6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kopecký 6.6.2009 15:34

Fajmon?

Tedy s čestnou vyjímkou europoslance Fajmona bych si dovolil nesouhlasit. Mám v ruce tiskovinu, kterou se předvolebně prezentuje. Jmenuje se U nás v Evropě, podtitul Nekorektní básničky pro eurochlapečky a euroholčičky. Cituji jednu z básní: Znám jednu lasičku, co hrála si na paničku, jezdila v autíčku a chodila na skleničku. Měla ta lasička, moc pěkný prsíčka, nesla se jak panička, však zradila ji tkanička. Znám jednu lasičku, co hrála si na paničku, pak šlápla si na tkaničku a natloukla si tlamičku.  Já nevim, no to už mi přijde snad lepší prezentovat se skrz vaškasevou.

zoch 6.6.2009 20:13

Re: Fajmon?

Fajmon je osiřelé péro z Klausova křídla. A tam se vždy sdružovali duševní giganti....

zoch 6.6.2009 13:38

Zdravím,Šakale !

Pár dní jsem neměl příjem signálu. Nemohl jsem se tudíž účastnit Vaší výměny názorů. Nebyl bych tentokrát s Vámi ve při. Pomalu se setkáváme. Po deseti letech už sám používáte kontrukci " krok za krokem" a nikoli příkrou realizaci vyhraněného vol. programu. Pomaličku chápete techniku,kterou byl vyslán do odpovědnější funkce VK. Začínáte chápat to,co ještě spolkne většinové voličstvo.  No,už byste se do té politiky hodil. Soudím,že i eurozatykač jste strávil a přece ve Vás zůstalo dost pravicového. A to je dobře. Jednou třeba i pochopíte,jakou ostudu nám dělá ten mimoň nejen ve světě,ale i na našem kontinentě. Posuzovat vše nadhledem resp. z nadhledu je ta nejlepší cesta. Potom teprve lépe pochopíte,proč existují středové strany mající své voliče......

Vše dobré !

teta fofo 3.6.2009 17:47

další neschopný vl.pr. - ODS má vl. pr. každého oškubat

Ta strana, co ji přivál kapitalismus,by mohla začít balit.

Perníček 3.6.2009 17:40

Češková a nezadlužená budoucnost

Nezadlužená budoucnost není lživým heslem kampaně stylu, kterou vede ČSSD. Jedná se o zcela korektní součást programu pí Češkové, jak je uvedeno i na jejích stránkách www.andreaceskova.cz

Navíc paní Češková je matkou, přeje si to nejlepší pro své dítě a státní potažmo evropské dluhy jsou pravým opakem tohoto.

Byl bych rád, kdyby autoři článků zde se snažili rozebrat fakta a nikoliv poukazovali na to, kolik stojí ta či ona kampaň. To není podstatné, peníze jdou stejně z 90% ze soukromých zdrojů.

Věřím, že jediná žena v první desítce na kandidátce ODS bude schopnou europoslankyní a pomůže zlepšit fungování celé EU.

josef krouman 3.6.2009 16:56

další neschopný vlastního programu

takže se musí nějak vymezovat.

Topinka V. 3.6.2009 16:30

Synku,synku,

Máš andělsky nevinný výraz, ale s povahou je to moc zlé. Proč kritizuješ pravici a ne levici? Či nejsi tak chytrý jak vypadáš ?

kmotrdrobek 3.6.2009 15:46

Proč kandidát pravice

Proč kandidát pravice kydá hnůj na mírnější pravici a ne na levici? No protože tady snáz někoho přesvědčí pro to, aby volili jeho. Ale drahý pane, zatím jste h... dokázal, tak s pokorou by bylo lépe.

Kmotrdrobek>-!!!!

Jaka 3.6.2009 14:33

Jakkoliv mám k současné ODS výhrady,

hodím jí svůj hlas, protože se bojím, že SSO, Libertas či Bobošice přes 5 % nepřelezou. Preferenční hlasy dám Ivu Strejčkovi a Hynku Fajmonovi, které doporučil novinář Daniel Kaiser, kterému věřím. Vždycky se s jeho komentáři musím ztotožnit. Proto na jeho slova dám.

čtenář 3.6.2009 14:29

A pane lídře,

jak vy jste se dostal na první místo kandidátky? Které krajské organizace Vás podpořily, které Vás navrhly, s kterými se diskutovalo o kandidátce a pořadí na ní? Je to všude stejné...

Takže trochu pokory při kritizování druhých.

I-Worm 3.6.2009 14:15

Proč hned "zachraň se, kdo můžeš"

každý je sám svého štěstí strůjcem - to zní taky hezky. A "ať se každý o sebe postará sám" - to zní taky pravicově. O stranu až potom.

Jara 3.6.2009 12:42

To má ODS na obzoru dalšího "perspektivního" koaličního partnera

Macek, podobně jako mladý voňavoučký Macek z KDU- nebo spíše už jen ČSL. To je také"perspektivní" koaliční strana se Svobodou, Šojdrovou a Mackem. Zlatý Miroslav Macek...

Bert 3.6.2009 15:16

Re: To má ODS na obzoru dalšího "perspektivního" koaličního partnera

:-DR^

zk 3.6.2009 12:31

Macek?

Zachraň se, kdo můžeš. Nezklamal jste ani tentokrát.:-/:-D

podari 3.6.2009 12:16

tak koho budu volit

občas tady pročítám články a potom diskuze. Dosud jsem volila a celá naše rodina ODS, páč jsme od středu do prava. Do komunálních voleb jsme volit nešli. Důvod byl prostý, byli jsme maloučko zhnusený tím jak ODS řešila některé kauzy např. Čunek atd. Svým způsobem je dobře, že měla na vrh v minulých volbách ČSSD, alespoń je vidět jak by to dopadlo, kdyby vyhrála volby do parlamentu a snad to některým otevřelo oči. Teď jsme rozhodnuti jiti k volbám. Ale ptám se koho volit? Kde je ODS???

varan 3.6.2009 12:24

Re: tak koho budu volit

Chápu vaše váhání - zkuste preferenční hlasy, třeba. Je to jistá naděje, že dostane příležitost někdo schopný, kdo by byl jinak "nevolitelný" - protože kandidátka byla sestavována způsobem, který se mi moc nepozdává, asi to udělám právě takhle.

muf 4.6.2009 23:02

Re: tak koho budu volit

Přesně tak - volím Zvěřinu a Fajmona na kandidátce ODS - právě proti nedemokratickému sestavení této kandidátky !!R^!!

honza 3.6.2009 9:21

Bohužel

dosti trefná analýza situace v ODS. Jde především o ideovou vyprázdněnost (přitom pravicové ideály netřeba objevovat! - ovšem to by ODS musela chtít být pravicovou) a totální absenci pozitivních osobností. Jedno souvisí s druhým, nevím, co je příčina a co následek. Politika ODS je dnes politikou socdemáckou a snaží se paběrkovat u lůzy a nižších sociálních skupin. Pro střední vrstvu, kam by v normálním státě patřili kvalifikovaní dělnící, živnostníci, inteligence, nenabízí prakticky nic. Pokud ji normální občan volí, tak jen jako "menší zlo" - hned vedle ČSSD.

Marat 3.6.2009 12:12

Re: Bohužel

Chtěl bych vidět jak v sílně levicových Čechách by mohla být opravdu pravicová strana, jak by mohl být zvolen pravičák. Když chcete všechno zadarmo, tak jak by mohl se vyskytnout pravicový politik? Zvolen může být jen ten, kdo bude víc slibovat, že bude dávat-dávat-dávat. Přitom nikoho nenapadne, že bude a může dávat jen z toho, co vám nejdříve vezme.

Mard 3.6.2009 12:29

Re: Bohužel

Souhlas! Myslím že skutečná pravice nemá v ČR šance. Přitom jednotný fixní důchod a odbourání všech sociálních plateb s výjimkou jednotné sociální dávky těm, kteří to potřebují, by mohlo velmi dobře nastartovat ekonomiku této země. Ale vykládejte to blbům, kteří pokládají 30 Kč za návštěvu u lékaře za nepřiměřene vysokou částku :-(

DS 3.6.2009 9:10

Souruh expert na ODS

Ten člověk si myslí,že ty články na psu čtou jenom pitomci bez mozku a vlastního názoru.Agitka proti ODS je opravdu úžasná.Soudruhu,kolikvám za to Paroubek s Filipem platí? Nebo už se nemůžete dočkat vlády sockomunistů?

honza 3.6.2009 9:23

Re: Souruh expert na ODS

Vaší reakci nerozumím. Argumenty by nebyly?

Mard 3.6.2009 12:31

Re: Souruh expert na ODS

Já jsem sice pravičák, ale článek mne zaujal. Nechápu proč mám milovat nějakou hnusnou Andreu, kteoru neznám. Na druhou stranu článek přivádí k myšlence že machinace s pořadím na kandidátce do EU za strany vedení ODS nejsou pozitivní v konečném důsledku ani pro ty, který vymohly lepší místa na kandidátkách.

Anonym 3.6.2009 8:50

Trochu bezduché, pravda.

Ale i mě (přestože jsem se zapřísáhl, že ODS volit v tomto roce opravdu nebudu) vadí, že tahle strana, se kterou jsem se po nějakou poměrně dlouhou dobou ztotožňoval, sestavila kandidátku způsobem, kterým ji sestavila.

Ne zdola, jak by se slušelo, nýbrž první místa byla přidělena zhora jako trafiky za odměnu těm, kteří nestáli v cestě při posledním volebním sněmu ODS.

A z tohoto hlediska všechny kandidáty bojující o preferenční hlasy chápu. I je ODS podvedla, stejně, jako své voliče.

varan 3.6.2009 9:31

Re: Trochu bezduché, pravda.

Tak to mi vadí taky a preferenční hlasy pokládám za dobré východisko. Takže kandidátům vůbec nezazlívám, že o ně usilují. Naopak - alespoň mám dojem, že jim stojím za to, aby mne oslovili. To se o spoustě jiných kandidátů opravdu nedá říct.

hafusak2 3.6.2009 8:28

Autore - píšete na špatné místo,

uvědomte si, že zde je ODS jedinou nadějí a spásou pro stát. Zde jsou jakékoliv kritiky ODS nepatřičné. Také jste ani jednou nenadával na J. Paroubka a nevyhrožoval rudooranžovým nebezpečím. Ten svůj příspěvek jste opravdu měl adresovat jinam.

I-Worm 3.6.2009 14:20

Re: Autore - píšete na špatné místo,

tohle mi tak nějak připomíná knihu "Děti Arbatu"...

Jan Svoboda 3.6.2009 8:20

Je mi z vás šoufl

Pane Macku, problém v této zemi způsobují do značné míry ambiciozní lumpové, prohlašující se za pravicové, či liberální atp. Nemají program (nač také, že ano). A dělají si reklamu tím , že napadají cokoliv alespoň trochu pravicového pod heslem - nikdo Vám nedá to, co já umím slíbit. Zařazuji si vás do kolonky zemský škůdce.(Y)

J.B.Marconi 3.6.2009 8:10

Čekám až budou psát noviny,

 že odbory jsou zase povinný. Křeček bude na výsluní, v dotovaném bytě si dobře hoví. Kdo nedosáhne na dotace, tomu nesmí smrdět práce. Zdaněný ale bude pořádně, aby si Macek mohl žíti normálně. Uliční důvěrnice budou lepit na lidi nálepku, za kterou nositel může dostat letenku do chládku. ;-€ ;-( Rv 

Frank 3.6.2009 8:06

Pane Macku, vykašlete se na ODS a napište, co nabízíte vy!

Jestli váš program je kritizovat ODS, tak to rovnou zabalte. Průměrně inteligentní občan si o ODS udělá obrázek sám a nepotřebuje vaše rozbory.