3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
eTony 8.8.2006 10:48

Re: Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

V tomto případě by ale, Švrku, ve společném hlasování obou sněmoven byl počet poslanců sudý.

Frenky na penzi 8.8.2006 10:47

Re: Re: Nevím, nevím ...

A hlavně o beztrestnost. Kdyby mu ji Topolánek podepsal, tak už dnes seděl ve Strakovce. Hlavně i za tohle si jej vážím.

Václav Maixner 8.8.2006 10:46

Re: Re: Nevím, nevím ...

To máme odlišný názor. Dle mého se teď Topolánek ohlíží jen na to, jak bude on vypadat. Protože kdyby to myslel vážně, tak by býval jednal,a le tady v podstatě žádná jednání o podpoře jeho vlády nebyla a jediné, co vyjednal byla 3koala ... nic víc nic míň. Pokud by to bývalo stačilo, tak proč by to prezident nepřijal? Prostě Topolánek teď hraje na to, že on jako vítěz nemusel nic dohadovat a ostatní si měli rovnou sednout na zadek a dát mu vše ... to je ale velmi nesmyslná idea .. obzvláště po posledních dvou rocích obstrukcí, které předváděla ODS ve sněmovně ... tam to od nich byla i řečená nulová tolerance vůči ČSSD .. takže?

F. Čech 8.8.2006 10:45

Volby nevyhrál ten, kdo dostal nejvíc hlasů, ale ten, kdo je schopen sestavit vládu

A to Topolánek zjevně není. Podle jeho teorie "vítěz bere všechno" by mohl např. (v případě velkého počtu stran) nárokovat moc ten, kdo získal třeba 10 %. Topolánek musí opustit bolševické myšlení a uvědomit si, že nemá v parlementu, bez ČSSD, většinu. Pokud se podle toho chovat nebude, vládu nesestaví a pověření bude muset dostat někdo jiný.

Bruno 8.8.2006 10:42

Re: Nevím, nevím ...

Jak respektovala tato přesluhující vláda přání ostatních voličů? Tím, že obsadila všechny možné i nemožné funkce a prohlasovala příšerné zákony s komunisty? ODS volby vyhrála výrazně, o 3%, to se v demokratických zemích nezpochybňuje. Topolánkovy kroky jsou konstruktivní, na tom nic nezměníte, on jen dodržuje to, co slíbil před volbami, žádnou koalici s ČSSD, která po ní touží, aby mohla zamést všechny své korupční aféry. Topolánek je jeden z prvních politiků,který se neohlíží jen na vlastní prospěch, riskuje nezdar a to v našich krajích není příliš obvyklé. Paroubkovi jde na rozdíl od něj jen o vlastní koryto.

Švrk 8.8.2006 10:39

Re: Pane Topolánku,

Ale socani vládli- bylo jim to umožněno. Nelze si stěžovat na tvrdou opozici, neb tak je to v podstatě správné. Lze si ale stěžovat na to, jestliže někdo nedá díky své neústupnosti šanci k vládnutí. Kdyby ČSSD šanci dala a pak byla stejně tvrdou opozicí, pak bych to chápal.

Paroubková 8.8.2006 10:34

Re: Re: Nevím, nevím ...

Mám stejný názor, jako Vy.

Ladislav N. :-))) 8.8.2006 10:34

Re: Re: Re: povolební počty

Až to budete mít jisté nad 100, ozvěte se! ;-DR^

Švrk 8.8.2006 10:34

Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Další pán, co věří jen tomu, čemu chce. Nejste ochoten připustit, že by alespoň v něčem měl Kubice pravdu?? Povolební lpění p.Paroubka na moci a nebo na významném podílu na moci na mne působí dojmem, že se taky tak trochu bojí. Kdyby neměl Kubice pravdu, asi by toho strachu bylo méně. Ona se snad ČSSD nemusí až tak bát předčasných voleb - tak proč zatím jediné, co jsme od nich slyšeli je NE jakémukoliv návrhu. ČSSD to říká s jasným vědomím toho, že ODS nemůže souhlasit s tím, aby úplně zahodila svůj mandát, program a sliby a realizovala pouze představy socialistů! Z toho je jen jediné východisko a to dost jednoduché. Ve volebním zákoně ubrat jedno křeslo a rozdat znova. Že to bude něco stát? Když v mariáši špatně rozdáme, uhradíme korunu do žida a rozdáváme znova. Se špatně rozdanými kartami nelze regulérně hrát.  

Ladislav N. 8.8.2006 10:32

Re: Re: Re: Re: Potíž je v tom, že rudá garda neumí počítat, resp. počítá, jako by už proběhl slučovací sjezd KSČSSD...

Transformační náklady, které Konsolidační banka "shromažďovala", byly zaplaceny z příjmů privatizace a dopředu se s nimi pro tento účel počítalo. Ovšem kam se (navzdory vysoké daňové zátěži občanů i firem) podělo např. loňských 80 miliard Kč inkasovaných vládou za Český telecom, je mi tajemstvím. Nevíte to náhodou? ;-)

jonáš 8.8.2006 10:30

Re: Doporučení.

Ale ne, to přece napsal Kojzasulovčík 8-o

Vaclav Maixner 8.8.2006 10:30

Re: Nevím, nevím ...

A ještě jedna věc. Myslím, že pan prezident pověří sestavením vlády Paroubka a bude to správný krok, když ho Topolánek ignoruje a neposkytl mu nic, za co by mohl být jmenován premiérem ... Nemyslím si ale že to bude dobře pro tuto zemi, avšak v mých očích za tu situaci, pokud nastane, ponese zodpovědnost ODS se svou povýšeneckou politikou ...

Vaclav Maixner 8.8.2006 10:27

Nevím, nevím ...

Pan Topolánek píše, že neustále přicházel s konstruktivními návrhy a řešeními .. nezdálo se mi ... ČSSD řekal jasně za jaké situace je ochotná vládu podpořit .. Topolánek však nepřišel na ani jedno vyjednávání a navrhované odblokování situace volbou předsedy PS z řad ČSSD neprozřetelně odmítl .. takže o jakých konstruktivních řešeních mluví? Vládnout, znamená nejen prosazovat SVŮJ názor, ale respektovat i ostatní voliče a jejich přání. Nepochopení tohoto faktu je už samo vyjádření že vyhrály volby, tak nás nechte vládnout ... Volby ODS vyhrála relativně těsně a místo povolební diskuze nastala povolební ignorace ČSSD s povíšeneckým chováním p. Topolánka. Takže jaké konstruktivní kroky?

třetí 8.8.2006 10:26

Re: Zatím...

Pokud tolik věříte průzkumům preferencí, je třeba se podívat na to, že KDU ani zelení nemají v tuto chvíli ani 7%. A to je sakra špatně, to by mohlo znamenat vypadnutí z PS. Tyto strany nemají na předčasných volbách zájem. A přitom je řešení tak snadné. Pohřbil p.Topolánek trojkoalici ? Pohřbil. Stará se teď jen o sebe ? Stará. Tak my taky, řeknou si zelení a ejhle, dva tři ministři včetně místopředsedy v Paroubkově vládě na 4 roky není přeci špatná vahlídka, že ? A že s podporou komunistů. Tu už přeci hledal i Topolánek, dříve pak Klaus. Situace si to ovšem ve prospěch tohoto státu vyžaduje. Howg.

aljav 8.8.2006 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Topolánek, dnes večer Vám v ČRo

žábou, resp. ropuchou, na prameni je duce Roko. Jinak s tím že by odchod Langra, Tlustého z ODS pouze pomohl musím souhlasit.

Milas 8.8.2006 10:22

Re: Re: Re: povolební počty

Já sice volil CSSD ale nedovolim,aby se jejich hlasy scitaly s KSC!!!! Proto uznavam vetsinu trojkoalice proti 74 CSSD. Howhg

Jan Novak 8.8.2006 10:21

Re: Re: tato naše Země...

Ne, nekoukal jsem na nic. Nejak moc TV nesleduju. Uznavam, ze muj prispevek je v omto pripade zcestny :-) Sveho syna nejspis pojmenuju "Pepik" aby to tak mel i v obcance.

Frenky na penzi 8.8.2006 10:20

Re: Zatím...

Ty hlasy už sílí nyní, ale klika kolem Paroubka je silnější. Zatím je silnější.

Frenky na penzi 8.8.2006 10:17

Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Jste pozadu, už i sám velký Paroubek uznal, že jeho reakce na Kubiceho zprávu byla nevhodná a že na té zprávě něco bude.

Jirka Večeře 8.8.2006 10:13

Re: Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

To není práce ODS. Vyprovokovala to snaha postihnout vyšetřovatele za jejich snahu šetřit ...

Rik 8.8.2006 10:11

Zatím...

Je pravda, že v tuto chvíli je Paroubek na koni. Jeho vládní program - žádné reformy a ponechání spřízněných socialistických šibalů ve státní správě – se plní. Topolánek snaživě staví jeden hrad z písku za druhým a Paroubek mu je s výrazem „to jsem ale pašák“ radostně boří. Inu, bořit je snazší, než stavět. Podstatné je co na tuhle situaci řekne veřejné mínění, protože především to rozhodne o předčasných volbách, nebo o případné vládní dohodě. První průzkumy ukazují vzrůst ODS. Paroubek je ovšem zatím příliš zahleděn sám na sebe a kromě toho, „…věří jen průzkumům, které ho označují za vítěze“ (MF Dnes). A tak bude vývoj veřejného mínění patrně ignorovat. Pokud tahle situace vydrží a v řadách ČSSD nikdo nenajde odvahu „vůdce“ zkorigovat, je možné že se dočkáme předčasných voleb se zajímavým výsledkem. A třeba i následného palácového převratu, či rozštěpení ČSSD. Poslanci ČSSD jsou taky jen lidé a své ponižování a poručníkování od „nejvyššího“ jsou schopni snášet jen za cenu úspěchu. Běda pokud se nedostaví.

Jirka Večeře 8.8.2006 10:10

Re: Týden čištění hlav....

R^

Podle mě je nešťastná praxe "pověřit někoho vedením rozhovorů". V případě přímého designování premiera bychom v tuhle chvíli měli za sebou druhý pokus a strany by se buď dohodli nebo by nás na podzim čekali volby. A já jsem jednoznačně pro druhé řešení.

třetí 8.8.2006 10:10

Re: Re: Jak prosté lkaní nad vystydlým mlékem.

Ach ženská, ženská. Jak jste napsala o pedofilii, tak nemohu odpovědět jinak , než povzdechem.

Buvol 8.8.2006 10:09

Proboha a co jiného než podpásovka byla ta Kubiceho zpráva?!

Karel B. 8.8.2006 10:09

Doporučení.

Všem, kteří podporují p.Paroubka doporučuji si přečíst

včerejší příspěvek „Lukaparoubšenko přichází, občane plačte“. Příspěvek je od

J. Sulovského.

Vocílka 8.8.2006 10:08

Re: Re: povolební počty

To je jednoduché: 74 ČSSD+26 KSČM +? SZ. Je docela možné, že někdo ze SZ by se k Paroubkovi přidal.

Jirka Večeře 8.8.2006 10:06

Jen tak dál

Musím k tomu říct jednu věc. Čekal jsem,že se všichni budou zpočátku tvářit neústupně. Ale taky jsem čekal,že časem bude v ODS tlak na Mirka Topolánka,aby ustoupil a po 8 letech zajistil posty. Věřil jsem,že bude držet linii co nejdéle. A po přečtení včerejšího vyjádření výkonné rady ODS jsem příjemně překvapen. Zdá se, že ODS stojí za svým předsedou a že nepřekročí hranice,které si vytyčila před volbami. Doufám že Topol vydržíR^

Vocílka 8.8.2006 10:03

Re: Re: Re: Potíž je v tom, že rudá garda neumí počítat, resp. počítá, jako by už proběhl slučovací sjezd KSČSSD...

Máte pravdu. ODS deficit dávala do Konsolidační banky.

odborar 8.8.2006 10:01

pokračování

Nemusel by mít ani vedení sněmovny, protože ČSSD minulé volební období také křeslo předsedy sněmovny ODS nedala, ač měla premiéra a vládu. Oplátka stejnou mincí by pro něj jistě do dalších let byla poučením, pokud jeho politická hvězda bude ovšem ještě zářit dále a vlastní straníci mu nezatrhnou jeho mocenský apetit, který je dokonale vyklešťuje jejich svéprávné stranické rozhodování...Senátní volby budou dostatečným varováním pro ČSSD, včetně volby do zastupitelských orgánů. Škoda jen, že vůle politiků skloubit předčasné volby se senátními volbami moc není a že další volby budopu zbytečně stát peníze..Ale konečně, třeba dřív  ED uspějí se svou žádostí o vymazání ČSSD z politického spektra, nebo na ní vyhlásí konkurz právník, který jí pomohl k lidovému domu a kterému odmítli zaplatit palmare dle dohody... Inu ČSSD umí své dohody dodržovat, ta si za svým slovem stojí..

odborar 8.8.2006 10:00

Týden čištění hlav....

Prezident zvolil týden k utříbení vlastních názorů všech politických představitelů. Pak se jmenuje z ODS další vyjednavač, třeba stejný a další dva měsíce se bude snažit zlomit Paroubkovu politickou brutalitu, nekulturnost a bezcharakternost uznat výsledky voleb  a sklonit se před hlasy 150000 voličů, sklapnout kufry a odejít do opozice, tak jak se tomu děje i v jiných demokratických zemích na západ od nás ne v nedemokratických zemích na východ od nás, kupříkladu v Bělorusku. Ještě je čas, ještě by mohl být silná opozice s předsedou sněmovny...Když se to nepodaří, měl by v záloze být prezident, který by v září měl rozpustit sněmovnu, která nejen, že není usnášeníschopná bez svého nového předsedy,ale navíc tam levicové strany porušují jakékoli demokratické principy vlastních poslanců, kterým znemožňují volit sběrem volebních lístků před hlasováním.To by si nedovolila žádná strana v žádné zemi EU, neboť tím jsou porušeny jakékoli elementární principy demokracie a politiky používajíce tyto metody degradují do role diktátorů, nemajíce v politice co dělat. Paroubek se rád ohání Británií, či švédským modelem, ale tam by si takové praktiky u hlasování poslanců vůbec nemohl dovolit.Proč by prezident usiloval o přízeň ČSSD a vystavoval ODS nekontolovatelnému vydírání, když může požádat předčasnými volbami voliče znova o rozdání karet, což podporuje 89 % voličů a nejnovější průzkumy jasně naznačují, že pak by koalice ODS, KDU-ČSL, Strana zelených měla jasnou většinu v parlamentu a mohla uskutěčňovat svůj program bez vydírání Paroubka, který by se stal pak opozičním statistou?