3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Obratník Ratha

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 1.12.2008 20:52

Re: Za Ratha alepoň byla místa v porodnicích....teď není očkovací látka proti žloutence, místa v porodnicích nejsou

No, ono za vlády Bufa bufa a dRáta, si lidé rozmýšleli i souložit, aby nepřivedli děti na svět hned se stotisícovým dluhem! ;-D

BTW: A očkovací látka proti žloutence? Ani Hanussen by si netroufl odhadnout, kolik cikánů se stihne opíchat jednou nakaženou jehlou! ;-P

karl 1.12.2008 18:50

socialistické kádrování

Vy s tím vaším kádrováním horším už horším než za minulého režimu. Churchill a mnozí jiní v demokratické  Anglii několikrát přestoupili mezi stranami a pořád to nepitvají. Podle nich má člověk právo na změnu názoru. A naopak  tady bylo v módě být proti Unii a najednou je Klaus špatný proto, že na rozdíl od ostatních představitelů ODS nezměnil svůj názor a pořád je proti.

Honza 1.12.2008 19:32

Re: socialistické kádrování

Vážený pane, nevím co si o minulém režimu pamatujete Vy, já si naopak pamatuji, že kupříkladu podobný článek by o předsedovi KV nikdy nevyšel. Toto nepovažuji za kádrování, ale prostý a pravdivý popis názorového vývoje zmíněného pána. Nic víc, nic míň. Pokud Vám názorové veletoče tohoto zástupce samosprávy a poslance nevadí, je to Vaše volba. Já si s dovolením o tomto pánovi také budu myslet co sám budu chtít.

Ač se Vám to možná ani nezdá, Vaše napadení článku ohledně "kádrování", o kterém tam mimochodem není ani slovo, má svou podstatou ve volání po cenzuře a omezováním svobody slova k minulému režimu o hodně blíže, než jste se (co se týká totalitních praktik) samotnému článku a autorovi Vy sám snažil dost neúspěšně podsunout.

karl 1.12.2008 21:09

Re: socialistické kádrování

Vy to považujete za prostý a pravdivý popis atd  no a já mám neblahé zkušenosti ze socializmu a domníval jsem se , že s jeho pádem neustálé kádrování neboli hodnocení lidí z pozice právě vládnocí politické ideologie zmizí.Je to do značné míry naše „vymoženost“ . Proto jsem se zmínil o „veletočích“ Churchila.  No a to je zase můj názor. A  protože jiný názor považujete za opovážlivost ,dodal jste k němu různé urážky.

Shodou okolností  ve www  Literárky v síti dnes vyšel článek. Kádrováci kádrovákům ,

Z něhož cituji alespoň kousek. Ale jmen, která zůstavájí stranou vašeho zájmu, neboť jsou mnohdy pro váš postoj spřátelená je tam mnhem víc.

"Milicionář Lambert může zůstat v ČT, ředitel Janeček zatajoval svoje členství v KSČ, expremiér Tošovský spolupracoval s StB. Pomalu se chce říct ‚no a co?’, když na tyto poklesky upozorňují média, v jejichž čele sedí bývalí agenti StB, kovaní komunisté i lidé, kterým ve vstupu do strany zabránil listopad 1989. "

Honza 1.12.2008 21:52

Re: socialistické kádrování

Skutečně netuším, proč nenazývat věci pravými jmény. Pokud je někdo milicionář, tak ať s tím žije. Pokud je někdo převtělený komunista, ať s tím žije. Pokud je někdo estébák, ať s tím žije. Pokud je někdo bezpáteřní prospěchář, ať se to o něm ví. Je naší věcí, jestli nám to vadí nebo nevadí. Podstatné zejména bývá, v jaké politické a osobní situaci lidé svoje názory mění, jaký je jejich cíl, v tom je ta potíž, úsloví o větru a plášti nevzniklo náhodou. O tom, kolik jmen je stranou mého zájmu nemůžete mít ani tušení, natož abyste mohl o mě napsat takový blábol.

Vám ale vadí, že to někdo na plnou hubu někdo někam napíše. Připomeňte mi prosím, čím jsem koho urazil? Vás? Svým názorem? Vztáhl jste to na sebe osobně? S tím neumím nic udělat, a ani nechci, Vaše věc. Jsem zvyklý psát věci jak si myslím a na plnou hubu.

jarda 1.12.2008 17:30

jste VUL

Nikdy jsem nereagoval na snusky blbosti medii,ale nyni jsem uz opravdumusel!

Pane Wagnere zivte se necim co prinese ostatnim lidem a soucasne vam neco uzitecneho.Skoncete s balamutovanim lidi. Lide sami vedi a nepotrebuji se vasima blbostma balamutit.Vase nazory nejsou patentem na rozum,jen si to myslite.

Jinak je vubec skoda s vama polemizovat,protoze si myslite ,ze mate patent na rozum.Opak je pravdou.Nechte lidem sve nazory a ty vase si nechte pro treba svoje rodinne prislusniky! Nez zase neco napisete,tak to hodte do hajzlu!!

Pepa z Depa 1.12.2008 17:45

Re: jste VUL

a vy jste na Ráthově výplatní listině jako např. M. Sojka s odměnou 217 000Kč nebo Dryml se svými 515 000Kč, že se toho chameleona zastáváte?

MUDr Jiří Kilian 1.12.2008 17:47

Re: jste VUL

Tak teda chameleon  není

PetrH 1.12.2008 18:16

Re: jste VUL

Proč by nebyl? Jeho zbarvení plynule přešlo od modré (ODS, 1991-1994) přes trikoloru (ČSNS, resp. SD-LSNS, 1996-1997) až k oranžové (od 2006). Jak byste to nazval?

Ferda Mravenec 1.12.2008 18:19

Re: jste VUL

Pane MUDr. Kiliane, chameleon mění své barvy dle prostředí ve kterém se pohybuje a nyní je to oranžová s rudým nádechem, před tím SD-LSNS a ještě před tím to byla modrá. Tak je, nebo není?;-)

Bianca 1.12.2008 18:25

Re: jste VUL

No, ja videl chameleona pred nekolika dny u nas v ZOO a byl zeleny. Oranzoveho jsem jeste nevidel. Do modra, jo, to jo.

Bianca 1.12.2008 18:28

Re: jste VUL

ale abych byl presny, jsou i taci chamaleoni, kteri zvladnou i oranzovou. Viz:

http://www.national-geographic.cz/priroda-a-zvirata/chameleoni---nejen-podivne-barvy-2117/

Ferda Mravenec 1.12.2008 18:36

Re: jste VUL

Čtu-li vaše reakce, nabývám dojmu, že i vy máte něco z toho chameleona. Jeho rychlost.

Bianca 1.12.2008 18:45

Re: jste VUL

Hmmm,  ted nevim, jestli je to dobre nebo spatne;-)

Ferda Mravenec 1.12.2008 18:48

Re: jste VUL

To neřeš.

Bianca 1.12.2008 21:09

Re: jste VUL

Uffff, jeste, ze nemusim:-)

milan 1.12.2008 17:51

Re: jste VUL

Jardo,Jardo asi nejen Vůl jsi Ty,ale kup si dnešní MfD a pouč se o soudruhovi Rathovi co je to za zrůdu,plně souhlasím s panem Wagnerem(a to byl ještě na s.Ratha moc a moc hodný),ale jak čtu tvoje připomínky raději čti Blesk ,Halo noviny a pod.periodiky.(otevři si lahváče a sni)

Bianca 1.12.2008 17:58

Re: jste VUL

No, ona si ta Mlada Fronta (jedno jestli dnes, vcera ci zitra) s temi Vami uvadenymi periodiky prilis nezada.

doktor 1.12.2008 19:36

Re: jste VUL

Ten blábol uražené absolventky FF KU Praha Wanatowiczové,která před lety jako redaktorka Týdne prohrála novinářský spor s Rathem, je typická snůška polopravd, s jakou pracuje bulvár. Tím ovšem MfD už dávno je. Jako obvykle, ani si neověří, o čem píše: lékaři, a to JEN U NÁS, skládají atestační, ne licenční, ZKOUŠKY, a to v jednom oboru I. a II. stupně. V interním lékařství musí mít zájemce odpracováno 30, nebo dalších 36 měsíců v oboru - zavedli to komunisté před 50 lety, protože ve všem upřednostňovali praxi před věděním, a tu pitomost jsme, na rozdíl od užitečných věcí, ještě nezrušili. Důležitý je však výsledek praktické a teoretické zkoušky, ne často pochybně kvalitní praxe. Tu Rath udělal. a to I.i II. (primářského) stupně. Ten v cizině vůbec neexistuje. Primáře oddělení přitom Rath nikdy nedělal, a dělat zřejmě nehodlá. To je jen jeden z příkladů, jak novináři pracují s fakty. Nejen že jim nerozumí, ale ani si je neověří. Nedělají novinařinu, ale politiku. Odvolávat se na ně je - mírně řečeno - naivní.

zo 1.12.2008 17:54

Re: jste VUL

:-DJardo ty jseš ale pitomec.;-D

dulcibelka 1.12.2008 18:03

Re: jste VUL

Na socana máte neobvykle obsáhlou slovní zásobu.;-D 

Bianca 1.12.2008 18:09

Re: jste VUL

Podcenovani soupere=prvni krok k vyprasku. Muzete hadat koho;-) Pomohu - staci se ohlednout. Par tydnu nazpet....

Ivanhoe 1.12.2008 18:25

Re: jste VUL - no takový výlev se jen tak nevidí!

Poslyšte, Jardo, Vy se snad nepamatujete, že toto pan dr. Rath skutečně dříve požadoval, přestože nyní mnohem mírnější formu toho samého striktně odmítá?

Kdyby mu tato slova pan Wagner sám vložil do úst, aby ho mohl na základě srovnání s dnešními výroky potupit, bylo by to balamutění, jak píšete, a snad i více - hnusná, žalovatelná lež! Co však chcete nazývat balamutěním, jsou-li tyto výroky pravdivou citací?

Co si můžeme myslet o upřímnosti pana doktora Ratha, položíme-li vedle sebe tyto jeho výroky, které časově odděluje jen několik let? Jen to, že je to slizký a odporný kariérista, kterému je jedno, co říká, jen když mu to vynese politické body.

A co si máme myslet o Vás, když ověřitelnou pravdu prohlašujete za balamutění, a ještě stylem čtvrté cenové skupiny a pravopisem třetího ročníku zvláštní školy? Jen to, že jste hlupák a hulvát v jedné osobě. Opravdu, předvedl jste psychickou stránku své osobnosti v plné nahotě. Než zase něco napíšete, hoďte se raději do hajzlu sám, bude o pitomce míň - ať aspoň jednou v životě uděláte něco dobrého pro lidstvo!

Bianca 1.12.2008 18:31

Re: jste VUL - no takový výlev se jen tak nevidí!

Nez mne hodite do hajzlu, zkuste udelat o jednoho pitomce mene tim, ze mne poucite. Muzete mi, pekne prosim, pripomenout, co  pan dr. Rath skutečně dříve požadoval, přestože nyní mnohem mírnější formu toho samého striktně odmítá?

Queribus 1.12.2008 19:58

Je evidentní,

že máte přístup na internet, že? Tak si to tam, sakra, najděte! Je to tam.To co předvádíte, jsou jen kecy lidí, kteří vědět nechtějí...

jirka.s. 1.12.2008 20:44

Re: jste VUL - no takový výlev se jen tak nevidí!

Ač jsem přesvědčen, že pitomec je nepoučitelný zkusím to!

http://www.novinky.cz/clanek/9339-rath-pozaduje-vysokou-spoluucast-pacientu.html

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A031031_155939_domaci_lkr  

Ivanhoe 1.12.2008 21:23

Re: jste VUL - no takový výlev se jen tak nevidí!

Díky, Jirko, hodil jste to sem dřív, než jsem se stačil vrátit, ušetřil jste mi práci. I když, bohužel - jak ostatně sám píšete - zbytečně: kdyby totiž tyto diskutující bylo možné přesvědčit, nebylo by vůbec nutné to dělat - přišli by na to dávno sami. Ale snad jim aspoň na chvíli zavře hubu, když si to přečtou. Že by se zastyděli nebo dokonce přiznali svůj omyl, neřkuli se omluvili za způsob, jakým jej zde prezentovali, to bychom asi chtěli moc.

Honza 1.12.2008 18:35

Re: jste VUL

No, dost možná, že máte o autorovi pravdu, ani já si sám s sebou nejsem jist. Ovšem Vaše jistota vlastním intelektem je evidentní. Vy pane jste ale typický volič červenooranžové soldatesky. Odpovídáte tomuto sociálnímu profilu jak názorem, tak projevem, tak i s odvoláním na podporu anonymního davu, který spojuje totéž, co je Vám vlastní. Přeji Vám příjemný večer, a hlavně ale, aby Vás to z toho nekleplo.

Starý J. 1.12.2008 18:36

Re: jste VUL

S tím Volem raději pomalu. Váš příspěvek je naprostá snůška nesmyslů a protimluv:

...balamutováním? - co to je balamutování?.....lidé se sami nebalamutí, mohou být nanejvýš balamuceni....názory nemohou být patentem na rozum - lze použít nanejvýš ve vazbě nemáte (osoba) patent na rozum.....nechte lidem své názory - snad nechte lidem jejich názory....než něco zase napíšete, tak to hoďte do hajzlu - nemůže házet do hajzlu něco, co ještě nenapsal.

Takže milý jardo, jak jsem psal na začátku - s tím volem zde moc nešermujte!

Bianca 1.12.2008 18:49

Re: jste VUL

Tyyyy blaho!!! Zkusil jste nekdy sermovat volem? No, ja uz teda ve filmu videl mnohe, tohle vsak jeste nikoli. No, nic, mozna jeste uvidim. jen kolik objevneho jsem se docetl dnes zde;-)