28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Obdivuhodná (a podivuhodná?) posedlost

Pro přírodu, abychom se předem vyhnuli všem náboženstvím, co vy to pořád máte s tím, kdo kamarádí více s Putinem a navíc ještě s Čínou, a kdo méně?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 25.1.2018 12:11

Tak Zeman je vlastně Nixon.

A kdo mu dělá Kissingera? Nejedlý? Čistá práce.

M. Pesat 25.1.2018 11:57

placete na spatnem hrobe

"Pane autore, pisete jak male dite. Ruskem se sermuje, protoze jsme byli jeho gubernii. Komunismus je presel, expanze a otravovani gubernii nikoli. Ukrajina prisla o Krym a Gruzie o Osetii."

Placete na spatnem hrobe, za ztratu Krymu muzou Ukrajinci "podekovat" svym fanatickym nacionalistum, podobne jako Gruzinci za ztratu Osetie. acalo to delenim SSSR, kdy Ukrajina zdedila na Krymu tzv. cernomorskou flotilu a Ukrajinci se nechali oblbnout svymi fanatickym nacky, ze za par let bude velka Ukrajina stejnou mocnosti jako Francie. Jenom ti fanatici zapomneli, ze takova flotila neco stoji, takze za par let soudruzi Ukrajinci zjistili, ze flotila rezavi a chatra, protoze ekonomika sla od 10'ti k 5'ti. Tak flotilu "darovali" Rusku /za umazani casti dluhu/, jenze politici a oligarchove kradli jako straky, takze za par let bylo zase dluhu jako kviti, tak se zjistilo, ze USA by za vojenskou zakladnu na Krymu zaplatily vice nez Rusko a zase by bylo /na par let/ co krast/tunelovat. Jenom soudruhum Ukrajincum nedoslo, ze v Kremlu uz davno nesedi opilec/"demokrat" Borja "vodka" Jelcin, nybrz soudruh Putin, tak holt o Krym Ukrajina prisla. Gruzie dtto.Poslechnete si Xenii Sobcak, protiputinovska kandidatka na prezidentku Ruska, co rika/navrhuje o Krymu a co "navrhuji" ukrajinsti fanatici./tedy, pokud umite rusky/ Cest :-)

Собчак. Диалог с Украиной

https://www.youtube.com/watch?v=UNoCh35iuiI

M. Prokop 25.1.2018 11:20

Byl bych docela rád,

kdybyste měl pravdu a Zeman byl taktický a rafinovaný, abychom vykličkovali ze všech zel, které nám hrozí.

Ovšem, co realista spíš vidím, že Rusku (v pozadí Nejedlý, Kellner a další) a Číně (v pozadí Tvrdík, Kellner a další) Zeman podlézá (jsou prakticky jediní, kdo se s ním baví) a se soudruhy z Brusele z valné části souhlasí - viz jeho kecy o EUrofederalismu, €, švédském penzijním systému a podobných socialismech už dávno před zvolením presidentem i potom. I jak byl ochoten prodat zájmy Česka (Bamberk) i jeho pohledávky (Falkon) za nějakou výhodu pro sebe nebo svou stranu.

Š. Hašek 25.1.2018 11:05

Nesměle špitnu!

Smím se tedy zde kolegia zeptat, kdy se v české kotlince formovalo vojsko proti Rusi? Já mám dojem, že jen v roce 1914, jednou za tisíc let. A to ještě pod patronátem nějakého Viléma z Berlína. Ten pošilhával po částech Českého Království. Spolu s nevděkem k Srbsku, které jaksi bylo první na ráně stran nebezpečí od jihu.

Srovnej tedy s dotíráním - řekněme "pruského" typu. Ev. dotíráním "bruselského" typu.

No nic. Zkráceno.

V. Pavelka 25.1.2018 9:59

No

Tady je strach spíše z jednotlivců , Rusů sovětského imperiálního nátisku ( Rusko nás vždy osvobozovalo a my jsme nevděční malí parchanti ) a tak se tady chovají ti usazení ,proto ten strach z i muslimů i romů , to naše věrchuška jaksi nechápe ,oni s nimi ve svých vilových čtvrtích nebudou sdílet každodení problémy.No a pan Adler je, jak píše uplně za vodou. A první muslim převzal starostování Londýna , až budou přebírat vedení stran , půjdou demokraticky do armády atp..

M. Prokop 25.1.2018 11:22

Re: No

Následky osvobozování v roce 1945 a 1968 už pamatuji i osobně.

M. Pesat 25.1.2018 9:43

Rusko bylo, je a bude nebezpečné všem svým sousedům po jejic

"Rusko bylo, je a bude nebezpečné všem svým sousedům po jejich dlouhé hranici - jak se k nim ti gubernátoři chovali a chovají je snad známo - i my o tom něco víme.."

Tak to by asi nebylo od veci si prostudovat historii, ne nekde skrze politruka v modrem koutku ci kavarene. Tu seriozni vedeckou historii dolozenou dokumenty a dukazy. Pokud vezmeme jen dobu nonoveku/po Kristu/ cca 2 tisice let, tak cca 15 stoleti bylo "Rusko", mineno uzemi kde zili Rusove/ruskojazycne obyvatelstvo, po neustalym tlakem/najezdy ze severu Vikngove, ze zapadu Polsko, z jihu Tatari/muslimove/narody stredni Asie. Az za Ivana Hrozneho doslo ke stabilizaci a vojenske expanzi za ucelem zajisteni hranic, ochrany slovanskeho/ruskojazycneho obyvatelstva. Teritorialni expanze Ruskeho imperia se v drtive vetsine realizovalo do ridce obydlenych/ledovych oblasti vychodu/Sibire. Za WW II a roztazeni SSSR do stredni Evropy podekujte hlavne Nemecku, stejne jako za WW I, a protoze soudruh Stalin nebyl debil tak moc dobre vedel ze nejlepsi bude tzv. buffer zone, prstenec "spojeneckych" zemi ktere budou SSSR odelovat od zapadu/Nemecka. Po roce 1989 SSSR/Rusko cele to obrovske uzemi vyklidil, protoze sodruh Gorbacov blahove/naivne uveril zapadu, ze jim jde o svobodu a demokracii . A nejvice me vzdy "pobavi" slepysi, kteri si nevsimli, ze CR je dnes kolonii/montovnou Nemecka/zapadu. Presne jak se to rikalo za R-U narod sluhu/kucharek/kocich. Cest :-)

A. Alda 25.1.2018 13:43

Aspoň jednou s Vámi mohu souhlasit.

Rusové své teritorium rozšiřovali vždy, když byli napadeni. Kupodivu žádné to napadení svého území sami nikdy nezinscenovali, asi jako jediná velká říše na světě.

E. Pawlica 25.1.2018 15:30

Re: Rusko bylo, je a bude nebezpečné všem svým sousedům po jejic

Ano, jsme montovnou německých koncernů - jakže se jmenoval ten premiér, který v Hranicích slavnostně za zvuků fanfár a velkého popíjení becherovky otevíral jednu takovou montovnu na CRT obrazovky, které ale už v té době byly zastaralé? Tuším, že se jmenoval Ing. Miloš Zeman, nebo tak nějak. No - za pár let to pak ta montovna stejně v tichosti zabalila. Na druhé straně v jiné německé montovně přidají zaměstnancům 4 tisíce na platu. Tuhle montovnu ale zmíněný neblahéhý premiér neotvíral ... :-)))

P. Lenc 25.1.2018 9:37

Pánové diskutující,

samozřejmně, že Rusové své myšlenky na obnovu Velkoruska se asi jen tak honem nezbaví.Ale jenom proto dělat z pana Adlera málem dementa je směšné.Má v mnohém pravdu.Stačí se podívat jak země jako Německo a nejen ono, pokřikující o zlém Rusku se do toho Ruska, ale i do Číny cpou.A ano, číňané opravdu mají snahu Česko především využít jako nástupní prostor, ale moc úspěšní nejsou.Zatím pouze paběrkují. Tím neříkám nedávat na ně pozor.Ale používat doslova primitivní protiruské a protičínské "argumenty" jsou na úrovni odpůrců Trumpa.Dělat politiku odezdi ke zdi není zrovna produktivní.

L. Severa 25.1.2018 10:16

Re: Pánové diskutující,

Souhlasím, moc velké iluze, pokud se týče Rusů nemám, ale že by natáhli svoje pařáty až k nám, tomu nevěřím. Daleko větší bezprostřední(!) nebezpečí se k nám valí a EU se bohužel nebrání.

I. Schlägel 25.1.2018 12:17

Re: Pánové diskutující,

Malá potíž je v tom, že toho nepříjemného ideologického materiálu, co se k nám valí z Brusele, je v současném Rusku násobně více a v bohatším sortimentu. A nemám pocit, že by Rusko nemělo snahu to nejen k nám valit stejným, spíše horším způsobem. A nejsem si jist, že dělat velký byznys s Čínou a Ruskem je pecka. Jedno, zda ho reálně dělají třeba Němci nebo zda ho pouze předstírá Zeman.

M. Valenta 25.1.2018 8:55

Pan Adler evidentně zapomněl,

proč vlastně v té Anglii žije. Nebo si tam snad kdysi jel koupit desky Led Zeppelin?

J. Jelínek 25.1.2018 9:04

Re: Pan Adler evidentně zapomněl,

Vyštvala ho tam pražská kavárna, tady asi neměl klid na práci.

Z. Lapil 25.1.2018 12:22

Re: Pan Adler evidentně zapomněl,

V téhle souvislosti je to dost jedno, ale pan Adler píše z Kanady.

M. Valenta 25.1.2018 14:27

Re: Pan Adler evidentně zapomněl,

Díky ....tak tam možná jel pro desky Neila Younga.

E. Pawlica 25.1.2018 15:35

Re: Pan Adler evidentně zapomněl,

Tam nebo tam, poddaný jako poddaný. Radit ale umí stejně dobře, jako radil Bohouš Vyhlídka Gustavu Andělovi v šachách. Ach - to byly časy! Společných rekreací a nezištné pomoci nebohým dětem v rozestavěné školce ...

:)

P. Rychetsky 25.1.2018 0:29

psani jak z kindergarten

Pane autore, pisete jak male dite. Ruskem se sermuje, protoze jsme byli jeho gubernii. Komunismus je presel, expanze a otravovani gubernii nikoli. Ukrajina prisla o Krym a Gruzie o Osetii. Kdyz do toho Rusi tvrdi, jak rozpad SSSR je nejvetsi tragedii 20. stoleti a podporuji jakoukoli asadovskou smejdovinu, ktera Zapadu zatopi, tak se nedivte, ze v byvale gubernii se o tom mluvi.

Cinani komunisty jsou a partnerem nejsou. Kradou zahranicnim firmam znalosti a penize a strkaj to do svych komunistickych kapes. Vyrabej lacino tim, ze jak delniky tak zivotni prostredi pouzivaji jako otroky a cosi vyhoditelneho po pouziti.

Do EU jsme se prihlasili my, dobrovolne, s velkou radosti. Kdyz nam nebude vyhovovat, vystoupime z ni. Co to drze melete o Breznevove doktrine?

Jestli chcete psat o hojnych chybach EU, a jak je napravit, ci za jakych podminek by bylo dobre z EU vypadnout, proc to nenapisete?

P. Dvořák 25.1.2018 0:46

Budu vás parafrázovat:

Původní: "Do EU jsme se prihlasili my, dobrovolne, s velkou radosti. Kdyz nam nebude vyhovovat, vystoupime z ni. Co to drze melete o Breznevove doktrine?"

Upravené: "Do EU jsme se prihlasili my, dobrovolne, s velkou radosti. Kdyz nam nebude vyhovovat, vystoupime z ni. Co to melete?"

P. Rychetsky 25.1.2018 3:17

Re: Budu vás parafrázovat:

Srovnavat EU s jakymkoli breznevismem je odporne. Je to take nebezpecne, protoze redi odpornost a nebezpecnost ruskeho imperialismu v dobach komousskych.

J. Jelínek 25.1.2018 9:14

Re: Budu vás parafrázovat:

On ten ruský imperialismus se vlastně od dob Kateřiny, přes Lenina a Brežněva nijak nezměnil. To, že ho prokoukl už K.H.Borovský je pro rozumprdy irelevantní, neboť to byl přeci pražský kavárenský povaleč a - hrůzo hrůz- novinář.

P. Adler 25.1.2018 4:11

Re: psani jak z kindergarten

jsem rad, ze mi pise i absolvent materske skoly ... kdo jiny muze vedet, jak se v takove skolce pise ...

a ted vazneji: kde jste vzal, ze cesko muze odejit z eu jen tak, proste oznamit, ze zitra uz neprijde, uz vas nemiluju, budme pouze kamaradi, nechapu ... patrne jste se v bruselu domluvil, ze nebudou ceske republice delat takove potize, jake delaji britum ...

jestli jste nepochopil prirovnani s breznevovou doktrinou, pripomenu vam, ze ceskoslovensko objalo sovetske bratry po druhe svetove valce s obrovskym nadsenim a k tomu, aby se nakonec dostalo z tohoto objeti, si muselo pockat az do chvile, kdy se rozpadla samotna sovetska rise ... abych vas uklidnil: nikde jsem nenapsal, ze by putinovo rusko bylo prikladem civilizace, nebo ze by jim bylo soucasne cinske vedeni ... naopak ...

chapu dejepisnou zkusenost, ktera vam zveda tlak i hladinu adrenalinu, kdykoliv padne slovo rusko, jenom bych vam rad naznacil, ze byste nemel byt tak sebestredny: jestli se domnivate, ze rusko nebo cinu zajmaji osudy nejakeho ceska, mate problem ... ostatne, jak se ted zjistuje, ono to bylo jinak i s jejich zajmem o ameriku, a ze ta je o poznani dulezitejsi ...

preji dobrou chut, a ne, abyste drobil ... kdo to po vas ma uklizet?

P. Rychetsky 25.1.2018 4:42

Re: psani jak z kindergarten

Cesko do EU nemuze prijit jen tak a nemuze odejit jen tak. Nic o jen tak netvrdim. Odejit ale muze, nikdo ho tam nedrzi. Nas Breznev drzel pod krkem tankama, a to i Stalin. Prestoze jsme si komouse zvolili sami. Srovnavat EU a Brezneva je nehoraznost, zde Psu tak frekventovana.

Mezinarodni dohody se nekdy delaji desitky let. Samozrejme ze Britanie nevypadne za rok. A rozvody vetsinou nebyvaji poklidne ke spokojenosti zucastnenych.

Ohledne Ruska, vy rikate treba toto: "Jakkoliv není ani jedna z protivných stran současných předvolebních sporů čistá jako lilium, pohazování obviňováními ze zvláštních kamarádšoftů s Putinem a Čínou je tak hloupé, že vyráží dech".

Zeman je nejvic proputinsky politik Evropy, jezdi na kgbacke konference, propaguje zruseni sankci, tlaci Rusko zleva zprava. Zvlastni kamradsoft s Cinou urcite je, kdyz Zeman cinanskym komousum v Cinansku tvrdi, ze se prijel ucit od nich jak stabilizovat spolecnost. Co kdybyste si nekdy precetl nejake noviny, abyste vedel, co Zeman rika a dela.

Vy jste dalsim z premnozenych autoru na Psu, kteri nemohou udelat nejakou politickou pointu bez toho aby pri tom nejak neobhajili Rusy. Co se mi na tom ma libit? NA EU priletela zivelna pohroma imigrantu a EU to neumi dobre resit a je to problem jak prase. Proc z toho nejak ma vyjit vitezne Putin?

P. Adler 25.1.2018 4:54

Re: psani jak z kindergarten

ach jo ... mam pro vas neobvykle sdeleni: jste bohapuste sebestredny, paklize se domnivate, ze ceska republika lezi na srdci rusum nebo cinanum tak, ze by kvuli ni meli potize se zazivanim ...

a krome toho si vam dovolim pripomenout pojem realpolitik ...

zcela zaverem jsem vam zarucene vdecen za ponauceni, ze casto trva leta, nez vysoce postavene strany uzavrou mezinarodni dohodu ... moc si toho vazim, ba uvazuji, ze si poridim ramecek ...

ale strucneji: nechvalil jsem nikoho, pouze lpim na poznani, ze cela hysterie o rusku a cine je zastupnym tematem, ktere nema nic spolecneho se skutecnosti ... snad vam to nekdy dojde ... paklize vam to nedojde, zvestuji vam predem, ze vam nemohu pomoci ...

P. Rychetsky 25.1.2018 5:23

Re: psani jak z kindergarten

Reaguji na pitome casti vaseho textu. Celemu textu bohuzel norozumim, nevim co jste chtel sdelit. Muzu se o to pokusit.

I Nixon sel do Ciny, aby dle mistra realpolitiky Kissingera vyjebal s Rusama. Oba nasi kandidati na prezidenta hodlaji byt politiky a politici jsou svine. O Putinovi a Cine se lze. Preklad - Putin a Cina jsou normalni solidni hraci, a kdyby jsme byli mazani, tak to vime, a s hraci hrajeme hru a nemeleme nesmysle o tom, ze nekdo je horsi nebo lepsi. Z cehoz logicky plyne, ze i politici v USA jsou stejne svine jako politici v Cine ci Rusku a nakonec je to jedno. Zemanovy sprostarny jsou prima, protoze jsou stejne uprimne jako ve Svejkovi. Breznev nam omezil suverenitu na tancich, a EU taky omezuje suverenitu, tedy EU = Breznev. Jsem v Kanade, proto o to co se deje v Cesku se muzou zajimat jen pitomci, a proto se tam dejou pitomosti a Okamura ci Halik, oba jsou stejnou merou nepratele jedine relevantni, tedy realpolitiky, ktera se navic deje jinde, tak klid.

P. Adler 25.1.2018 5:29

Re: psani jak z kindergarten

navrhuji vam reseni vasich potizi: vy mi date pokoj, a ja vam to umoznim tim, ze uz vam nebudu odpovidat ... je totiz naprosto zrejme, ze jste dosud nemel cas (ani mliko), abyste si prostudoval pomerne nedavne dejiny, natoz, abyste znal jejich pojmy ...

P. Rychetsky 25.1.2018 6:00

Re: psani jak z kindergarten

Prijimam, dekuji. Moje potize pokracuji, a je pravda, ze s kazdym opakovanym prectenim si moudra, ze EU je to same jako kteresi breznevismy, se moje potize zhorsuji. Prestat na to myslet vskutku bude ulevou.

Dejiny mi byly predzvykany ve skole onim Breznevem, tak se nedivte, ze to takhle dopadlo.

R. Gramblička 25.1.2018 7:06

Re: psani jak z kindergarten

... a dnes si to necháváte předžvýkat Washingtonem. Tak to jo, tím se to vysvětluje :-P

F. Kusák 25.1.2018 8:58

Re: psani jak z kindergarten

No, konečně jste to pochopil, pane Adlere, ono se totiž s některými diskutovat nedá. Je to zbytečně vynaložená energie. Těm lidem nejen že se nedostává rozhled v oblasti historie, což nejsou jen data, ale hlavně souvislosti, ale oni mají problémy i se základy logiky, protože jinak by nemohl vypouštět nějaká tvrzení a vzápětí je popírat. Ale když chce někdo něco napsat, nebraňme mu v tom, jen je zbytečné na to reagovat.

A. Alda 25.1.2018 14:20

Pane Adlere,

s některými lidmi nemá diskuse smysl. Je lépe si jich nevšímat.

A tento pán rozhodně není pan JUDr. Pavel Rychetský, byť se svým nickem snaží naznačovat, že je.