28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Obdivuhodná (a podivuhodná?) posedlost

Pro přírodu, abychom se předem vyhnuli všem náboženstvím, co vy to pořád máte s tím, kdo kamarádí více s Putinem a navíc ještě s Čínou, a kdo méně?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Adler 25.1.2018 18:42

Re: Pane Adlere,

dik ... clovek, ktery se zlobi, ze jsem si dovolil prirovnat soucasne zpusoby eu k breznevismu, misto aby se zlobil, ze soucasna eu pouziva breznevismu ...

J. Kanioková 25.1.2018 21:44

Souhlas...

R. Gramblička 25.1.2018 6:57

Re: psani jak z kindergarten

Co furt máte s tím Krymem a Osetii. Tím snad chcete dokladovat ruskou rozpínavost či imperializmus? Můj ty bože! Spočtěte si laskavě za toto období počet intervencí USA, potažmo NATO a pak něco piště (Afghánistán, Srbsko, Kosovo, Libye, Sýrie, Irák...). Jednak jde ze strany Ruska za cca 25 jen o drobky a jednak ignorujete příčiny. Jak Gruzie usilující o členství v NATO, tak Ukrajina byli k vyvolání konfliktů podporováni západem, zejména právě USA. Rusko pak bylo nuceno řešit bezpečnostní hrozby ve svém bezprostředním okolí.

J. Fridrich 25.1.2018 7:25

Re: psani jak z kindergarten

Rusko bylo, je a bude nebezpečné všem svým sousedům po jejich dlouhé hranici - jak se k nim ti gubernátoři chovali a chovají je snad známo - i my o tom něco víme..

Také se dnes mezi našim LIDEM rozmohlo dávat rovnítko mezi dobu, kdy nás 40 let řídili naši komunisti z Prahy - a je komunisti z Moskvy s dnešní dobou, kdy NÁS PRÝ ŘÍDÍ " ZLÝ " ZÁPAD. Že to tak není ukážu na prostém příkladu - dnes prý " musíme " slavit např. Halloween, ale já si opravdu nevšiml, že bych ho musel slavit.. VŘSR a jiné bolševické svátky jsme ale slavit opravdu museli.

P. Dvořák 25.1.2018 7:39

Re: psani jak z kindergarten

200 vojenských základen po celém světě má kdo?

a) Rusko b) USA

A protože je to na vás náročná otázka, můžete hádat třikrát.

V. Patkoš 25.1.2018 9:39

Re: psani jak z kindergarten

Ono to bude tím, že sousední země okolo Ruska mají z nějakého důvodu obavy o svou bezpečnost a ty americké základny tam chtějí.

M. Prokop 25.1.2018 11:24

Re: psani jak z kindergarten

S vyjímkou Arménie.

Ta má tak špatné zkušenosti s Turky, že se raději kamarádí s Rusy.

R. Gramblička 25.1.2018 11:30

Re: psani jak z kindergarten

Tak tak, třeba Brazílie, Džibutsko, Austrálie, Kuba, Kosovo, Saudská Arábie,... člověk by netušil, kolik sousedů má Rusko

R. Gramblička 25.1.2018 7:54

Re: psani jak z kindergarten

jak flašinet, pořád to samé, dokolečka dokola. Souhlasím, že dobu 1948-1989 nelze s srovnávat s dneškem a nechtěl bych si jí prožít. Právě proto nelibě sleduji, jak se EU k takové totalitě přibližuje. A co se USA týče, jejich politika z posledních 15 let mě vyléčila z původního fandění. Používají jiný styl, jiné metody, ale chovají se podobně jako Čína či Rusko. A stav demokracie u nich má taky sestupnou tendenci. Bohužel.

P. Zinga 25.1.2018 8:05

Re: psani jak z kindergarten

Pane Fridrichu, zeptejte se Mexičanů, jak bezpečné pro ně byly USA: o kolik se zmenšilo Mexiko expanzí USA?

V. Patkoš 25.1.2018 9:36

Re: psani jak z kindergarten

Proboha, to budete omlouvat anexi z roku 2014 něčím co se stalo před 200 lety? Chcete říct, že Rusové jsou myšlením o dvě století pozadu?

J. Farda 25.1.2018 11:12

Re: psani jak z kindergarten

Jestli máte na mysli okupaci Veracruzu, okupují ho dodnes, nebo snad přímo anektovaly? (V dubnu 1914 se v mexickém přístavu Veracruz vylodili američtí vojáci, kteří tam zůstali až do října.) Krym Rusové po referendu bez účasti zástupců Ukrajiny, ale pod dozorem tisíců "zdvořilých mužíku" v plné polní leč bez armádních insignií, anektovali a VVP 2.500 tisíce nejzasloužilejších za to v Kremlu vyznamenal. (Konflikt na Krymu byl Mezinárodním trestním soudem v Haagu definován jako rusko-ukrajinský mezinárodní ozbrojený konflikt.) I Vás se proto táži - jmenujte jeden jediný případ, kdy od 20ého století USA anektovaly část území jiného státu?! :-)

V. Patkoš 25.1.2018 9:37

Re: psani jak z kindergarten

Děláte si prdel? Polovina z vámi jmenovaných akcí USA bylo s mandátem OSN a budete se divit, ani jednu z těch zemí neanektovali.

V. Čermák 25.1.2018 11:39

Re: psani jak z kindergarten

USA Neanektuje, tak pozor! Oni to tam Jenom Rozeserou, pak se stáhnou, aby to tam převzali grázlové všeho typu vyzbrojení převážně USA zbraněmi.

J. Farda 25.1.2018 10:27

Re: psani jak z kindergarten

Kolik z těch zemí, kde USA intervenovaly (často ke vlastní škodě!) od 20ého století, také anektovaly? Alespoň jednu prosím ... :-)

R. Gramblička 25.1.2018 11:45

Re: psani jak z kindergarten

co furt máte s tou anexii? Jestli k vám vtrhne cizí vojsko, tak je ve výsledku jedno, zda vás připojí k cizímu státu, nebo formou různých opatření donutí poslouchat a skákat dle jejich not. USA to řešili ponecháním části armády na cizím území a hrozbou opětovného zásahu. Anexe je pak zbytečná.

Co se týče Krymu, většina obyvatel jsou rusové, kterým se po majdanu ukrajinští politici vyhráželi, že je donutí k poslušnosti. Referendum a odtržení Krymu proběhlo dle mezinárodních pravidel na sebeurčení a rusové tam působili na odstrašení choutek různých ukrajinských milicí (azov a pod.) vtrhnout tam, a sjednat "pořádek". Jak to dopadlo v Oděse víme, že. I pozorovatelé z OECD neshledali problémy.

Krom toho, Ukrajina dala najevo, že Rusům ukončí povolení k provozování vojenské základny v Sevastopole a získat by jí mohli USA, což bylo pro Rusko bezprostřední ohrožení bezpečnosti

J. Farda 25.1.2018 12:19

Re: psani jak z kindergarten

Takže ani Vy neodpovíte konkrétním názvem Amíky anektovaného státu, ale všeobecnými odkláněcími argumenty. Malér, nejsou žádné. A ta kontrola OECD, srandisto? Leda tak zástupci komunistů všech zemí, poslanci Foldyna a exkomunista Doubrava, pplk. Obrtel a Nela Lisková, to bych Vám ještě věřil! K tomu Krymu mi dále chybí poudačka o tom, jak Amíci už 5 let (za Janukovyče!) před anšlusem Krymu připravovali přestavbu Sevastopolu podle NATO parametrů. Čtěte, pro zachování Vaší duševní rovnováhy, dál v poklidu Aeronet, AENews, Prolhané a Blicí listy plus další pravdivé weby! :-)

R. Gramblička 25.1.2018 12:39

Re: psani jak z kindergarten

Já ani netvrdil, že USA něco anektovali, to vy a vám podobní se vždycky, když se jedná o Rusko, vytasíte s anexí Krymu, jakoby nic jiného neexistovalo, pořád jen anexe, anexe, anexe, nedivil bych se, kdybyste si myslel, že konflikt na Ukrajine začal anexí Krymu.

Koukám, že vy sám jste lépe informován, co se na Aeronetu a AEnews píše, já tyto weby ignoruji, mám kvalitnější zdroje.

V. Patkoš 25.1.2018 18:24

Re: psani jak z kindergarten

Tak se s těma zdrojema pochlubte, at jen tak neplácáte naprázdno.

J. Farda 25.1.2018 21:14

Re: psani jak z kindergarten

Malá technická, pane Grambličko - ne že USA anektovali, ale anektovaly - sorry jako. Jinak jste neodpověděl ani na přímou otázku mně, ani panu Patkošovi. Jó, když dojdou fakta, argumentace je v řiti ... tak se mějte a nic si z toho nedělejte! :-)

R. Gramblička 25.1.2018 21:30

Re: psani jak z kindergarten

vy jste jak kretén, ale udělám vám radost: USA od počátku 20 stol. neanektovali žádné cizí nezávislé území. Spokojen

R. Gramblička 25.1.2018 21:32

Re: psani jak z kindergarten

vy jste jak cretén, ale udělám vám radost: USA od počátku 20 stol. neanektovali žádné cizí nezávislé území. Spokojen

J. Farda 25.1.2018 12:24

Re: psani jak z kindergarten

P.S. Vidím, že máte problém s pojmy anexí a anexií - to je překlep nebo myslíte anorexii? Tou geopolitickou Rusové po rozpadu Sojuzu evidentně netrpí ... :-)

V. Pavelka 25.1.2018 10:23

No

Krym Osetie, Gruzie v těchto enklávach se zastavil život , ekonomika propadla , musí se to dotovat , je to drahý špás . podobně celé Rusko , jen vojensky uhlídat tak obrovské ůzemí je šíleně drahé .