25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Dvořáková 25.11.2010 12:25

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

spíš si myslím, že chtěl říct, čím peněz se bude přerozdělovat, tím líp

M. Dvořáková 25.11.2010 12:26

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

pardon, vypadlo mi tam, čím míň peněz

J. Kulheim 25.11.2010 12:32

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Nikde jsem nenapsal, že korupci nelze snížit. Ne ve všech západních státech je to stejné. Nejmenší korupce je pravděpodobně zatím v zemích jako Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Nizozemsko. Společným jmenovatelem těchto států je protestantizmus. Zakořeněná odpovědnost sám k sobě i ke svému okolí. Nejvštší korupce a benevolentní vnímání korupčního jednání je zemích tzv. východní Evropy. Společným jmenovatelem je budování socialismu a komunismu.

 Je taky otázka co si pod korupcí představujete. Pane M. Hanko, je zvyšování státních výdajů před volbami,  taky korupce?

M. Hanko 25.11.2010 12:38

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Rozhodně ano! Je to politická korupce jak vyšitá. A je velice tristní, že ačkoliv to navrhli socani, které jsem já v životě nevolil, tak to podpořili i poslanci ODS, kterou jsem tehdy naopak volil...

J. Kulheim 25.11.2010 12:52

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Já stím souhlasím. Politik, aby byl schopen něco ovlivnit musí být v pozici. Pokud bude lidem jenom brát, tak se nedostane ani do opozice. Navíc ODS je kousek vpravo od ČSSD.

J. Schwarz 25.11.2010 13:15

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Takže za všechno může ministr, ostatní jsou z obliga. To je jak z "Hoří, má panenko". Tombolu jste si rozkradli, takže už nic nemůžete vyhrát. Alespoň já tedy už do téhle povedené tomboly  přispívat nehodlám. Pokud se sníží míra rozkrádání ve státní a veřejné sféře /zároveň s počty zaměstnanců, omezí se rodinkaření a jánabráchismus/ tak nechť se zvednou platy. Nakonec, korupce a nekompetence ve  veřejné sféře se prodražuje i nezůčastněným občanům. Kde sehnat levnou a kvalitní firmu či řemeslníka, když obec platí jako grand a na kvalitu nekouká?

M. Hanko 25.11.2010 13:22

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

"Kde sehnat levnou a kvalitní firmu či řemeslníka, když obec platí jako grand a na kvalitu nekouká?" dobrý postřeh!

Já se prostě bojím, že státní správa je korupcí, černotou, plýtváním, zbytečnými místy, zbytečnými úřady atd. prožraná skrz naskrz, a že všechny tyto problémy JSOU řešitelné, jsou řešitelné shora, jenže k tomu není politická vůle.

M. Baloun 25.11.2010 13:34

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

nebylaliž finanční policie zrušena? a co ten zákon (resp. nález ústavního soudku) o vyšetřovatelích a nebytových prostorách? není to chucpe pane švarc, je to průser

F. Eliáš 25.11.2010 10:19

Jsem státní zaměstnanec

Ale nejsem blbej. Důvody snížování mzdy jsou mi jasné. Nechápu trucování odborářů. Jsou skutečně tak tupí?

A. Čepek 25.11.2010 10:25

Re: Jsem státní zaměstnanec

Slyšel jsem názor, že úspěch první republiky stál na zděděném spolehlivém rakouském úředníkovi ... a nejen na něm, těch profesí bychom mohli vyjmenovat více. Jak je to s těmi odboráři nám určitě vysvětlí pan Kratochvíl. Odborářskou taktiku si nyní osvojili i lékaři.

J. Kratochvíl 25.11.2010 11:17

Re: Jsem státní zaměstnanec

Ano pane Čepek,z historie víme, že si Rakousko i první republika  svě státní úředníky vychovávala, museli splňovat odborné požadavky a také museli mít určité morálně volní vlastnosti, být bezúhoní. Nejlepší vysoká škola ve Francii s největší prestiží vychovává státní úředníky. Co dělaly naše polistopadové vlády, za celých dvacet let? Nebyl přijat ani to základní zákon o státní službě i když nám to připomíná i EU. Z chaosu tedy po vašem trhu nikdy nic dobrého nevzešlo, tak je to i v tpmto případě. Asi tento stav někomu moc a moc vyhovuje, zlodějúm a korupčníkům..

A. Čepek 25.11.2010 11:19

Re: Jsem státní zaměstnanec

Jsem upřímně rád, že se alespoň v tomto shodneme.

M. Baloun 25.11.2010 13:37

Re: Jsem státní zaměstnanec

netroufám si posoudit jako moc byla/nebyla 1 republika úspěšná, ale momentální stav naší společnosti je podle mně dědictvím mesaliance rakouské byrokracie a české cochcárny.

J. Štrobl 25.11.2010 11:33

Re: Jsem státní zaměstnanec

Odboráři nejsou tupí. Jsou to pouze další darebáci v žoldu ČSSD.

V. Kolman 25.11.2010 16:07

Re: Jsem státní zaměstnanec

Nikoliv tupí pane Eliáši. Spíš bych použil termín "vyčůraní" :-))

       Podle úvahy: "Co kdyby to stávkování náhodou něco hodilo?"

J. Kratochvíl 25.11.2010 9:50

Otázka pro pana Matějku

Mohl byste mi navrhnout jinou metodu, jak se obout do politiků, když se údajně chovají všichni stejně, jiným způsobem než vyjít do ulic hlasitě demonstrovat  a stávkovat, když ani volby je nepřinutí jinému chování? Viz magistrát v Praze.

A. Čepek 25.11.2010 10:17

Re: Otázka pro pana Matějku

Já bych měl otázku na Vás pane Kratochvíle. Můžete mi prosím vysvětlit, jak to, že naši odboráři nikdy neprotestovali proti bezuzdnému prožírání budoucnosti našich socialistických vlád. Ano, nebyli to jen naši "socialisté", kdo si zvykli žít na dluh. Proč ale odboráři konají své masové protesty jen tehdy, když u moci není ČSSD? Předem Vám děkuji za jasnou a přímou odpověď.

J. Kratochvíl 25.11.2010 10:36

Re: Otázka pro pana Matějku

Pane Čepek, zásadně odmítám tvrzení, že by  vlády ČSSD způsobily bezuzdné prožírání budoucnosti a důrazně proti tomuto tvrzení protestuji. Únik financí z rozpočtu za posledních dvacet let nebyl způsoben sociálními výdaji, ale hlavně špatným hospodařením se státním majetkem vlád pravice v čele V. Klausem a jeho ideologii.. Zásadně protestuji, aby díry v rozpočtu se ucpávali jenom na straně sociálních výdajů a další díry jako jsou předražené investice, korupce  apod. se neřešily. Vadí mi na vládách pravice jak zatočila se státním majetkem, který tady zůstal po komunistech, údajnou privatizací. Není možné z majetku, který měl hodnotu stovky miliard, aby  zůstal biliobnový dluh, na to můj rozum nestačí.  a toto svádět,že to bylo prožráno třeba nezaměstnanými nebo důchodci to je dost velká troufalost. Je potřeba vyjít do ulic a protestovat a je dobře, že to odbory organizují

A. Čepek 25.11.2010 10:51

Re: Otázka pro pana Matějku

Pokud bych měl s Vámi polemizovat, musel bych se zeptat, ve kterém roce začal totální rozvrat naší společnosti. Napovím, byl to socialistický experiment nasoupený v roce 1948. Klausovy vlády musely řešit situaci, která byla zcela bezprecedentní a dnes je snadné mu vytýkat, co se nezdařilo. Ten podstatný krok od státem plně kontrolovaného hospodářství zvládnul (a asi si ještě pamatujete na zástupy zhrzených osmašedesátníků, kteří se jen jen tetelili, aby u nás konečně ten "jejich" socialismus dotáhli do vítězného cíle). Pro dnešek je ale důležité co následovalo. To na čem se podílely všechny vlády bylo nastartování nekontrolovatelného zadlužování. Víte kdo argumentoval tím, že porovnání s jinými zeměmi náš dluh ještě není tak vysoký, kdo hlásal, že zdroje jsou, kdo veřejně (nedávno v TV) prohlásil, že stát nemůže zbankrotovat, že je to nesmysl? Kde byli tehdy protestující odboráři? Drželi hubu a krok! Nečasova vláda je první, která se pokouší pád do propasti zpomalit a snad časem i zastavit. Včetně vymetení augiášova chléva předražených zakázek. Co dělají odboráři (dnes ruku v ruce s lékaři)? Řvou, že bude po jejich a že žádné jednání nepřichází do úvahy, pouze plnění jejich požadavků. Pravdu máte v tom, že nejtížeji to dopadne (jako vždycky v dějinách) na nejméně majetné. Státní bankrot by ale zase zapltili nejkrvavěji oni. Co byste radil Vy? Ještě si jednou nechat zahrát, protože on to někdo zaplatí? Co je cílem plánovaných odborářských dmonstrací? Svrhnout vládu, která našla odvahu se prožírání postavit? Ať to tedy řeknou jasně a nahlas!

J. Kulheim 25.11.2010 12:58

Re: Otázka pro pana Matějku

Rád bych se dožil doby, kdy budou ti, kteří platí hypertunely jako solární elektrárny, zvyšování platů státních zaměstnanců, rozdělování dotací, nesmyslných grantů protestovat nebo stávkovat. Všeho dočasu. Každá hůl má dvě strany.

R. Houška 25.11.2010 11:25

Re: Otázka pro pana Matějku

Vážený pane, jsem dalek toho tvrdit, že Václav Klaus je ekonomický génius, který udělal všechno správně, ale můžete mi tedy vy vysvětlit, proč se v době, kdy vládla ČSSD, a byla to hodně dlouhá doba, nikdo alespoň nepokusil ty "privatizační zločiny" odhalit a potrestat? Proč ty socialistické vlády vytunelovaly IPB? Proč rozdaly veškeré surovinové zdroje(hlavně uhlí) za babku pochybným existencím, které už za vlád ODS tunelovaly banky, fondy a podniky, které řídily? Jak je možné, že jednu z největších těžebních společností získal do té doby nemajetný odborář? Jak je možné, že noví majitelé další těžařské společnosti mohli bance za úvěr ručit majetkem společnosti, na koupi které si půjčovali?

A jestli jste odborově organizován, doporučuji vám při nejbližší schůzi vyměnit ty parazity, kteří si na platech vyplatí přes polovinu toho, co od vás vyberou, a kteří končí jako senátoři za ČSSD.

P. Ryšavý 25.11.2010 12:11

Re: Otázka pro pana Matějku

Jenom slibují 13 důchody a sociální jistoty, však to Ti bohatí zaplatí... Bohatí nejsou tak bohatí jak si myslíte.

J. Kulheim 25.11.2010 12:48

Re: Otázka pro pana Matějku

Pane Kratochvíle, ......Vadí mi na vládách pravice jak zatočila se státním majetkem, který tady zůstal po komunistech, údajnou privatizací....... Pokomustech tady nezůstalo vůbec nic. Oni nic nevybudovali. Oni ukradli movitý i nemovitý majetek v padesátých letech všem. Ukradli lidem nejen majetek , ale taky svobodu. Z lidí, kteří se dokázali živit sami udělali námezní dělníky. Tito lidé se tak, nádeníci chovají. Zdevastovali myšlení 3 generací lidí. Schopné lidi zavřeli a vypudili z ČSR.   To je práce, kterou odvedli.

Státní rozpočet zahrnuje příjmy z daní placených v průběhu roku. Tomu by měly odpovídat i výdaje. Příjmy se odhadují podstatně hůř než výdaje. Pokud považujete výsledky hospodaření vlády ČSSD, jako úspěchy, tak k tomu se nebudu vyjadřovat.   Její hospodaření nejlépe  ukazují rozpočtové výdaje. 

 Hospodaření státu  v některých letech. ---Např.

2006- Příjmy pl.- 884 mil.- sk.- 923 mil. bilance + 39 mil. Výdaje  pl.- 959 mil. sk 1021 mil. oproti plánovaným výdajů, + 62 mil, rozpočtový schodek  97 mil. --

Rok 2008- příjem- pl. 1036 mil. skut. 1064 mil. bilance + 28 mil. Výdaje - pl. 1107 mil, sk.1084 mil, rozp. schodek - 19 mil 

J. Kratochvíl 25.11.2010 16:07

Re: Otázka pro pana Matějku

Nechci tady obhajovat 50 nebo 70léta a proto jenom na okraj na váš argument, že po komumistech nezustal žadný majetek a nebylo nic vybudováno. Tak připomínám zustala tady slušná energetická koncepce z které pochopitelně žijeme dodnes téměř dvě jaderné elektrárny, pochopitelně uhelné elektrárny . Z infrastruktury připomínám 500km dálnic, pražské metro, ale veřejná doprava v jiných městech, slušný průmysl strojírenský,jaderný  elektro, letecký atd. A teď kontrolní otázka kolik myslíte, že km dálnic se postavilo za posledních 20let, Stejně tolik jako za dvacet let komunismu, jenom s tím rozdílem, v roce 89 tady byl nulový státní dluh a dnes máme dluh sta miliardový. Tak si tu svou propagandu nechte. 

J. Kulheim 25.11.2010 17:42

Re: Otázka pro pana Matějku

Napsal jsem ...Pokomustech tady nezůstalo vůbec nic. Oni nic nevybudovali. Oni ukradli movitý i nemovitý majetek v padesátých letech všem.....

Samotní komunisté toho mnoho nevybudovali. Vzali lidem majetek a tzv. začali budovat. "Budovali" tedy z cizího majetku. Ten majetek oni nevytvořili. Ten vytvořili lidé, nebo lépe řečeno většinou generace lidí. Pokud se týká budování zemědělství na vesnici, tak lidem sebrali majetek a lidé na tom samém majetku pracovali jako námezní dělníci a to podstatně víc než na tom svém a to za několik korun. Často zä den nevydělali ani jednu jednotku a ty bylo mnohdy 5-10 Kčs. Kravíny postavili vlastníma rukama. To se potom buduje, když máte otroky, kteří ale nepracovali jak otroci, ale podstatně víc. Oni si to nedovedli představit, že by dělali, že dělají. Nakonec po roku 1989 to získali za pár korun různí kamarádi z VUMLU.

Vybudovat, je pro mne vlastní prací se k něčemu dopracovat. Dali lidem jenom tolik peněc kolik uznali zavhodné. Dnes dostanete výplatu a z výplaty odvádíte daň. To jsou peníze, které jsou k dispozici k vládě k budování silnic, atd. Vláda nemůže podnikat v tom smyslu, že postaví továrnu. Vláda hospodaří s penězi soukromníků t.j. daňovách poplatníků. Je nemorální, aby někdo někomu vzal peníze a postavil si např.  továrnu. 

Vůbec se nemluví o  vnitřním dluhu. Ten nebyl  vyčíslený. Továrny do kterých se nic neinvestovalo, zastaralé technologie, devastované statky, budovy,  zámky a p. Půda na vesnici, která v 50-tých letech obsahovala průměrně 3% humusu, dnes obsahuje 1,50, což je na hranici devastace půdy. Situace se ještě zhoršuje každým rokem, protože se většinou jenom seje, jezdí těžké trakrory atd. Půda není těch, kteří na ni hospodaří. Podle toho taky vypadá. Co bude ukáže budoucnost.

Je pravda, že i za minulého režimu se, na tehdejší poměry, hospodařilo poměrně dobře. Nevím kolik činily nedobytné pohledávky

K. Janyška 25.11.2010 8:59

Stávka ve státním sektoru je organizovaným zločinem proti občanům státu a státu samotnému !

Odbory jsou pak zločinecké organizace zaměstnanců, založené za účelem neoprávněného zevzácnění práce a vybírání výpalného ! Proč jsou povoleny je nutno se zeptat zločinných socialistů a popletů z ostatních skupin občanstva ! Dzp.

R. Houška 25.11.2010 10:00

Re: Stávka ve státním sektoru je organizovaným zločinem proti občanům státu a státu samotnému !

Počty státních zaměstnanců rostly zatím za každé vlády, to za prvé. Za druhé, první se z odborářů, jejichž počet a moc se na začátku 90 let blížil nule, podělal váš guru Václav Klaus, když ustoupil nezákonnému vydírání toho šmejda Duška. Tohoto úspěchu se chytla sorta nikdy nepracujících ex-bolševických papalášů, která s podporou ČSSD ovládla vedení odborů a od té doby vydírá koho může. A zaměstnanci, ti z toho mají naprosté ho..., ti jenom podléhají stádnímu efektu, když  vyrazí zadarmo, organizovaně do Prahy, kde pak 20 minut pískají na píšťalky a zbytek dne si nakupují dárky pro rodinu. Celé to divadlo neorganizují žádní zaměstnanci, ale královsky placení papaláši, kteří posléze končí na kandidátkách ČSSD do parlamentu.

Stačilo by, kdyby vláda proti nim postupovala podle zákona, ale po vzoru Václava Klause se doposud podělal každý další premiér. Petr Nečas má šanci s tím něco udělat, nebo se stát definitivně jenom billboardovým maskotem kmotrů.

M. Dvořáková 25.11.2010 11:09

Re: Stávka ve státním sektoru je organizovaným zločinem proti občanům státu a státu samotnému !

kandidují nejenom do parlamentu, viz Milan Štěch a senát

J. Dvorská 25.11.2010 8:51

odbory

No to snad není možné, bývalí komunisti teď vedou odbory, vyzývají ke stávkám ! Chtěla bych slyšet jejich návrhy šetření , hlavně ať začnou u sebe, ať sdělí národu jejich vysoké platy . Sama jsem pracovala ve státní správě, tak vim, jaká je výkonnost, kolik je nadbvytečných  úředníků a jak se ždímá státní kasa.  Tak si státní zaměstnanci  a odboráři nehrajte na utiskované chudáky!!!

F. Doušek 25.11.2010 8:42

myslíte, že protestovat půjdou i tito lékaři,

pracující v otrokářských podmínkách?

http://www.novinky.cz/krimi/217780-vyvoleni-v-karlovarske-zachrance-dostavali-az-140-tisic-mesicne.html