25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Streit 25.11.2010 8:31

Ano

Nejhorší je, že nás ty odbory opravdu obkličují. Podivejme se na vedení Senátu (Štěch, Škromach...). A to Štěch má tu drzost nabízet, že bude prostředníkem mezi stávkujícími odbory (na jejichž stranu se přidal) a vládou.

http://streit.blog.idnes.cz/c/165184/Ceska-odborova-republika.html

K. Janyška 25.11.2010 9:00

Re: Ano

Štěch je navíc bývalým komunistickým milicionářem ! Dzp.

B. Brousková 25.11.2010 7:54

Tržní chování

Když se vám někde něco nelíbí jděte jinam. To je přece základní zásada pravicovosti. Co je divného na tom, že to někdo vzal vážně? Každý se musí postarat především sám o sebe. Stát není chůva a ani dojná kráva.A  kdopak nám to tvrdil ? Solidarita je blbost a dovolávají se jí paraziti na systému a socky!  A najednou je všechno jinak? A proč?

M. Moravcová 25.11.2010 12:21

Re: Tržní chování

Myslíte zdravotníky? Ano někteří možná odejdou, ale ne tisíce. Jednak to zase není tak jednoduché dělat hned na operačním  sále, jednak mají rodiny, příbuzné, školy, pohodlnost. Je na tom motivuje zejména ta masovost.

F. Pavlis 25.11.2010 7:45

Je to

poněkud tvrdá věta že " lidé jsou blbci, neschopní užívat vlastní rozum." Nicméně pan Tvrdík to řekl rovněž o voličích pomerančové barvy poněkud kulantněji. O těch ostatních nelze vždy povědět v jakých hranicích se rozum pohybuje. Jinak bychom tu nemohli mít tu "šlichtu", kterou tu máme...

M. Hanko 25.11.2010 7:17

nic proti

Nic proti snižování platů a šetření. ALE já stále vidím před očima jak rudý hadr částku 600 miliard ročně za státní zakázky, a kladu si otázku, kolik procent z těch zakázek asi bylo vyjednáno (mnohdy v důsledku korupce) dráž, než by býti mohlo...

Jde mi o to, že veškeré snižování platů kvůli kterému je taková mela by bylo ekvivalentní zadávání veřejných zakázek o cca 2,5% efektivněji... jde mi o to, zda to vláda nedělá trochu opačně. Zda by neměla zkusit ucpat tu nehoráznou díru způsobenou neefektivními zakázkami (ne že bych nějak věřil Amnesty International, ale kdosi od nich říkal minule v HydeParku, že by u nás zakázky mohly být v průměru až o 100% předražené!!! To odpovídá astronomickým 300 miliardám...) a až PAK případně šetřit na platech a stavbách dálnic atd.

M. Hanko 25.11.2010 7:22

Re: nic proti

Nebo OK, klidně ať se to dělá souběžně. Snížit platy, proč ne, ale současně tvrdě dbát na efektivní zadávání zakázek. Jenže pokud je mi známo, tak postup je přesně opačný: šetří se docela bolestně všude možně, ale žádné opatření vedoucí k zásadnímu zefektivnění státních zakázek přijato nebylo, a nevím že by nějaké bylo nějak závazně v plánu...

Toto mi prostě leží v hlavě a brání mi to v kdovíjakém nadšení z metody šetření, kterou naše vláda zvolila.

J. Schwarz 25.11.2010 10:46

Re: nic proti

A je to "vláda" nebo zase v převážné většině státní zaměstnanec, kdo připravuje podklady pro veřejné zakázky, kriteria soutěží a pod? Nejsou to snad úředníci, státní nebo obecní, kdo připravuje veřejné investice, formuluje smlouvy a v neposlední řadě kontroluje soulad díla s kontraktem a vymáhá sankce, pokud vůbec nějaké ve smlouvách jsou? Tady by si  měli státní zaměstnanci uvědomit, že to jsou oni, kdo rozhazují desítky miliard které pak chybí i na jejich platy. A jsou to opět úředníci - státní zaměstnanci, kdo mnohokrát sabotuje zákon o přístupu k informacím, zatajuje a zpoplatňuje dokumentaci, popřípadě umožňuje zdůvodnit utajování "obchodním tajemstvím". Nic z toho, bez aktivní spoluúčasti státního aparátu, by sebepráskanější "kmotr" nedosáhl.

M. Hanko 25.11.2010 11:03

Re: nic proti

A oni nejsou nikomu zodpovědní? Oni nemají své šéfy? Pokud je to jak říkáte, pak řešením je okamžitě je vyrazit, a nikoliv snižovat jim platy o 10%...!

A pokud šéf nedokáže zjistit, že výběrová řízení která jeho podřízený vypisuje, jsou v hrubém nepořádku, pak je to samozřejmě také jeho selhání (šéfa), a tak až nahoru k ministrovi resp. primátorovi... Nebo snad ne?

J. Schwarz 25.11.2010 13:34

Re: nic proti

Máte pravdu, ale zatím s tím žádný ministr nic neudělal, jen navyšoval počty úředníků. A pokud chce tedy nějaký státní zaměstnanec prohlašovat - já nic, já v tom nejedu, jsem kompetentní a poctivý, 10x jsem upozorňoval šéfa i kontrolní orgány /mám to i písemně/ a byl jsem za to vyhozen - jó, to by byla jiná. Takový člověk  by si zasloužil metál. Jenže popsanému popisu se snad přibližuje tak pan plukovník Kubice...

M. Dvořáková 25.11.2010 11:14

Re: nic proti

A co šetřit tak, že zeštíhlíme nebo zrušíme tu spoustu nadbytečných úřadů a úředníků? Jenže ryba smrdí od hlavy, takže začít by se muselo už od EU až na poslední obecní úřad.

M. Hanko 25.11.2010 11:31

Re: nic proti

Přesně tak paní Dvořáková, podepisuji. Rozhodně zrušit přebytečné úřady a úředníky, a přesně jak píšete - zrušit je mohou jedině "ti nahoře", totiž politici. Proč to nedělají?

M. Moravcová 25.11.2010 12:19

Re: nic proti

Protože když to budou chtít zrušit, zase budou demonstrace, stávky, zase budou rudí odboráři řvát. Vždyť je to pořád dokola.

F. Pavlis 25.11.2010 7:50

Re: nic proti

pokud je to jen zčásti tak jak říkáte, není naděje na změnu, protože na penězovody jsou napojené opravdu, ale opravdu všechny partaje. Odleva doprava. Snad jen chudák Špidla byl poněkud cudný, ale také ho mezi sebou neustáli. Nahradil si to v komisi Enormně Umanutých....

M. Gavlák 25.11.2010 7:05

Ano, pane Matějko

chtějí pochopení a já je chápu. Co jiného je stávka, než šití do politiků, kteří umí vyhodit miliardy oknem, aby pak po řadových zaměstnancích stále žádali utahování opasků. Vypadá to, že politici (včetně vás) umí hlavně žvanit a nejrychleji se naučí jediné - hrabat pro sebe. Lekce jim neuškodí.

P. Čech 25.11.2010 7:16

Re: Ano, pane Matějko

Kterých politiků? Těch, které mnoho z nás volilo, tedy se na tom podílíme měrou ne malou. Zejména se jedná o politiky ČSSD a ODS.O KSČM a SZ nemluvě.Dozajista se na tom podílíte i Vy, pokud jste byl volit.

J. Bořický 25.11.2010 7:27

Re: Ano, pane Matějko

Ano,máte pravdu,máme takové politiky,jaké jsme si zvolili.Problém je však v tom ,že není výběr.Všichni jsou stejní,pokud jde o nenažranost.Já vždy volil nejlepšího ze špatných.Co více lze dělat?

P. Bárta 25.11.2010 9:06

Re: Ano, pane Matějko

Co tak asi je možné udělat - když Vám nevyhovuje nabízený výběr, můžete popřemýšlet, jestli je lidí jako Vy více než jeden. A pokud dojdete k závěru, že je takových lidí hodně, nic Vám nebrání "zaplnit mezeru na trhu" - tedy kandidovat, založit si vlastní stranu, snažit se přesvědčit o tom, co je potřeba dělat a jak, ty kterým (jako vám) chybí ta "správná kandidátka". Přesvědčete ostatní, že Vy mezi ty "stejně nenažrané" nepatříte...

Tohle vám připadá jako moc práce s nejistým výsledkem? Tak můžete alespoň tlačit na toho, kdo byl zvolen (třebas i na toho z Vašeho pohledu "nejlepšího ze špatných"), ať dodržuje to, co slíbil - psát maily, dopisy, články do novin, atd atp může opravdu každý...

Jenže ono je to moc práce, a nadávat je jednodušší, že?

J. Bořický 25.11.2010 10:42

Re: Ano, pane Matějko

Možná,že jste se nevšiml,tak nenadávám.Pouze konstatuji fakt.Nemám ambice "zaplnit mezeru na trhu". Né každý se hodí do politiky,i když to teď jaksi neplatí.Ale každý by měl být natolik soudný ,aby posoudil jestli se hodí do politiky.A ta poslední  Vaše věta je opravdu úsměvná.Politik po zvolení je splachovací.Ta Vaše rada je opravdu "knížecí."

P. Bárta 25.11.2010 12:42

Re: Ano, pane Matějko

citát:

"...že není výběr.Všichni jsou stejní,pokud jde o nenažranost..." Co je tohle jiného než nadávání?

Pokud nemáte ambice, opravdu Vám asi nezbývá nic jiného než volit nejméně špatné, a nadáváat. Každý se hodí do politiky - chce to jen chtít, problém je bohužel v tom, že ten, kdo se tam hodí lépe, tam obvykle nejde, protože obraz politiky je velmi špatný, a nikdo z těch skutečně čistých se nechce zašpinit.

Ok, možná je moje rada "knížecí" - ale aspoň (na rozdíl od oné nadávající většiny) se snažím s tím něco udělat, neskládám ruce do klína s prohlášením "nedá se nic dělat, všichni jsou to nenažraní šmejdi, kteří jsou po zvolení splachovací a nikdo s nimi nepohne".

Pokud si všichni řeknou, že s tím nemá smysl cokoliv zkoušet udělat, nevidím důvod, proč by se měli na takové hlupáky politici ohlížet. Každý národ má (v našm případě bohužel) přesně takové politiky, jaké si zalouží...

P. Čech 25.11.2010 18:27

Re: Ano, pane Matějko

Vážený pane, to co zde píšete, je přesně to,co chtějí politici slyšet. Vědí totiž velice dobře, že zavedení podobných rad do praxe niktrak nemůže prakticky jejich neomezenou moc narušit.Mají totiž velice dobře krytá záda a to ústavním systémem. Tento je třeba změnit (Volební systém podle pměrného zastoupení). Nikoliv změnit, ale zcela opustit. To ovšem, opět v tomto systému nedokáže žádná politická strana samotná. Přesvědčovat o něčem takovém lidi, kteří tomu nerozumí a nebo nechtějí rozumět, je házením hrachu na zeď. Sám jsem napsal několik článků, podotýkám, že zásadně nepoužívám neslušná slova, zaslal je skoro všem novinám a nikde mi je neotiskli. Z jejich odpovědí přímo čišelo jediné. Jsou v žoldu současných parlamentních politických stran a nemají zájem přijít o jejich inzerci.V poslední větě máte částečně pravdu, ale řešením je jenom nová revoluce. Jinou cestu nevidím.

P. Čech 25.11.2010 18:14

Re: Ano, pane Matějko

Nezúčastňovat se onoho trapného a směšného divadélka, které naše ústava a politici drze nazývají volbami.

P. Čech 25.11.2010 7:18

Re: Ano, pane Matějko

Co má být stávka si nejdříve někde přečtěte. Nepleťte si stávku s demonstrací.

P. Ryšavý 25.11.2010 12:08

Re: Ano, pane Matějko

Na tom je legrační, že Ti politici kteří rozhazovali, tak Ti stávku podporují. Smutné je, že to velká většina lidí nevidí.

P. Čech 25.11.2010 6:56

Chtějí pochopení?

Nejen to, oni nás k němu dokonce "vyzývají". Místo toho, aby nás o něj prosili. Zde je jasně vidět jejich způsob myšlení a uvažování. Způsob naprosto stejný, jaký používali komunisté z KSČ. Stejný, jako např. na 1 máje, kdy UVKSČ vyzýval občany, aby vyzdobili svá okna, aby se někam dostavili a pod. Sami odboráři by měli bičem vypráskat své předáky z dobře placených míst. Pokud by tak učinili, zbylo by více peněz pro ně samotné. Takovýmto "vyzýváním veřejnosti si je tuto proti sobě popudí.

V. Batala 25.11.2010 6:33

U mě se nedočkají

Já to považuju za drzost největšího kalibru, tak pochopení těžko najdu!!!!!!

T. Kočí 25.11.2010 7:56

Re: U mě se nedočkají

Souhlas.Zavadil navlékl rudou košili a Štěch předsedou senátu.Strašné.