6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Očista zkorumpované společnosti...

Napsal mi kamarád plný radostného uspokojení nad tím, jak se "politický systém začíná čistit zevnitř diktátem zhora." Druhý mi napsal, jaký je Zeman nejlepší prezident. Hm, tenhle kamarád ale taky chtěl Bobošíkovou za prezidentku. Já jenom koukám jako puk.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vítek 6.8.2013 14:37

Tento zpusob organizace je bytostne vlastni Zemanovi a spol-on stale VERI ,ze clovek je chytrejsi nez panBu.To je zaklad pruseru!

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013062401

M. Šejna 6.8.2013 14:32

pane Běhounku

Vaše matematika je opravdu kouzelná.

Kalousek byl ministrem financí zhruba 5 let a za jeho ministrování vzrostl státní dluh o 705 mld. Kč. To je průměr asi 141 mld. Kč ročně.

Sobotka byl ministrem financí 4 roky (2003-2006). Za jeho ministrování vzrostl státní dluh o 407 mld., tj. asi o 102 mld. ročně.

Matematika nám říká, že Kalousek dokázal zvyšovat státní dluh o asi 38 % více, než Sobotka.

No a nejdůležitější jsou absolutní čísla: když socani v roce 2006 skončili, byl státní dluh 803 mld.. Dnes po necelých 7 letech vlády rozpočtově zodpovědné pravice jsme se dopracovali ke státnímu dluhu 1751 mld. Tedy na více jak dvojnásobek.

V. Váňa 6.8.2013 14:22

Re: pan Kolář zapomněl na podstatné

Vážený pane Götzi, v něčem s Vámi nesouhlasím.

Taková situace jak ji popisujete trvala v době, kdy prezident byl volen Parlamentem ČR.

Dnes je ústavně -právně situace trochu jiná. Nezapomínejte, že voličská podpora prezidenta je srovnatelná s voličskou podporou koalice. A to tu nikdy nebylo.

To je podstata věci. Vztah exekutivy a zákonodárných sborů není o tom, co si myslí MZ, Němcová, Vy nabo já. Tento vztah je dnes dán POUZE hlasováním o důvěře. Vše ostatní jsou jen zbožná přání - na obou stranách.

M. Šejna 6.8.2013 14:15

pane Běhounku

Nečas rezignovat nemusel. Dokonce o tom zpočátku ani neuvažoval. Demisi mu doporučilo gremium ODS v naivní představě, že prezidet se postaví do pozoru a "všechny návrhy, tak jak je sdělí ODS, prezident příjme". Šeredně se spletli. nemáme totiž rok 1948, Zeman není Beneš a ODS nejsou bolševici s milicema za zády. A tak Zeman využil ústavní zvyklost zavedenou Havlem v případě Tošovského a jmenoval Rusnoka, aniž by měl předjednanou většinu. Havel ji u Tošovského vlády také předjednanou neměl a proto začal sněmovně vyhrožovat, že pokud mu Tošovského neschválí, bude otálet se jmenování jiného premiéra až do řádných voleb. Tuhle Havlovu ústavní zvyklost zatím Zeman nevyužil, ale nepochybuji, že se bude těchto ústavních zvyklostí držet, pokud Rusnok důvěru nedostane. Například využije ústavní zvyklost jmenovat stejného premiéra podruhé (zvyklost zavedená Klausem).

J. Kanioková 6.8.2013 14:10

Přesně !

V lidech to JE, všichni jsme směskou kladů a záporů a záleží na okolnostech, do kterých se dostaneme a jak dloouho se v nich potácíme, a jsou-li blbé, záleží na našem vlastním vybudovaném stupni imunity vůči tomuto. A to nemá s vnějším světem až tak moc společného, to je odrazem toho, jak nás vychovali, jakým nám byli vzorem naši nejbližší, jaké hodnoty nám vtloukali do hlavy horem dolem, pětadvacet hodin denně.

Někde výš jsem zahlédla - "naděje vkládané do „nové generace, která nezažila komunismus“.

Naivní naděje. Novou generaci vychovala naše generace a naše okolí. Naše generace, která "svým způsobem a v různé míře" ohýbala hřbet před komunistickými papaláši a jejich pravidly. Jinde rovnou lidi naší generace, kteří té zrůdné ideologii věřili jako písmu svatému. Naše generace, když se leckde žilo s heslem - kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu.

A naši generaci zas vychovávala generace s poznamenaným vědomím válkou a dalšími příšernostmi poté..  Rehabilitace mentálního stavu společnosti je, bohužel, na generace..

P. Běhounek 6.8.2013 13:56

ČÍSLA KTERÁ NEPOTĚŠÍ ZEMANOVCE

ČÍSLA KTERÁ NEPOTĚŠÍ ZEMANOVCE

1/ Kalousek v krizi -500 mld. (navýšení zadlužení o 30%), z toho platby za splátky minulých dluhů a OZE (odpovídá KSČSSD) 550 mld., příjmy z privatizace 4 mld. 2/ Sobotka

v době nejvyššího růstu -460 mld. (navýšení zadlužení o 100%). příjmy z privatizace 180 mld. (OKD, Telecom aj.) platby za splátky minulých dluhů 100 mld. a OZE 2 mld. 3/ Zeman

v době růstu a životní úrovně násobně nižší než dnes -200 mld. (odpovídá dnešním 400 mld.), příjmy z privatizace 500 mld., splátky dluhů 20 mld. (navýšení zadlužení o 100%), OZE 0,5 mld. PS: víte kdy byla nejvyšší nezaměstnanost v ČR, v době nejvyššího růstu za

Škromacha/Sobotky, přelom podzim-zima 2004

J. Kanioková 6.8.2013 13:45

Druhý odstavec 1*

ale i ta ústava je nejspíš dost nedobrá

J. Kanioková 6.8.2013 13:42

chichichi :))))))))

ježišmarjá, moje pošplíchaná obrazovka a klávesnice vám děkují :))))

J. Kanioková 6.8.2013 13:40

Všeobecné volební právo a vítězství populismu.... a ... fůra přerozdělování = pobídka k zneužití

Korupce v Evropě - těžké časy demokracie - http://www.presseurop.eu/cs/content/article/4025701-tezke-casy-demokracie

Evropané a krize - http://www.ipsos.fr/ipsos-public-affairs/actualites/2013-05-07-europeens-et-sortie-crise

J. Ráž 6.8.2013 13:01

Re: Parlamentní diktatura je horší!

Ach ten tablet. Tedy znovu: Včera jsme byli na pivě a nestěžoval si. Budu ho od Vás pozdravovat!

J. Ráž 6.8.2013 12:59

Re: Parlamentní diktatura je horší!

V cara jsme byli na pitvě a ne stěžoval si! Budu ho pozdravovat.

J. Ráž 6.8.2013 12:58

Re: Parlamentní diktatura je horší!

Pro klid Vaší mysli moje příspěvky nečtěte! Mám tento názor a mohu Vás ujistit, že s Vaším nikdy polemizovat nebudu.

P. Běhounek 6.8.2013 12:55

Re: Parlamentní diktatura je horší!

Jak se má pan docent Chocholoušek?

J. Mrázek 6.8.2013 12:30

Marginální ztráta ...

Dá se ignorovat. Mnohem hůř je to po podepsání Lis. smlouvy a při financování členství v tom spolku, s TÍM bych si dělal starosti ....

J. Mrázek 6.8.2013 12:26

Zeman je v "samoobsluze"

Stejně, jako Vy. Má právo si vybírat zboží z regálů a -všimněte si- , že z té samošky neodnáší regály, pokladny, svítidla, neboli věci, které je zvykem nebrat. Takže se chová naprosto logicky a pokud se to různým Běhounkům, Urbanům a dalším nelíbí, mají smůlu, není zakázáno a tabu takhle "nakupovat" ....

V. Hajková 6.8.2013 12:17

Re: Parlamentní diktatura je horší!

Největší  BLÁBOL-  co  jsem  dnes  četla  :-))))))))))))))))))))

J. Mrázek 6.8.2013 12:05

Připomínáte mi hulváty na dovolené ...

Ukázka o co jde:švédské stoly, žerou rovnou ze servírovacích mís, odstrkují  a předbíhají ve frontě...krkají, nastláno pod stolem. Totéž v růžovém je Vaše sebekritická  nenávistná ukázka,která z Vás udělala poněkud tupého a slintajícího "bultíka", co mu berou žrádlo. Opravdu máte takovou úroveň, jakou jste ukázal? Tak to tedy upřímnou soustrast ...

J. Ráž 6.8.2013 11:06

Re: Ono se to z Kanady

Aby herci, zaměstnanci příspěvkové organizace jež funguje jen díky veřejným penězům, rozhodovali,kdo bude ministrem? Tak to mohou herci zrovna zakládat Akční výbory,které budou rozhodovat o tom,kdo bude ředitelem, kdo může dostávat dotace na činnost a kdo ne!

Zaměstnanec má co nejodpovědněji vykonávat své povolání. Když si mysli,že mu to vedení neumožňuje, má právo odejít. Rozhodně nemá právo rozhodovat kdo bude řídit podnik,ve kterém je zaměstnán!

To je principiální otázka,kde sympatie k panu Donutí loví nebo jiným hercům ND nemůže tento princi vztahu zaměstnanec/zaměstnavatel abstrahovat!

J. Ráž 6.8.2013 10:52

Re: ---

Jen málo lidí odolá nabídce, "které se neodolá"! V naprosté většině je to tedy o velikosti nabízené částky, která charakter zlomí. Ruku na srdce: Kdo odolá kufříku ve kterém je x miliónů nezdaněných peněz za jeden podpis nebo jedno hlasování?

V lidech to není,protože skutečných "svatých",kteří raději jezdí ve Felicii než v Mercedesu (obrazně), aby zůstali čistí, je mezi námi....kolik? Odhaduji max.2%! Takže jediným řešením je systémové omezení přerozdělování, zrušit naprostou většinu dotací a sebrat rozhodování o veřejných zdrojích těm,kdo nenesou za následky svých rouhodnutí osobní odpovědnost.

J. Ráž 6.8.2013 10:35

Parlamentní diktatura je horší!

To co navrhujete je stejný odklon od principů parlamentní demokracie, jaký provádí Zeman. Jestliže by usoplená "sto jednička" ve které jsou poslanci strany,která se nedostala do sněmovny volbami, prosazovala silou zákony, které omezují pravomoci prezidenta zvoleného přímou volbou, jedná se o parlamentní diktaturu,která zcela popírá zásady parlamentní demokracie. Když prezident se odklání od "ústavních zvyklostí" ohraničující nepsané mantinely chovaní prezidenta, nesmí to být pobídkou, aby to samé dělal Parlament.

Nejsem fanda ČSSD, ale jsem s ní v jednotě názoru, že předčasné volby jsou nejčistším řešením pro současnou situaci.

P.S. Kalousek je, na rozdíl od lídrů ODS, chytrý politik a ví,že jakmile podpoří TOP09 rozpuštění Sněmovny získá politické body a potopí to ODS! Takže jen čeká na záminku,aby to udělal. A důvěra Rusnokově vládě je dobrá záminka. A pak půjde ODS "do kopru"....bohužel!

K. Frauknecht 6.8.2013 10:17

Jo, tomu rozumím :-)

Stávající systém korupci živí přerozdělováním obrovského množství státních peněz. Zbytek je "lidský faktor".

Čili omezením penězovodů omezíme korupci, nevymýtíme ji. Každý jiný způsob (Zemanova akce "Čisté ruce", Ištvánova realizace...) je směšným divadlem pro občany (některé!) a média.

P. Götze 6.8.2013 10:16

Re: pan Kolář zapomněl na podstatné

Jedna veje, ze premier rezignoval. To je standardni situace, na ktero ustava mysli. To nema vubec, ale vubec nic spolecneho s tim, co dela Zeman. V demokraci je to o institucich, jejich vztazich a jejich ulohach. Proto tamty instituce jsou. Michate jabka a hrusky a ommlouvate neomluvitelne. klasicky gulas, ktery nemka ani hlavu ani patu, protoze se vubec netyka podstaty veci. A podstata veci je, ze prezident ma ceskou ustavou danu nejakou roli v ramci celeho systemu a bohuzel momentalne mame prezidenta, ktery si mysli, ze ta role je uplne jina. O to tady jde, ne o nejakyho necae, demisi nepo ODS. Jde o ustavni princip.

P. Běhounek 6.8.2013 10:15

Re: pane Běhounku

pane Šejno, vaše kritika článek jen vyzdvihuje, nevím co demokratického vidíte na chování Zemana, lhaní, podvádění, zneužívání pravomocí a pošlapání zvyklostí opravdu nemá nic společného s demokracií, demokracie jsou náchylné na zneužívání, nejsou to totality s nalinkovaným každým krokem, např. takový Zeman by v USA zavedl totalitu v podstatě okamžitě, jejich ústava je nejkratší na světě a je založená právě na zvyklostech

P. Běhounek 6.8.2013 10:11

Re: Měl Zeman jmenovat nepřátele?

přesné a asi také našinci v 46

P. Běhounek 6.8.2013 10:10

Re: Měl Zeman jmenovat nepřátele?

to nemohou vítat inteligentní voliči, pozužité nástroje a chování vlády to zcela popírá a spíše to ukazuje na mocenský boj, momentálně tak tvrdý, že je v ohrožení i demokracie

P. Běhounek 6.8.2013 10:07

Re: pan Kolář zapomněl na podstatné

dokážete zargumentovat, jak by mohl Nečast nerezignovat pro tom divadélku s 400 zakuklenci a narozbování kauz poslanců na prachy a zlato, které souvislost nikdo neprokázal

J. Rechnovský 6.8.2013 10:01

Re: ---

Promiňte, ale nesouhlasím. Korupce JE věc systému minimálně stejně jako selhání lidí. Jak se říká příležitost dělá zloděje. Z hlediska rozvrstvení společnosti jsou lidé, kteří by nikdy nic neukradli a zároveň jsou tací, kteří okradou i vlastní babičku. To jsou však extrémy. Uprostřed je masa, která dokáže udělat kompromis se svým svědomím a když je příznivá okolnost...

K. Frauknecht 6.8.2013 9:54

Bingo :-))))

P. Zeman 6.8.2013 9:39

Re: Žádné strašení Gottwaldem, únorem a pod

Už vidí, jak na tohle hradní alkoš přistupuje :-D...

P. Zeman 6.8.2013 9:36

Re: Měl Zeman jmenovat nepřátele?

Takhle podobně možná uvažovali i něměčtí voliči v roce 1932. Kam se to pohlo známe z historie.