1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
beda 29.8.2006 14:59

blábol

Soudruh Jičínský za poslední roky nic jiného z huby nevypustil.Je mi ho líto hajzla!

Semiramis 29.8.2006 14:50

Re: Re: Re: Úroveň "diskuze" k tomuto článku......

No však ji taky, milý Fynne, NEMÁTE !!!

Jara London 29.8.2006 14:42

Pár slov o Jičínském - starého psa novým ....

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.

Socialistické právo a jeho hlavní rysy. Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk Jičínský

V socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou.

Jara London 29.8.2006 14:28

Jak to je s Kalouskem

Situace kolem odcházejícího Kalouska má své historické pozadí. Ten se v roce 2001 chystal k útoku na vrcholné pozice v KDU-ČSL. Hodlal víceméně bezproblémově prosadit svého příznivce Kasala, který inklinoval k dohodě s ODS, a vymést Svobodu, ochotného domluvit se s ČSSD. Mnozí pozorovatelé byli tehdy překvapeni jeho náhlým ústupem a víceméně nečekaným vítězstvím Svobodova křídla, následovaného téměř půlročním zmizením Kalouska z politické scény. Když se opět objevil, překvapil novým image (mnozí ho poprvé viděli oholeného) a také odlišnou rétorikou, která ho nakonec vynesla do čela jeho strany. Hlavním strůjcem tohoto „propadu“ byl Tvrdík, který, ač měl jako ekonomický náměstek původně krýt Kalouskovy trestné činy na obraně, neodolal nabídce Šloufa na post ministra obrany výměnou za podtržení Kalouska. Ten dostal na krk nůž vyšetřování kauz MO a výsledkem byl jeho „strategický ústup“ a vítězství křídla lidovců, připraveného jít po volbách do holportu s ČSSD. Nyní se situace opakuje. Tvrdík, který si udržuje svůj post díky příslušným informacím, Kalouska donutil pod hrozbou vyšetřování kauz z MO vést politická jednání, u nichž bylo jasné, že způsobí jeho politickou sebevraždu. Obrozené vedení KDU-ČSL přijalo až moc rychle snesení nepodpořit žádnou vládu, podporovanou sebeméně komunisty. Vedení ČSSD tak zabránilo případnému průchodu Topolánkovy nebo jiné vlády ODS za pomoci hlasů několika komunistů, kteří by se mohli rozhodnout ukončit trapnou šaškárnu a hlasovat pro ni. Celé to až příliš připomíná dobře zrežírované divadlo, na jehož konci je vláda ČSSD s vazalskou KDU-ČSL, jíž při hlasování o důvěře všichni komunisté opustí sál nebo se zdrží. Kalousek se brzy opět vrátí do čela strany a bude oslavován jako skvělý stratég, který zajistil KDU-ČSL její místo v dějinách. Takto se projevuje riziko zkorumpovaného politika v praxi – bohužel, prvky onoho korupčního řetězce vládnou této zemi.

ota 29.8.2006 14:15

Re: A co Paroubek?

Ale, soudruh Jíčínský přece není demokrat,  jak všichni víme je to  překabátěný bolševik v sociální demokracii.

jozka 29.8.2006 14:06

A co Paroubek?

Na toho si netroufnes, co?? Ty jeden demokrate..

Vanek 29.8.2006 13:45

Re: Stalinisticka zruda Jičínský - Některé propagandistické texty Zdeňka Jičínského (KSČM), současného poslance parlamentu České republiky.

A tahle bolsevicko-chartisticka svine sedi v parlamentu CR za CSSD.

Charta 77 - Skutecnost a klam.

Eva 29.8.2006 13:41

On to nemyslí vážně, přátelé

Dalo by se souhlasit, pane Jičínský, dalo. Jen kdybyste to všechno myslel obráceně. Fakt to není ironie? Tak čím to je, že to, co vidíte bíle já vidím černě ( a rudě, ó hrůzo!) ?      Eva:-/ 

Jakub Vosáhlo 29.8.2006 13:36

Re: Zdeněčku, ty lumpe komunistickej, že ti není hanba!!!

Za co by se omlouval, vždyť on se tím na přdnáškách na Právnické ještě chlubí a s gustem z toho zkouší.

inspektor Trachta 29.8.2006 13:35

Vida jak nám dědeček Jičínský zase ožil

Pane Jičínský já myslím, že hrdinský čin, který pan Kalousek předvedl, byl už po zásluze oceněn lidmi z KDU-ČSL. Je velmi úsměvné. že lavírování pana Kalouska během jeho politické kariéry bylo zakončeno akrobatickým odskokem doleva s jasným cílem dostat se ke korytu za každou cenu. Bohu dík za ten "antikomunististický resentiment", který nakonec vyhodil v KDU-ČSL Kalouska ze sedla. Už bylo na čase. Váš odchod do politické penze by mě taky potěšil ;-D

Jakub Vosáhlo 29.8.2006 13:33

Re: Re: senilní bolševik

Proboha, člověče, kolik věcných analýz jste v životě četl? Pokud tyhle slinty považujete za věcnou analýzu, tak jste pro mě myslící jenom podle nicku.

penzista 29.8.2006 13:28

Helemese, helemese

debilitou senilis postižený Jičínský nedá pokoj a nedá pokoj. Ta grafomanie ho drží a ne a ne ho pustit. Jsem zvědav co ještě jeho chorý mozek dokáže vymyslet a (Rudé) Právo otisknout.

VIK 29.8.2006 13:27

Předně byste měl pane Jičinský tady říci, že tím pro ČSSDpadla naděje, na kterou se spoléhala od počátku-ČSSD-KDU-podpora KSČM. Nyní je s tím konec. Zelení také nic. Takže co? Do nových voleb se vám nechce, že? máte strach. Ale ono to jinak dopadnout

Smrk 29.8.2006 13:15

Re: Re: Jičínský je starej odpornej bolševik

ODS + Zeleni, tak by vypadala, co je na tom tezkeho?-)

K 29.8.2006 13:05

Re: Skonči!

Dědku,

pane Jičínský,jděte už pryč a dejte konečně šanci mladým.Jděte krmit holuby,čekejte pokorně na pošťačku až vám přinese důchod,jenom tam už dále nestrašte.Já jsem skoro tak starý jako Vy a dobře si pamatuji,jaký jste byl zanícený propagátor komunismu,jak jste nám vymýval mozky.Prosím ještě jednou,jděte pryč z politiky !!!!

Ladislav N. 29.8.2006 12:57

Re: Spravedlnost (Boží) ?

Pokud vím, Kapek (?) si sám raději vzal život... Při té ostudě žít dál...

lojza 29.8.2006 12:52

Re: NESOUHLASIM

Lidovci nemohou spojenectv

lojza 29.8.2006 12:49

Hrdinství bezpáteřníků?

Už zbývá jen přijmout Kalouska do vaší strany přisluhovačů komunistů. Je možné, že celá ČSSD je plná Jičínských?

huhu 29.8.2006 12:30

Re: Nemám rád, když někdo dělá z lidí voly.

měli by stejnou váhu jako Plojhar u komunistů, koukali by ze zadku za mísu čočovice...

Gandalf 29.8.2006 12:27

Re: Vy jste se otiral vzdy

Nedelejte si iluze, zombie se naopak vzdy vraci.

Sekáč 29.8.2006 12:24

Re: SOUHLASIM

Havel neni herka, ale bolsevicka mula ...

Petr 29.8.2006 12:20

Skonči!

Pane Jičínský, nezdá se vám, že už dávno nastal čas vrátit se do (politického) hrobu? (Y)

borek 29.8.2006 12:18

Vy jste se otiral vzdy

a o vsechny,naposledy minuly tyden o ODS a jejich statotvornou snahu.Otirejte se o toho Vaseho bořiče nadeji na demokracii a stabilni stát bez komunistu,na Vaseho KočkoParoubka, ze se vam podobni  pseudosocialiste=komuniste dlouho nedostali k prohlubovani nezakonnostem typu Czechtech,nevyplaceni penez stranam ucastnym ve volbach panem Sobotkou,sobe jste je jiste jiz vyplatili a tahnete do archivu dejin na pekne dlouho a cekejte,az dostanete ve volbach dalsi vyprask,ktery si zaslouzite !!!

Jap oprava 29.8.2006 12:14

Re: SOUHLASIM

spravne ma by  :  " ta stara bolsevicka herka  mela  jit do lapaku "  :-D

Marcela 29.8.2006 12:13

Re: Nechť autor stále přispívá

Naopak, ať píše. Aspoň nás drží pořád ve střehu, aspoň nám pořád připomíná, jací bolševičtí podvraťáci řídily tuto republiku. Je lepší, když se odkopávají, aspoň o nich víme.

.

Jap 29.8.2006 12:05

SOUHLASIM

 s vetsinou prispevku v tom, ze ta stara bolsevicka herka Jicinsky , mel jit po 1989 na chvili do lapaku.  a kdyby si slo sednout po sametu 100, nebo 200 vedoucich komunistu, tak on by urcite mel  mit cestne misto mezi nimi.  Jenomze nebyli odsouzeni ani ti 3 nebo 4 nejhorsi, kteri pozvali do zeme cizi armady v 1968, a ani ti, kteri se ucastnili na zlocinech v 50 tych letech a v 1989 jeste byli na zivu.  Nema cenu  vycitat Jicinskemu , ze nesel do basy, ale Havlovi, Klausovi a dalsim,  ze ho tam neposlali,  oni vedli zemi po 1989 ..

To  ci Jicinsky pise , je docela rozumne. Ma pravdu v tom, ze aby KDU neco pro sve volice mohla udelat,  musi byt v parlamente.  Nerikam, ze meli obejmout komunisty, ale pri nejmensim, se meli lepe domluvit.  A zda se mi, ze meli o Kalouskove napadu vice diskutovat.  A je jasne, jak rika Jicinsky, ze toto byla pro ne zajimava prilezitost a nemeli spechat s tim, bouchnout dvermi, hned v prvnich 24 hodinach.  Nekteri lide na krajich jsou prilis netrpelivi, hodne jich bylo zklamano ve volbach,  volebni demagogie jim stale zvomi v usich  a Jicinsky spravne rika, ze by KDU mela prehodnotit sve postoje a drzet se blize stredu, a po tom, jak se hlavni strany v krizi znemoznuji, mohli by  lidovci najit v  pozici mezi ODS a stredem nejake nove volice a pretahnout nejake z CSSD. Lidovci  tak nevyuzivaji oslabene pozice ODS i CSSD.  A v otazkach moralnich pozic, by se   KDU take nemela 100% prekryvat s pozicemi katolicke cirkve ale  KDU  by mela poskytnout  vice mista i nejakym  protestanskym cirkvim , ,  udelat KDU vice zajimavou i pro lidi, kteri nejsou hluboce vericimi katoliky.  Ale bohuzel  minuly tyden nabrali opacny smer  .Proste s Kalouskem se unahlili. Mohli i vymenit vedeni, ale nemuselo to byt tak drasticke  vyskoceni z housti uz proto, ze vladni krize  jeste neskoncila a nkdo nevi jak skonci  a lidovci si meli nechat nejake patrony v zasobniku, setrit se strelivem.

Sekáč 29.8.2006 12:01

Societas civilis v české kotlině

http://www.payne.cz/cl012.htm

Sekáč 29.8.2006 11:58

Stalinisticka zruda Jičínský - Některé propagandistické texty Zdeňka Jičínského (KSČM), současného poslance parlamentu České republiky.

http://independentweb.wz.cz/jicinsky.html

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.

divana 29.8.2006 11:54

"...jeho čin, i když se neukázal úspěšný, měl být patřičně oceněn.."

nemyslíte náhodou činy kalouskova poradce růžka, který ho k paroubkovi natlačil.

a kalousek se vysmekl jen za cenu útěku i z vůdce kdu. takže paroubek by vždycky vyhrál. kdyby kalousek neutekl. i když utekl a tím se ho paroubek zbavil.