3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Obratník Ratha

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
historik 1.12.2008 15:07

Re: Objektivní hodnocení

V zájmu humoru : potichu je to horší.

H.K. 1.12.2008 15:25

Re: Objektivní hodnocení

Slušný člověk to nedělá hlasitě ani potichu.  S tím by se dalo souhlasit. Ale jenom podle toho se nedá jednoznačně určit jestli může být poslancem. To je můj názor.

Bianca 1.12.2008 18:07

Re: Objektivní hodnocení

No, jestli to nedela, pak je otazkou, zda mu to zavidet, ci ho litovat. Dle svych medicinskych zkusenosti soudim, ze spise to druhe. Tzv. "zarazene pr..." mohou byt znamenim radne polizanice koncici na operacnim stole, nekdy i na pitevnim. Toz opatrne s tim toho nedelanim.;-)

dulcibelka 1.12.2008 14:50

Re: Objektivní hodnocení

Už velký Vilík Šejkspírů tvrdil, že je fuk, jak se co jmenuje;-) Zvýšení spoluúčasti nebo poplatek...a to by spoluúčast přišla ctěného pacienta samozřejmě dráž! Tu můžeme vyhodnotit leda tak morální profil "politika" - který sám placení jako první navrhne, aby druhého (při stejném záměru) obvinil z ožebračování lidu. A Julínek to nebyl...;-P

Bianca 1.12.2008 15:32

Re: Objektivní hodnocení

No, ja zase soudim, ze neni jedno jak se co jmenuje. Uz jen napr. mezi fuk a fuck by ten Vilik  urcity maly rozdil vnimal, ze? ;-) A je celkem lhostejno jestli byl nejaky Vilik velky ci maly. Tedy, jak cim byl  ten Vilik velky ci maly by tak lhostejno v tomto pripade nebylo:-)

Toz se , Dulcibelko, ptam. Jste schopna rozlisit mezi tzv. regulacnim polatkem a spoluucasti?

H.K. 1.12.2008 15:05

Re: Objektivní hodnocení

 Rath navrhoval zvýšení spoluúčasti a Julínek tomu říká regulační poplatky. Jedná se o peníze. Říkat tomu můžete jak chcete. Zdravotní péče vyžaduje velké peníze. Stávající systém byl vytvořen v 90-tých letech v úplně jiných podmínkách.  V průběhu dvou vlebních období neudělala vláda ČSSD vůbec nic. Kromě zvyšování platů neměla zájem systémové změny provádět.

Julínek tomu říká regulační poplatky.

1/ Regulují počty pacientů v čekárně u doktora

2/ Regulují odběr laciných léků přes pojišťovnu

3/ Regulují myšlení lidí. Každý kdo šáhne pro peníze do vlastní kapsy si uvědomí, že zdravotní péče něco stojí a někdo to musí zaplatit.

Bianca 1.12.2008 18:23

Re: Objektivní hodnocení

Hmmm, jste si opravdu tak jist, ze každý kdo šáhne pro peníze do vlastní kapsy si uvědomí, že zdravotní péče něco stojí a někdo to musí zaplatit?

No, ti, kteri kazdy mesic dostavaji pasku vyplatni s napsanou sumou strzenou za tzv. zdrav. pojisteni si to uvedomuji dostatecne. Ti, kteri jako OSVC plati primo zdrav. pojistovnam si to uvedomuji tez.

Chybi ovsem jine uvedomeni. Uvedomeni, kolik za tu ci onu peci poskytnutou ve zdravotnickem zarizeni  ta zdrav. zarizeni dostanou zaplaceno od tzv. zdravotnich pojistoven. Kolik z te zaplacene castky cini odmena lekari, zdravotni sestre.... To by se obcane teprve divili. Chapu, toto uvedomeni nebylo a neni cilem tzv. reformy. Misto toho bylo vytvoreno povedomi jednak, ze vysetreni lekarem stoji 30 Kc, druhak, ze si temi 30 Kc priplaci dotycny na "lepsi peci".   Oboji je spatne.

F.VÍZEK 88.100.57 1.12.2008 14:10

A co obratník TOPOL ?

Čtěte www.fragmenty.cz . je to sice plátek  děsivý a jen pro horních deset tisíc, ale je dobré ho znát.  Obrácení Topolánka je či není hodné důvěry?  Dozrál?  Že by ?  

Doporučuji text starý dva roky (Topolánkův projev k EU)  : www.fragmenty.cz/iy337.htm  

jirka.s. 1.12.2008 16:36

Re: A co obratník TOPOL ?

Doporučuji text starý dva a půl roku ( franckův článek v Ha/ló novinách - je to sice plátek děsivý a jen pro otrlé komouše, ale je dobré ho znát). http://www.halonoviny.cz/index.php?id=23868 

F.VÍZEK 88.100.57 1.12.2008 17:04

Najdeš ten můj text i na Neviditelném psu ! Připojuji a podepisuji znovu !

Tvrdá slova o zdraví

Často se mi vybavuje známá poučka, že lékaři by měli léčit především nejvíce nemocné a ne nejvíce bohaté. Z toho pohledu přemýšlím, jak rozumný je návrh ODS, aby nemocnice byly zřizovány jako společnosti zainteresované na ZISKU a kladu si otázky:

Jaké chování by se dříve či později mohlo objevit vůči pacientům, jejichž léčba je drahá, dlouhodobá a lékově či operačně náročná? Tvrdě řečeno: z hlediska ziskovosti je nad slunce jasné, že po pohřbu nejen odpadá drahé léčení, ale dokonce se nečerpá ani důchod. Za jak dlouho poté by mohlo vskutku dojít k tomu, že by se skrytě a možná i otevřeně naznačovalo těžce nemocným, postiženým a starým lidem, že jsou společnosti na obtíž, že je dokonce společensky žádoucí (proto očekávané), aby uvažovali o dobrovolném odchodu ze života, aby nekomplikovali život jiným, aby byli - módně řečeno - in ?

I kdyby to nikde, opravdu nikde nenastalo, jak se i bez toho už nyní mají cítit osmdesátiletí a starší, když den co den poslouchají, jak starých přibývá, jak ve zdravotnickém systému 15 % populace čerpá 85 % financí, jak astronomicky rostou ceny lékařské techniky, jak drahá jsou lůžka a stále dražší léky, jak pojišťovny tonou v dluzích. Přemýšlivý starý člověk může vnímat tyto dennodenní rozmluvy jako ataky na sebe, na to, že ještě dýchá. Mohou v něm dokonce vyvolávat pocity viny, za to, že nedokázal včas umřít, a proto ujídá ze společného koláče, že je nejen neužitečný, ale přímo škodí. Mnoha starým lidem těžko vysvětlit, že stávky lékařů a zdravotníků neznamenají, že se jde po nich , aby ubylo práce a zbylo více peněz...

23. března 2006

jirka.s. 1.12.2008 17:32

Re: Jojo, francku, až na to, že tento tvůj "text" zveřejnil na psu "Real"!!!!!!!!!

Tvrdá slova o zdraví:

Autor: Real IP: 67.159.45.xxx Datum: 20.10.2008 23:21

Často se mi vybavuje známá poučka, že lékaři by měli léčit především nejvíce nemocné a ne nejvíce bohaté. Z toho pohledu přemýšlím, jak rozumný je návrh ODS, aby nemocnice byly zřizovány jako společnosti zainteresované na ZISKU a kladu si otázky: Jaké chování by se dříve či později mohlo objevit vůči pacientům, jejichž léčba je drahá, dlouhodobá a lékově či operačně náročná? Tvrdě řečeno: z hlediska ziskovosti je nad slunce jasné, že po pohřbu nejen odpadá drahé léčení, ale dokonce se nečerpá ani důchod. Za jak dlouho poté by mohlo vskutku dojít k tomu, že by se skrytě a možná i otevřeně naznačovalo těžce nemocným, postiženým a starým lidem, že jsou společnosti na obtíž, že je dokonce společensky žádoucí (proto očekávané), aby uvažovali o dobrovolném odchodu ze života, aby nekomplikovali život jiným, aby byli - módně řečeno - in ?

I kdyby to nikde, opravdu nikde nenastalo, jak se i bez toho už nyní mají cítit osmdesátiletí a starší, když den co den poslouchají, jak starých přibývá, jak ve zdravotnickém systému 15 % populace čerpá 85 % financí, jak astronomicky rostou ceny lékařské techniky, jak drahá jsou lůžka a stále dražší léky, jak pojišťovny tonou v dluzích. Přemýšlivý starý člověk může vnímat tyto dennodenní rozmluvy jako ataky na sebe, na to, že ještě dýchá. Mohou v něm dokonce vyvolávat pocity viny, za to, že nedokázal včas umřít, a proto ujídá ze společného koláče, že je nejen neužitečný, ale přímo škodí. Mnoha starým lidem těžko vysvětlit, že stávky lékařů a zdravotníků neznamenají, že se jde po nich , aby ubylo práce a zbylo více peněz...

23. března 2006, František VÍZEK

No... 1.12.2008 13:59

Jeho povaze se říká různě, převážně sprostě

Co čekat od něčeho takového....nebylo by lepší, kdyby ho utrápila manželka,druhá manželka, nebo STB rodiče ?

Kelner 1.12.2008 13:53

Je mi líto

Vážení pánové a dámy, je mi líto ale ten pekelník Ráth dokázal vyhrát volby ve středočeském kraji. V kraji, kde výhra levice nepřicházela v úvahu. Vaše nadávání je tedy směšné a skutečně vám nezbývá než blbě poštěkávat po vzoru Naštvanejho Jeníka.

westík 1.12.2008 13:55

Re: Je mi líto

o kolik hlasů vyhral Rath ?

M. Zima 1.12.2008 14:01

Stačilo by o jeden (tomu se říká demokracie)

PetrH 1.12.2008 14:54

Re: Stačilo by o jeden (tomu se říká demokracie)

Nebylo to o moc, ale dobře, že to nebylo o ten jeden. Dovedete si představit těch kyselých xichtů ve Středočeském kraji? Předpokládám, že i mezi voliči ČSSD je určité procento soudných jedinců, kteří by teď nebo nejdéle za měsíc, po procitnutí z euforie a zhodnocení dopadů, každé ráno před zrcadlem byli přepadeni neodbytným pocitem viny, že zrovna oni za to můžou, že by bývalo stačilo, aby zůstali doma...;-D

Kelner 1.12.2008 14:06

Re: Je mi líto

Nevím, ale asi nemusel nikoho kupovat protože ani on s tím příliš nepočítal.

yt 1.12.2008 14:10

Re: Je mi líto

R má o 1 mandát více než ODS, ale nic to nemění na obsahu článku o něm. Otáčení o 180 st. dle vlastního prospěchu.

Ladislav 1.12.2008 14:41

Re: Je mi líto

 Něco tak hnusného jako je Dr Unraat snad na světě neexistuje.

Goral 1.12.2008 15:31

Re: Je mi líto

Hitler vyhrál taky vyhrál a nemusí být zrovna pro nás vzorem . Podobně Rath , dle znalé lidský odpad !

Bianca 1.12.2008 15:42

Re: Je mi líto

No, prestanete-li se snazit dodavat svym prispevkum zdani sectelosti, znalosti historie... uvadenim naprosto nesmyslnych primeru, bude mozna zbyvajici cast Vasich prispevku duveryhodnejsi.  

Goral 1.12.2008 16:13

Re: Je mi líto

Na poznání kdo je Rath  stačí obyčejná lidská slušnost a trochu historie tohoto politického hochštaplera a jeho rodu .

Bianca 1.12.2008 17:31

Re: Je mi líto

Hmmm, kdyz je to tak snadne, tak proc do toho poznavani patlate to, ze Hitler vyhral? :-)

M. Zima 1.12.2008 13:52

Pro J. Starý:

Ještě k tomu Bendlovi: Viděl jsem náhodou, jak dementoval, že jako nechtěl toho hejtmana pro Ratha dělat a hned jsem mu začal věřit, skoro jako kLausovi.

A jedna maličkost: na okraj: kdyby kLaus nezmzšil absolutně diletantsky volební systém, mohl být dnes ve Zlínském kraji ODS hejtman. (kLausovou inteligencí nejenom neměl Topolánek jasnou většinu, ale ve Zlíně odebrala ČSSD rozhodující hlas KDU)

watabi 1.12.2008 14:26

pro M.Zimu

.......vy ubohá nulo, kdy se už naučíte psát správně jmého prezidenta? Trpíte nějakou vážnější duševní poruchou nebo jste jenom disgrafik?;-D

dulcibelka 1.12.2008 14:52

Re: pro M.Zimu

On soudruh zYma je jen obyčejný blb.

Bianca 1.12.2008 15:49

Re: pro M.Zimu

Hodinky nebo holinky.... Kdyz urazit, tak nejlepe odbornym terminem, to totiz jeste doda na pocitu dusevni prevahy. Ma to ovsem maly zadrhel, neni-li ten odborny termin spravne napsan, stava se pisatel smesnym a puvodniho ucelu, totiz te  urazky, nebyva dosazeno.

Naštvanej Jeník 1.12.2008 13:16

KOnečně se našli hrobníci

;-DNechte klidně Rátha,Bendu a Paroubka dokončit práce na pohřbení ČSSD .Politický hřbitov je dost velký. Viděti Ratha,Paroubka,Bendu je samo o sobě neštěstí. Mají hluboko zakořeněné ganksterské zvyklosti z doby totality,což nám ddně dokazují.Také dojemné divadílko s přáteli Kočkovými,co takle vexlacké praktiky,tunýlky na banky ? No dívám se s nepochopením na Miloše Zemana,že je vklidu,když vidí jak devastují jméno ČSSD.

No je pravda,že se blíží volby a volič vidí,čeho jsou lídři ČSSD schopni. Jaksi zapoměli,co špíny nakydali na ODS a nyní ? Ale obratník Rátha je asi u nich "normál".Nede bůh,aby byl volič slepý,nebo si myslíte,že nehrozí  totalita ? V nedělních pořadech,co nám kazí chť nejen jíst předvádí ti lidumilové,kolik arogance,pohrdání a sebeuspokojení sami sebou v sobě mají. Proboha pozor,protože Protektoráth tu může být cobydup.

Stále více nabývám dojmu,že my plebs jsme u nich určení jen  jako poslušné stádo diváků,co do ničeho nemají "kecat",držet hubu a krok,prostě osvědčené metody jistého Klémy,Noska,Čepičky či Rajcina.V nejhorším,kdyby snad "lid" moc remcal,tak jsou tu přesi oni,aby zachránili situaci.

Lidi koukejte proboha,vždyť nám ukradli "vec lidu",nebo-li není republika věc lidí ? Děkuji pěkně,ale demkracii "Paroubkovci" hodili pěkně do hnoje. Víme dobře proč.

Probobůh raději končím,nebo se mi opravdu s přílišného zamýšlení udělá na zvracení.Mám jen jednu prosbu : Miloši koukej se vrátit,nebo to,cos vybudoval tihle podrazáci ,vexláci,pohrobci komunistických tatíků rozsekají na cimp campr. Podívej,kde je morálka! ONI se vůbec nestidí jak žijí,jak  nám jdou příkladem. Co jim říká čest,úcta k manželství,rodině a dětem. Obyčejné lidské štěstí zašlapali do bahna. PROTO : MILOŠI VRAT SE   !!!

franta 1.12.2008 13:35

Ani se nedivím, Jeníku

že se ti z myšlení chce zvracet. Zkus přemýšlet častěji, třeba tě to přejde.