8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Obratník Ratha

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František 1.12.2008 8:23

David Rath je rozporuplná osobnost

Souhlasím s autorem článku. D. Rath je opravdový demagog. Proto má v politice úspěch. To dnes činí ale celá ČSSD, proto ODS velmi prohrává, takže mít iluze o naší politice nemohu. Dnes pouze závidím Slovensku, kterému jsem však v roce 1993 vůbec nezáviděl.

berkowitz 1.12.2008 8:32

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

Tak se vám zachtělo levicové vlády, tak jako na Slovensku, nebojte se brzy se dočkáte i u nás !

Cricket 1.12.2008 8:57

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

Ono to není úplně tak. Na Slovensku se Dzurindově vládě přes veškeré otřesy a hádky (mnohdy horší, než je dnešek naší politiky) podařilo většinu reforem přijmout. Ficovi sockomouši na ty reformy dnes ale nešáhli - jen kosmeticky- a žijí z nich, protože jim je jsné, že oni by to při své rétorice a slibech nedokázali. Takže proč si na Dzurindu nezanadávat, nenechat jej prosadit reformy, pak jej vyhnat z vlády, vzít to  sami a nenechat to jet? Celé Slovensko z toho má užitek, pokud se těm Ficovo hochům nepodaří vymyslet prosadit nějaký "geniální" socanský nápad a všechno to neposrath.

Jura Jurax 1.12.2008 9:47

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

R^R^R^

Jojo, kdyby jyrka nebyl vůl, tak nechá modré ptáky udělat nepopulární, bolavé, leč nezbytné reformy a sestřelí je, až už budou v chodu - tj. tak o rok a půl později. Pak zruší poplatky pro seniory nad 85 a kojence do tří měsíců, aby tak likvidoval křiklavé sociální nespravedlnosti, jimiž jsou modří ptáci proslulí, a ze zbytku reforem bude radostně týt. Jenže když on chtěl vyhrát hned hejtmany a neumělo to jinak než tak, jak to udělal ... a vystřílel prach, voličové se podruhé na stejné peachoviny nemusí nechat nachytat ... i když u nás ... jsem skeptik. I štěněti se napřed musí omáchat čumáček v loužičce, aby pochopilo, že takhle ne - a u nás by se čumáček máchal až kdyby jyrka vyhrál volby, od čehož nás ovšem bohové, jsou-li jací, ochraňujtež ...  

Minutus 1.12.2008 11:14

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

Zatím je jen postřelili voliči. V podstatě je na ODS, zda se historicky znemožní. Poplatky byly OK, jen nešikovně zavedeny. Ovšem privatizace pojišťoven a velkých nemocnic OK není. A v tom má Rath pravdu. Jeho projekt páteřní státní sítě byl výborný. Teprve pak má soukromý sektor čemu konkurovat. A soukromníci jsou nejpřínosnější v menších firmách, v monopolech jsou horší, než stát. I když zcela obecně to neplatí, pro zdravotnictví určitě ano. Boj o pacienta je totiž chiméra.

Bianca 1.12.2008 8:36

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

Vite, to ze nekdo prohrava nemusi byt jen tim, ze ten druhy je silnejsi, ale i tim, ze je ten dotycny slaby. Mnohdy dokonce tak, ze se porazi sam. Ten druhy muze jen spokojene prihlizet a sbirat body. Soudim, ze soupereni CSSD a ODS  je t.c. ten pripad.

historik 1.12.2008 8:59

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

Dobrá úvaha. Ale v politice je to trochu jinak. Tam ještě vstupuje další a to dost podstatný faktor. A to je mentalita lidí. A v naší republice je dost občanů, kteří by chtěli kapitalistické platy, kapitalistickou svobodu a k to mu socilalistický kočárek, ve kterém by si hověli a stát by s nimi starostlivě pohupoval. A když jim to pánové Paroubek, Rath a další slíbí, radostně tleskají ručkama a jdou je zvolit.

Bianca 1.12.2008 9:22

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

No, ja zase soudim,  ze taktiky, praktiky politickeho boje se prilis nelisi od boje pravdoveho. Odlisne jsou pouze prostredky - v opravdovem boji jsou to zbrane, v politickem jsou zbrani slova. Mela by to byt fakta, argumenty, objektivni, odpovidajici realite, pravde.... Lec neni tomu tak. A stejne jako v boji opravdovem, je uzivana lest, klam, lecky, je cileno na velitele, vudce...     

A mentalita nasich obcanu? Soudim, ze se ve svych pozadavcich, ocekavanich a nadejich zase tak prilis nelisi od mentality obyvatel v jinych zemich. Ty Vami uvadene pozadavky by uspely prakticky v kazde zemi a take programy nejruznejsich politickych stran v tech zemich jsou plny slibu v tomto duchu.

Mimochodem, vite, ze s padem komunismu se, do jiste miry paradoxne  zhorsilo postaveni obcanu  na zapad od nas. Strasak komunismu pusobil totiz na vladnouci natolik, ze byli ochotni vuci obcanum byt pri uspokojovani jejich pozadavku vastricnejsi, Nyni jiz nemusi.

historik 1.12.2008 9:49

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

Tak ten třetí odstavec se  Vám, podle mně, moc nepovedl. Na západ od nás mám celkem dobré kontakty a že by tam měli politici strach z komunismu? Uspokojování požadavků občanů je tam průběžné. Strach z komunismu tam nehraje žádnou roli. Občané volí, nadávají, chválí. Ale volit komunisty? Naprosto marginální počet je volí. Umí totiž porovnat úroveň vlád komunistických a nekomunistických. Zkusili to jen ve Francii. A jak to dopadlo asi víte. 

Bianca 1.12.2008 11:22

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

Jo, zalezi na tech kontaktech. Priznavam, ze ten treti odstavec neni postreh muj (ja tam nezil), ale meho otce, ktery zil od r. 1968 v jedne z nejbohatsich zemi na zapad od nas, nadto neutralni.   Dle jeho vypraveni, tam presto ten strasak komunismu byl citit. Kdyz jsem ho mohl konecne  v r. 1990 navstivit, byl ve sklepe cinzovniho domu - podobnemu tem nasim z konce 50 a poc. 60 let , jeste plne funkci kryt o jakem se u nas v radovych cinzacich nikdy ani nesnilo. Asi az po 2 letech bylo vybaveni toho krytu deinstalovano.

Minutus 1.12.2008 11:16

Re: David Rath je rozporuplná osobnost

A tito lidé jsou především politici, což zvlášť pikantně vyniká u hlavounů z ODS, kteří mají s tím bojovat.  Chcete-li pravici, snažte se ať jí nevelí prasata v žitě.

www racek 1.12.2008 8:21

no, nesporně je dobré mít ratha

na své straně. bend byl včera jen takvý slintající uličník, jež se zmohl jen na několik invektiv.

paroubek má nesporně několik poměrně kvalitních a zkušených nástupců. ods tedy ne.

AndyO 1.12.2008 8:25

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

nesporně čím větší panchart, tím lepší politik. A nesporně čím horší charakter, tím větší obdivovatel politiků.

Nesporně jedním z nejlepších byl Hitler, před tím slintal prakticky každý.

Jiřík 1.12.2008 8:59

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

Já má Ratha rád,už jenom proto,jak umí vytočit kretény fandící ODS.Je to opravdu osobnost,tolik popsaného papíru,tolik urážek......"Davide drž se,Goliáš je velký,ale v hlavě toho moc nemá,o to víc zuří.Děláš to dobře!"

AndyO 1.12.2008 9:06

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

nevím, jaké kretény fandící ODS máte na mysli, ale jistě takoví jsou. Je pěkné že ho máte rád a kéž jste dlouho zdráv. Ohne srande.

gerontusinza 1.12.2008 9:19

Víte madam, musím konstatovat, že nevíte ve svém fandovství co mluvíte.......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

předpokládám že madam by radši volila za lékaře Jůlínka a jeho boys..... dobře vám tak, já bych od zlodějů z ODS do sebe říznout nenechal, kdežto Rath by mě jako internista nezneklidňoval..... a to že vy mu nemůžete přijít na jméno bez základních znalostí o jeho medicínských schopnostech, se ani nedivím...... Cikrta na vás...;-D

AndyO 1.12.2008 10:00

Re: Víte madam, musím konstatovat, že nevíte ve svém fandovství co mluvíte.......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

víte, gerontosinzo, už jsem to zde psala mnohokrát- znám ho osobně už od dob jeho studia, začátků v Motole etc. Medicína je to poslední v řadě ( já, já, já, já, moje, moje, medicína) Takže nežvaňte, politruku.

AndyO 1.12.2008 10:05

Re: Víte madam, musím konstatovat, že nevíte ve svém fandovství co mluvíte.......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

zpět- medicína možná ano, pacienti absolutně ne. Pár příkladů, kam až to zašlo bych mohla poskytnout, nicméně by to bylo házení perel, vy stejně ve své nenávisti k těm, co s vámi nesouhlasí na 100% neznáte meze.

gerontusinza 1.12.2008 16:44

Madam napřed si ujasněte jak chcete plivnout a pak plivejte........ Re: Víte madam, musím konstatovat, že nevíte ve svém fandovství co mluvíte.......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

plivance nelze brát zpět .... a mezi námi,, doktor neznalý svého ega je blbec, který se nechá zastupovat Cikrtem......?. takže už chápete... ?Já, chápu naprosto jasně že mluvíte sama za sebe , ale že byste posloužila příkladem jak Mudr Rath nechá za sebe ordinovat a kecat jiné...... ale ale....  víte Rath je za Ratha ato že vy jej nemilujete je pro mš zcela irelevantní..... Ať žije TOpolánek, Julínek, Cikrt, Svatý radar a Jeho pěnice a i vy. tak nějak mě do té společnosti pasujete a proto vás nevyhledávám.... hezký den :-/

mirek 1.12.2008 9:38

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

Jo, o tom to je, účel světí prostředek... A tak je to se vším. Takže si libujete, jak "jim" to Rath nandává. Podle Vás je to osobnost. Dobrá, jestli pokládáte za osobnost člověka, který mění názory podle toho, na jaké křižovatce svého politického turismu se zrovna ocitl, je to Váš názor. Já naopak zase vím, podle faktů, která se dají lehce dohledat na netu, že tento člověk si nezaslouží tu míru pozornosti a výsledků, jaké dosáhl a že se veze na vlně nevědomosti a vypočítavosti. Nicméně jste se v jednom zásadně spletl. S bilbickým Davidem nemá tento prospěchář nic společného. V těch dobách by byl v jiném táboře...

karlos 1.12.2008 10:37

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

Jirko on dRath je také na chlapečky?Také vás ma rád jako vy jeho.

Eva D. 1.12.2008 22:19

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

R^VV

Gonzales 1.12.2008 8:59

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

Pokud děláte závěry z politické debaty vedené na obrazovce skrze papírek s počtem čárek za každou invektivu, není divu že je pro vás nesporně dobré mít Ratha.

Cricket 1.12.2008 8:59

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

Pokud říkáte parchantům typu Rátha "kvalita", tak se nedivím, že národ volí tak, jak volí. Fuj. 

gerontusinza 1.12.2008 9:37

Rath je možná "panchart" dle vašich představ o "pancharství"......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

ale doktor, ke kterému cítím respekt, protože jsem poznal že umí...... že je ukecaný,? že vám sděluje dnes a denně jak na tom duševně jste? Kdo vám to má jiný ukázat, když se bojíte podívat do zcadla......;-D A ten váš hasič by chtěl pořád nejaké ohledy pro sebe a pány z ODS......;-D Jaké ohledy mají oni, měli a budou mít vůči lidem této země? Vždyť jste nýmandové, kteří si nevidí ani na špičku vlastního nosu.......;-D;-D Takže aŤ žije Topolánek, ten vás pohřbí už definitivně......;-P.. To si vážně myslíte že lidé jeho ražení a myšlení vás přivedou k vládě? pane, ten váš systém vzhůru dalšími zlodějnami do zapomnění a osamění je skutečně až obdivuplný svou neschopností cokoli řešit...... jen výběr poplattků fungoval ...;-D pod knutou exekutora kvůli 30 kačkám se ani nedivím..... sbohem zlodějíčkové bez pudu sebezáchovy a invence.......:-/

brabus 1.12.2008 10:20

Re: Rath je možná "panchart" dle vašich představ o "pancharství"......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

že umí ?;-D;-D Vážený pane, já se pohybuji velice dobře ve FN Motol asi 20 let, takže když se zeptáte na MUDr. Ratha, tak Vám mezi řečí řeknou, že to je jen dobrý teoretik,  ale nenechali by si od něj dát ani sádru na ruku. Ale když Vás tady pozoruji asi 2 roky, tak musím uznat, že na Vás opravdu dokázal, že umí;-D;-D;-D

Robert 1.12.2008 11:18

Re: Rath je možná "panchart" dle vašich představ o "pancharství"......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

Rath je internista,ty sádro

brabus 1.12.2008 13:16

Re: Rath je možná "panchart" dle vašich představ o "pancharství"......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

vložení ruky do sádry umí student medicíny po "1 semestru", takže jestli  nechápete jak jsem to myslel, tak se Vám musím ;-D

Eva D. 1.12.2008 22:22

Re: Rath je možná "panchart" dle vašich představ o "pancharství"......Re: no, nesporně je dobré mít ratha

brabusi/brabe? R^;-D

Eva D. 1.12.2008 22:20

Re: no, nesporně je dobré mít ratha

R^R^R^