29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milan 29.12.2005 10:06

ach pane Pehe

Pane Pehe,
bohužel jste se vlastním přičiněním pasoval do role zasloužilého a zavilého kritika ODS. Politické ambice Vaše a Vašeho kamaráda exprezidenta a ostatních kamarádů Rumla a jemu podobných jsou ty tam. Tak jste se vrhli na podporu ČSSD . A i kdyby tam byli marťani a komunisti, i kdyby se spojili s KSČM , vy to považujete za lepší než jediná skutečná síla napravo- ODS. Bohužel pane Pehe, jak Vám ta nenávist zatemňuje mozek. Já si myslím, že většina vašich článků, tak uboze subjektivně zaměřených, Vás ukazuje v pravém světle.
A i když sem tam skutečně utrousíte nějakou skutečnou myšlenku, Vaše zavilost, která je cítit z každého Vašeho článku, ji jen zdiskredituje.
Pane Pehe, máte to marné. Ani tisíc vašich zavilých komentářů proti ODS nezmění situaci na české politické scéně. A odpadlíci páni Zielencové a Kaslové nakonec skončí v propadlišti dějin. 
Kdybyste byl alespoň trochu soudný. To je, co Vám nejvíc chybí. 
walter 29.12.2005 10:06

ODS volby nejpíš opět nevyhraje,

ale mne to netěší. Jsem sice volič ODS, ale ne zaslepený, fanatický. Dnešní "štáb" ODS má k ideálu daleko, špatně se podepsala volební vítězství v EU a sen. volbách, která odstrčila obměnu centra na vedlejší kolej. Osobně se mi nelíbí, když jsou lidé jako Topolánek, Tlustý aj nazývání Klausovi pohrobci, páč mu po kotníky nešahají. Lidé jako Tošenovský, Bendl aj by asi v dnešní době volby vyhráli, museli by nějak více zdůraznit to, že ODS jsou spíše oni, než Topolánek.
Jistá naděje zde ale je, ČSSD to začíná přehánět a lidé se možná z nadšení nad Paroubkem proberou.
JIří 29.12.2005 10:01

Re: Re: přání otcem myšlenky

Na Pehe reagovat nechci sáms eumlátí., ale vize inteligntního Paroubka to je soda. Inteligent Paroubek poradil GŘ Tůmovi aby četl noviny aby věděl jak je na tom ekonomika.To zcela vážně.To už je super trapas. Přičemž mu nedošlo že Tůma právě měl na mysli,že když ekonomika jakž takž šlape mají se dělat nezbytné reformy,a nemáse zbytečně utrácet.Protože až šlapat přestane takse do toho úž vůbec nikdo nepohrne.A on vůl to přebije argumentem :je volební rok... SPíš uvěřím v neposkvrněné početí Pany Marie než v to že ČSSD poskvrnila naši ekonomiku k růstu.
Ivan Nový 29.12.2005 9:56

Milý cere,

lidi kolem US měli možnost vytvořit čestnou a pracovitou pravicovou stranu. Výsledek vidíte. Pan Pehe také pomáhal US na svět.
Ivan Nový 29.12.2005 9:54

No ale, to staré vedení ODS zabodovalo.

Vyzvalo pana premiéra k osobní návštěvě Nošovic a k osobnímu jednání s lidmi, kteří nechtěli prodat svou půdu, když se k tomu premiér neměl, zajel tam hejtman a vše dojednal. A co premiér, ten může nadále vyřvávat něco o znárodnění, ehm tedy vyvlastnění. Mnozí mu za to budou tleskat a řvát s ním. Braňte se!
cer 29.12.2005 9:53

je to skvele napsano,

bohuzel, nize vztekly fanklub to tak nevidi, pritom potreba cestne pracovite pravicove strany je,  zda se, akutni.
Ivan Nový 29.12.2005 9:51

Nebezpečí, že socialisti volby vyhrají trvá!

Braňte se!
wxyz 29.12.2005 9:49

wxyz

Obě velké levicové strany - ODS i ČSSD budou vládnout tak , jak jim to umožňuje současná vniřní i zahraniční politická situace. Jejich soupeření připomíná tak něco jako Sparta - Slávie. Jejich voliči - fanoušci - si vynadají, možná se i poperou a pak výsledek proberou v restauraci. Vítězství jedné nebo druhé však bude mít na vývoj státu minimální význam, protože praktické kroky budou sice jinak prezentovány, ae výsledek bude totožný - levicová politika za účelem udržení soicálního smíru.
 
Tesák 29.12.2005 9:45

Re: Nechcou vyhrát

a poté jste se kousl do ocasu,že .
Janka 29.12.2005 9:44

Re: Pehe

Plně souhlasím, moc mě dojímá starost pana autora o ODS. Někdy mám pocit, že kdyby ODS
nebyla neměl by o čem psát,
Tesák 29.12.2005 9:43

JP "Osobne me mrzi, ze Ruml kdysi tak zprznil US, která měla ze začátku všechny předpoklady stát se slušnou pravicou stranou."

no ,musím říct,že neměla.Vznikla na základně podrazu a je to dnes jasně vidět.Máte smůlu.Je to strana hnidopichů.
Tesák 29.12.2005 9:40

Pehe

vzhledem k tomu,že všechny vaše předpovědi byly mylné,potěšil jste mne touto předpovědí:-)))
Hubble Bubble 29.12.2005 9:36

Re: Pokud se jedná o tunely a defraudace je to spíš rest publicistů,

Vážený pane, nejspíš jste si nevšiml, že tu 8 let vládne ČSSD. Otevřete oči, a pochopíte, proč. A kupodivu ty špinavosti, které nakonec publicisté najdou, jsou zase průšvihy ČSSD.
Jarda 29.12.2005 9:35

Jenom když vidím Pehe ...

Je málo tak zamindrákovaných autorů jako pan Pehe. Klaus svého času ukradl hochům kolem Havla "jejich" revoluci a založil demokratický stát - a regulérně, ve volbách. To mu Pehe a spol do smrti neodpustí a s tím se veze pochopitelně i ODS. Je dobré, když jeden z největších nepřátel ODS upřímně radí této straně co udělat, aby vyhrála volby. No to měl Pehe dát na silvestra!
Honza 29.12.2005 9:33

Bratři Strugačtí: Les

Pehe ve svém legračním článku vcelku volně zaměňuje vlastní tužby, umanutosti a obsese se skutečností. Připomněl mi (v dobách reálného socialismu neblahé paměti) oblíbený citát z románu bratrů Strugackých Les: "Není nic snažšího, než nachlemtat se odvaru z muchomůrek a za zvuků šamanských bubnů vykřikovat zaručeně spolehlivá zaklínadla."
JP 29.12.2005 9:31

Re: Pehe

Jenze vy tupce za to bude moci hlavne ODS, jejiz celni predstavitele pokazi na co sahnou. Jsem pravicak kazdym coulem a strasne me mrzi, ze ODS neni schopna jasne rict - mensi dane, mensi stat, vestsi svoboda, vetsi zodpovednost.
Bubik 29.12.2005 9:28

No, to je složitý, protože kdyby třeba ODS zprivatizovala banky hned počátkem 90.let

tak by se banky sice určitě začaly chovat odpovědně dříve, ale výsledkem by byl takový sociální šok způsobený pádem tisíců státních podniků, že by se to ODS vyčítalo ještě za sto let. Ono je vždy jednoduché říkat, co kdy měl kdo kdysi udělat. Já taky na základě pozdějších zkušeností přesně vím, co jsem měl udělat v roce xyz jinak, než jsem udělal a co by mi jiné tehdejší rozhodnutí přineslo. Jenže takhle život nefunguje.......
Karel Janyška 29.12.2005 9:13

Ach Pehe, Pehe !!! Dzp.

Yaroukh 29.12.2005 9:11

Re: Re: Moudré Pehe

tak se nezalibi, a pravice tu proste nikdy vladnout nebude; sam vidite, ze demagog & buran Paroubek tomuhle narodu imponuje
Yaroukh 29.12.2005 9:07

Re: přání otcem myšlenky

"Paroubek je rozhodně mnohem inteligentnější a vzdělanější než kdejaký Topolánek v ODS" :o))))))) :o))))))))) :o)))))))))))))))))))))))
Yaroukh 29.12.2005 9:06

Re: Nechcou vyhrát

to je hodne vesely prispevek, ale posledni odstavec me definitivne sejmul; jsi tragicka figurka
Yaroukh 29.12.2005 9:03

Re: Dobrý článek

ad "ale nic nedela": jestli to nebude tim, ze neni ve vlade; proti sjednocene Evrope samozrejme nebyla (kdyz se mi nelibi, ze chces memu opryskanemu autu dat ruzovy lak, neznamena to, ze novy lak nechci)
Vlali 29.12.2005 9:03

Bóže můj bóže ta se loká

Pane Pehe Vy ty modrý skutečně asi nemusíte. To že komunista a hejhula nejsou přitažlivá marka Vám řekne každý elév. S prominutím myslíte, že ODS změní vedení půl roku před volbami. Ne a je to dobře přotože by jen schovali ty nejkřiklavější na druhá místa kandidátek. Takhle když to proprdí je vezme všechny čert (nové skutečně akceschopné vedení ODS) a to je docela dobrá zpráva ke konci roku. Dovoluji si popřát fšem aby ste se měli v roce následujícím co nejlépe aby ODS získala 80% ČSSD 90% a komunisti a Talibanci se nedostali do parlamentu.
bp 29.12.2005 9:03

Re: Re: Moudré Pehe

Pane Římane, bohužel se zdá, že velká část tohoto národa skutečně nešťasná a mimořádně tupá je. My, Češi - jak se opakovaně můžeme ujistit - nemáme mnoho pevného "středu", o který by se celý národ mohl opřít a který by zajistil určitou stabilitu. Máme zde mnoho nadstandardně schopných a vynalézavých lidí se zlatými ručičkami a hlavně s bystrými a flexibilními hlavičkami, kteří se ve světě skvěle uplatňují. Ve světě ano, tady moc ne... A pak je tu obrovská masa nemyslících a manipulovatelných primitivních blbů. Kvůli několika staletím odchodu elit do zahraničí se tato masa dostává do popředí. ---- Takže možná by skutečně drsný ranař na povrchu, ale moudrý inteligent v hlavě a soucitný člověk v srdci byl nejlepším rešení. Musel by mít ovšem také smysl opravdový pro humor - to co mi na současném vedení ODS hodně vadí je koženost a zachmuřenost jejich obličejů.
Bubik 29.12.2005 9:02

Re: Nazor p.Pehe neni tak zcela zcestny !

no já nevím, zatím jsem o novém uskupení slyšel jen to, že se Zieleniec  a Hybášková pohádali o místopředsednická křesla........
JP 29.12.2005 9:01

Re: Pane Pehe, vždyť to se ani nedá dočíst, jak je to dlouhé.

Asi neumite cist, protoze pan Pehe, presne vystihuje schopnosti ODS v krajich a ve mesetch a politickou impotenci centra. Osobne me mrzi, ze Ruml kdysi tak zprznil US, která měla ze začátku všechny předpoklady stát se slušnou pravicou stranou.
LadaHaksna 29.12.2005 8:55

Dobrý článek

To je dobrý popis reality i když důvody proč tomu tak je jsou možná sporné. Problém ODS vidím v tom, že pořád někoho slovně napadá, ale nic nedělá. Jediné co udělala bylo hladké rozdělení Československa. Např. s  privatizací bankovního sektoru otálela tak dlouho, až to udělala levicová ČSSD, štědrý sociální systém a systém zdravotnictví nastavila také ODS. Jsem pravicový volič, ale jak mám volit stranu, jejíž vizitkou je daňový podvod (kdyby aspoň poté provedla nějaký očistný řez, ale ona se snažila vše zakamuflovat - dokonce se vyslovila, že ostatní určitě kradou taky tak proč ne ona). ODS byla pro zrušení senátu, ale teď už ne, když její lidi mají většinu. ODS byla (je?) proti sjednocené Evropě, co chce teď nevím. Tyto kotrmelce mě vedou k otázce - myslí to vážně s reformou nebo je to jen kamufláž (či vstupenka) pro další byznys?
kirast 29.12.2005 8:51

Pane Pehe, vždyť to se ani nedá dočíst, jak je to dlouhé.

A přitom se dá obsah celého článku vyjádřit několika slovy. Podle Pehe : ODS = FŠECKO ŠPATNĚ!
martin 29.12.2005 8:45

Polanský

A proč navíc mlčí i vláda, příslušný ministr a premiér? Kolik a jak v přesných číslech, nikoliv v zoufalých výkřících o tisících miliard. Já bych si to rád alespoň přečetl. Dřív než dostanu pokutu za to, že nejsem uctivý k představitelům.
martin 29.12.2005 8:43

Re: Pokud se jedná o tunely a defraudace je to spíš rest publicistů,

no proč? Správná otázka!