28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Omyl profesora Fialy

Ve své knize „Profesor na frontové linii“ si Petr Fiala všímá i historie ODS. Tvrdí, že za odchod voličů od ODS může opoziční smlouva a nálepka buranské strany za Mirka Topolánka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 10.10.2017 13:54

Re: Je nesporným faktem, že Nečas byl slaboch.

Abyste se nedivil... :-(

J. Kanioková 10.10.2017 13:52

Běžná populace je většinově levicová..

J. Kanioková 10.10.2017 13:49

Přesně,

OH - US byli řádní podrazáci..

J. Kanioková 10.10.2017 13:44

Jakým právem píšete o jeho sekretářce, dnes

manželce, že je to prostitutka ? Máte nějaké skutečné důkazy ?

R. Langer 10.10.2017 13:28

Re: ODS zostudila pravicovou politiku na hodně let dopředu.

Hlavně to nikdy žádná pravice nebyla. NIKDY.

R. Langer 10.10.2017 13:27

Re: ODS zradila svůj volební program,

Přesně. Udělali pravý opak nejen toho, co přímo tvrdili, ale začali dělat pravý opak toho, co mají ve svém volebním programu. Moji důvěru už ztratili dávno.

D. Polanský 10.10.2017 12:13

ODS měla ideální výchozí pozici,

z tě poměrně dlouho těžila. Pak ovšem přišlo jedno morální selhání za druhým, očividné zavírání zraku před často nezákonnou realitou. Jenom si připomeňme takový výtvor jako byla Česká konsolidační agentura alias žumpa na dluhy. Nečas a jeho současná paní, za jeho vlády jenom jeho státem palcená souložnice, pak jenom vše završili. Určitě nebyli jediní hrobaři, těch bylo habaděj na všech úrovních. Fiala je pisálek, tak píše.

P. Portwyn 10.10.2017 12:11

Re: Fiala by si měl zamést před vlastním prahem

Je to tak. Velká koalice Antibabiš by byla pro ODS smrtící.

P. Götze 10.10.2017 11:54

Re: RE

pani Tehanova, zadne ODS za nic nemuze, CSSD krade vic neexistuje a nikdy neexistovalo. V cesku vznikla, po vzoru paradoxne zapadnich zemi, velka kolacie ODS+CSSD jako primarnich stran. Jedna bez druhe nemohla delat to, co delaly. Z toho take plyne zasadni vec a sice realna opozicni politika. Jako byvaly volic ODS tady vubec nehanim ODS a chvalim CSSD, jde mi o princip. A realita je takova, ze opozicni smlouva vytvorila to, co funguje castecne na zapad od nas, ovsem v ceskym polistopadovych podminkach, bez usazene odolne justice a usazenych odolnych byrokratickych pater. To nikdy skutecne nevzniklo a tytop dve strany z toho tezily. Ja vidim stejny problem samozrejme i u CSSD. tyhle dve strany si al v tomto nemaji vubec co vycitat. Politicke boje se vedou a buysiness jel dal. Proto jsem pripomnel vysetrovaci komise, skutecnou opozicni politiku (ktera nikdy neexistovala SIC!). Proto jsme tam, kde jsme. Znovu rikam, to neni zadna obhajoba CSSD, ta mi je ukradena, Zajima mne fungovani stran a kritika stran, ktere volil, resp. volil jsem.

M. Těhanová 10.10.2017 11:53

Re: ODS byla stranou nomenklaturních kádrů bývalé KSČ

Zvláštní, že k tomuhle jsou všichni levičáci a Babiš úplně slepí a hluší. Ale všechno rozkradla ODS, to je jejich mantra.

P. Portwyn 10.10.2017 11:46

Re: "Pro levici je nejhorší,

"Nevím jak jste k tomu přišel." - z osobní zkušenosti a z diskuzí na Psu. Myšlenka "většina lidí jsou líní hlupáci, proto volí levici" se tu bez obtíží najít dá. Rovněž představa, že co zaměstnanec veřejného sektoru, to odborář a socan.

ODS mám za zlé třeba to, že když mohla udělat důchodovou reformu, soustředila se více na likvidaci VV a na podobné hrátky. Třetí pilíř byl špatně udělán (nezájem lidí včetně těch "napravo") a prosazen "na vztek opozici", což logicky vedlo k tomu, že opozice jej "na vztek pravici" zrušila. Předtím tak potřebná reforma zdravotnictví skončila na třicetikorunovém poplatku, který nic neřešil a nebyl lidem patřičně vysvětlen. IMHO by lidé přijali i větší výdaj, kdyby neměli pocit, že s nimi jen někdo vyjebal podle hesla "Tohle jsme před volbami říct nemohli, to byste nás nevolili".

Zda lékařům "30 Kč" vadilo, to nevím. Mně přišlo, že si to rádi vezmou :o) Z mého pohledu (u lékaře 1x za rok, nepočítám-li zubaře a darování krve) je to zanedbatelná částka.

U zbytku patrně došlo k omylu, já současnou vládu nevolil.

A. Alda 10.10.2017 11:45

Těžko říci, kdo vědomě lže a kdo se jen mýlí.

Ale ať tak či tak, ODS je pro mne nevolitelnou.

Z moře důvodů nevolitelnosti svítí nejméně dva majáky: případ Smetana a vláda ODS s TOP09., která byla ve svých dopadech tak zločinnou, že bych snesl její odstranění i formou atentátu či puče a jsem rád, že Zeman nás jich dokázal zbavit slušnějším způsobem.

E. Erat 10.10.2017 11:45

Re: "Slabý" a "slušný" nejsou protimluvy.

Za podpis LS si nic jiného nezasloužil. Ten den kdy padla jeho vláda jsem slavil. A když pak druhý den vystoupil v Bruselu a nikoho už nezajímal, mrtvý premiér jsem slavil podruhé.

J. Řezák 10.10.2017 11:44

Re: ODS zostudila pravicovou politiku na hodně let dopředu.

Aha, takže pravice kradla míň, proto si ji máme vážit? I kdyby to byla pravda (jako že není), je to k pousmání.

E. Erat 10.10.2017 11:34

ODS zradila svůj volební program,

tedy voliče, i své vnitřní usnesení (mimochodem stále platné) o tom, že nepředá další kompetence směrem k EU. A pak Topolánek za slintavých polibků Merkelové podepsal LS. A poté se ještě chlubil, že jeho jméno je navždy vytesáno na nějákém patníku v Bruselu. Předtím jsem volil ODS ve všech druzích voleb, dokonce jednou i v cizině o dovolené. Nevadil mi Lájos Bács, opoziční smlouva atd. Ale, vlastizrada se odpustit nedá. A LS je to nejhorší co v EU vzniklo pro menší státy. Kdo zradil jednou, zradí i podruhé.

M. Těhanová 10.10.2017 11:24

Re: ODS zostudila pravicovou politiku na hodně let dopředu.

Ono to tak spíš bylo interpretováno médii. Levice kradla víc, akorát o tom nikdo bombasticky nepsal. Proč asi?

M. Těhanová 10.10.2017 11:21

Re: RE

Ty souvislosti znám, vadí mi i to, že Eurovia má možnost u nás získat další zakázky. Přesto trvám na tom, že s ostravskou dálnicí nemá strana ODS nic společného.

A že miliardy mizely za vlády ČSSD nejvíc, lze také dohledat, bohužel. někdo má zájem toto bagatelizovat. Prostě levice vítězí, tedy ta, která si myslí, že je nutné nad lidmi držet bič a rozhodovat o nich.

Jinak spousta věcí není ani levicová, ani pravicová, jen se toho nálepkování zneužívá. Většinou proti pravici.

M. Těhanová 10.10.2017 11:13

Re: Fiala by si měl zamést před vlastním prahem

Měla jsem o vás vyšší mínění, co se týče citu pro politiku.

J. Řezák 10.10.2017 11:11

Re: ODS zostudila pravicovou politiku na hodně let dopředu.

Co mně, chudákovi (před oslovením píšeme čárky), osobně udělala? Nic, jen zdiskreditovala pravicovost v očích většiny lidí. Položila rovnítko mezi pravici a zloději a podvodníky. A to mě nevýslovně s..e, protože jsem jim věřil.

P. Götze 10.10.2017 11:08

Re: RE

pani Tehanova, nikdo z vas nedela idiota. Ale nezlobte se na mne, Zeman poklepaval kladivkem, to ano, ale tim se dalnice nepostavi. To predpokaldam chapete. Dalnici stavela ODS (Ostravske dopravni stvaby, viz vyse, prevzata posleze spolecnosti Eurovia). Pokud se podivat na cas, kdy se dlanice pripravovala (ja se bavim zejmena o tom useku v Ostrave, ten je v katastrofalnim stavu uz cca rok od zprovozneni, vcetne najezdu do mesta), kdy se realizovala, jake kauzy se v te dobe resily a hlavne jak se resily dusledky (vysetrovaci komise, ktere nic nevyresily, oponenti, kteri ve finale byli ostrakizovani nejen stavebnimi spolecnostmi, ale i RSD a ministerstvem), tak clovek nemusi byt einstein, aby mu bylo jasne, ze ty miliardy v te dalnici jednoduse NEJSOU. ministerstvo dopravy byla vzdy dojna krava, asi jako CEZ. To je verejne tajemstvi a cely system od dob velke koalice cpel nasmradlym pachem. Samozrejme muzeme strcit hlavu do pisku atvarit se ze je vse OK a ze s tim ani ODS ani CSSD defacto nemaji nic do cineni. Ale takto naivne spousty lidi nemysli. ten system nekdo nastavil, jak nastavil. Zbytek si domysli kazdy.

M. Těhanová 10.10.2017 11:02

Re: "Slabý" a "slušný" nejsou protimluvy.

Ano, jeho vliv jsem pominula, i když vlastně od té doby jsem ho přestala brát a vážit si ho. Postě VK se projevil jako podrazák.

M. Těhanová 10.10.2017 10:57

Re: ODS zostudila pravicovou politiku na hodně let dopředu.

Zato ti ostatní, to byl vzor ctnosti. Co vám chudáku ta ODS udělala?

M. Těhanová 10.10.2017 10:54

Re: Nebudu mluvit za ostatní

neštěstí pravice je a taky v minulosti bylo, že každý chce být předseda, přitom mám pocit, že největší charisma má ten zatracovaný Fiala. Ale asi právě proto!

J. Řezák 10.10.2017 10:51

ODS zostudila pravicovou politiku na hodně let dopředu.

napřed papá "Já oprvní" Klaus, pak vnitrostranické hašteření, křupan Tupolínek nahrazen neschopným Nečasem, kdy stranu a vládu vedla jeho prostitutka ... a teď filosof Fiala, snad slušný, ale v zásadě neschopný. Prostě strana žijící z minulosti, na hranici volitelnosti.

J. Kulheim 10.10.2017 10:46

Re: Pan Nečas nepochopil, že

Co by nato asi řekl občan Paroubek, Topolánek, Špidla, Gross, Sobotka. Měřte všem stejně. Gumovým metrem se změřit nic nedá stejně. ětšina lidí má v průběhu života období, které by neraději vymazal.

J. Řezák 10.10.2017 10:44

Re: RE

Ano, poklepal a tím vznikly ty vlnky :-) Nedávno jsem jen do Krakova a úplně jsem zuřil, když jsem se dokolíbal na hranice, pak stačilo přejet do Polska a dálnice byla široká, rovná, bez vlnek, prostě tempomat na 140 až do cíle. A to jsme na Poláky vždycky koukali skrz prsty.

I. Mertl 10.10.2017 10:40

Re: "Slabý" a "slušný" nejsou protimluvy.

Dobré nezapomínat i na působení otce zakladatele. V.K. neměl Topola rád - od začátku nebyl mu dost "hoch" (a po vůli) a tak inicializoval jeho odbouchnutí, měl na to v ODS své lidi. Domnívám se, že žádné "vyšší síly" za tím nebyly. A naopak slušňák Petříček byl v ohnisku Klausova zájmu dlouhá léta jako povolný typ a kádrová reserva (měl se stát již v 90 tých letech ministrem a jeho paní to "nedovolila" - holt ho znala). A slabost Nečasova byla zcela mimořádná - i před aférkou působil jako uštvaný autista. Nepodceňovat úlohu osobnosti v dějinách. Smutný konec ODS.

J. Řezák 10.10.2017 10:39

Re: Pan Nečas nepochopil, že

No, ukázala je především Nečasovi, ale že by je předtím neviděl? A že by je ona měla zas až tak nádherné? A, jak jsem napsal již jinde, prostitutkám platíme penězi, ne mocí.

J. Řezák 10.10.2017 10:37

Re: Petr Nečas dopadl špatně.

Pan Nečas to možná zpočátku myslel dobře. Měl však vědět jedno: prostitutkám se dávají za jejich úkon peníze, nikoliv moc. A žádat prostitutku o ruku, to dokáže snad jedině úplný dement a takovým vláda nepatří.

J. Kulheim 10.10.2017 10:29

Petr Nečas dopadl špatně.

Autor článku se zabývá panem Fialou a ODS. Má právo zabývat se čím chce. Pan Fiala má nebo mněl nějaké názory, pan Fiala není celá ODS. Pokud bychom chtěli, aby nám vládl někdo neomylný, tak si budeme zvolme Pana Boha. Ti, kteří nevěří v jeho existenci, tak by mohli založit stranu Matky Terezy nebo Mirka Dušína.

V koaliční vládě se vládne těžce. Vždycky se najdou nějací Luxové, Rumlové, Pilipové, Bártové, Kalouskové, atd. Je nutné hledat kompromysy, mnohdy nepříjemné. Je to všechno já dám, ty dáš. Debata sklouzne na jedtlivcovi, silné lobby, odborářech.

Co udělala španě vláda ODS už víme. Ale nebylo by špatné napsat co udělala minulá vláda ČSSD, ANO a KDÚ ČSL. Musím se přiznat, že o ničem nevím. Možná kritici ODS něco budou vědět. Ještě vládne a máme v čerstvé paměti její účinkování. Jedná se o silnou vládu s velkou většinou v parlamentě. Prostě luxusní vládnutí.

Petr Nečas jednal s oponenty slušně a dopadl špatně. Kdyby nechal svou ochranku konat, mohla politická mapa ČR vypadat jinak. Nemusel se nechat tahat po soudech a ODS nemusela padnout tak hluboko. Z celého obvinění zbyly tisíckrát zdaněné kabelky. Kdyby to bylo v právním státě, tak by všechno bylo úplně jinak.