociální systém 7/Zpřísnění postoje k neplatičům nájemného a pořádkových pokut. 8/Motivace k zahájení podnikání. 9/Pružné čerpání třírychlostní rodičovské . 10/Změna systému péče o ohrožené děti. 11/Podpora rozvoje péče o seniory v domácím prostředídaňovým zvýhodněním členů rodiny, kteří doma pečují o seniory s vyšším stupněm závislosti na jejich péči. 12/Pružnější pracovní doba 13/Jednodušší ukončení živnosti, 14/Zpřísnění trestů za korupci u úředních osob 15/Narovnání vztahu státu s církvemi a náboženskými společnostmi,

Mohl bste napsat co udělali dobrého vády bez ODS?

M. Valenta 10.10.2017 9:32

To máte pravdu.

Fiala to nemá v dnešním světě Zemanů a Babišů jednoduché. V záloze ODS už je ovšem připraven Klaus mladší a ten se jistě vyzná lépe a bude se umět přizpůsobit situaci. Jednou školné na VS ano, nyní už ne...

P. Götze 10.10.2017 9:29

RE

Jak se rika, lidem nevadi, ze se krade, lidem vad, kdyz se krade a oni z toho nic nemaj. I proto je kdejaky volic ochoten primhourit oko, pokud ma aspon nejaky pocit, ze to co ti pilitici delaj, alespon zcasti pokryva jejich potreby. Cesko je stredoleva zeme a uplne to nejhorsi, co pravicova strana muzeudelat, je jit s ryze pravicovym programem a jeste k tomu otavrene krast. Ono se staci projet po ostravske zvlnene dalnici, kterou nikdy nikdo neopravi a hned si clovek propomene, kdo je nevolitelny.

J. Kulheim 10.10.2017 9:28

Re: Nebudu mluvit za ostatní

Lidí, kteří budou volit pravicovou stranu je poměrně málo. Dnešní pdesátníci, kteří si uvědomovali co je to socialismus, o socialismu kremelského typu nic neví. Stačí jim možnost cestování. Lidé, kteří volili ODS v devadesátých letech je většina na hřbitově. Ti volební právo nemají.

Pravicového voliče do hejna nikdo nenažene a na koblihu nezíská. Pravice se štěpí do nicotnosti. Mají sice stejné cíle, ale štěpení z nic je vede do nicotnosti. Hrají v parlametu šesté housle. Dosáhnot alespúoň dvouciferný výsledek, aby to bylo na druhou ligu. Potenciálních voličů pravice je cca 20%. Štěpením se dostanou na bídných 10%.

Lidů budou volit Okamuru, který sází na přistěhovalce. Babiše, který je napojený na SR a fakticky bohatne z cizích peněz. ČSSD, která slibuje a nedělá nic. Komunisté mají svoje jisté.

F. Navrátil 10.10.2017 9:26

Aktivista

Fiala se bohužel zapletl s Panevropskou unií a jako předseda její moravské zemské organizace úzce spolupracoval s Posseltem, předsedou bavorské PEU. Cílem této organizace, podle zakladatele Coudenhove-Kalgeri, je smísení africké a evropské rasy do podoby, kterou měli staří Egypťané. Svoji úlohu a vztah k invazi islámských nelegálů Fiala zatím nevysvětlil a od této invaze se nikdy neistancoval. Podle mého názoru neníFiala žádný pravicový politik, ale žbleptající neomarxistický sociální inženýr.

P. Maleček 10.10.2017 9:22

Ano, Nečas uštván ODS korupční špínou selhal.

No, on Nečas skutečně patřil k tomu slušnějšímu co v ODS bylo. Však právě proto byl tím horším v ODS do čela partaje i vlády dosazen. To coby fíkový list, kryjící už tehdy mafiánsko-kmotrovskou podstatu ODS.Jen pak pod tlakem okolností děsivě selhal.

Začalo to tím, že se v počátku svého premiérování mafiánsko-kmotrovským strukturám vymkl z ruky. Třeba právě v tom, že on uvolnil ruce policii a st. zstupitelství k šetření rozkrádání státu vlivnými figurami byznysu i politiky. Což ho dosalo pod obrovský tlak, před nímž začal hledat únik v náručí své echt sekretářky Nagyové. No a ta s ním začala manipulovat dle toho, jak ji kdo a čím (kožichy, šperky či kabelkami) uplatil. To s cílem přes rozhodnutí zmanipulovaného Nečase snadněji a více stát dojit.

Tuhle ostudnou hrůznost, o které se nejen ve vysokých kruzích dobře vědělo, rosekli až Ištván se Šlachtou. A čert ví zda na objednávku ne Babiše, jak se dnes říká, ale spíš té vlivné špíny, co tehdy ODS ovládala. To s cílem se nebezpečného Nečase zbavit.

Jen se jim to pak jaksi vymklo z ruky, hlavně přes znechucení veřejnosti, eskalované Zemanem a právě Babišem, který jako zkušený predátor vytušil šanci zmocnit se tím oslabeného státo-demokratického organismu. Což se mu s pomocí tím až pomstychtivě vytočených voličů a hlavně pak mocichtivě zaslepených socanů a lidovců (kteří na rozdíl od voličů dobře věděli co je Babiš za totalitně korupční špínu) posléze podařilo.

A výsledkem toho je dnes víc avíc demokracií znechucená veřejnost, většinově hledající řešení v pevné ruce, co ten demokratický bordel dá do lati. Čemuž nahrává i likvidační zpitomění západní demokracie multikulti, genders či inkluzo třeštěním, kořeněným návozem islámských prý nešťastníků. A pak se divte, že jsou despoticko-totalitní individua typu Zemana, Babiše, Chovance, či Okamury a komouši na koni.

P. Boublíková 10.10.2017 9:19

Re: Fiala by si měl zamést před vlastním prahem

Kubera by nebyl špatný, ale Fiala ho nepodporuje (nebo o tom aspoň nevím).

M. Prokop 10.10.2017 9:14

Re: Fiala napodobuje Babiše knihou

ANO bez Bureše neexistuje.

M. Prokop 10.10.2017 9:14

Re: Malá ochutnávka.

Ti jsou ovšem EUrohujerští, tedy agentu Rudolfovi milí.

M. Prokop 10.10.2017 9:13

Re: Omyl

Ano, omyl. Od chvíle, kdy souhlasila se vstupem do EU.

Protože to byla a je živná půda korupce od doby, kdy proběhla nezbytná privatizace.

M. Prokop 10.10.2017 9:11

Re: Nebudu mluvit za ostatní

Není divné, že pravicově a liberálně (klasicky, ne zelení socani) zaměření občané nevolí ODS, divné je, že nevolí jiné pravicově liberální strany. Jsou malé, ale jsou.

Přičítám to tomu, že skutečných pravičáků a liberálů je zde ještě méně, než by se z jejich vyjadřování zdálo.

M. Prokop 10.10.2017 9:08

"...sepětí moci politické s ekonomickou a lobisti ..."

Jo, bejvávalo.

Dnes bych to hledal spíš u oranžgutanů, anonistů a tradičně nenápadných, leč vytrvalých lidovců.

M. Marek 10.10.2017 8:52

Re: Ono to spíš "dohnilo"

Kariéristi? ANO.