17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Odpovědnost v době pandemie

Odpovědnost je široký právní a etický pojem označující osobní ručení. Řada jazyků ho převzala z latiny: slovo „responsibility“ znamená reakci na jisté konkrétní jednání, tedy de facto odpověď.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 15.12.2020 14:16

Dobře - otestuji se a mám dvě možnosti:

Pozitivní, jdu na další testy, jsem dál pozitivní, koupím si vitamíny a něco proti bolení hlavy a jsem doma v teple, za 10 dní jdu na další test.

Negativní, nic nekupuji, jsem doma bez léků, ale nevím, zda jsem se u testování nenakazil a tak jdu už za 5 dnů na další test. Totéž opakuji, dokud se nenakazím.

Není to poněkud schizofremické?

Š. Hašek 15.12.2020 17:52

Dění v současné moderní, štrasbruselské společnosti, společnosti tržní se sociálními prvky, vyznávající hodnoty oxydu uhlíku - se mi zdají poněkud kretenské.

Faktem je, že mi není dvacet a leccos jsem zažil. V tom to bude.

Rovněž neznám pořadí stupnice: blbec - debil - kreten - demokratický politik - komisař brusele. Možná velitel Senátu ČR do toho nepatří.

Proč test? Proč satelit sleduje? Buď jsem v posteli, nebo v rakvi, nebo v rachotě. Fungovalo to dodnes, od mého narození. Zde uznávám, že poněkud zkráceno.

Š. Hašek 15.12.2020 17:54

Má tam bejt -oxid-. Já jsem naučenej na kysličník. A myslím, že tý chemikálii to je jedno.

L. Písařík 15.12.2020 23:09

Vždycky je dobré pro stát, když může ovládat občany a činí tak z rozhodnutí vlády, potvrzené poslanci, tedy rukou lidu. Potkal jsem se dokonce s fámou, že v očkovací látce - v injekci - je docela miniaturní čip, který si najde cestu do mozku a pak bude vláda ovládat každého, proto odpor k očkování.:-P