6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Očista zkorumpované společnosti...

Napsal mi kamarád plný radostného uspokojení nad tím, jak se "politický systém začíná čistit zevnitř diktátem zhora." Druhý mi napsal, jaký je Zeman nejlepší prezident. Hm, tenhle kamarád ale taky chtěl Bobošíkovou za prezidentku. Já jenom koukám jako puk.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 6.8.2013 9:14

pane Běhounku

Urbanův článek je slátanina, která počítá jen a pouze s tím, že Zeman chce zavést diktaturu. Kdyby byl Urbanův článek kvalitní, popsal by všechny možné varianty. Jenže to by pak Urban musel připustit, že Zeman se může chovat jako demokrat. No a to Urban nikdy nepřipustí. Urban totiž sám demokrat není a předvedl to coby aktivní účastník "Velké televizní bolševické revoluce" kdy se aktivně zúčastnil televizního převratu na straně televizních bolševiků.

A. Reček 6.8.2013 8:50

Re: Vidím to jen trochu podobně

Pane Frauknechte, co druhý den probírám s přáteli důkladně naši politickou a hospodářskou situaci v nedaleké příjemné hospodě. Hlubokým rozborem příčin dnešního stavu, jsme dospěli k neotřesitelnému názoru, že nemůžeme být optimisty, protože třetina politicky spících občanů nemá adekvátní nabídku přijatelné strany, či hnutí kterou by volili!  Ve volební soutěži nám chybí Strana přátel piva nebo Nezávislá erotická iniciativa, neboď ty měly rozumnou progresivní ideologii!  Protože tyto subjekty opět ve volební vřavě nebudou, má cenu v den voleb vstávat od výčepního pultu, či z nějakého lůžka a namáhat se někoho volit? 

 

M. Šejna 6.8.2013 8:48

pan Kolář zapomněl na podstatné

Pan Kolář zapomněl na podstatné, a to je to, že Zeman by neměl šanci jmenovat bandu svých kámošů, pokud by Nečas nepodal demisi. No a kdyby pan Kolář náhodou netušil, na základě čeho Nečas demisi podal, tak mu připomínám, že demisi podal po poradě na grémiu ODS. Ano, bylo to grémium ODS, které Nečasovi tenhle idiotský krok doporučilo. 

Jestli tedy měla Němcová něco svolávat, tak svolat své modré soudruhy z grémia, a ještě před Nečasovou demisí požádat Zemana o schůzku. Tam by se nejspíš dozvěděli, že Zeman v případě demise Nečase rozhodně nehodlá aoutomaticky jmenovat novým premiérem někoho z ODS. No a bylo by po Nečasově demisi. Jenže soudruzi z grémia ODS byli přesvědčeni, že bez konzultace s prezidentem si mohou dělat co chtějí a že prezident jim "všechny jejich návrhy, schválí" jako v osmačtyřicátém Beneš schválil Gottwaldovi.

V. Němec 6.8.2013 8:47

Beru, až na jedno

Dobrý a trefný článek. Jen u této věci pochybuju:

"Je to jenom vina amatérsky napsané ústavy a podobně zmatených a nedůsledných zákonů, které umožňují různé korupční trik..."

Já si myslím, že to není chybou ústavy a zákonů, ale že jde o systémový problém "sociálního státu", ve kterém tečou přes prsty stovek úředníků obrovské "přerozdělovací"  penězotoky. 

K. Frauknecht 6.8.2013 8:41

---

"Občanské běsnění při vyslovení slova „korupce“ dobře ilustruje zpovrchnění kulturních hodnot. Nyní nastává období, v němž kdokoliv nepohodlný může být obviněn kýmkoliv z korupce, aby mediálně ocejchován zahynul jako občan v bahně justičních úředníků a novinářských hyen. Pradávné korupční kauzy dokola propírané v médiích vypustily džina z lahve, aby zmanipulovaná lůza křičela na náměstích před pranýři a tvářemi lidí, které v životě neviděli- „Hanba, setněte mu hlavu!“

Jelikož jsme ztratili víru, přišli jsme o schopnost vidět, co je zlo a co dobro a co je čeho příčinou. Sice ještě rozlišíme, že korupce představuje zlo (asi že nám to média pořád vtloukají), avšak většina si už není schopna vůbec představit, že korupce není věc systému, že nejde o nějaký virus, který by napadal nevinné lidi, ale že korupce je prostě krádež a tedy selhání lidí- jedněch z nás. Nakonec jsme si je tam my sami zvolili a dokola tak jako tupci činíme. Kdo však chce kultivovat sebe a své okolí? Že je snazší ukazovat prstem, požadovat jinou vládu, nové zákony a opatření, prostě cokoliv, kde mě to nebolí? Asi ano, ale absolutně nic to neřeší."

Zdroj: http://skutecnosti.cz/modlarstvi-humanismu/

P. Běhounek 6.8.2013 8:06

Re: Urbana jako příklad? Za co, soudruzi!

je vidět, že je článek moc dobrý, když se nelíbí takovám jak vy a prosím neberte si do své nevymáchané, tupé a bezcharakterní huby morálku, celá váš život je ukázkou jejího pošlapávání

I. Lyčka 6.8.2013 7:53

Re: Ono se to z Kanady

No jo, když my dokážeme, bohužel, kafrat jen u toho piva. Teď se třeba ozvali herci a chtěli sesadit Balvína. A my, místo abychom se k nim přidali, tak je shazujeme. Prostě máme Zemana a Rusnoka a dobře nám tak. Když s tím nejsme schopni a ochotni něco dělat.

V. Vaclavik 6.8.2013 7:39

Re: Měl Zeman jmenovat nepřátele?

Jenze ten pruvan a pohnuti nekam dal muze byt jinam a vic dal, nez kam, nebo o kolik si koledujeme. O tom prave pan Kolar pise, ze je nebezpeci, ze se to muze pohnout jinam, nez bysme si prali a navrhuje co by parlament mohl delat, aby se tomu nejakemu zvrhnuti ala 48 predeslo.

V. Vaclavik 6.8.2013 7:33

Bravo, Kolar na pristiho prezidenta

Cerstve napady (pokud mohu soudit) a dokonce az humorne, tak by to melo byt. Namisto toho mame ty nemrcouchy, co se nechaji uvarit ve vlastni stave. Proc nekandidujete na pristiho prezidenta? Vysel bych ven s vidlema i udelat puc, abyste to dostal drive. :)

V. Vaclavik 6.8.2013 7:28

Re: Vidím to podobně :-(((

Ja jsem nebyl spici, naopak jsem zamerne nesel k volbam, abych nedodal vysledkum legitimitu!

Ve stylu pana Kolare bych si pral, aby parlament dal volicum taky moznost jit k volbam a hodit do urny protestni, prazdny listek. Pak by se teprve vyjasnilo, kolik je spicich a kolik natento, vsak vite co. ;)

K. Frauknecht 6.8.2013 7:21

Vidím to podobně :-(((

Žít se dá všude, je jedno zda u vesla je modrá nebo oranžová. Smutek není z prosté ideologie (jen zklamání nad občanskou zapomnětlivostí), smutek je z propadající se ekonomiky a snižujících se životních standardů. Směr ekonomiky totiž určuje vládnoucí ideologie!

Přesto zůstávám optimistou. Řada lidí "prohlédne" a věřím, že se projeví i ta "spící" třetina voličů, která bojkotovala volby (skoro 3,5 mil. lidí!).

I. Schlägel 6.8.2013 7:16

Re: Měl Zeman jmenovat nepřátele?

Hůře býti zajisté může a pořád je co ztratit.

V. Kusý 6.8.2013 6:30

Re: Ono se to z Kanady

A co nám bránilo a brání, aby to tu vypadalo jako v Kanadě? Proč tu  někteří pláčí na d tím, jak nás skupují Němci, proč Škodovka nemohla koupit VW ? To jsme opravdu taková banda neschopných a rozhádaných pitomců? Pak ovšem nevyčítejme někomu, že je na tom líp.

J. Mrázek 6.8.2013 6:24

Urbana jako příklad? Za co, soudruzi!

Něco tak prudce nenávistného k čemukoli, co si neříká Kááárl dávat za příklad hodný následování, to chce silný žaludek a nulovou morálku ...

J. Mrázek 6.8.2013 6:19

Měl Zeman jmenovat nepřátele?

Jinak poměrně slušný komentář, ale jedna poznámka k němu: Značná část poměrně inteligentních voličů vítá průvan v zatuchlém kurníku vlády, parlamentu a zbytečném a předraženém infantilním Senátu a doufá, že se to NĚKAM, KAMKOLI JINAM  pohne . Hůř už být nemůže a není co ztratit .

H. Grúbr 6.8.2013 6:17

Ono se to z Kanady

pěkně kafrá.

P. Pavlovský 6.8.2013 4:29

"Hledá se někdo, kdo by vylezl na něco a pronesl mobilizační výzvu k akci."

Jak nemám obhájce korupčníků (od kauzy CASA až po Nagygate) Kalouse rád, nemohu nevidět: mobilizační výzvu k akci proti Zemanově zvůli vyslovil on, a to dostatečně hlasitě.

Teď už jde "jenom" o to, kolik poslanců se k němu připojí a jak důslední budou.

Nepochybuji o tom, že Kalous je nejméně stejně mazaný jako Zeman, a že využije každé možnosti, kterou mu naše ústava a zákony vůbec dávají.

Je mezi nimi vůbec rozdíl? Korupčníci jsou to oba, Kalous ale alespoň šetří demokracii.

(I v jejích mantinelech se dá docela dobře krást.)

P. Běhounek 6.8.2013 3:29

Re: "Pes to dal"

snutné, že vy ne, a přitom máte volební právo

L. Krajicek 6.8.2013 3:04

Smutné je, že polovina nebo dokonce i mírná nadpolovina občanů prezidenta v tomto "silně nestandardním" počínání podporuje.

Ono to s největší pravděpodobností ani není proto, že bychom si mysleli, že ten nový podkoní se nám o tu maštali bude líp starat. Ono je to určitě proto, že ten předchozí nás nejen mlátil po zádech, ale navíc i kradl koně. A zloděje koní je třeba nejprve pověsit. Pak teprve můžeme jít vykydat ten Augiášův chlív.

Komu dáváme do rukou vidle, v této chvíli fakt asi není tak důležité.

J. Prikner 6.8.2013 2:19

Žádné strašení Gottwaldem, únorem a pod

je to jen neochota parlamentu odejít od korýtek. Stačí odhlasovat rozpuštení se a karty budou nově rozdány, volby určí vítěze a žádný presidentský režim nehrozí.

J. Novotný 6.8.2013 1:58

Re: "Pes to dal"

No, hlavně že v tom máte jasno.

P. Běhounek 6.8.2013 1:28

Re: "Pes to dal"

proč chcet krást lidem peníze již při tak vysoké složené daňové kvótě, víte daně se platí ze zisku, tam kde není zist nemohou být ani vysoké příjmy z daní, soudruh Fico tomu nevěřil, nařídil registrační pokladny a příjmy státní kasy poklesly a 17% živnostníků řeklo, že na sociálních dávkách budo mít víc než když se živí sami, poděkujme takovým jako vy

P. Běhounek 6.8.2013 1:23

EXCELENTNÍ ČLÁNEK URBANA K TÉMATU

Jak kvalitní lidi jsme takové tu máme a budeme mít politiky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=20674

J. Novotný 6.8.2013 1:05

"Pes to dal"

říkají Maďaři - "aby byl tabák dobrý, musí se kvasit!" Já zase si dal práci a našel složení příjmů státního rozpočtu pro tento rok: součet daní fyzických a právnických osob nedosahuje ani těch pravidelně ukradených dvou set miliard korun ročně. Nebýt DPH a spotřební daně, stát zkrachuje - takhle se tu po léta krade. Pokud ovšem toto nikomu nevadilo a nevadí, proč by měl "softdiktátor" Zeman u občanů najednou vzbuzovat nějaké závažné negativní emoce?